مهمترین عناوین خبری
پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۱۲۰۰۹۵

آموزش کاشت کاهو در باغچه و گلدان

کاشت کاهو,نحوه کاشت کاهو,کشت کاهوکاشت کاهو باتوجه به تعداد بالای مصرف کننده ی آن برای کشاورزان سودآور است
یکی از گیاهان مفید قابل کاشت در تمام فصول سال، کاهو میباشد و در سرتاسر جهان از آن مصرف می کنند. کلسیم موجود در کاهو باعث شده تا در موادغذایی اصلی افرادی گنجانده شود که رژیم های غذایی لاغری دارند؛ به این خاطر که فاقد کالری و قند می باشد.

کاشت کاهو

کاهو که تقرییاً در همه مناطق، کاربرد دارد؛ از سبزیجات پرکاربرد به شمار می رود. اگر نسبت به زمان کاشت کاهو،  مطلع باشید؛ می توانید سریعتر به این موادغذایی مهم دست یابید. کاهو دارای فوایدی همچون هضم غذا، حفظ سلامت پوست و مو و درمان مشکلات گوارشی می باشد. رشد کاهو، خیلی سریع است و میتوان دو تا سه مرتبه در سال، محصول آنرا برداشت کرد. باتوجه به مساحت زمین زیر کشت میتوان حجم محصول برداشتی را تعیین کرد و همچنین مواد موجود در خاک و رسیدگی به گیاه، تعیین کننده ی کیفیت محصول نهایی می باشد. کاشت کاهو باتوجه به تعداد بالای مصرف کننده های سبزیجات برای کشاورزان، فرآیندی ساده و سودآور محسوب میشد.

انواع کاهو

کاشت کاهو به راحتی امکانپذیر است. حتی درصورت نبود فضای مناسب برای کاشت کاهو میتوانید در حیاط خانه آن را بکارید و کاهوهای تازه و باکیفتی را در زمان کوتاه ۲ تا ۳ ماهه تولید کنید. باتوجه به انواع گوناگون کاهو، تفاوت این نوع سبزیجات را می توان در شکل ظاهری، طعم، رنگ برگ ها و بافت برگ ها مشاهده کرد.

از انواع متداول کاهو در ایران می توان به کاهو باتاویا یا کاهو فرانوسوی، کاسنی بلژیکی، آرگولا، کاهو روغنی، کاهو رسمی یا رومی، اسپرینگ میکس و کاهو پیچ چینی اشاره کرد. با این حال زمان و نحوه کاشت کاهو ها،  تقریبا مشابه است. عموماً برای برداشت کاهو باید در فصل بهار و پائیز اقدام کرد.

فصل کاشت کاهو

این نکته را در نظر بگیرید که در دمای سردتر بهار یا پائیز، دانه های کاهو می توانند بهترین جوانه را بزنند. درصورت گرم بودن بیش از حد هوا، این دانه ها قادر به جوانه زدن نیستند. از بهترین زمان برای کاشت بذر کاهو می توان به اوایل بهار، اواخر تابستان یا اوایل پائیز اشاره کرد.

نحوه کاشت کاهو,فصل کاشت کاهو,کاشت کاهو در پاییزکاهو از سبزیجاتی است که به آسانی مناسب کاشت می باشد

نحوه کاشت کاهو در باغچه

پیش از کاشت بذرهای کاهو باید نقطه ای آفتابی پیدا کنید و از بابت آماده شدن خاک مطمئن شوید. خاک مناسب برای کاشت کاهو خاکیست که نرم و نفوذپذیر باشد بدون آنکه خیس بماندو قادر به حفظ رطوبت خود باشد. یک هفته پیش از کاشت بذر گیاه یا پیوند زنی آن به منظور حاصل خیزی خاک باید به خاک مورد نظرتان، کود حاوی مواد ارگانیک اضافه کنید. باتوجه به کوچک بودن بذرهای کاهو، بسترشان باید بخوبی شخم زده شود. آنچه که مانع جوانه زنی میشود؛ سنگ و کلوخ های موجود در خاک است که اصولا برای نحوه کاشت کاهو مناسب نیست.

توجه کنید که کاهو قابلیت رشد خوب در مکان دارای علف هرز را ندارد. درصورت تغيير زمین مورد استفاده برای کاشت کاهو در هر سال، بسیاری از آفات کنترل می شوند. همچنین اگر مابین کاهوها گیاهان دیگری را بکارید به کنترل رشد علف های هرز کمک میکند. درصورت تمایل به کاشت بذرها به صورت مستقیم میتوانید پس از آماده شدن زمین، کارتان را شروع کنید. اگر تمایل به برداشت سریعتر محصولات خود را دارید؛ میتوانید بذرها را بمدت ۴ تا ۶ هفته پیش از آخرین سرمای بهاری در مکانی سرپوشیده بکارید. باتوجه به جوانه دهی بذرها در دمای ۵۵ تا ۶۵ درجه فارنهایت و نمایان شدن آن ها در طول ۷ تا ۱۰ روز، میتوانید پس از آنکه دمای خاک به ۴۰ درجه فارنهایت رسید؛ آنها را بکارید.

کاشت بذرها باید در عمق ۶ تا ۱۲ میلی متری خاک صورت گیرد و زمانی که بذرها ۳ تا ۴ برگ بزرگ درآوردند، بمنظور آماده شدن فضا برای رشد گیاهان قوی تر، انواع ضعیف ترشان حذف شوند. درصورت پیوند زنی گیاه، تعداد برگ ها باید به ۴ تا ۶ عدد برسد و باید ریشه های خوبی، پیش از آنکه آنرا بیرون بکارید، داده باشد. درصورتی باید کاشت را بمدت ۲ تا ۳ هفته زودتر شروع کنید که از بذر استفاده می کنید. بین هر ردیف از گیاهان در هر دو حالت استفاده از بذر و یا پیوند، باید ۳۰ تا ۳۸ سانتیمتر فاصله باشد. در کاشت کاهوی برگی، فاصله ی بین ردیف ها باید ۱۰ سانتیمتر درحالیکه این فاصله در کاهوی لوس هد ۲۰ سانتیمتر و در کاهوی فرم هد باید ۴۰ سانتیمتر باشد.

با ۶ تا ۱۲ میلی متر خاک باید بذرها را بپوشانید و به آبیاری آن ها در زمان پیوندشان بپردازید. باتوجه به حجم کم کاهو، این گیاه به آب زیادی نیاز دارد. کمبود آب، حاشیه برگها را خشک میکند. درصورت کاشت بوته های کاهو با تراکم بیشتر، آن ها به محافظت از هم در مقابل کمبود آب می پردازند و هم زمان مانع از تبخیر رطوبت خاک می شود. کاهو به آبیاری منظم و زیاد برای رشد، احتیاج دارد. رشد گیاه درصورت کافی نبودن آبیاری، متوقف می شود. در زمان کاشت کاهو این نکته را در نظر بگیرید که خاک کاهو در هیچ زمانی نباید خشک شود و سطح محوطه کاشت را باید در روزهای گرم بمنظور تامین رطوبت گیاه، با استفاده از یک نایلون پوشاند. ردیف هایی از سیر و پیازچه را به منظور کنترل شته ها بین کاهوها بکارید. این گیاهان برای کاهو حکم حصار را دارند.

چگونگی برداشت کاهو

شما به ۳۰ تا ۹۰ روز زمان برای برداشت کاهو نیاز دارید. بهتر است که در صورت برداشت محصول، از فاصله ۱.۵ سانتی متری بالای ریشه، گیاه را ببرید تا دوباره محصول برایتان بدهد. برداشت کاهو باید در زمانی انجام شود که کاملا بزرگ شده است ولی دقت کنید که نباید بطور کامل برسد؛ به این خاطر که طعم برگ ها در زمان لطیف بودنشان خیلی خوب است. همچنین میتوان برگ های رسیده تر را پیش از رسیدن کاهوها جدا کرد و منتظر ماند تا رشد برگ های موجود در وسط گیاه، ادامه پیدا کند. شما میتوانید برگ های بیرونی را در برداشت کاهوهای باترهد یا رومی بچینید و گیاه را کاملاً جدا کنید و یا از فاصله ی ۲٫۵ سانتی متری سطح خاک، گیاه را ببرید.

برداشت کاهوی فری، زمانیست که وسطش سفت شده باشد. کاهوهایی تلخ و سفت میشوند که رسیده باشند؛ این کاهوها سریعا خراب میشوند ، برای همین باید به باغچه بطور مداوم سر بزنید تا برگ های آماده برای برداشت را بچینید. بهترین زمان چیدن کاهو در هنگام صبح و زمانیست که هنوز در معرض نور آفتاب قرار نگرفته باشد. بهتر است که به جای منتظر ماندن برای رشد برگ های جدید، هم زمان با ضعیف شدن گیاه، بذر را مجددا بکارید. میتوانید به مدت ۱۰ روز کاهو را در کیسه ی پلاستیکی جادار در یخچال نگهداری کنید.

کاشت کاهو در باغچه,نحوه کاشت کاهو در منزل,کاشت کاهو در خانهبهترین زمان برای کاشت بذر کاهو در اوایل بهار می باشد

نحوه کاشت کاهو در گلدان

با توجه به شرایط محیطی متفاوت، دوره رشد کاهو تا زمان برداشت آن بمدت ۳۰ تا ۹۰ روز طول میکشد. همچنین شما می توانید با بذرافشانی مجدد این گیاه در اواخر تابستان یا پاییز، برای فصل سرد هم کاهو داشته باشید.

اوایل فصل بهار ، بهترین زمانیست که می توانید کاهو بکارید. برای افزایش بازدهی محصول خود باید هر دوهفته یکبار، بذر افشانی را انجام دهید. در ادامه با مراحل کاشت کاهو در گلدان اشنا شوید:

برای کاشت کاهو، گلدان مناسبی را انتخاب کنید. گلدان های زیادی در بازار با اندازه ها و مواد مختلی عرضه میشوند. بطور کلی یک گلدان یک گالنی با قطر ۱۵ سانتی متر برای کاشت کاهو انتخاب کنید. بهتر است بدانید که گلدان های رسی، ارزان هستند اما خاک رس متخلخل است و در اثر حرارت، سریعا خشک می شود. باتوجه به خشک بودن پلاستیک، احتمال شکستن آن در طول زمان وجود دارد. یکی از بهترین گلدان ها برای کاشت کاهو، گلدان های گلی با لعاب شیشه ای می باشد؛ چون که سایزهای متنوعی دارد و سریعا خشک نمی شوند.

در عمق ۱ تا ۳ سانتیمتری خاک، اقدام به کاشت بذرهای کاهو کنید. البته می توانید روی سطح خاک، بذرها را بپاشید و پس از آن لایه نازکی از خاک را به آرامی بر روی بذر بریزید. بذرهای کاهوی برگ باید حدود ۷ تا ۸ سانتی متر از همدیگر، فاصله داشته باشند درحالیکه این فاصله در میا بذرها برای کاهوی معمولی و کاهوی کله گرد باید حداقل ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر باشد. این میزان فاصله برای کاهوی چینی باید بیشتر باشد؛ یعنی حداقل ۳۰ سانتی متر میان بذرهای آن فاصله باشد. برای رشد و تغذیه بهتر گیاه، رعایت فاصله مناسب برای کاشت کاهو امری ضروریست.

البته شما می توانید برای کاشت کاهو در گلدان تعدادی بذر را در یک گلدان با فاصله ۲ تا ۳ سانتی متر بریزید و پس از رسیدن کاهوها به ۵ سانتیمتر ، آنها را با فاصله ۸ تا ۱۰ سانتی متر از هم تنک کنید و کاهوهای خارج شده از خاک را در یک گلدان دیگر بکارید یا آن ها را مصرف کنید. سطح خاک را پس از کاشت بذر با استفاده از آبپاش ، مرطوب کنید و روی گلدان را با استفاده از یک نایلون بپوشانید تا رشد بذر، سریعتر شود و قادر به جوانه زنی سریعتر باشد. هرروز ، نایلون را به مدت یک الی ۲  ساعت بردارید تا هوا در جریان باشد. خاک باید در طول دوره رشد کاهو، دائما مرطوب بماند. این نکته را در نظر داشته باشید که خاک خشک، موجب تلخ شدن مزه کاهو می شود و علاوه بر آن خاک نباید غرقابی شود و باید آنرا صرفا مرطوب نگه داشت.

اصولا کاهو به بیماری یا آفت، گرفتار نمی شود و درصورت بروز این مشکل، خیلی مهم نیست. بنابراین از سمپاشی گیاه برای داشتن یک محصول سالم بپرهیزید. صبح زود، بهترین زمان برداشت کاهو می باشد. همچنین باید در فاصله ۳ تا ۵ سانتیمتری از سطح خاک، برگها را قطع کنید. درصورت تمایل به برداشت کامل کله کاهو بهتر است که این کار را از فاصله ۱٫۵ سانتی متری ریشه انجام دهید تا مجددا ریشه ی باقی مانده جوانه بزند و مجددا به شما محصول کاهو بدهد.

نحوه کاشت کاهو در منزل,کاشت کاهو در خانه,کاشت کاهو,برداشت کاهوکاشت کاهو می‌تواند برای کشاورزان فرآیند ساده و سودآوری باشد

گردآوری: بخش علمی سرپوش

  • 19
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش