چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۹۰۰۷۸

آموزش مرحله به مرحله کاشت موسیر در زمین و گلدان

کاشت موسیر,روش کاشت موسیر,زمان کاشت موسیرموقع کاشت موسیر نباید تمام غده زیر خاک فرو رود

گیاه موسیر از گیاهانی به شمار میرود که مثل سیر است و در مقایسه با پیاز، طعم ملایمی دارد. این گیاه، متعلق به نواحی غرب آسیا از لحاظ بومی میباشد و در زمره گیاهان غده دار قرار دارد. بسیاری از افراد به پرورش و کاشت موسیر در منزل، علاقه دارند.

کاشت موسیر

در خانواه ی سیر و پیاز، گیاهی به نام موسیر وجود دارد که برای تهیه بسیاری از غذاها و انواع ترشی از برگ ها و پیاز آن به شکل خشک یا تازه استفاده می کنند. میزان تولید بذر موسیر، خیلی کم است؛ به همین خاطر این گیاه، غده ای در زیر خاک تولید می کند و ریشه ی آن دارای یک پیاز درشت میباشد که به یکدیگر از طریق پایه وصل شده اند و فاقد پوشش هستند.

برگ های گیاه موسیر به رنگ سبز میباشد و از خصوصیات دیگر این گیاه می توان به باریک، دراز و میان تهی بودن آن اشاره کرد. رنگ گل های موسیر، بنفش متمایل به قرمز است و همچنین رنگ حبه های زرین مانند این گیاه، سفید است. برخی از افراد، اقدام به جمع آوری این گیاه در کوهستان ها در فصل بهار و تابستان می کنند و در طب سنتی به خاطر خواص فراوانش، کاربرد بسیاری دارد. تکثیر و ازدیاد این گیاه از طریق پیازهای کوچک غده مانند میباشد که لایه لایه نیست.

شرایط محیطی مورد نیاز کاشت موسیر

بهترین زمان کاشت بذر موسیر

از سبزی های فصل خنک می توان به موسیر اشاره کرد که فصل پائیز یا بهار به عنوان بهترین زمان کاشت بذر آن به شمار می رود. درصورتی که در فصل پائیز( پس از گذر اولین سرما و قبل از رسیدن سرمای زمستانه) بذر موسیر را بکارید؛ فرآیند محصول دهی این گیاه، سریعتر میشود و باتوجه به شرایط ایجاد شده برای گیاه در کشت بهاره( اواخر اسفند یا فروردین ماه )، موسیرهای بزرگ تر و بهتری تولید می شود.

- خاک مناسب برای کاشت موسیر:

خاک با زهکشی مناسب برای کاشت موسیر و برداشت محصول مناسب از آن، به عنوان کلید اصلی محسوب میشود. بهترین خاک برای کشت بذر موسیر، خاک های شنی، سیلتی و لومی می باشد؛ بدین دلیل که به خوبی زهکشی شده اند.

- نیاز نوری برای کاشت بذر موسیر:

موسیر به بستری برای رشد مناسب و ایده‌ال خود نیاز دارد؛ از این رو بمدت ۶ الی ۸ ساعت، نیازمند نور کامل افتاب می باشد.

- دمای مناسب برای کاشت موسیر:

دمای سازگار با کاشت موسیر باید ۱۳ تا ۲۴ درجه سانتیگراد باشد. بطور کلی دمای ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد یک دمای بهینه است که باعث میشود گیاه موسیر، رشد کند. دماهای بالاتر از ۲۷ درجه سانتیگراد ، موجب افت میزان رشد این گیاه میشود.

طرز کاشت موسیر,کاشت موسیر در خانه,کاشت موسیر در هکتاربهترین زمان کاشت موسیر، فصل پاییز یا بهار می باشد

- میزان آبیاری مورد نیاز برای موسیر:

موسیر نیازمند مراقبت و آبیاری زیادی نیست؛ ولی این نکته را فراموش نکنید که آبیاری متناوب و منظم این گیاه به منظور رشد مناسب، لازم و ضروریست. این گیاه را تا زمانی که برگهایش زرد شود؛ آبیاری دهید( یکبار در هفته) وگرنه آبیاری بیش از حد باعث میشود که موسیرها فاسد شود.

مراحل کاشت موسیر در گلدان

برای کاشت موسیر، با خاک مناسبی گلدان مورد نظرتان را پر کنید. خاک شنی سبک با حاصل خیزی بالا و زهکشی خوب برای کاشت موسیر در گلدان، توصیه شده است. با جدا کردن پیازهای موسیر به آرامی آن را در عمق ۲ تا ۳ سانتیمتری خاک بکارید. فراموش نکنید که نباید تمام غده در موقع کاشت موسیر در زیر خاک فرو برود، بلکه باید قسمتی از آن از خاک بیرون باشد. پس از آن به آبیاری کامل خاک گلدان بپردازید. لازم نیست در دفعات بعدی آب زیادی به گلدان بدهید؛ بدین دلیل که آب اضافی، پیاز موسیر را پوسیده میکند. هنگامی که سطح خاک گلدان، خشک شود؛ در این زمان می توانید نسبت به آبیاری اقدام کنید.

پیازچه بعد از ۱ تا ۲ هفته رشد و شروع به جوانه زدن می کند، با لایه ای از خاک نرم می توانید قسمت بالایی پیاز موسیر را بپوشانید. به اینصورت که در اطراف آن به منظور ترد و سفید شدن قسمت پائین ساقه و یقه پیاز موسیر، حدود ۵ سانتی متر خاک بریزید. معمولاً پیازهای موسیر بمدت ۱۰۰ روز پس از کاشت موسیر، قابل برداشت و استفاده هستند. قبل از این که گیاه، گل بدهد؛ می توانید موسیر را برداشت کنید.

آبیاری گیاه موسیر را زمانی باید متوقف کرد که نخستین برگ های زرد و قهوه ای را مشاهده کنید؛ در این زمان می توانید بوته ها را از خاک خارج کنید. شما میتوانید برای خشک شدنشان، چند روزی آن ها را در مقابل افتاب بگذارید. سپس با دسته بندی پیازها، آن ها را در جایی خنک، آویزان کنید و از آن ها در ماههای بعد استفاده کنید.

این نکته را در نظر بگیرید که زمانی می توان گیاه موسیر را برداشت کرد که برگ ها زرد و پژمرده شوند. در زمان مشاهده ی چنین نشانه هایی باید غده ها را در یک روز آفتابی از داخل زمین بیرون بیاورید تا با قرار دادنشان در مقابل افتاب بمدت چند روز، خشک شوند. بعد از دسته بندی ، آن ها را در جایی خنک با جریان هوا آویزان کنید.

کاشت موسیر,زمان کاشت موسیر,روش کاشت موسیر از طریق بذرخاک مناسب برای کاشت موسیر در گلدان، خاک شنی سبک با حاصلخیزی بالا میباشد

مراحل کشت موسیر در زمین

مراحل کشت موسیر در زمین به اینصورتست که با آماده کردن مجموعه ای از پیاز موسیر از فروشگاه های محصولات کشاورزی ، اقدام به کاشت آن در فصل پائیز کنید؛ یعنی کاشتن این گیاه باید در فصل پائیز بعد از اولین سرما باشد.

در فصل زمستان، قرار گیری پیازهای موسیر، بسیار خوب است. موسیر می تواند در دمای ۲۰- درجه سانتیگراد زنده بماند. در صورت زندگی در منطقه ی سردی که دمای آن پائین تر از ۲۰- درجه سانتیگراد در فصل زمستان است؛ توصیه میشود که موسیر را در اوایل بهار بکارید.

اگر قصد کاشت موسیر در فصل بهار را دارید؛ دقت کنید که زمین یخ نزند. در صورتی که دمای هوا در فصل زمستان در منطقه زندگی شما از ۱۸- درجه سانتیگراد پائین تر باشد باید با یک لایه ۱۵ سانتی متری مالچ شکل یونجه خشک و یا کاه، زمین موردنظرتان را بطور کامل پوشش دهید. درصورت رشد مجدد گیاه موسیر در فصل بهار باید مالچ را حذف کرد و در هر ردیف برای هر سه متر، حدود یک فنجان کود NPK 1- 2- 1 اضافه کرد.

سپس در این مرحله از کاشت موسیر باید خاک را آماده کنید. موسیر، احتیاجی به خاک یا کود خاص ندارد و رشد خوبی در بیشتر خاک ها دارد. شما باید خاک را پیش از کاشتن، نرم کنید و موسیر را درون زمین به شکل ردیف مانند و یا به شکل فردی بکارید.

در این زمان با قرار دادن پیاز موسیر در درون خاک، بخش بالایی آن را با یک لایه از خاک بپوشانید، لزومی به کاشت پیاز موسیر در اعماق زیاد نیست بلکه باید در اعماق ۲٫۵ سانتی متری، اقدام به کاشت موسیر کنید. باید در یک ردیف، پیازهای موسیر را با فاصله های ۱۵ الی ۲۰ سانتی متری به صورت جداگانه از هم بکارید. هر ردیفی باید حدود ۲۵ الی ۳۰ سانتیمتر از ردیف دیگر فاصله داشته باشد.

معمولاً غده های بزرگ موسیر را بمدت ۱۰۰ روز بعد از کاشت پیازهای کوچک، می توان برداشت کرد. غده های بزرگ، قابلیت استفاده بعنوان سبزی را دارند.

نحوه کاشت موسیر,روش کاشت گیاه موسیر,کاشت موسیرمعمولا ۱۰۰ روز بعد از کاشت موسیر، پیازهای موسیر قابل برداشت و استفاده هستند

گردآوری: بخش علمی سرپوش

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش