سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۱۲۰۰۳۴

آموزش مراحل مختلف کاشت چمن

کاشت چمن,طریقه کاشت چمن,طرز کاشت چمنهنگام کاشت بذر چمن باید توجه کرد که توزیع آن به صورت یکنواخت باشد
یکی از حرفه های تخصصی در دنیا، چمن کاری نام دارد. کاشت چمن در پارک ها، باغ و باغچه، مزایایی بهمراه دارد که از آن ها می توان به زیبایی منحصر به فردش و پیشگیری از فرسایش خاک اشاره کرد.

کاشت چمن

گیاه چمن، تهیه شده از تیره گندمیان می باشد. اکثر چمن ها فاقد ساقه هستند و در غیر این صورت دارای ساقه های بسیار کوتاهی می باشند. رنگ برگ های چمن، طیف مختلفی از رنگ سبز میباشد و بافت های مختلفی از نظر ضخامت دارد. اصولاً برگ چمن براساس ضخامتش، متشکل از دو گروه باریک برگ و پهن برگ است. یکی از خصوصیات چمن ها اینست که ریزوم و استولون دارند. ساقه های ریزوم در زیر زمین رشد می کند و استولون ها به ریزومها شباهت بسیاری دارند و تنها تفاوتشان در اینست که رشدشان بر روی سطح خاک انجام میشود. استولون و ریزومها تأثير به سزایی در رشد و توسعه و تکثیر چمن ها دارند. کاربرد چمن ها برای استفاده در طراحی و زیباسازی فضای سبز و پارک ها، فضاهای ورزشی و استفاده بعنوان گیاه پوششی در باغچه ها می باشد. همچنین از جنبه های مهم چمن کاری می توان به موارد زیر اشاره کرد :

- کاشت چمن در منازل، کارخانه ها و مدارس برای افزایش رطوبت محیط، تعدیل دما، کاهش آلودگی هوا و... انجام می شود.

- از دیگر کاربردهای چمن کاری می توان به استفاده در زمین های ورزشی مثل زمین گلف، فوتبال، اسکی و... اشاره کرد.

- از چمن می توان به صورت تزئینی استفاده کرد؛ بدین دلیل که فضای سبز بدون چمن، زیبا نیست.

مراحل مختلف کاشت چمن

> انتخاب بذر چمن:

چمن ها از نظر شرایط آب و هوایی، متشکل از دو نوع گونه های مناسب برای مناطق سردسیر و گونه های مناسب برای مناطق گرمسیر می باشد. نوع گونه چمن، تأثير بسیاری در شرایط جغرافیایی دارد. در اواخر تابستان و پاییز، گونه های مناسب را برای سرما میکارند و پائیز، بهترین زمانیست که می توان نسبت به کاشت چمن اقدام کرد. این گونه ها معمولاً در مناطق شمالی با زمستان سرد و تابستان ملایم تمایل دارند که رشد کنند. همچنین در فصل بهار و تابستان می توان گونه های مناسب فصل گرم را کاشت. رشد این گونه در مناطق خیلی گرم و دارای زمستان معتدل، بسیار خوب است. درنظر داشته باشید که کدام گونه برای باغچه و یا حیاط خانه شما مناسب است بدین دلیل که سلامت چمن را شرایط جغرافیایی تعيين میکند.

> میزان مصرف چمن در زمین:

در هنگام کاشت چمن شما باید ابتدا مقدار بذر موردنیازتان را محاسبه کنید. میزان مصرف گونه های مختلف چمن، متفاوت است. معمولاً برای یک متر مربع به میزان ۴۰ تا ۵۰ گرم در گونه های اسپرت استفاده می شود.

> آماده کردن زمین چمن:

عوامل مؤثر در ریشه زنی بهتر چمن شامل خرد کردن کلوخ ها و شکافتن لایه بالایی سطح خاک می باشد. خاک با شکستن توده های سفت، نرمتر میشود. همچنین بعد از جمع آوری چوب و سنگ ها از سطح خاک، درصورت داشتن زمین چمن پست و بلند به تسطیح نیاز است؛ بدین دلیل که عدم تسطیح، موجب تجمع آب در قسمتهای گود و درنهایت باعث خفگی چمن می شود و به علت نرسیدن آب در قسمتهای بلند، چمن بطور کامل خشک می شود.

> کوددهی چمن:

اضافه کردن کوده های حیوانی، پس از تسطیح، بسیار مناسب است. شما باید به زمین در اواسط پاییز در مناطق سرد سیر، کود بدهید و در مناطق گرمسیر میتوان عملیات کود دهی را در هر موقعی از سال به جز ماههای بسیار گرم سال، شروع کرد.

طریقه کاشت چمن,طرز کاشت چمن,آموزش چمن کاریاگر در هنگام کاشت چمن زمین پستی و بلندی داشته باشد احتیاج به تسطیح دارد

> نحوه کاشت بذر چمن:

در زمان کاشت بذر باید به یکنواخت بودن توزیع بذر و سبز شدن چمن به صورت یکدست، توجه کرد. به هیچ وجه در روز طوفانی، بذر نکارید. معمولاً به دو صورت کاشت با دستگاه بذرپاش و کاشت دستی به صورت پاشش بذر، بذر را میکارند. پس از تقسیم کردن زمین به چند قطعه مساوی باید بذر را متناسب با قطعات تقسیم کرد و نسبت به بذرپاشی هر قطعه اقدام کرد. برای این که بذر را بکارید توجه کنید که باید عمق آن نیم تا یک سانتی متر باشد و یا با تقسیم کردن بذر به دو قسمت در یک جهت ، نیمی از آنرا بکارید و نیم دیگرش را عمود بر جهت اول بکارید. پس از کاشت، بذر را از طریق شن کش به زیر خاک منتقل کنید و بعد از اینکار با استفاده از کود دامی پوسیده، روی بذر را بپوشانید.

توجه کنید که نباید در این مرحله بذر اضافی، بپاشید وگرنه چمن ها نازک میشوند. خاک نرم را به مقدار خیلی کمی بر روی بذرها الک کنید تا مانع از نابودی بذر شود. در نهایت دانه ها را توسط خاک بهمراه بذر چمن می پوشانند. برای انجام این کار توصیه میود که یک غلتک زنی سبک انجام دهید. بر روی سطح زمین تحت کشت در زمان انتهای عملیات کاشت بذر چمن، می توانید از پیت ماس استفاده کنید.

> آبیاری چمن:

در این زمان باید نسبت به آبیاری بذر چمن تازه کاشت شده به صورت آبپاشی و تقریباً بارانی اقدام کنید تا خاک را نشوید. آبیاری غیر اصولی، معایبی را بهمراه دارد که از آن ها می توان به شسته شدن خاک و جابجایی بذر ها و انباشته شدن بذر ها در جایی دیگر اشاره کرد. حتماً از سر شلنگی یا آبپاش با فشار آب کم و به صورت پودر پاش برای آبیاری استفاده کنید. هنگام صبح و آغاز شب، بهترین زمان آبیاری بذر چمن محسوب می شود. چمن را نباید در هوای گرم، آبیاری کنید. توجه داشته باشید که پس از قهوه ای شدن رنگ پیت ماس های استفاده شده بر روی چمن، زمان آبیاری چمن است؛ چون بهتر است که از پیت ماس بر روی چمن، استفاده شود.

> کوتاه کردن چمن:

دقت در کوتاه کردن چمن تازه کاشته شده از اهمیت به سزایی برخوردار است. باید تا زمانیکه چمن ها در خاک، ریشه قوی ایجاد کند؛ صبر کنید تا عمل کوتاه کردن چمن، به ریشه ها آسیبی وارد نکند. زمان مناسب برای کوتاه کردن چمن، ۲۵ الی ۳۰ روز پس از رویش می باشد. ارتفاع مناسب برای کوتاه کردن در این زمان باید بین ۱۸ تا ۲۵ سانتیمتر باشد. پس از آبیاری چمن به هیچ وجه ، آن را کوتاه نکنید. گاهی وقت ها ممکن است که از ریز بودن و نازک بودن چمن تازه بترسید ولی این ترس شما بیهوده است و باید چمن را با استفاده از چمن زن با خیال راحت کوتاه کنید. تیز بودن مداوم تیغه چمن زن، بسیار مهم است و پس از خشک شدن چمن می توانید عملیات چمن زنی را شروع کنید.

از این رو از تیز بودن تیغه و تنظیم بودن دستگاه، پیش از هر بار استفاده از دستگاه چمن زن مطمئن شوید. بطور تقریبی تیغه های چمن زن را هر ۶ تا ۸ هفته یکبار تیز کنید. بهتر است بدانید که اگر چمن و علف را با یک تیغه کند، برش دهید سبب پارگی و له شدن گیاهان می شود و درواقع منظره ای زشت و خشک شده از چمن ها را بوجود می آورد.

> غلطک زدن چمن:

اصولأ پس از فصل زمستان، غلطک زنی را شروع می کنند بدین دلیل که يخبندان در مناطق سردسیر باعث میشود که چمن از خاک، بالا بیاید و ریشه هایش از خاک جدا شود. غلطک زدن دارای مزایایی همچون ایجاد تماس مجدد و تثبیت چمن می باشد.

> زردی چمن:

گاهی اوقات در اثر کمبود ازت، چمن زرد میشود.

آفت های چمن,کاشت چمن در باغچه,نحوه آبیاری چمن,کاشت بذر چمندر هنگام کاشت چمن، میزان مصرف گونه های مختلف چمن با هم فرق میکند

> الگوی کوتاه کردن چمن:

چنانچه چمن را در زمان های نزدیک به هم به صورت دوره ای در جهت ثابت، کوتاه کنید؛ چمن در همان جهت میخوابد. رشد عمودی چمن در هر هفته با تغيير جهت یا همان تغيير الگوی کوتاه کردن چمن، تقویت می شود و احتمال دارد که چمن در یک جهت دچار افتادگی و خوابیدگی نشود. بعلاوه مسیر عبور چرخ های چمن زن با تغيير الگوی کوتاه کردن چمن، تغيير می کند که باعث کاهش شیارهای ناشی از تردد چرخ روی چمن و خرابی های بیش از حد چمن میشود.

مراقبت در مقابل آفات و بیماری های چمن

چمن نیز می تواند به آفت، دچار شود که باید به مبارزه با آن به محض بروز بیماری ها پرداخت. در چمن انواع بیماری های ویروسی و قارچی چندان زیاد نیست و هر چند امراض ویروسی خیلی کم( یک یا دو بیماری) دیده شده است. سوختگی یکی از انواع آن میباشد که شیوع آن به چند سال قبل برمی گردد.

این قارچ، پس از حمله کردن به ریشه چمن باعث میشود که رنگ گیاه به قهوه ای سوخته تغيير کند، سپس خشک شده و از بین برود. بنابراین علایم ظاهری آن تغيير رنگ نقاطی از چمن به رنگ قهوه ای سوخته می باشد. شیوع این بیماری به چندین روش می باشد. گاهی اوقات خود بذر به این قارچ، آلوده شده است که بدون تردید ریشه بوته چمن یا خاک، آلوده میشود. از دیگر عوامل مؤثر در شیوع این بیماری می توان به رطوبت اشاره کرد.

برای مبارزه با این قارچ باید با استفاده از داروهای قارچ کش، بذر را ضد عفونی کنید و همچنین نسبت به ضد عفونی کردن خاک با این قارچ کش اقدام کنید. zineb و tiram از قارچ کشهای مناسب به شمار می روند. برای یک متر مربع زمین باید بمیزان۲۰ گرم از هر یک از این داروها را استفاده کنید. سپس با مخلوط کردن این داروها با خاکستر یا کمی خاک، آن را روی زمین بپاشید و آنرا با خاک از طریق وسایل کشاورزی مخلوط کنید. چنانچه چمن را به موقع بچینید و یا چمنهای بریده شده را از محوطه این زنگ زدگی درو کنید؛ بیماری زنگ زدگی برطرف میشود.

آب دزدک، به عنوان یکی از آفت های خطرناک و مضر برای چمن و سایر گیاهان محسوب میشود که اکثر مردم به آن آشنایی دارند. این آفت با ایجاد کانال هایی در داخل زمین، باعث بریدگی ریشه و خشکی چمن میشود. ممکن است در ظرف مدت کوتاهی، قطعه چمن بزرگی را نابود کند. آفت مزبور در سطح کشور، صدمات فراوانی را به گل کاریها، باغ ها و مزارع سبزی و صیفی وارد می کند. این آفت با حمله کردن به ساقه و ریشه گیاهان باعث شده تا سبزیجات بسیاری از حمله ی آن در امان نباشند. درصورت مشاهده ی شیارهایی بر روی خاک، احتمالا شیار هایی در پائین آن حفر شده و به وسیله آب دزدک، تخم ریزی انجام گرفته است.

کاشت چمن در گلدان,آموزش کاشت چمن,مراحل چمن کاریچمن گیاهی است علفی که از تیره گندمیان می‌باشد

گردآوری: بخش علمی سرپوش

  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
ویژه سرپوش