دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۱:۲۵ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۵۰۵۲۱
شهری و روستایی

سگ‌های با پلاک شهرداری از ابتدای امسال بیش از ۴هزار نفر را گاز گرفته‌اند

سگ ولگرد,سگ‌های با پلاک شهرداری
معضل افزایش سگ‌های ولگرد در تهران، روز به روز در زیست شهری شهروندان پایتخت پررنگ‌تر می‌شود.

یک منبع آگاه به روزنامه اینترنتی فراز گفته که از ابتدای سال، ۴هزار و ۴۲۳نفر پس از گزیدگی از سوی این حیوانات، دُز صفر واکسن هاری را تزریق کرده‌اند و بیشتر موارد، مربوط به سگ‌های ولگرد در پارک‌ها و معابر شهری است که گوش‌هاشان با پلاک‌های شهرداری تهران سوراخ شده است. روزنامه‌های منتسب به جریان اصولگرایی و طرفداران این جریان، افزایش آمار سگ‌گزیدگی را به نگهداری سگ‌ها در خانه ربط می‌دهند اما، گزارش شهروندان این ادعا را نقض می‌کند.

«در این مرکز واکسن هاری تزریق نمی‌گردد»؛ این جمله‌ای است که درست چند قدم بالاتر از درمانگاه «شمیرانات» خیابان شریعتی تهران، روی بنری مقابل انستیتو پاستور ایران نصب شده است. اطلاعیه‌ای کوتاه اما حاوی پیامی مهم؛ پیامی که از افزایش تقاضای تزریق واکسن هاری در تهران حکایت می‌کند. کمی پایین‌تر، جنب داروخانه طالقانی، درمانگاه «شمیرانات» واقع شده است. این درمانگاه تحت نظر دانشکده علوم پزشکی دانشگاه شهید پزشکی فعالیت می‌کند، امروز مرکز اصلی برای مراجعه‌کننده‌های واکسن هاری در تهران و حومه است. مراجعه‌کننده‌هایی که اغلب، در کوچه و خیابان و پارک‌های پایتخت دچار سگ‌گزیدگی شده‌اند.

موضوع سگ‌های ولگرد، مدت‌هاست که با زندگی شهروندان پایتخت گره خورده است. سگ‌های بی‌صاحب که در پارک‌ها و معابر شهر آزادانه می‌چرخند و گاه، در ظاهر به همزیستی با انسان‌ها نیز رسیده‌اند. این همزیستی که از طریق تصاویری در صفحات «مدافعان حقوق حیوانات» منتشر شده، بسیار زیبا و دل‌انگیز جلوه داده می‌شود، خطرات جبران‌ناپذیری برای شهروندان در پی دارد که در این گزارش به آن خواهیم پرداخت.

شهرداری تهران در سال‌های گذشته، در طرحی با عنوان «زنده‌گیری سگ‌های ولگرد»، گامی در راستای جمع‌آوری این حیوانات برداشت. به این صورت که سگ‌های ولگرد در معابر و اماکن شهری، توسط «زنده‌گیرها» جمع‌آوری می‌شدند و با تزریق واکسن و عقیم‌سازی، به پناه‌گاه‌ها منتقل می‌شدند. گزارش‌ها از افزایش تزریق واکسن هاری اما نشان می‌دهد که گویا در ماه‌های اخیر، کار از دست شهرداری تهران در رفته و مدیران شهری، کنترل این مساله را درست مثل تمام مسایل شهری دیگر، از دست داده‌اند. یکی از شهروندان که در روزهای اخیر مورد حمله سگ‌های ولگرد در پارک قیطریه تهران واقع شده، به روزنامه اینترنتی فراز گفته که این جراحت به قدری وخیم بوده که تا جند روز پس از تزریق واکسن هاری، توان راه رفتن روی پا نداشته است. راوی به خبرنگار فراز می‌گوید: «به شهرداری اطلاع دادیم. زنگ زدند گفتند ماموران آمده‌اند و سگ‌ها را رویت نکردند! گفتم مگر مجسمه بوده که یک‌جا بماند؟ سگ ولگرد در پارک می‌چرخد و باید دنبالش می‌‌گشتید». او می‌گوید که گوش سگ‌هایی که به او هجوم آوردند، با پلاک‌های شهرداری تهران سوراخ بود. 

روایتی دیگری که به دست خبرنگار فراز رسیده، حاکی از این است که ساکنین محله‌ای در سعادت‌آباد تهران نیز با مشکل مشابهی دست و پنجه نرم می‌کنند. طبق این گزارش، چند قلاده سگ ولگرد مدتی است که در منطقه‌ای آزادانه گشت و گذار می‌کنند، می‌خوابند و راه می‌روند. ساکن این محله به فراز می‌گوید که این مساله را چندین بار به شهرداری تهران گزارش داده و هر بار با پیغامی مشابه از سوی شهرداری مواجه شده است. سامانه مدیریت شهری و نظارت همگانی شهرداری تهرا، هربار در واکنش به پیگیری این گزارش گفته‌اند که «ماموران را فرستاده‌ایم اما چیزی رویت نشده است».

یک منبع آگاه گفت: «تعداد مراجعان واکسن هاری به طور طبیعی در تابستان افزایش می‌یابد اما این تعداد امسال افزایش وحشتناکی داشته است. مراجعانی وجود دارند که به علت گازگرفتی توسط حیوان خانگی‌شان برای تزریق واکسن هاری مراجعه می‌کنند اما بیشتر موارد مربوط به حیوانات ولگرد است. از ابتدای سال، ۴هزار و ۴۲۳نفر در تهران واکسن هاری زنده‌اند. فقط در یک روز گذشته، ۶۵ نفر واکسن هاری زده‌اند». این منبع به خبرنگار فراز گفته که تعداد سگ‌گزیدگی در تهران به قدری زیاد است که که یک مرکز در تهران، به اندازه کل مجموع استان‌های ایران واکسن هاری تزریق می‌کند.

تعداد شهروندانی که با حمله سگ‌های ولگرد مواجه می‌شوند، روز به روز در حال افزایش است. طبق دیده‌های میدانی، در گوش‌های بیشتر این سگ‌ها، پلاک‌های زرد یا سفیدرنگ شهرداری تهران دیده می‌شود. به این معنی که این سگ‌ها یک بار در طرح‌های زنده‌گیری، از سطح شهر جمع‌آوری شده و پس از مدتی، دوباره در معابر شهری رها شده‌اند. آن‌طور که پیدا است، مرکز مدیریت شهری و نظارت‌های همگانی شهرداری تهران نیز، اهمیت زیادی برای این بحران شهری قایل نیست. مساله‌ای که سلامت جسمی و روانی و همچنین بهداشت شهری شهروندان تهران را به طور مستقیم تحت تاثیر قرار داده است. 

  • 12
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش