دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۴:۰۰ - ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۰۶۵۰
شهری و روستایی

صف‌های طولانی مردم برای تهیه آب شرب سالم در روزهای کرونایی/ خطر بیماری در کمین شهروندان سنندجی

بحران آب در ایران,صف‌های طولانی مردم برای تهیه آب شرب
وضعیت آب شرب سنندج قریب به دوسال است که در شرایط مناسبی قرار ندارد و اکثر مردم برای تامین آب شرب گوارا و عاری از طعم و بو مجبور به تهیه آب از چشمه‌های اطراف شهر هستند که خود در این شرایط کرونایی می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

به گزارش تسنیم، آب شرب همواری در کنار غذای سالم از مهمترین نیازهای هر انسان در طول زندگی است که اگر ناسالم باشد و یا تامین نشود زندگی فرد را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد.

غرب ایران و دامنه رشته کوه زاگرس همیشه به آب و هوای پاک و عاری از هرگونه آلودگی در سطح کشور شناخته می‌شود چراکه در این مناطق طبیعت به گونه‌ای دیگر جلوه نمایی می‌کند و آب و هوای معتدل کوهستانی می‌تواند صحه‌ای براین امر باشد.

استان کردستان یکی از استان‌های غرب کشور است که به دلیل آب و هوای پاکی که دارد همیشه مقصد گردشگران خارجی و داخلی بوده است و دلیل آن نیز کوه‌های پوشیده از پوشش گیاهی و چشمه‌سارهایی است که از آنها جاری است.

شهر سنندج قریب به دوسال است که وضعیت آب شرب مناسبی ندارد و مردم برای تامین آب شرب خود یا مجبور به خرید آب معدنی با قیمت‌های بسیار بالا هستند یا ناگزیر برای تامین آب شرب خود به چشمه‌های اطراف شهر سنندج مراجعه می‌کنند.

دلیل اصلی گوارا نبودن آب شرب شهر سنندج لحجنی شدن و ورود غیر اصولی فاضلاب روستاهای اطراف سد به داخل مخزن سد وحدت است که همواره باعث شده است تا آب شرب سنندج دیگر طعم و مزه چندسال قبل را نداشته باشد. 

با پیگیری‌های انجام شده از طرف رسانه‌ها و مردم استان بألاخره خبر وخامت آب شرب شهر سنندج به دولتمردان رسید و طرح انتقال آب سد آزاد به تصفیه‌خانه سنندج کلید خورد. اما سؤال این‌جاست که مردم شهر تا به کی باید بطری در دست در کنار چشمه‌های آب اطراف سنندج که خود منبع اصلی سنگ کلیه و بیماری‌های کلیوی هستند، درصف بایستند؟

درحال حاضر با گرمتر شدن هوا بر وخامت کیفیت آب شرب سنندج افزوده می‌شود و این در حالی است که اگر اقدامات در نظر گرفته شده تسریع نیابد زندگی را برای مردم سنندج سخت‌تر می‌کند.

موضوع دیگر این است که در این شرایط شیوع ویروس کرونا صف‌هایی که برای تهیه آب تشکیل می‌شوند خود می‌توانند منبع اصلی انتقال ویروس و دامنه زدن به انتشار آن است که خود به نحوی دیگر سلامت مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

مشاهدات عینیحاکی از آن است که شما هر ساعت از شبانه‌روز برای تهیه آب به چشمه‌های اطراف شهر سنندج مراجعه کنید با صف‌های چندین نفره مواجه می‌شوید، صف‌هایی که گاها باید دقیقه‌های زیادی را در آن برای چند لیتر آب شرب سالم و گورا در آن گذراند.

در همین باره یکی از شهروندان سنندجی در صف تهیه آب گفت: من هم‌اکنون در خانواده خودم قریب به یکسال است که برای شرب از آب لوله‌کشی استفاده نمی‌کنیم و هر چند روز یکبار برای تامین آب شرب مصرفی، باید به چشمه‌های اطراف شهر سنندج مراجعه کنم.

وی افزود: متأسفانه در این یکی دوسال که وضعیت آب شرب سنندج به یکباره تغییر پیدا کرد و دیگر طعم و بوی سابق خود را ندارد هیچ اقدام عملی از طرف دولت و مسئولان برای رفع این مشکل صورت نگرفته و هرآنچه بوده فقط در حد صحبت کردن و خبری بوده است.

این شهروند سنندجی اظهار کرد: ما خودمان می‌دانیم که این آب چشمه نیز برای کلیه مفید نیست و مشکلات کلیوی را به همراه خواهد داشت اما چون آب لوله‌کشی واقعاً قابل شرب نیست و هزینه تهیه آب معدنی هم بسیار بالا است در نتیجه مجبور هستیم که آب شرب را از چشمه‌های اطراف شهر تأمین کنیم.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این‌ها، با این جمعیتی که در این‌جا ملاحظه می‌کنید و در صف برای تهیه آب هستند آیا خود منبعی برای انتقال ویروس کرونا می‌تواند باشد که زندگی مردم را همه جوره تحت تأثیر خود قرار داده است.

بحران آب در ایران,صف‌های طولانی مردم برای تهیه آب شرب

این شهروند سنندجی در پایان سخنان خود بیان کرد: آب و هوای شهر سنندج از قدیم زبانزد کشور بوده و هرساله گردشگران زیادی فقط برای لذت بردن از آب و هوای سنندج به این شهر می‌آمدند اما متأسفانه در چند سال گذشته این رویه کاملاً تغییر کرده و مصداق بارز آن آب شرب شهر سنندج است که به هیچ عنوان قابل شرب نیست.

در ادامه پیگیری‌ها، شرکت آبفای کردستان درباره وضعیت آب شرب شهر سنندج می‌گوید: برای بهره‌مندی شهروندان سنندجی از آب باکیفیت‌تر، انتقال آب از سد آزاد به تصفیه خانه آب شهر سنندج در دستور کار دولت قرار گرفته که در دهه فجر سال گذشته در سفر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به استان کردستان، کلنگ آغاز این عملیات بر زمین زده شد.

سامانه انتقال آب از سد آزاد به تصفیه‌خانه شهر سنندج با هدف تأمین نیاز آب شهر سنندج و روستاهای حاشیه مسیر خط انتقال اجرا می‌شود. در طرح انتقال مستقیم آب از سامانه آزاد به تصفیه‌ خانه شهر سنندج با انتقال ۵۷ میلیون مترمکعب آب در سال، امکان تأمین آب بیش از ۷۰۰ هزار نفر در سال افق ۱۴۲۵به همراه نیاز روستاهای میانی مسیر انتقال مهیا می‌شود.

آنگونه که عنوان شده این پروژه حدود ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد و ۱۰۰ میلیارد تومان برای پروژه انتقال آب از سد آزاد به تصفیه خانه سنندج از محل اعتبارات مدیریت بحران کشور مصوب شده و ۱۰۰ میلیارد تومان دیگر نیز در لایحه سال ۱۴۰۰ قرار داده شده است.

آب شرب سنندج به لحاظ پارامترهای میکروبی و شیمایی کاملاً سالم و قابل شرب است و هیچ‌گونه نگرانی بابت سلامت آن وجود ندارد و آب شرب توزیعی در شبکه مطابق با استاندارد ملی ۱۰۵۳ است؛ ضمن آنکه علاوه بر شرکت آبفا، دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت همواره آب شرب شهر سنندج را پایش می‌کنند. 

درخواست ما از شهروندان سنندجی این است که برای اطمینان و آگاهی از سلامت آب شرب همواره به نظرات منابع رسمی و معتبر چون دانشگاه علوم پزشکی توجه کنند.

بحران آب در ایران,صف‌های طولانی مردم برای تهیه آب شرب

طی سه سال اخیر به دلیل تغییرات دمایی از یک سو و پدیده تغذیه‌گرایی در سد قشلاق به عنوان منبع تامین آب شرب شهر از سوی دیگر، در برخی مناطق شهر سنندج شاهد تغییر طعم و بوی آب بوده‌ایم؛ علی‌رغم این موضوع، شرکت آب و فاضلاب استان کردستان نسبت به این مسئله بی‌تفاوت نبوده و همواره برای حفظ و ارتقای کیفیت آب آشامیدنی تلاش کرده است.

در همین راستا و طی این مدت از آنجا که شرکت آبفا کردستان خود را در قبال تحویل و توزیع آب باکیفیت مسئول می‌داند، اقداماتی ازجمله پیگیری و اخذ دستور وزیر نیرو برای رهاسازی ۲ مترمکعب در ثانیه ( ۲هزار لیتر در ثانیه) آب خام از سد آزاد به سد قشلاق به منظور جلوگیری از کاهش تراز آب سد و بهبود کیفیت آب سد قشلاق، تهیه، نصب و راه‌اندازی واحد ازن زنی تصفیه خانه شماره یک شهر سنندج به ظرفیت ۹ کیلوگرم در ساعت با هزینه‌ای بالغ بر ۸۰میلیارد ریال به منظور حذف حداکثری طعم و بو (البته تصفیه خانه آب شماره ۲ از قبل دارای واحد ازن‌زنی بوده است) و این واحد در سفر زمستان سال گذشته نوبخت معاون رئیس جمهور به استان، افتتاح و هم‌اکنون در حال فعالیت شستشوی مخازن و شبکه توزیع آب شرب شهر سنندج است.

شرکت آبفا در حالی مدعی شده که "آب شرب سنندج به لحاظ پارامترهای میکروبی و شیمایی کاملاً سالم و قابل شرب است و هیچ‌گونه نگرانی بابت سلامت آن وجود ندارد و آب شرب توزیعی در شبکه مطابق با استاندارد ملی ۱۰۵۳ و روزانه توسط مجموعه خود، دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت سنندج پایش می‌شود" که مرکز بهداشت سنندج سوم دی ماه سال گذشته در ادامه نارضایتی‌های مردم از تغییر در کیفیت و طعم و بوی آب، در نامه‌ای به آب و فاضلاب اعلام کرده «در اکثر روزها میزان کلر آزاد باقی‌مانده در شبکه توزیع بسیار بالاتر از حد مجاز است همان‌گونه که مستحضر هستید مقدار بیشتر از حد مجاز کلر در آب باعث ایجاد تری هالومتان‌های سرطان‌زا، حساسیت‌های پوستی و ریزش مو و بسیاری از بیماری‌های دیگر می‌شود، بنابراین خواهشمند است جهت حفظ سلامت مصرف‌کنندگان نسبت به اصلاح مقدار کلر آزاد باقیمانده در شبکه توزیع اقدام شود»

دستگاه محترم قضایی هم در موضوع آب شرب سنندج اعلام موضع کرده است؛ دادستان عمومی و انقلاب سنندج به صراحت اعلام کرده دستگاه‌هایی که ترک فعل کرده‌اند، باید پاسخ‌گو باشند و رئیس‌کل دادگستری هم عنوان کرده «یقیناً دستگاه قضایی از باب حقوق عامه به موضوع آب شرب سنندج ورود می‌کند».

حال؛ آنچه مسلم است این است که آب شرب شهر سنندج واقعاً در شرایط بسیار نامطبوع قرار دارد به حدی که دیگر کسی نمی‌تواند آن را برای شرب مصرف کند و این بهترین دلیل برای توجه بیشتر مسئولان به مطالبات مردم و پرهیز از توجیهات است.

  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش