جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۳۰۱۳۶

چگونه درخت انبه را پرورش دهیم؟ (نحوه کاشت انبه)

نحوه کاشت انبه,کاشت انبه در گلدان,کاشت انبه در ایراننحوه کاشت انبه
در صورتی که شما هم به باغداری علاقه مند هستید اما به هر دلیلی شرایط لازم را ندارید؛ می توانید در منزل با پرورش درختچه های کوچک علاقه تان را دنبال کنید. یکی از میوه هایی که می توانید در منزل پرورش دهید انبه است. در ادامه این مقاله سرپوش به نحوه کاشت انبه خواهیم پرداخت.

کاشتن میوه و ها سبزیجات یکی از علاقه مندی های بشر محسوب می شود که برخی افراد با ادامه دادن آن علاوه بر احساس خوب به درآمدزایی هم می رسند. انبه یکی از میوه هایی است که حتی در منزل هم می توانید آن را بکارید و با رسیدگی درست میوه های خوشمزه آن را برداشت کنید.

درخت انبه:

اندازه، طعم و عطر انبه تا حد زیادی به خودتان بستگی دارد، زیرا بذری که می کارید این موضوع را تعیین خواهد کرد؛ بنابراین اگر می توانید قبل از کاشت طعم میوه را بررسی کنید و سپس از بذر آن استفاده کنید. شرایط آب و هوایی منطقه تعیین کننده ارتفاع درخت انبه است که هر درخت می تواند ۹ تا ۲۰ متر رشد کند و برای قرن ها نیز باقی بماند. در صورتی که می خواهید درخت انبه را در گلدان بکارید می توانید تا زمانی که ارتفاع زیادی پیدا نکرده است اقدامات لازم را انجام دهید.، بعد از آن باید درخت را به بیرون از منزل انتقال دهید و کاشت بذر جدید را امتحان کرد.

به طور کلی انبه بومی مناطق گرم و معتدل استوایی آسیا و اقیانوس می باشد و در مناطق خارج از آن مقاومت USDA 9B یا بالاتر به خوبی رشد خواهد کرد. در صورتی که محل کاشت انبه مقداری خنک تر است می توان آن را داخل گلدان کاشت و پرورش داد و در هوای یخبندان آن را به داخل منزل منتقل کرد.

در صورتی که می خواهید درخت را در خانه نگه داری کنید؛ انبه Cogshall می تواند انتخاب مناسبی باشد، زیرا با هرس منظم می توان ارتفاع آن را حدود ۲/۴ متر نگه داشت، حتی گونه های کوتاه تری هم وجود دارند که مناسب کاشت در فضاهای بسته می باشند. در ادامه به مراحل کاشت انبه خواهیم پرداخت.

مراحل کاشت انبه:

مرحله اول؛ انتخاب درخت انبه والد:

یکی از راه های کسب اطمینان از رشد مناسب انبه در منطقه شما؛ پیدا کردن درخت والدی است که در همان حوالی رشد کند، درخت سالمی را پیدا کنید که میوه های درشت و سالمی داشته باشد، در صورتی که در منطقه ای زندگی می کنید که آب و هوای گرم و زمستان های معتدل دارد احتمالا می توانید یک درخت انبه سالم را پیدا کنید. در صورتی هم درخت انبه پیدا نکردید می توانید بذر آن را سفارش دهید، یا از یک مغازه خریداری کنید، در هر صورت باید توجه کنید بهترین گونه را انتخاب کنید که توانایی رشد در منطقه شما را داشته باشد.

از طرفی می توانید از بذر انبه خریداری شده از فروشگاه استفاده کنید؛ اما اطمینان از رشد آن در منطقه شما دشوار خواهد بود زیرا ممکن است انبه صادراتی باشد.

روش کاشت انبه در گلدان,مراحل کاشت انبه,روش کاشت انبه کاشت انبه با انتخاب درخت والد

مرحله دوم؛ انتخاب بذر سالم و مطمئن:

بذر مورد نظر را بررسی کرده و از سالم و بادوام بودن آن اطمینان حاصل کنید، سپس گوشت انبه را برش دهید تا پوست دانه دیده شود، در محله بعد باید پوست هسته را برش دهید و دانه را از آن خارج کنید. در صورتی که بذر شما سالم باشد دانه به رنگ قهوه ای مایل به زرد دیده می شود و تازه به نظر می رسد.

در صورتی که بذر شما خشک، چروک و خاکستری رنگ باشد قابل استفاده نیست، زیرا بذر شما در معرض سرما قرار گرفته است.

- باید پوست انبه را تا جایی که امکان دارد نزدیک به دانه برش دهید.

- زمانی که قصد دارید به بذر انبه دست بزنید بهتر است از دستکش استفاده کنید، زیرا دانه انبه شیره ای تولید می کند که می تواند پوست را تحریک کند.

درخت انبه,نحوه تهیه خاک جهت کاشت انبه,کاشت انبهبرش زدن گوشت انبه برای خارج کردن بذر انبه

مرحله سوم؛ انتخاب روش مناسب برای جوانه زنی بذر:

برای جوانه زدن بذر می توان از روش خشک کردن یا خیساندن استفاده کرد، در صورتی که از روش خیساندن استفاده کنید می توان مدت جوانه زنی را تا ۲ هفته کاهش داد اما احتمال کپک زدن بذر افزایش خواهد یافت.

روش خشک کردن بذر انبه:

۱) ابتدا بذر انبه را با دستمال کاغذی خشک کنید، به مدت سه هفته بذر را در یک مکان خشک و آفتابی نگه داری کنید. بعد از گذشت مدت مشخص با استفاده از یک دست بذر را کمی از هم باز کنید، اجازه ندهید از دانه به دو نیم تقسیم شود، بلکه دو نیمه باید کمی از همدیگر جدا شوند. یک هفته اجازه دهید دانه در همین حالت بماند.

۲) در این مرجله باید داخل یک گلدان را با خاک حاصلخیز و خوب زهکشی کرده و پر کنید، با ایجاد یک سوراخ کوچک به عمق تقریبی ۲۰ سانتی متر داخل خاک، دانه را از انتهای آن داخل حفره قرار دهید و به سمت پایین فشار دهید.

کاشت انبه در ایران,روش کاشت انبه در گلدان,مراحل کاشت انبهکاشت دانه انبه داخل گلدان

۳) بسته به خاکی که بذر را داخل آن کاشته اید، یک روز در میان یا هر روز آبیاری کنید. بعد از گذشت ۴ الی ۶ هفته یک نهال انبه ایجاد خواهد شد که ارتفاع آن حدودا ۱۰ تا ۲۰ سانتی متر است، بسته به نوع هسته ای که کاشته اید، میوه ی شما رنگ های مختلفی نظیر؛ بنفش تیره، سیاه یا سبز پررنگ خواهد داشت.

۴) در این زمان باید از نهال خود به خوبی مراقبت کنید تا وقتی که درخت یک سیستم ریشه ای سالم و خوب تشکیل دهد. برخی افراد قبل از کاشتن درخت انبه در محیط، آن را برای یک تا دو سال در فضای منزل نگه داری می کنند.

تیغ زدن دانه:

گاهی برای اینکه بذر انبه آسان تر جوانه بزند؛ خراش کوچکی در قسمت خارجی بذر ایجاد می کنند که اصطلاحا تیغ زدن گفته می شود. در صورتی که شما هم تمایل دارید این کار را صورت دهید می تونید با استفاده از کاغذ سنباده یا سیم ظرفشویی یا پشم فلزی قسمت بیرونی بذر را بخراشید.

روش خیس کردن دانه:

۱)ابتدا باید بذر را داخل ظرف کوچکی از آب قرار دهید و در یک مکان گرم از آن نگه داری کنید، مانند کمد یا روی قفسه و باید به مدت ۲۴ ساعت به دانه فرصت دهید تا خیس بخورد.

۲) در مرحله بعد باید بذر را از شیشه خارج کرده و داخل یک حوله کاغذی مرطوب بگذارید. دانه های پچیده شده را داخل یک پلاستیک قرار دهید و برشی در یک گوشه از کیسه ایجاد کنید. توجه داشته باشید که حوله باید مرطوب نگه داشته شود تا زمانی که دانه ها جوانه بزنند. این مدت ممکن است بین ۱ الی ۲ هفته طول بکشد، در این مدت اطمینان کسب کنید که بذر در یک مکان گرم و مرطوب قرار داشته باشد، زیرا این محیط به جوانه زدن کمک می کند.

روش کاشت انبه,فصل کاشت انبه,درخت انبهکاشت انبه؛ قرار دادن دانه در حوله و کیسه

۳) یک گلدان مناسب برای نهال خود انتخاب کنید و پرورش گیاه را در گلدان ادامه دهید. گلدان انتخابی باید آنقدری بزرگ باشد که توانایی نگه داری بذر را داشته باشد. خاک گلدان و کمپوست را با هم مخلوط کنید و گلدان را پر کنید. در اینجا می توانید بذر را به شکل مستقیم در زمین بکارید، اما اگر در گلدان بکارید، می توایند دمای هوا را در ابتدای پروش انبه که بسیار آسیب پذیر است کنترل کنید.

۴) توجه داشته باشید نهال شما داخل آفتاب خشک خواهد شد، بنابراین از گلدان را در خارج از منزل و مکانی که آفتاب جزئی وجود دارد نگه داری کنید، در این صورت امکان عادت کردن نهال شما قبل از انتقال به مکان نهایی، به آفتاب فراهم خواهد شد و نهال شما قوی تر می شود.

روش کاشت انبه در گلدان,مراحل کاشت انبه,روش کاشت انبهکاشت انبه؛ انتقال نهال به محیط باز

گردآوری: بخش علمی سرپوش

  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش