یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۹۰۰۱۶

آموزش پرورش قناری و تولید مثل آن در خانه

پرورش قناری,قناری,عکس قناریمهمترین نکته در پرورش قناری ، توجه به سن بلوغ آنهاست که باید از یکسالگی گذشته باشند
یکی از پرنده های زیبا که آواز قشنگی دارد و توانایی آوازخوانی بمدت چندین ساعت را دارد، قناری می باشد. ارزش و اهمیت این پرنده در دنیا، بسیار بالاست و محبوبیت بسیاری در بین طرفداران دارد بدین دلیل که می توان این پرنده را براحتی نگهداری و پرورش داد.

پرورش قناری

جثه ی قناری کوچک است که در کره زمین به دو صورت وحشی و اهلی زندگی می کند. باتوجه به نژادهای مختلف قناری، طول بدن این پرنده بین۱۰ تا ۲۴ سانتیمتر است. فرم پای قناری به اینصورت است که سه انگشت رو به جلو و یک انگشت رو به عقب دارد؛ به همین خاطر به او پرنده ی شاخه نشین می گویند. پایه و اساس پرورش قناری، جوجه کشی آن میباشد و تمامی افردی که قصد کسب درآمد از طریق پرورش قناری دارند، باید بتوانند به خوبی با اصول و تکنیک های جوجه کشی قناری آشنا باشند.

>> بهترین زمان برای خرید قناری:

سن بلوغ قناری، از مهمترین نکته ی قابل توجه در خرید آن به شمار میرود که حتماً باید بیشتر از یکسال داشته باشند و علاوه بر آن خرید قناری در هر فصلی از سال، بسیار مهم است. این نکته را در نظر داشته باشید که جفتگیری قناری ها در فصل های بهار و پائیز است و در همین فصل ها جوجه ها را بزرگ می کنند و استراحت این پرنده در فصل های تابستان و زمستان است. پس درصورت تمایل به خرید قناری باید حتماً در فصل تابستان یا زمستان اقدام کنید و البته انجام آن در دوره تولک یا همان پر ریزی بهتر است تا آن ها را از دوره تولک با خرید و تغذیه صحیح قناری ها خارج کنید و برای فصل بعد، آماده جفتگیری و تولید جوجه کنید.

توجه به شرایط محیط قناری در نگهداری آن، اهمیت بسیاری دارد. آنها باید در طی یک دوره زمانی به آرامی با دماهای پائین تر یا بالاتر، سازگاری پیدا کنند. درصورت خرید قناری هایی با سن بالا، بهتر است بدانید که معمولاً آن ها باروری ناموفقی دارند.

درحقیقت چشمان قناری های مسن، چروک است و پاهای این نوع قناری در مقایسه با جوان ها، زمخت تر است. دور پاهای برخی از قناری ها حلقه ای دارد که سن و نژاد پرنده بر روی آن نوشته شده است که از این طریق به مشخصات کلی آن ها دست می یابید. بهتر است بدانید که پرندگانی که می خرید؛ استرس انتقال به خانه جدید را هم دارند. سیستم ایمنی بدن این پرنده ها پس از تغییر کردن محل زندگیشان برای مدتی به خطر می افتد؛ به همین خاطر برای محافظت از آنها دربرابر سرما و گرما باید مراقبت های ویژه انجام شود. بعد از خرید قناری و انتقال آن به محل زندگی خود، حداقل باید به مدت یک ماه قرنطینه شوند تا علاوه بر محافظت آن ها دربرابر بیماری های احتمالی، فرصت بهبود یافتن و تقویت سیستم ایمنی خود را داشته باشند.

>> قفس برای نگهداری از قناری های مولد:

قفس های مختلفی برای قناری ها در بازار وجود دارد که به آن ها قفس تکی، قفس جوجه کشی و قفس جوجه پران می گویند، حال که می خواهید به منظور جوجه کشی از قناری ها، آن ها را بخرید؛ بهتر است که قفس جوجه کشی این پرنده را هم بخرید که برای قناری و همچنین ملزومات لازم برای نگهداری از آن ها به ویژگی های یک قفس استاندارد اشاره شده است. از خصوصیات قفس های جوجه کشی میتوان به دو دانخوری، لانه تخم گذاری، دو آبخوری و میله های نشیمن برای پرنده های نر و ماده اشاره کرد که یک توری فلزی در قسمت میانی آن وجود دارد که تا پیش از آشنایی کامل قناری از جفت شدن، جلوگیری می کند

جفت گیری قناری,پرورش قناری,عکس قناریموقع پرورش قناری باید محیط جفت‌گیری آنها، آرام و بدون استرس نگه دارید

>> مراقبت از قناری قبل از تولیدمثل:

توجه داشته باشید که تمیز کردن قسمت لقاح قناری، پیش از فصل تولیدمثل و پرورش قناری الزامی است؛ در این صورت احتمال تولیدمثل، افزایش پیدا میکند. باید حتماً کف قفس از آلومینیوم یا پلاستیک یا استیل ساخته شود، به این منظور که در زمانی که می خواهید کف قفس را تمیز کنید؛ مجبور نشوید کل قفس را بشورید و با قرار دادن یک لایه روزنامه یا پارچه تمیز در کف قفس، هر دو سه روز یکبار آنرا تعویض کنید. شما باید به منظور پیشگیری از رشد باکتری، کف قفس را تمیز کنید.

همچنین کوتاه کردن ناخن های قناری الزامیست؛ بدین دلیل که پرنده در زمان خارج شدن از لانه ممکن است به وسیله ناخن های بلندش، مقداری غذا یا حتی باقی مانده تخم ها را از لانه خارج کند. پرنده نر در زمان تولیدمثل، آمادگی اش را با علائمی همچون محکم و پرحرارت شدن صدایش، افزایش تعداد جست و خیزهایش، برق زدن چشمانش، بیرون زدگی مقعدش و چسبیدنش به قفس نشان می دهد درحالیکه قناری ماده در زمان تولید مثل با تولید صداهای ممتد به کف قفس میرود و اگر کاغذی باشد آنرا لوله می کند. مقعد قناری ماده هم قبل از تولیدمثل بیرون زدگی پیدا می کند.

>> انتخاب ظرف مناسب برای حمام کردن قناری:

در زمان حمام کردن قناری ها باید این نکته را در نظر بگیرید که ظرفشان به اندازه ای ارتفاع داشته باشد که قناری ها بتوانند تا نیمه در آن بروند و اگر ارتفاع، زیاد باشد؛ قناری ها غرق میشوند. برای استحمام قناری ها باید از آب ولرم استفاده کنید و به سراغ مواد شوینده مثل شامپو برای تمیز کردن قناری ها نروید؛ چون این پرنده صدمه می بیند. شما هفته ای دو مرتبه باید ظرف حمام را در درون قفس این پرنده بگذارید و آن ظرف را به محض استحمام قناری ها، از قفس بردارید.

>> تغذیه قناری در زمان جوجه کشی:

در زمانی که قناری ها میخواهند جفت گیری کنند و برای تولید مثل، آماده شوند؛ تغذیه ی آن ها نسبت به هر زمان دیگری کمی متفاوت است. ارزن و کتان به عنوان دانه های مورد علاقه قناری ها میباشد ولی نه اینکه آن ها فقط با این دو دانه تغذیه کنند. شما میتوانید علاوه‌براین دانه ها به قناری های خود، دانه های دیگری مانند تخم هندوانه، تخم کدو، نخود، لوبیا و لپه، تخم گشنیز، تخم خرفه، تخم جعفری و … بدهید. ولی بهتر است بدانید که دانه ها برای قناری ها به عنوان یک منبع غذایی کافی محسوب نمیشوند؛ به این خاطر که تامین کننده ی تمام ویتامین ها و پروتئین ها نیستند. بنابراین نخستین کار اینست که نسبت به خرید پلت های مخصوص قناری ها اقدام کنید. انواع ویتامین ها، پروتئین ها و مواد معدنی موردنیاز قناری در پلت یا کنسانتره مخصوص قناری ها وجود دارد و برای این که این پرنده بطور کامل تغذیه شود باید در هرروز ، بمیزان یک قاشق غذا خوری پلت به او بدهید.

شخیص نطفه دار بودن تخم قناری,بیماری قناری,خرید قناریقبل از فصل تولیدمثل و پرورش قناری، بهتر است که قسمت لقاح قناری را تمیز کنید

از غذاهای مقوی و مورد پسند قناری می توان به ترکیبی از انواع میوه های خرد شده و تخم مرغ آب پز اشاره کرد. قناری ها را میتوانید روزانه یکبار با این مواد تغذیه کنید. شما نباید در هرروز بمیزان دو مرتبه و یا یک هفته پشت سر هم، مواد غذایی تکراری به قناری بدهید؛ چون پرنده، بیمار و ضعف میشود.

>> نقش ویتامین ها در پرورش قناری ها:

درصورت افراط در مصرف ویتامین ها به قناری، پرنده با اضافه وزن مواجه می شود و اگر قناری به اندازه ی کافی ویتامین نداشته باشد؛ در نوک، پر و ناخنش مشکلاتی بوجود می آید.

>> جفت گیری قناری ها:

قناری ها در محیطی آرام و بدون استرس، جفت گیری می کنند. در زمان مشاهده ی تمام علائم شروع جفتگیری ، باید نسبت به تاریک کردن محیط آنها اقدام کنید. چون قناری ماده در حضور دیگران نمیتواند جفتگیری کند و خجالت می کشد. بهتر است بر روی قفس آنها پرده یا پارچه ای بکشید تا دیگران نتوانند جفتگیری آن ها را ببینند. فقط در زمان آب و غذا دادن به پرنده های خود؛ چراغ اتاق را روشن کنید یا پرده را از روی قفسشان بردارید. درصورت درگیری یک جفت قناری، بیشتر از ۵ روز باید آنها را از هم جدا کنید. به طورکلی همرنگ بودن قناری ها تأثیر به سزایی در جفت شدن آنها دارد. گاهی وقت ها قناری ماده از رنگ غیر از خودش خوشش نمی اید؛ به همین خاطر به سختی با قناری رنگ دیگر، جفت می شود.

>> مدت زمان به دنیا آمدن جوجه قناری:

زمان بدنیا آمدن جوجه قناری باتوجه به عواملی تعيين میشود از آن ها می توان به دما و رطوبت محیط، کیفیت نطفه، نحوه خوابیدن قناری ماده بر روی آن ها اشاره کرد. جوجه قناری ها معمولاً بعد از گذشت ۱۴ الی ۱۶ روز از تخمشان بیرون می آیند، اگر دوره جوجه کشی طولانی شود؛ با نطفه سنجی آن ها میتوانید از وجود جوجه داخل تخم مطمئن شوید. اگر جوجه وجود داشت باید با بالا بردن رطوبت محیط، چند روز دیگر صبر کنید ولی اگر تخم ها پوچ بود، میتوانید تا برای بازگشت قناری ماده به روال زندگی عادی اش، تخم ها را از لانه بردارید.

>> تشخیص نطفه دار بودن تخم قناری:

برای آگاهی از نطفه دار بودن تخم قناری، حتماً باید بعد از خوابیدن قناری ماده بر روی تخم ها بمدت یک هفته صبر کنید. از طریق یک چراغ قوه، بعد از گذشت یک هفته می توانید در داخل تخم ها به منظور وجود رگ های خونی و جنین در حال تحرک، نور بتابانید تا مطمئن شوید. زمانی که قناری ماده از روی تخم هایش برای خوردن دان و آب بلند میشود، می توانید این کار را انجام دهید. اگر دو مورد مذکور را درون تخم مرغها مشاهده کردید، به این معنیست که تخم ها نطفه دارد وگرنه بدون نطفه بوده و باید از لانه خارج کنید.

آموزش پرورش قناری در خانه,عکس های قناری,نگهداری قناریزمانی که قناری را خریداری می‌کنید، حداقل باید به مدت یک ماه قرنطینه شود

>> تغذیه جوجه های تازه متولد شده:

جوجه قناری هایی که تازه متولد میشود؛ بسیار ناتوان و ضعیفند. به همین خاطر هرگز در چهار روز اول تولد، جوجه ها را از زیر والدین برندارید. سه روز اول تولد جوجه ها یک زمانی حیاتی محسوب میشود. بهتر است غذای نرمی مانند تخم مرغ، بعد از سه روز تولد به آنها بدهید. اگر برای والدین و جوجه ها مزاحمتی ایجاد کنید، ممکن است قناری ماده، جوجه های خود را به خاطر استرس زیادی دارد خفه کند. زمان خروج جوجه ها از لانه، آن ها به دنبال والدینشان برای شناسایی محیط اطراف می روند.

>> تخم گذاری مجدد قناری مادر:

ممکن است قناری مادر بعد از گذشت یک الی دو هفته از عمر جوجه ها، به تخم گذاری مجدد نیاز داشته باشد که از نشانه های تخم گذاری قناری می توان به کندن پر جوجه ها، استفاده از تکه چوب ها یا کاغذهای موجود در کف قفس و … برای ساختن لانه اشاره کرد. اگر با چنین علائمی رو به رو شدید؛ باید جوجه ها را بهمراه لانه شان به قفس پرنده نر منتقل کنید و قناری ماده را در لانه جدیدی ببرید تا تخم گذاری او با خیال راحت انجام شود و تخم ها را همانند مرحله قبل از لانه خارج سازید و جایگزین تخم های مصنوعی کنید تا تمامی جوجه ها هم زمان به دنیا بیایند.

>> سرما خوردگی در قناری:

معمولاً قناری با قرار گرفتن در معرض باد شدید و یا تغییرات ناگهانی هوا به سرما خوردگی مبتلا میشود و یا گاهی وقت ها در اثر انتشار ویروس مربوط به سرما خوردگی در هوا و تنفس قناری به این بیماری منتقل میشود. سرماخورردگی در قناری با علائمی نظیر خس خس کردن سینه، پخ پخ کردن، باز گذاشتن دهان، عطسه، کاهش اشتها، گرفتگی صدا و … نمایان میشود. قرص سرماخوردگی کودکان به عنوان یکی از روشهای درمان این بیماری محسوب میشود. شما باید با حل کردن این قرص در آب اشامیدنی پرنده به مدت ۴۸ ساعت به آن ها بخورانید. اثرات قرصهایی نظیر اوکسی وت و تتراسایکلین ها بسیار قوی است و اگر از قرص سرماخوردگی جواب نگیرید؛ میتوانید از این قرص ها استفاده کنید.

>> آبله در قناری:

قناری ها هم مانند انسان ها به بیماری آبله در اثر ویروس های مخصوص، مبتلا شوند. در فصل تابستان ، شیوع این بیماری بیشتر است و دارای علائمی همچون تاول هایی قرمز، سفید یا زرد رنگ بر روی سر، سینه، بالها و انگشتان قناری میباشد ، همچنین نشانه های دیگری دارد که از آن ها می توان به نفس تنگی ، خس خس سینه، سستی و بی حالی اشاره کرد. تزریق واکسن آبله راهکار درمان آبله قناری است و علاوه ببر ان باید بطور مرتب، قفس و بدن پرنده را ضد عفونی کنید.

انواع قناری,قناری,تکثیر قناری,تخم قناریزمان بیرون آمدن جوجه قناری ها به کیفیت نطفه ، دما و رطوبت محیط بستگی دارد

گردآوری: بخش علمی سرپوش

  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش