علیرضا نادعلی در گفتوگو با ایسنا، در مورد مصوبه روز گذشته شورای شهر در مورد تغییر نام بخشی از خیابان بیستون به نام شهید یحیی سنوار و حواشی پیرامون تغییرنام آن، گفت: نام بیستون به عنوان یک نام تاریخی که نشان دهنده موقعیت تاریخی تهران است و همه نامهای ایرانی انتخاب شده برای تهران، برای ما محترم است و همواره در نامگذاریها به این مسئله توجه ویژه داریم.
وی با بیان اینکه همیشه در نامگذاریها به سه هویت ایرانی، اسلامی و انقلابی که برای تهران در نظر گرفته شده است، دقت میکنیم، اظهار کرد: تغییر نام خیابان بیستون درست نیست؛ چرا که این خیابان از میدان فرهنگ تا میدان جهاد به طول ۱۶۰۰ متر است و روز گذشته شورای شهر مصوبهای داشت که تنها از تقاطع فتحی شقاقی تا میدان جهاد که ۴۲۰ متر است به نام شهید یحیی سنوار نام گذاری شود و مابقی بیستون باقی مانده استریا، ضمن اینکه ۷ معبر دیگر در تهران نیز به نام بیستون است.
سخنگوی شورای شهر تهران افزود: دقت داشته باشید که معبر، بزرگراه و میدان جدید در تهران برای نامگذاری مفاخر و شهدا کم داریم و طبیعی است که تعدادی را تغییر دهیم؛ اما در تمام تغییرها نگاه فرهنگی و اجتماعی حاکم است.
نادعلی اظهار کرد: خیابان بیستون کماکان ادامه حیات میدهد و فقط بخشی از آن که در امتداد خیابان فلسطین است به نام شهید گرانقدر یحیی سنوار نامگذاری میشود.
عضو شورای شهر تهران: نامگذاری خیابان بیستون در تهران به یحیی سنوار دوباره بررسی میشود
محمد آخوندی عضو شورای شهر تهران گفت: در جلسه اخیر شورای شهر پیشنهاد داده شد که بخشی از بزرگراه شهید لشکری به نام سید حسن نصرالله شود اما قرار شد مجدد این موضوع مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
وی در خصوص نامگذاری بخشی از معبر بیستون به نام شهید سنوار، گفت: جالب نبود که بخشی از یک معبر به نام شهید سنوار شود، بعد از جلسه طی رایزنی با مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران قرار شد دوباره این نامگذاری مورد بررسی قرار گیرد.
واکنش نرجس سلیمانی به تغییر نام خیابان بیستون
نرجس سلیمانی، عضو شورای شهر تهران، طی یادداشتی در «انتخاب» نوشت:
به نام دوست
رنج گل بلبل کشیدو بوی گل را باد برد / بیستون را عشق کند و شهرتش فرهاد برد
بیستون تنها نامی بر یک خیابان یا کتیبهای سنگی و چند زبانه بر سنگ در کوهی در دور دست نیست.
بیستون در زبان فارسی یکنام خاص و ارجمند است که فقط به یک مکان تاریخی اشاره ندارد بلکه واژهای است در ورای حروف خود اتصالی معنا دار با فرهنگ و ادب ایران و ایران زمین دارد، بازخوردهای منفی نسبت به تغییر نام این خیابان ولو بخشی از این خیابان کاملا قابل پیش بینی بود و به همین جهت در جلسه قبل شورا که از نتیجه جلسه کمیسیون نام گذاری در دستور جلسه جاری مطلع شدم بلافاصله نسبت به تبعات این تغییر به اعضا کمیسیون هشدار دادم، اما به نظر بنده این مسائل خود یک مراجعه به دماسنج حرارت اجتماعی است.
ایرانیان از هر گروه و دسته با همه انواع سلایق در یک بخش اتحاد کامل دارند و آنهم حفظ تاریخ و فرهنگ است واژگان یکی از اساسیترین بسترهای انتقال مفاهیم در گذر زمان اند، بنده اطمینان دارم مکان مناسبی متناسب با شان و جایگاه این واژه در شهر تهران معرفی خواهد گردید و در عین حال از هیات رئیسه شورای شهر خواهشمندم در مورد نامگذاری به جای اکتفا به رای گیری کلی بصورت تک به تک رای گیری شود تا به نحو دقیق تری از احساسات عمومی جامعه حراست و پاسداری گردد، البته کمیسیون نام گذاری نیز حتما در هنگام جمع بندی مسائل متعددی از جنس دیگر را حتما ملحوظ نظر داشته اند که تبعا خودشان بهتر امکان توضیحدارند و شاید حتی بعضی جزئیات در مشکلات مربوط به نامگذاری به سادگی قابل توضیح نباشد، البته کمیسیون خود صالحتر به پاسخ گویی هستند.
به قول صائب، ماتم فرهاد کوه بیستون را سرمه داد / بی هم آوازی نفس از دل کشیدن مشکل است
- 10
- 6