دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۵۷ - ۱۱ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۲۹۹۶
اخبار علمی و پژوهشی

گمانه زنی درباره دنیای علم در سال ۲۰۱۸

تحولات علمی,اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش
دنیای علم به طور کلی جهانی پیش بینی ناپذیر و همواره در حال تغییر است اما شاید بتوان برای سال میلادی جدید در زمینه وقوع برخی تحولات این حوزه گمانه زنی کرد.

به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس الرت، نویسندگان این پایگاه با توجه به شواهد و قرائن درباره برخی از مهمترین اخبار علمی سال ۲۰۱۸ گمانه زنی کرده اند.

 

 افزایش شمار سیاره های فراخورشیدی

در حال حاضر دو هزار و ۳۴۱ سیاره فراخورشیدی داریم، اما گمان می رود شمار این سیاره ها تا پایان سال ۲۰۱۸ به چهار هزار سیاره برسد.

 

کشف منشاء ایجاد انفجارهای سریع رادیویی

انفجارهای سریع رادیویی (FRBs) به اندازه ۵۰۰ میلیون خورشید در هر میلی ثانیه انرژی تولید می کنند و می توانند در هر ثانیه حادث شوند، اما هنوز اطلاعات چندانی در مورد منشاء تولید این انفجارهای قوی در جهان وجود ندارد.محققان در سال ۲۰۱۷ موفق شدند که موقعیت مکانی انفجارهای سریع رادیویی را در یک کهکشان کوچک به نام FRB 121102 مشخص کنند.

 

بر این اساسف مشخص است که بیش از ۱۵۰ انفجار سریع رادیویی از کهکشان FRB 121102 ناشی می شوند و اکنون ابزارهایی برای مطالعه بیشتر آنها در اختیار داریم.

 

بنابراین غیر منطقی نیست که تصور کنیم در سال ۲۰۱۸ اطلاعات کافی برای مشخص کردن علت بروز این انفجارها در اختیار خواهیم داشت.

 

 ۲۰۱۸ گرم ترین سال ثبت شده خواهد بود

درحقیقت فاصله زمانی سال های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ گرم ترین دوره پنج ساله ثبت شده بود و به نظر می رسد هر سال رکورد جدیدی در این زمینه بدست می آید بنابراین جای تعجب نیست که سال ۲۰۱۸ گرم ترین سالی باشد که تاکنون ثبت شده است.

 

چین و هند به تلاش های خود برای سفر فضایی ادامه می دهند

درحالی که آن سوی جهان دو شرکت فضایی Blue Origin و SpaceX برای پرتاب راکت در حال رقابت هستند، در سوی دیگر نیز دو کشور هند و چین در حال آماده سازی خود به عنوان قدرت های جدید فضایی هستند، به طوری که در سال ۲۰۱۷ به موفقیت های بزرگی در این زمینه دست یافتند و برنامه های بزرگی را نیز برای سال ۲۰۱۸ اعلام کردند.

 

امسال هند برای اولین بار یک مینی موشک فضایی را به فضا پرتاب کرد و ۱۰۴ ماهواره را در تنها در عرض ۱۸ دقیقه در مدار زمین قرار داد و از برنامه هایی برای فرود در ماه در سال ۲۰۱۸ خبر داد.

 

چین نیز متعاقب از دست دادن کنترل یکی از ایستگاه های قدیمی فضایی خود سرخط خبرها قرار گرفت اما پیش بینی هایی که در مورد فعالیت فضایی این کشور می شود، عبارتند از برنامه هایی برای ساخت یک فضاپیمای قابل استفاده مجدد، کاوشگر ماده تاریک این کشور و یا برنامه های چین برای فرود یک کاوشگر در طرف دیگر ماه در سال ۲۰۳۸ باشد.

 

هیچ ایده در مورد رویدادهای ستاره Tabby نخواهیم داشت

آیا Tabby ، یک مجموعه دنباله دار است یا یک کره دایسون و یا یک مدار سیاره ای لرزان هیچ سرنخی در مورد این ستاره نداریم و به نظر نمی رسد که در سال ۲۰۱۸ نیز کسی برنامه ای برای مشخص کردن نحوه تشکیل این ستاره داشته باشد.

 

آیا همه چیز به باکتری های روده مرتبط می شود؟

در سال ۲۰۱۷ مشخص شد که بخش زیادی از افسردگی و سکته مغزی گرفته تا بیماری پارکینسون و حتی احساسات ما با باکتری های روده ارتباط دارند، احتمالا در سال آینده حقایق بیشتری در این زمینه مشخص خواهد شد.

 

توجه جدی به داروهای غیرقانونی به عنوان درمان هایی برای افسردگی

مطالعات ابتدایی نشان می دهند که داروهایی مانند کتامین (ketamine) و قارچ های جادویی می توانند برای درمان افسردگی و اضطراب موثر باشند. اما مشکل این است که آنها غیرقانونی هستند.

 

دستیابی به نوعی درمان پایه ای برای دردهای قاعدگی در سال ۲۰۱۸

هر ماه میلیون ها زن در سراسر جهان از درد قاعدگی رنج می برند اما این درد همواره نادیده گرفته می شود. اکنون به نظر می رسد که بالاخره توجه تعدادی از محققان را به خود جلب کرده است.

 

سال گذشته 'جان گیلتو' استاد بهداشت باروری در دانشگاه کالج لندن اظهار داشت که درد قاعدگی می تواند به بدی ابتلا به یک حمله قلبی باشد اما به دلیل اینکه مردان به این درد مبتلا نمی شوند، نادیده گرفته شده است.

 

از آن زمان چند مطالعه در زمینه مکانیسم های دوره های ماهانه شدید و دردناک انجام شد؛ در کمال خوش بینی می توان فرض کرد که در سال ۲۰۱۸ برخی گزینه های درمانی برای این مشکل مورد پیگیری قرار خواهند گرفت.

 

سیاه چاله ها باز هم مرکز توجه قرار می گیرند

در سال ۲۰۱۸ نه تنها ممکن است به اولین تصویر IRL از یک افق رویداد سیاه چاله دست یابیم بلکه تقریبا کاملا مطمئن هستیم که محققان گروه لیگو (LIGO) امواج گرانشی بیشتری از درهم ادغام شدن های سیاه چاله ای بدست خواهند آورد.

 

کشفی که قوانین فیزیک را تغییر دهد

از دیگر احتمالات مهم در مورد خبرهای علمی سال ۲۰۱۸ می توان به این مورد اشاره کرد که برخورد دهنده هاردونی بزرگ نکاتی در مورد یک ذره کشف خواهد کرد که می تواند قوانین فیزیک را تغییر دهد.

 

 

  • 20
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش