دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۹۰۰۷۸

آموزش مرحله به مرحله کاشت موسیر در زمین و گلدان

کاشت موسیر,روش کاشت موسیر,زمان کاشت موسیرموقع کاشت موسیر نباید تمام غده زیر خاک فرو رود

گیاه موسیر از گیاهانی به شمار میرود که مثل سیر است و در مقایسه با پیاز، طعم ملایمی دارد. این گیاه، متعلق به نواحی غرب آسیا از لحاظ بومی میباشد و در زمره گیاهان غده دار قرار دارد. بسیاری از افراد به پرورش و کاشت موسیر در منزل، علاقه دارند.

کاشت موسیر

در خانواه ی سیر و پیاز، گیاهی به نام موسیر وجود دارد که برای تهیه بسیاری از غذاها و انواع ترشی از برگ ها و پیاز آن به شکل خشک یا تازه استفاده می کنند. میزان تولید بذر موسیر، خیلی کم است؛ به همین خاطر این گیاه، غده ای در زیر خاک تولید می کند و ریشه ی آن دارای یک پیاز درشت میباشد که به یکدیگر از طریق پایه وصل شده اند و فاقد پوشش هستند.

برگ های گیاه موسیر به رنگ سبز میباشد و از خصوصیات دیگر این گیاه می توان به باریک، دراز و میان تهی بودن آن اشاره کرد. رنگ گل های موسیر، بنفش متمایل به قرمز است و همچنین رنگ حبه های زرین مانند این گیاه، سفید است. برخی از افراد، اقدام به جمع آوری این گیاه در کوهستان ها در فصل بهار و تابستان می کنند و در طب سنتی به خاطر خواص فراوانش، کاربرد بسیاری دارد. تکثیر و ازدیاد این گیاه از طریق پیازهای کوچک غده مانند میباشد که لایه لایه نیست.

شرایط محیطی مورد نیاز کاشت موسیر

بهترین زمان کاشت بذر موسیر

از سبزی های فصل خنک می توان به موسیر اشاره کرد که فصل پائیز یا بهار به عنوان بهترین زمان کاشت بذر آن به شمار می رود. درصورتی که در فصل پائیز( پس از گذر اولین سرما و قبل از رسیدن سرمای زمستانه) بذر موسیر را بکارید؛ فرآیند محصول دهی این گیاه، سریعتر میشود و باتوجه به شرایط ایجاد شده برای گیاه در کشت بهاره( اواخر اسفند یا فروردین ماه )، موسیرهای بزرگ تر و بهتری تولید می شود.

- خاک مناسب برای کاشت موسیر:

خاک با زهکشی مناسب برای کاشت موسیر و برداشت محصول مناسب از آن، به عنوان کلید اصلی محسوب میشود. بهترین خاک برای کشت بذر موسیر، خاک های شنی، سیلتی و لومی می باشد؛ بدین دلیل که به خوبی زهکشی شده اند.

- نیاز نوری برای کاشت بذر موسیر:

موسیر به بستری برای رشد مناسب و ایده‌ال خود نیاز دارد؛ از این رو بمدت ۶ الی ۸ ساعت، نیازمند نور کامل افتاب می باشد.

- دمای مناسب برای کاشت موسیر:

دمای سازگار با کاشت موسیر باید ۱۳ تا ۲۴ درجه سانتیگراد باشد. بطور کلی دمای ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد یک دمای بهینه است که باعث میشود گیاه موسیر، رشد کند. دماهای بالاتر از ۲۷ درجه سانتیگراد ، موجب افت میزان رشد این گیاه میشود.

طرز کاشت موسیر,کاشت موسیر در خانه,کاشت موسیر در هکتاربهترین زمان کاشت موسیر، فصل پاییز یا بهار می باشد

- میزان آبیاری مورد نیاز برای موسیر:

موسیر نیازمند مراقبت و آبیاری زیادی نیست؛ ولی این نکته را فراموش نکنید که آبیاری متناوب و منظم این گیاه به منظور رشد مناسب، لازم و ضروریست. این گیاه را تا زمانی که برگهایش زرد شود؛ آبیاری دهید( یکبار در هفته) وگرنه آبیاری بیش از حد باعث میشود که موسیرها فاسد شود.

مراحل کاشت موسیر در گلدان

برای کاشت موسیر، با خاک مناسبی گلدان مورد نظرتان را پر کنید. خاک شنی سبک با حاصل خیزی بالا و زهکشی خوب برای کاشت موسیر در گلدان، توصیه شده است. با جدا کردن پیازهای موسیر به آرامی آن را در عمق ۲ تا ۳ سانتیمتری خاک بکارید. فراموش نکنید که نباید تمام غده در موقع کاشت موسیر در زیر خاک فرو برود، بلکه باید قسمتی از آن از خاک بیرون باشد. پس از آن به آبیاری کامل خاک گلدان بپردازید. لازم نیست در دفعات بعدی آب زیادی به گلدان بدهید؛ بدین دلیل که آب اضافی، پیاز موسیر را پوسیده میکند. هنگامی که سطح خاک گلدان، خشک شود؛ در این زمان می توانید نسبت به آبیاری اقدام کنید.

پیازچه بعد از ۱ تا ۲ هفته رشد و شروع به جوانه زدن می کند، با لایه ای از خاک نرم می توانید قسمت بالایی پیاز موسیر را بپوشانید. به اینصورت که در اطراف آن به منظور ترد و سفید شدن قسمت پائین ساقه و یقه پیاز موسیر، حدود ۵ سانتی متر خاک بریزید. معمولاً پیازهای موسیر بمدت ۱۰۰ روز پس از کاشت موسیر، قابل برداشت و استفاده هستند. قبل از این که گیاه، گل بدهد؛ می توانید موسیر را برداشت کنید.

آبیاری گیاه موسیر را زمانی باید متوقف کرد که نخستین برگ های زرد و قهوه ای را مشاهده کنید؛ در این زمان می توانید بوته ها را از خاک خارج کنید. شما میتوانید برای خشک شدنشان، چند روزی آن ها را در مقابل افتاب بگذارید. سپس با دسته بندی پیازها، آن ها را در جایی خنک، آویزان کنید و از آن ها در ماههای بعد استفاده کنید.

این نکته را در نظر بگیرید که زمانی می توان گیاه موسیر را برداشت کرد که برگ ها زرد و پژمرده شوند. در زمان مشاهده ی چنین نشانه هایی باید غده ها را در یک روز آفتابی از داخل زمین بیرون بیاورید تا با قرار دادنشان در مقابل افتاب بمدت چند روز، خشک شوند. بعد از دسته بندی ، آن ها را در جایی خنک با جریان هوا آویزان کنید.

کاشت موسیر,زمان کاشت موسیر,روش کاشت موسیر از طریق بذرخاک مناسب برای کاشت موسیر در گلدان، خاک شنی سبک با حاصلخیزی بالا میباشد

مراحل کشت موسیر در زمین

مراحل کشت موسیر در زمین به اینصورتست که با آماده کردن مجموعه ای از پیاز موسیر از فروشگاه های محصولات کشاورزی ، اقدام به کاشت آن در فصل پائیز کنید؛ یعنی کاشتن این گیاه باید در فصل پائیز بعد از اولین سرما باشد.

در فصل زمستان، قرار گیری پیازهای موسیر، بسیار خوب است. موسیر می تواند در دمای ۲۰- درجه سانتیگراد زنده بماند. در صورت زندگی در منطقه ی سردی که دمای آن پائین تر از ۲۰- درجه سانتیگراد در فصل زمستان است؛ توصیه میشود که موسیر را در اوایل بهار بکارید.

اگر قصد کاشت موسیر در فصل بهار را دارید؛ دقت کنید که زمین یخ نزند. در صورتی که دمای هوا در فصل زمستان در منطقه زندگی شما از ۱۸- درجه سانتیگراد پائین تر باشد باید با یک لایه ۱۵ سانتی متری مالچ شکل یونجه خشک و یا کاه، زمین موردنظرتان را بطور کامل پوشش دهید. درصورت رشد مجدد گیاه موسیر در فصل بهار باید مالچ را حذف کرد و در هر ردیف برای هر سه متر، حدود یک فنجان کود NPK 1- 2- 1 اضافه کرد.

سپس در این مرحله از کاشت موسیر باید خاک را آماده کنید. موسیر، احتیاجی به خاک یا کود خاص ندارد و رشد خوبی در بیشتر خاک ها دارد. شما باید خاک را پیش از کاشتن، نرم کنید و موسیر را درون زمین به شکل ردیف مانند و یا به شکل فردی بکارید.

در این زمان با قرار دادن پیاز موسیر در درون خاک، بخش بالایی آن را با یک لایه از خاک بپوشانید، لزومی به کاشت پیاز موسیر در اعماق زیاد نیست بلکه باید در اعماق ۲٫۵ سانتی متری، اقدام به کاشت موسیر کنید. باید در یک ردیف، پیازهای موسیر را با فاصله های ۱۵ الی ۲۰ سانتی متری به صورت جداگانه از هم بکارید. هر ردیفی باید حدود ۲۵ الی ۳۰ سانتیمتر از ردیف دیگر فاصله داشته باشد.

معمولاً غده های بزرگ موسیر را بمدت ۱۰۰ روز بعد از کاشت پیازهای کوچک، می توان برداشت کرد. غده های بزرگ، قابلیت استفاده بعنوان سبزی را دارند.

نحوه کاشت موسیر,روش کاشت گیاه موسیر,کاشت موسیرمعمولا ۱۰۰ روز بعد از کاشت موسیر، پیازهای موسیر قابل برداشت و استفاده هستند

گردآوری: بخش علمی سرپوش

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش