جمعه ۰۹ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۸۰۰۵۷

همه چیز درباره پیچ سر مته ای

همه چیز درباره پیچ سر مته ای

پیچ‌ها به عنوان ضروری‌ترین و کاربردی‌ترین بست‌ها نقش بسیار مهمی در زندگی روزمره و صنایع کوچک و بزرگ دارند. استفاده از این تجهیزات در شکل‌دهی و سازماندهی ساختارهای مختلف، حفظ ایمنی و عملکرد مناسب در ساخت و ساز پروژه‌های متنوع بر هیچ کسی پوشیده نیست. آنچه در استفاده از پیچ‌ سر مته ای مورد توجه قرار می‌گیرد، طراحی منحصر‌به‌فرد آن برای بهینه‌سازی عملکرد و کارایی این تجهیز و استفاده گسترده از آن در بخش‌های مختلف صنعت است. اگرچه این نوع پیچ یک کارایی از پیش تعریف شده مشخص دارد؛ اما شکل ظاهری و در نهایت کاربرد آن سبب شده که یک تفاوت اساسی در استفاده از پیچ سر مته ای نسبت به سایرین دیده شود. در ادامه ضمن معرفی این تجهیز، شما را با راهنمای خرید آن آشنا می‌سازیم.

پیچ سر مته چیست؟

همانطور که از نام مشخص است، این اتصال‌دهنده دارای سری شبیه به دریل یا مته است که استفاده از آن، اتصال متریال‌های مختلف را آسان ساخته است. علاوه بر طراحی سری پیچ، نوک تیز آن نیز به راحتی در انواع پلاستیک، چوب، فلز و ... حفر شده و بدون سایش سطوح مختلف، ساختارهای مستحکمی را ارائه می‌دهد. این نوع از پیچ‌ها معمولا از جنس فولاد گالوانیزه و استیل تولید می‌شوند و از مقاومت بسیار بالایی در برابر شرایط محیطی برخورداراند. پیچ سرمته ای به صورت خودکار فرایند دریل کردن سطوح مختلف را انجام داده و بدون نیاز به سوراخ کردن سطوح به راحتی در محل مورد نظر فرو می‌رود و با نفوذ هرچه بیشتر به داخل سطح کار، اتصالی مستحکم را ایجاد می‌کند. این نوع پیچ در سایزهای مختلفی وجود دارد و طول آن به تناسب عمق سطح اتصال به شکل یک طرفه تعیین می‌شود. پیچ نوک مته ای استیل در عمق سطوح اتصال باقی مانده و دیگر نیازی به اتصال مهره در طرف دیگر ندارد.

همه چیز درباره پیچ سر مته ای

ویژگی پیچ سر مته

تعریف پیچ برای همه روشن است، آنچه در مورد این اتصال‌دهنده اهمیت می‌یابد، ویژگی‌های خاصی است که سبب افزایش کاربری آن شده است. از ویژگی‌های قابل‌توجه پیچ سر مته ای می‌توان به نصب سریع و آسان به دلیل عدم نیاز به سوراخ‌زنی اولیه توسط دریل، عمر طولانی نسبت به سایر پیچ‌ها به واسطه مقاومت بالای ان در برابر خوردگی، محیط‌های هوازی و ...، عدم نیاز به رول‌پلاک، مقاومت و سختی بالا، مقاومت برشی و کششی بالا و موارد دیگر اشاره کرد. این اتصال‌دهنده‌ها به پیچ‌های خودکار شباهت دارند؛ اما در نحوه سوراخ کردن اولیه با یک دیگر متفاوت‌اند. انواع پیچ نوک مته‌ای در دسته پیچ‌های ریز قرار می‌گیرند و اتصال آن‌ها از طریق آچارها یا آلن انجام می‌شود. برای افزایش سرعت اتصال این پیچ‌ها نیز می‌توان از دریل با مته‌های مناسب اتصال استفاده کرد.

ترکیبات پیچ سر مته ای

وقتی از کاربرد خاص و تفاوت‌های اساسی این‌ نوع اتصال‌دهنده با سایر انواع آن صحبت می‌کنیم، مشخص است که باید به دنبال فاکتورهایی به جز شکل ظاهری آن باشید. این تجهیزات اتصال‌دهنده از آلیاژ فولاد شامل: آهن و کربن و درصد کمی از عناصر دیگر مانند: سیلیکون، کروم، نیکل، منگنز و ... برای افزایش و بهبود خواص آن‌ها تولید می‌شوند. مهم‌تر آن است که ترکیب تمام عناصر در طول پروسه تولید با دقت بالایی کنترل شده و یک ترکیب استاندارد با پیکربندی مناسب تولید می‌شود. این ترکیبات آلیاژی خواص خاصی از جمله: انعطاف‌پذیری، مقاومت در برابر عوامل محیط خوردگی، قابلیت اطمینان و ... به پیچ سر مته‌ ای بخشیده است. این پیچ‌ها تاثیر عمیقی در ساخت و سازهای کوچک و بزرگ و دوام آن‌ها دارند. ترکیبات این نوع از اتصال‌دهنده‌ها زمانی مشخص می‌شود که به دنبال خرید پیچ‌های استیل با کیفیت برای نیازهای کاربری گسترده خود هستید.

پیچ سر مته چیست

کاربرد پیچ‌های سر مته‌ای

این پیچ‌ها به دلیل مقاومت بالایی که در اتصال سازه‌های مختلف ایجاد می‌کنند، بیشتر برای چسباندن ورق‌های فولادی و گالوانیزه به یکدیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. در واقع مهم‌ترین کاربرد این اتصال‌دهنده‌ها ساخت سقف کاذب از طریق اتصال ورق‌های فولادی با ضخامت‌های مختلف است. از دیگر کاربردهای آن می‌توان به اتصال فولادهای نرم آلومینیوم و چوب از طریق ایجاد حفره و رزوه‌زنی اشاره کرد. ویژگی‌های پیچ سر مته‌ ای که در بندهای قبل به آن اشاره کردیم، قابلیت‌ها و کاربردهای گسترده‌ای به این تجهیزات بخشیده است. علاوه بر اتصال سازه‌های سخت مانند: قالب‌های فولادی، از پیچ‌های سرمته‌ای در اتصال سازه‌های سبک مانند: پنجره‌های فولادی، کف سازی‌های چوبی و ... استفاده می‌شود.‌ با توجه به اینکه این نوع پیچ انواع مختلفی دارد، باید کاربرد آن را مطابق با نوع پیچ و شکل ظاهری آن مورد بررسی قرار دهید. در ادامه انواع این اتصال‌دهنده فولادی را معرفی می‌کنیم.

انواع پیچ سر مته

انواع پیچ نوک مته‌ای را می‌توان در سایزهای مختلف مورد استفاده قرار داد. در حالت کلی می‌توان این اتصال‌دهنده‌ها را در سه مدل اصلی دسته‌بندی کرد و هر یک از انواع آن با توجه به نوع کاربری تعریف شده در موقعیت‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه این سه نوع از پیچ فولادی سر مته‌ای را معرفی می‌کنیم.

۱. پیچ شیروانی

پیچ سر مته ای شیروانی همانطور که از نام آن مشخص است، برای اتصال صفحات شیروانی بام‌ها استفاده می‌شود. این اتصال‌دهنده به صورت نوک تیز و با اتصال چهارسو تولید شده و به صورت آبکاری در سازه‌های مختلف عرضه می‌‌شود. اگرچه استفاده از این پیچ‌ها به واشر فنری نیاز ندارد؛ اما برای اینکه بتوان آب‌بندی مناسبی برای سطوح شیروانی ایجاد کرد، از واشر فنری به همراه پیچ استفاده می‌شود. با توجه به اینکه معمولا سطوح شیروانی نسبت به سطوح دیگر کار در ساخت و ساز یا صنعت، بیشتر است، پیچ‌های شیروانی به صورت جعبه‌ای یا کیلویی به فروش می‌رسند. این نوع پیچ‌ها دارای سطح گالوانیزه سر شش گوش و واشر سرخود هستند. پیچ‌های شیروانی علاوه بر کاربری تعریف شده برای آن در کاربردهای مختلف دیگر مانند: اتصالات تاسیساتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انواع پیچ سر مته

پیچ بوکسی نوک مته

این اتصال‌دهنده خود نوعی پیچ شیروانی است که برای اتصالات سقفی استفاده می‌شود و دارای سری شش گوش است که معمولا یک چاک روی آن ایجاد شده و به همین خاطر اتصال آن با استفاده از آچار پیچ گوشتی و آچار بکس نیز امکان‌پذیر است. این نوع اتصال‌دهنده نوک مته‌ای بوکسی نیز به صورت خودکار فرایند سوراخ‌زنی در سطح کار را ایجاد کرده و به سوراخ کاری سطحی با استفاده از دریل نیازی ندارد. شما می‌توانید سایزهای مختلف پیچ بکسی نوک مته را متناسب با نیاز کاربری و ضخامت سطح کار تهیه کنید.

پیچ شیروانی نوک تیز

در برخی از موقعیت‌ها برای اتصال صفحات شیروانی به جای پیچ‌های بوکسی نوک مته از پیچ‌های نوک تیز استفاده می‌شود. این نوع پیچ به سوراخ‌زنی اولیه نیازی ندارد و سر تیز و برنده آن علاوه بر سطوح ورقات فلزی، سطوح زیرین آن را نیز باز می‌کند. این اتصال‌دهنده‌ها به روش گالوانیزه سرد تولید شده و در برابر زنگ‌زدگی مقاومت بالایی دارند.

پیچ نوک مته‌ای چهارسو شیروانی

پیچ سر مته شیروانی از نوع نوک مته یا نوک تیز به صورت بوکس تولید می‌شود. پیچ چهارسو نوک مته‌ای نیز نوعی از پیچ‌های شیروانی است که اتصال آن با استفاده از آچار پیچ گوشتی چهارسو انجام می‌شود. معمولا این نوع از پیچ‌ها برای اتصال به واشر نیاز دارند.

نکته:

در مورد پیچ‌های شیروانی چند نکته مهم وجود دارد که لازم است به آن توجه کنید. این پیچ‌ها در محیط‌های باز مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ به همین خاطر باید در طراحی آن‌ها به چند قابلیت مهم توجه شود. این اتصال‌دهنده‌ها باید علاوه بر ایجاد تنش اتصال بالا از آب‌بندی مناسبی برخوردار باشند. فرایند اتصال آن‌ها نیز با توجه به طول بالایی که دارند، باید سریع انجام شود. قابلیت اتصال خودکار پیچ‌های شیروانی روی سطوح فلزی در نحوه طراحی آن‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد. در واقع این پیچ‌ها باید با دنده‌هایی با طول گام بالا و واشر سرخود تولید شوند.

علاوه بر ساختار و طراحی تولید این نوع پیچ سر مته ای، نوع آبکاری آن نیز اهمیت بسیاری دارد. این نوع از اتصال‌دهنده‌ها باید با فلزات فعالی مانند کروم و نیکل تولید شوند تا قابلیت الکترون‌دهی بالایی در مقابل اکسیدکننده‌ها داشته باشند. به علاوه اینکه این پیچ‌ها باید توسط یک لایه آبکاری عایق‌کننده پوشانده شوند؛ به همین خاطر هنگام خرید این پیچ‌ها اغلب با رنگ نقره‌ای آن‌ها مواجه می‌شوید که نشان می‌دهد این تجهیزات طی فرایند آبکاری گالوانیزه سرد تولید شده‌اند.

پیچ نوک مته‌ای

۲. پیچ سر مته ای واشر دار ساده

این نوع اتصال‌دهنده که نوعی از پیچ‌های سرمته‌ای است، در ضخامت‌ها و اندازه‌های مختلف تولید می‌شود. این نوع پیچ دارای گل پیچ چهارسو است که برای بستن آن باید از پیچ گوشتی چهارسو یا دو سو استفاده کنید. البته برای بستن این پیچ‌ها از دریل استفاده می‌شود و چهار سو یا دو سو به عنوان واسطه به دریل متصل می‌شوند. همانطور که از نام این اتصال‌دهنده مشخص است، دارای یک واشر پلاستیکی است که در زیر گل پیچ تعبیه شده و به عنوان عایق در برابر مایعات و گرد و غبار عمل می‌کند. این نوع اتصال‌دهنده نیز به روش گالوانیزه سرد آبکاری شده و با روکش زینک پوشش داده شده است؛ به همین خاطر به رنگ نقره‌ای عرضه می‌شود.

۳. پیچ سر مته ای سرتخت

پیچ‌های سرتخت سرمته‌ای در سومین دسته‌بندی این اتصال‌دهنده‌ها جای می‌گیرند. طراحی این پیچ‌ها به این صورت است که به خاطر مسطح و خزینه بودن، گل پیچ درون کار و سطح کار قرار گرفته و بیشتر برای موقعیت‌هایی استفاده می‌شود که نباید گل پیچ از سطح کار بیرون بزند. گل پیچ این نوع دارای سری چهارسو است که اتصال آن از طریق دو سو و چهار سو و دریل انجام می‌شود. این پیچ‌ها معمولا دارای ضخامت متفاوت از سه و نیم میلی‌متر تا حدود ۵ میلی‌متر و در اندازه‌های ۱۲ تا ۱۰۰ میلی‌متری تولید و عرضه می‌شوند. این اتصال‌دهنده شیروانی معمولا دارای یک واشر پلاستیکی متصل و یک واشر فلزی است.

پیچ سر مته ای سرتخت

قیمت پیچ سر مته ای

طبیعتا قیمت این اتصال‌دهنده‌ها مانند انواع مقاطع فولادی بر اساس پارامترهای مختلفی تعیین می‌شود. با توجه به اینکه پیچ‌های سرمته‌ای در انواع مختلف با طول و ضخامت متفاوت تولید می‌شود، نمی‌توان قیمت مشخصی را برای آن تعریف کرد. به علاوه اینکه قیمت این متریال‌ها به قیمت مواد تولیدکننده آن‌ها در بازار جهانی بستگی دارد و دائما در نوسان است. از آنجا که این اتصال‌دهنده‌ها معمولا برای اتصال قطعات کوچک و بزرگ در سطوح مختلف مانند: سطوح شیروانی، ساندویچ پنل‌ها و ... مورد استفاده قرار می‌گیرند، باید در تعداد و حجم بالایی تهیه شوند؛ به همین خاطر تفاوت قیمت جزئی در خرید آن‌ها می‌تواند تفاوت چشمگیری در قیمت نهایی ایجاد کند؛ از این رو توصیه می‌کنیم برای خرید پیچ نوک مته‌ای استیل و انواع پیچ‌ها به یک مرجع خرید معتبر مراجعه کنید.

نکته مهم قبل از خرید پیچ نوک مته ای استیل

علاوه بر قیمت، فاکتورهای مهم دیگری نیز وجود دارد که باید هنگام خرید پیچ سر مته ای به آن‌ها توجه کنید. توجه به این نکات به شما کمک می‌کند که ضمن خرید با قیمت مناسب، محصولی با کیفیت برای نیاز کاربری خود تهیه کنید. از آنجا که کاربردهای مختلفی برای این پیچ‌ها تعربف شده است، بهتر است هنگام خرید آن به نیاز کاربری خود توجه کنید تا بتوانید ساخت پروژه‌های خود را با ایمنی بالا پیش ببرید. اگر با انواع پیچ استیل نوک مته، نوع آبکاری، سایز و اندازه و سایر فاکتورهای مهم در خرید و استفاده از آن‌ها آشنایی ندارید، بهتر است یک فروشگاه تخصصی را برای خرید انتخاب کنید تا کارشناسان فروش آن راهنمایی‌های لازم را ارائه دهند. از آنجا که استحکام و ایمنی سازه با استفاده از این اتصال‌دهنده‌ها تامین می‌شود، می‌توان اهمیت یک خرید دقیق را توجیه کرد.

پیچ نوک مته ای استیل

جمع‌بندی

در این مطلب راجع به پیچ سرمته‌ای و انواع آن صحبت کردیم. این پیچ‌ها به دلیل طراحی خاصی که دارند، شبیه به پیچ‌های خودکار هستند که برای اتصال به سوراخکاری اولیه و واشر نیاز ندارند و در اکثر مواقع آب‌بندی مناسبی ارائه می‌دهند. با توجه به اینکه این نوع از اتصال‌دهنده‌ها بیشتر در محیط‌های باز و برای اتصال شیروانی، ساندویچ پنل، ساخت کانکس و سوله و کاربردهایی از این قبیل مورد استفاده قرار می‌گیرند، باید علاوه بر ترکیبات اولیه با استفاده از فلزات فعال آبکاری شوند. از آنجا که تولید این پیچ‌ها یک فرایند تخصصی است و شناخت انواع پیچ نوک مته‌ای استیل و تشخیص سطح کیفی آن‌ها به مهارت زیادی نیاز دارد، توصیه می‌کنیم یک فروشگاه معتبر و متخصص را در این زمینه انتخاب کنید تا ضمن اطمینان از کیفیت و قیمت انواع پیچ‌ها در استفاده از آن‌ها به عملکرد بهینه برسید.

  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش