دوشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۳
۱۶:۳۴ - ۲۳ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۶۱۶۲
اخبار علمی و پژوهشی

ستاری:

بیشترین آمار بازگشت نخبگان مربوط به استارتاپ‌هاست/نوآوری از دل استارتاپ‌ها به جامعه تزریق می‌شود

سورنا ستاری,اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش
معاون علمی‌وفناوری رئیس‌جمهور با بیان این‌که خلق نوآوری کار بخش خصوصی است و ساختار دولت ظرفیت و سازگاری لازم را برای پویایی و خلاقیت ندارد، گفت: نوآوری صرفاً از طریق استارتاپ‌های ایجاد شده به دست جوانان تحصیل‌کرده از دل یک گاراژ زیر زمین به جامعه تزریق می‌شود.

به گزارش ایسنا، سورنا ستاری در سی و ششمین نشست شورای اقتصاد مقاومتی استان اصفهان با بیان این که باید محیط کسب و کار استان به  زیستگاه مناسبی برای کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و استارتاپی بدل شود، افزود: لازمه اساسی پاگرفتن کسب و کارهای دانش‌بنیان و استارتاپی مساعد بودن زیست بوم کسب و کار است؛ محیط اجتماعی و کسب و کار استان باید زایشگاه ایده‌های نوآورانه و گلخانه رشددهنده بذرهای استارتاپی باشد؛ برای این کار باید مراکز نوآوری، کارخانه‌های نوآوری و پارک‌های علم و فناوری بخش خصوصی، نیازهای رشد این بذرهای خلاقانه را تامین کند.

 

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور به تحول مفهوم پارک‌های علم و فناوری در شهر خلاق و فناور اشاره کرد و گفت: نسل جدید پارک‌های فناوری به این سمت می‌رود که همه خدمات خود را بدون محدودیت به تمامی استارتاپ‌های شهر ارائه دهد؛ پارک‌های علم و فناوری در داخل شهرهای خلاق، یک منطقه نوآوری ایجاد می‌کند و استارتاپ‌ها از خانه نیز می‌توانند در این محدوده خدمت دریافت کنند.

 

ستاری، فرهنگ غنی و میراث فرهنگی اصفهان را دستمایه‌ای برای رشد استارتاپها و صنایع خلاق و فرهنگی دانست و گفت: علیرغم این‌که مفاهیم دانشگاه و صنعت بومی نشد و این دو پدیده به فرهنگ غنی و صنایع دستی ریشه‌دار این استان کمکی نکرد، این حوزه همچنان به حیات خود ادامه داد؛ چرا که در تاریخ و فرهنگ این کشور ریشه دارد. حال وقت توجه به صنایع بومی استان است که می‌تواند به استارتاپ‌ها و صنایع خلاق جهانی کمک کند.

 

رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه مفاهیم نوآورانه و استارتاپی توسط جوانان خلاق و تحصیل‌کرده راه را برای تحول جدی حوزه کسب و کار هموار کرده است، ابراز کرد: خوشبختانه در سال‌های اخیر اتفاقات بسیار خوبی در دانش‌بنیان شدن اقتصاد کشور رخ داده است؛ باید تمرکز روی این موضوع باشد که با فراهم کردن محیط مساعد کسب و کار در کوتاه مدت میزبان کسب و کارهای دانش‌بنیان و استارتاپی هزار میلیاردی باشیم.

 

ستاری ادامه داد: اکنون از حوزه‌های گوناگون فناوری‌های پیشرفته گرفته تا کسب و کارهای خدماتی، فعالان استارتاپی و شرکت‌های دانش بنیانی داریم که دودکش ندارند، آلاینده نیستند و در یک اتاق چند متری محصولات یا خدمات خود را به کشور ارائه می‌دهند. ضمن این‌که خلق ثروت ویژگی برجسته این کسب و کارها است، نسل تازه‌ای از کارآفرینان پرورش یافته که تاثیرات مثبتش به عنوان یادگاری ماندگار در زیست بوم کارآفرینی و نوآوری کشور باقی می‌ماند.

 

وی، عزم جدی جامعه برای پهن کردن فرش سیستم کارآفرینی زیر پای دانش‌بنیانی‌ها و استارتاپی‌ها را یک ضرورت و نیازمند فرهنگ‌سازی دانست و گفت: سرمایه‌گذار بخش خصوصی باید موفقیت و پیشرفت را در سرمایه‌گذاری روی کسب و کارهای نوآور ببینند تا زمانی که بخش خصوصی به طور کامل پای کار بیاید؛ برای کمک به روند رشد این کسب و کارها صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه حامی این کسب‌وکارها است.

 

ایران با رتبه شانزدهم جهان جزو بزرگترین استفاده کنندگان اینترنت دنیا

معاون علمی‌وفناوری رییس جمهور به ظرفیت ایران برای حضور کسب‌وکارهای استارتاپی و دانش بنیان ایرانی در عرصه جهانی اشاره کرد و گفت: ایران با رتبه شانزدهم جهانی جزو بزرگترین استفاده کنندگان اینترنت دنیا است، در حالی  که گستره نفوذ زبان فارسی در اینترنت رتبه نهم را دارد. این ظرفیت بالقوه تنها در صورتی به خلق ثروت منجر می‌شود که زمینه‌ها برای رشد و رونق کسب و کارهای نوآورانه مهیا باشد.

 

به گفته ستاری، خلق نوآوری کار بخش خصوصی است و ساختار دولت ظرفیت و سازگاری لازم را برای پویایی و خلاقیت ندارد؛ نوآوری صرفاً از طریق استارتاپ‌های ایجاد شده به دست جوانان تحصیل کرده از دل یک گاراژ زیر زمین به جامعه تزریق می‌شود.

 

وی به تحول جدید با ترویج مفاهیم شهر خلاق و شهر فناور اشاره کرد و گفت: در این شهر خلاق و فناور، مفهوم آموزش تحول می‌یابد و محدود به بازه زمانی خاصی نمی‌شود بلکه فرآیند یادگیری شهروندان تا لحظه مرگ ادامه دارد؛ این مفهوم تازه فرصتی برای استارتاپ‌ها و کسب و کارهای خلاق ایجاد می‌کند تا هرروزه برای شهروندان خدمت جدیدی به ارمغان بیاورد و مفهوم تازه‌ای به آن‌ها بیاموزد.

 

ستاری ادامه داد: در این شهر خلاق و نوآور شهروندان هر معضل اجتماعی را فرصتی تازه برای ایجاد یک کسب و کار جدید و خلق ثروت می‌بینند، اغلب استارتاپ‌های موفق از دل همین موضوعات بیرون می‌آید؛ تعداد ایده‌های نوآورانه برای تبدیل شدن به کسب و کار بی شمار است و صرفاً باید محیطی وجود داشته باشد تا این جوانان را به سوی ایجاد و اداره یک کسب و کار نوآورانه رهنمون کند.

 

به گفته رئیس بنیاد ملی نخبگان بیشترین آمار بازگشت نخبگان به ایران مربوط به استارتاپ‌ها است؛ وقتی یک جوان با درآمد چند هزار دلاری از یک کشور خارجی به ایران باز می‌گردد و ماندگار می شود که محیط کسب و کار حس اثر گذاری و ماندگاری را در او بارور کند.

 

ستاری با بیان اینکه زیست بوم استارتاپی ایران جزو منحصر به فردترین ها در منطقه است؛ عنوان کرد: در ایران شرکت‌های خوبی در حوزه ماشین سازی فعال هستند که پیوند آنها با نوآوری می‌تواند زمینه رونق کسب و کارهای دانش بنیان را فراهم کند؛ برای تحقق این امر فقط باید اجازه دهیم جوان‌ها روی پای خود بایستند و به استقبال نوآوری‌هایشان برویم.

 

  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش