سه شنبه ۰۴ دی ۱۴۰۳
۱۰:۲۹ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۲۵۷۳
اخبار علمی و پژوهشی

سود هنگفت صندوق نوآوری و شکوفایی از شرکت‌های دانش بنیان

صندوق نوآوری,اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش
صندوق نوآوری و شکوفایی قرار بود منابع شرکت‌های دانش‌بنیان را تامین کند، اما امروز تبدیل به محلی برای کسب سود از راه نخبگان شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، «محض رضای خدا پول‌ها را به صندوق ندهید آن‌ها پول را حبس می‌کنند» این صحبتی بود چندی پیش عادل آذر رئیس دیوان محاسبات عالی کشور در صحن علنی مجلس بیان کرد و توجه بسیاری را به خود مشغول کرد او صحبت از پولی کرد که به جای شرکت‌های دانش بنیان در جیب صندوق نوآوری و شکوفایی رفته است صندوقی که رسالت خود را کمک به شرکت‌های دانش بنیان قرار داده، اما به دنبال دریافت سود برای خود است بر اساس صحبت‌های رئیس دیوان محاسبات عالی کشور صندوق پول‌ها در بانک‌های کشور سپرده گذاری کرده  و از طریق آن‌ها به سود هنگفتی دست یافته است سودی که در واقع متعلق به شرکت‌های دانش بنیان است، اما به آنان تعلق نمی‌گیرد.

 

عادل آذر در این خصوص گفت: از سال ۹۱ تا ۹۵ معادل ۲ هزار و ۲۳ میلیارد تومان یعنی حدود ۶۷ درصد سرمایه اولیه صندوق نوآوری و شکوفایی تامین شده، صندوق بالغ بر ۵۰۳ میلیار تومان وام داده  و ۲۵ درصد مابقی پول خود را در بانک‌ها سرمایه گزاری کرده است و این بانک‌ها بر اساس قانون و منطق باید ۳ برابر این پول را تسهیلات می‌داده اند، اما نه تنها این کار را نکرده اند بلکه در در قبال هزار و  ۵۰۰ میلیارد تومان سپرده‌گذاری تنها ۲۶۶ میلیارد تومان به شرکت‌های دانش بنیان تسهیلات داده اند.

 

عملکرد نامناسب صندوق نوآوری و شکوفایی موضوع تازه‌ای نیست و شرکت‌های دانش بنیان همواره در خصوص عملکرد این صندوق شکایاتی داشتند بر اساس قانون این صندوق موظف است که به شرکت‌های دانش بنیان وام دهد، اما در حال حاضر همه چیز به اسم شرکت‌های دانش بنیان است، اما به کام دیگران.

 

این که صندوق مازاد پول خود را در بانک قرار دهد کار اشتباهی نیست، اما استفاده نادرست از این سود و سپرده گذاری برای نهادی غیر از شرکت‌های دانش بنیان کار وحشتناکی است.

 

صندوق با قوت بر این نکته تاکید دارد که پول سپرده گذاری شده اش قانونی است، اما زمانی غیرقانونی بودنش مشخص می‌شود که این سود در جیب شرکت‌ها قرار نگیرد.

 

سلطانی با اشاره به اینکه صندوق بیش از بودجه دولت به شرکت‌های دانش بنیان وام داده است اظهار کرد: آقای آذر صحبت از ۱۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده اند درصورتی که این صحبت اشتباه است، زیرا ما ۱۵۵۷ میلیارد تومان به شرکت‌های دانش بنیان داده ایم و ایشان در بررسی‌های خود تسهیلات دفاتر شرکت‌های دانش بنیان و همچنین توانمند سازی آن‌ها را در نظر نگرفته اند ما از طریق همین سود بانکی است که توانسته ایم تسهیلات را برای شرکت‌های دانش بنیان فراهم کنیم، اما در خصوص موضوع سپرده گذاری باید بگویم که هیات امنا و همچنین اساسنامه صندوق به ما دستور می‌دهد که اضافه پول خود را تنها برای شرکت‌های دانش بنیان خرج کنیم و ماهم نمی‌توانیم این پول را در جایی غیر از بانک قرار دهیم و به همین دلیل است که اقدام به سپرده گذاری کرده ایم تعهد کرده ایم که به تمام شرکت‌های متقاضی وام دهیم و این‌کار خواهیم کرد ما این پول و سود را تنها برای شرکت‌های دانش بنیان خرج خواهیم کرد.

 

سود بانکی راه خود را به سمت شرکت های دانش بنیان پیدا نمی‌کند 

شاید اساسی‌ترین مشکل و وحشتناک‌ترین مشکل شرکت‌های دانش بنیان زمانی مشخص شودکه  آن‌ها مجبورند، وام‌هایی با سود بالا مثل ۱۶ درصد یا ۲۶ درصد را از بانک بگیرند و بدون هیچ تنفسی آن را بازگردانند یعنی عملکردی که  خلاف صحبت های صندوق نوآوری و شکوفایی مبنی بر استفاده سودبانکی  برای شرکت ها است .

 

مدیر یک شرکت دانش بنیان در خصوص این مشکل گفت: اگر قرار است تضمین بالا بدهیم  و پول را با بهره زیاد سریعا بازگردانیم چرا وقت  تلف کنیم و چند ماه تمام به دنبال صندوق نوآوری و شکوفایی باشیم، از همان اول به راحتی می‌توانیم همین وام را از بانک‌های سراسر کشور دریافت کنیم.

 

مشکلی که در حال حاضر وجود دارد این است که صندوق نوآوری و شکوفایی پول خود را درون بانک‌ها قرار داده است و سود آن‌ها را دریافت می‌کند شاید در نگاه اول این موضوع غیرقانونی و اشتباه نباشد، اما هنگامی که مشخص می‌شود این سود راه خود را به جیب شرکت‌های دانش بنیان باز نمی‌کند و مشکل از اینجا  آغاز می‌شود یعنی صندوق سود را می‌گیرد و آن را در جیب خود نگهداری می‌کند.

 

مدیر یکی از شرکت‌های دانش بنیان در خصوص عملکرد صندوق نوآوری و شکوفایی در خصوص وام دادن گفت: مشکلی که اغلب شرکت‌های دانش بنیان با آن مواجه هستند وام‌هایی است که هیچ گاه به آن‌ها داده نمی‌شود، صندوق نوآوری و شکوفایی و همچنین معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور در اساس نامه خود صحبت از تسهیلاتی می‌کند که باید در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار گیرد، اما این وام‌ها داده نمی‌شوند و اگر هم شرکتی موفق به دریافت وام شود آنقدر مشکلات زیاد است که آن شرکت از کرده خود پشیمان می‌شود.

 

بر اساس شواهد موجود صندوق توانایی این را دارد که چند برابر مقدار پول اولیه خود را  به شرکت‌های دانش بنیان وام دهد، اما این کار را انجام نمی‌دهد و شرکت‌ها را پشت بوروکراسی‌های اداری بسیار زیاد نگه می‌دارد و  سودی را که حاصل از اسم این شرکت‌ها است به آن‌ها نمی‌دهد.

 

اما سوال این است که چرا وقتی سود بسیار زیادی در بانک‌ها موجود است صندوق پولی به شرکت‌های دانش بنیان نمی‌دهد و به شرکت‌های دانش بنیان می‌گوید پول نداریم، از طرفی این موضوع را در مجامع عمومی تکذیب می‌کند. آیا وقت آن نرسیده است که صندوق پاسخ گوی نیاز‌های شرکت‌های دانش بنیان باشد و بگوید  چرا به اسم این شرکت‌ها کام خود را شیرین می‌کند ؟

 

مهشید جعفری

 

 

  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
تاکنون هیچ شرکتی به دلیل «پول نداشتن» از دریافت تسهیلات صندوق بازنمانده است. بهتر است یک بررسی هم روی شرکت‌های دانش‌بنیان انجام شود که توانمندی آن‌ها در چه سطحی است و طرح‌های توجیهی که به صندوق ارائه می‌کنند، در چه سطحی! اگر طرح‌های قوی به صندوق ارائه شود، قطعاً دورۀ ارزیابی کوتاه‌تر خواهد بود و شرکت سریع‌تر می‌تواند تسهیلات خود را دریافت کند. اما متأسفانه طرح‌های شرکت‌های دانش‌بنیان به حدی ضعیف است که پس از بارها رفت و برگشت بین شرکت و صندوق (یا کارگزار) تکمیل می‌شود و بخش زیادی از زمان درخواست تا تصویب طرح، صرف تکمیل طرح و مدارک شرکت می‌شود.
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش