چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۵۷ - ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۲۴۵۸
شهری و روستایی

واکنش عضو شورای شهر پنجم تهران به اظهارات علیرضا زاکانی/ اگر ما نبودیم بدهی شهرداری تهران بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان بود

محمود میرلوحی,اظهارات محمود میرلوحی
عضو شورای شهر پنجم گفت: اگر امروز بگوییم حدود ۶۵ هزار میلیارد بدهی شهرداری است حاصل تلاش‌های شورای پنجم در جهت کم شدن رقم بدهی‌ها بوده است. اما اینکه آقای زاکانی گفته‌اند ۸۰ هزار میلیارد بدهی شهرداری است اصلا دلیلش را نمی‌دانم ممکن است فعالیت‌های دیگری کرده باشند اما من فکر می‌کنم که توانستیم از افزایش این بدهی‌ها جلوگیری کنیم. اگر شورای پنجم جلوی بدهی‌‌ها را نمی‌گرفت امکان رسیدن این رقم به ۱۲۰ هزار میلیارد هم بود.

به گزارش دیده بان ایران؛ بدهی‌های نجومی دوران ریاست قالیباف بر شهرداری تهران به چالش بزرگی تبدیل شده است که با نشستن هر فردی بر روی این کرسی این بدهی‌ها که عمدتاً بانکی هم هستند به جای کم شدن افزایش می‌یابد. بدهی‌هایی که تا دیروز با توجیه سیاه‌نمایی از آن یاد می‌شد امروز اما دوستان همان مسئولین یعنی شهردار جدید تهران رقم این بدهی‌ها را ۸۰ هزار میلیارد تومان اعلام می کنند. بدهی‌هایی که حاصل وام‌های نجومی است که هنوز هم دقیق مشخص نیست برای صرف کدام کار و انجام کدام پروژه گرفته شده است.

محمود میرلوحی، عضو سابق شورای شهر تهران در خصوص بدهی‌های شهرداری تهران به خبرنگار دیده بان ایران گفت: بدهی‌های امروز شهرداری تهران حاصل مدیریت دوره آقای قالیباف است. آقای نجفی در گزارشی اعلام کردند که این رقم حدود ۵۲ هزار میلیارد است. بخشی از این بدهی‌ها تسهیلات ارزی بود و بخشی دیگر مربوط به احکام قضایی، بیمه، مالیات و اختلافاتی که با دستگاه هایی نظیر بنیاد شهید و مستضعفان داشتند. آقای حناچی بدهی‌های دوران قالیباف را ۶۹ هزار میلیارد دلار اعلام کردند. ما بر روی این قضیه کار کردیم و موفق به پرداخت ۹ هزار به بانک ها شدیم. یک بخشی از آن که مربوط به احکام قضایی بود توسط هیئتی از طریق ماده ۴۷۷ درخواست بررسی مجدد کردیم که ۱۴۲۰ میلیارد ریال اعلام شد. ما بخشی از آن را حدود ۲ هزار میلیارد را پرداخت کردیم.

کار دومی که انجام دادیم مربوط به اموال ضبط و توافقاتی بود که انجام دادیم. سپس سعی کردیم که مطالباتمان را از دولت طلب کنیم که بخشی از آن مربوط به همان بحث رساتجارت است که ۱۲ هزار میلیارد ما در دست سپاه بود و توانستیم بخشی از آن را برگردانیم. کارهای خوب و دقیقی انجام شد.

میرلوحی در ادامه افزود: در حال حاضر بدهی شهرداری باید حدوداً ۶۵ هزار میلیارد باشد. مشکلی که ما داشتیم این بود که سودهای حاصل از تسلیهاتی که در دوره قالیباف از بانک‌ها اخذ شده بود مرتبا در حال افزایش بود. بخشی از این بدهی‌ها را تسویه کردیم. از طرفی دیگر توانستیم آن تسلیهات ارزی که از بانک‌ها گرفته شده بود را ریالی کنیم  که اگر آن‌ها الان ریالی نبودند وضعیت خیلی خطرناکی را برای شهرداری تهران به وجود می‌آورد. یک کار دیگری که ما انجام دادیم این بود که طلب‌های شهرداری از دولت را مطالبه کردیم که متاسفانه در این خصوص در گذشته کار دقیقی انجام نشده بود. برخی می آمدند می‌گفتند که ما هم مطالبه کردیم بله اگر به نامه زدن باشد که ما هم نامه زدیم اما این‌که کفایت نمی‌کند.

در خصوص جرائم راهنمایی و رانندگی حتی کار به شکایت رسید اما در نهایت توانستیم رای بگیریم. درباره مطالبات شهرداری از دولت کارهای بسیار بزرگی انجام دادیم. توافقات بسیاری با وزارتخانه‌ها انجام دادیم. اگر امروز بگوییم حدود ۶۵ هزار میلیارد بدهی شهرداری است حاصل تلاش‌های شورای پنجم در جهت کم شدن رقم بدهی‌ها بوده است. اما اینکه آقای زاکانی گفته‌اند ۸۰ هزار میلیارد بدهی شهرداری است اصلا دلیلش را نمی‌دانم ممکن است فعالیت‌های دیگری کرده باشند اما من فکر می‌کنم که توانستیم از افزایش این بدهی‌ها جلوگیری کنیم. اگر شورای پنجم جلوی بدهی‌‌ها را نمی‌گرفت امکان رسیدن این رقم به ۱۲۰ هزار میلیارد هم بود که باز هم می‌گویم بخشی از آن بانکی بود. در همین راستا یارانه‌های انرژی فعال شد و با آقای زنگنه توافق‌نامه امضا شد.

عضو سابق شورای شهر تهران در پایان اظهار داشت: اگر دوستان این کارها را دنبال نکنند و با بانک‌ها به توافق نرسند این روند می‌تواند به نقطه‌ای برسد که خارج از ظرفیت شهرداری تهران باشد. یعنی شما فکر کنید که ۶۹ هزار میلیارد سال ۹۵ حدود چهار برابر بودجه شورا بود و این رقم سنگینی است و نباید ادامه پیدا کند.

*نازیلا معروفیان

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش