پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۱۳ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۲۴۵۶
شهری و روستایی

شهرهاي خوزستان بار ديگر در پي گردوغبار و قطع آب و برق به تعطيلي كشيده شد

بحران در سرزمين نفت

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا,خوزستان

هجمه ريزگردها در روزهاي گذشته و بالا بودن رطوبت هوا تا ٩٧ درصد در شهرهاي خوزستان، ‌باعث قطعي آب، ‌برق و ‌تلفن‌هاي همراه شد. ادارات، مدارس و دانشگاه‌ها تعطيل شدند و زندگي در شهر براي حداقل ٧ تا ٨ ساعت مختل شد. ساعت يك بامداد شنبه ناگهان آب و برق ١١ شهر استان خوزستان قطع شد. قطعي آب و برق از صبح شنبه تا بعدازظهر زندگي مردم را متاثر كرد. اطلاع‌رساني ديرهنگام باعث شد بيشتر دانش‌آموزان بدون اطلاع از تعطيلي راهي مدرسه‌هاي‌شان شوند و با يكي دو ساعت تاخير به خانه برگردند.

 

بر اساس اعلام ستاد بحران استان، كليه مدارس در دو نوبت صبح و بعد از ظهر شنبه، اداره‌ها، بانك‌ها و مراكز آموزش عالي در شهرهاي اهواز، باوي، كارون، حميديه، ماهشهر، هنديجان، هويزه، دشت آزادگان، آبادان، خرمشهر و شادگان به علت قطعي برق و آب تعطيل شدند. از آنجايي كه آب بيشتر خانه‌ها با پمپ مي‌رسد، ‌قطعي برق قطعي آب را نيز در پي داشت. آنتن‌هاي تلفن‌هاي همراه از همراه اول گرفته تا ايرانسل و رايتل همگي محو شدند و تلفن‌هاي برخي خانه‌ها كه به برق وصل بود، ‌از كار افتاد. 

 

قطع برق، ‌به توليد نفت نيز صدمه وارد كرد. به گفته مديرعامل شركت ملي مناطق نفت‌خيز جنوب، توليد نفت ايران ٧٠٠ هزار بشكه كاهش يافت. پروازهاي فرودگاه‌ اهواز نيز به خاطر مشكلات پيش‌آمده لغو شد. استاندار خوزستان با اشاره به علت قطعي برق در استان اعلام كرد جمعه شب گذشته رطوبت در اهواز به ٩٦ درصد رسيد كه اين رطوبت توام با آلودگي و خاك انباشته شده از توفان و گردوخاك هفتم بهمن بر خطوط انتقال و ايستگاه‌هاي برق نشست و باعث شد كه حالت عايق مانند در خطوط انتقال و ايستگاه‌هاي برق، ايجاد و اين ايستگاه‌ها از مدار خارج شوند.

 

از آسمان گِل مي‌باريد

شهروندان اهوازي با قطعي آب، ‌برق، ‌تلفن و اينترنت مشكلاتي را متحمل شدند، چه آنهايي كه كارمند ادارات بودند و به همراه خانواده‌شان روز را در خانه گذراندند و چه آنها كه شغل آزاد داشتند و راهي محل كار شدند. خانم خانه‌داري كه ساكن اهواز است، ‌درباره قطعي برق به «اعتماد» مي‌گويد: همه‌چيز تا ساعت يك ظهر قطع بود. پنج‌ونيم صبح كه از خواب بيدار شدم، برق قطع شده‌بود، ‌آب هم خيلي ضعيف بود، ‌به زور چند ظرف آب جمع كردم تا براي دست و رو شستن استفاده كنيم.

 

تلفن خانه و تلفن همراه‌مان هم قطع شده‌بود، ‌آنتن مي‌آمد و مي‌رفت. بچه‌ها را به مدرسه بردم اما گفتند مدرسه هم تعطيل شده.  اين شهروند اهوازي كه مادر دو دختر ٥ و ١٢ ساله است، ‌مي‌گويد: هواي بيرون سرد بود، ‌ناچار شديم در خانه با بچه‌ها بنشينم و بازي كنم تا حوصله‌شان سر نرود. اين نخستين بار است كه به اين شكل طولاني و بدون اطلاع قبلي برق و آب و تلفن قطع مي‌شود. شانس آورديم از شب قبل غذا در يخچال داشتيم.

 

حرف ريزگردها كه به ميان مي‌آيد، ‌مي‌گويد: ريزگردها كه زندگي‌مان را سياه كرده، ‌آنقدر بيمار آسمي در بيمارستان زياد شده، ‌حرف هم بزنيم مي‌گويند مال خوزستان نيست از كشورهاي ديگر مي‌آيد. بچه‌هايم مريض شده‌اند، ‌خودم دايم سرفه مي‌كنم. امسال در اهواز باران خيلي كم باريد، ‌اين چهارمين بار است كه باران مي‌بارد. چند روز پيش باران زد، ‌به جاي اينكه همه جا را تميز كند، گرد و خاك و گل بود كه همه زندگي‌مان را برداشته بود. انگار از آسمان گِل مي‌باريد.

 

آب را براي همين روزها ذخيره مي‌كنيم

اهوازي‌ها به خاطر كيفيت پايين آب شرب، ‌معمولا يا آب تصفيه‌شده مي‌خرند يا دستگاه تصفيه دارند. اكثرا هم مجهز به بشكه‌ها يا دبه‌هاي آب تصفيه شده‌اند. شهروند اهوازي ديگري كه او هم از صبح متوجه قطعي آب و برق شده، ‌از ذخيره آب خانه‌اش مي‌گويد: صبح فهميدم آب قطع شده است، ‌اما غير از آب لوله، ‌آب بشكه داريم. چند سال است اهواز با اين مشكلات دست و پنجه نرم مي‌كند. مثل هميشه خاك به شهر آمده‌بود، ‌باران هم آمد و اين وضعيت ايجاد شد.  برق كه قطع مي‌شود، ‌مردم خانه‌نشين مي‌شوند.

 

اين خانم معلم اهوازي از چند ساعتي كه به خاطر قطعي برق مجبور به در خانه ماندن شده‌بود مي‌گويد: بچه‌هايم كنكوري‌اند، ‌در خانه ماندند و درس خواندند. مدرسه خودم هم تعطيل شده ‌بود، ‌در خانه ماندم و مشغول كتاب خواندن شدم. تلفن خانه‌مان وصل بود فقط تلفن‌هاي همراه‌مان قطع شده‌بود. آنچه اعلام كردند اين است كه يك نيروگاه مشكل پيدا كرده و برق قطع شده. براي روزهاي آينده هم هشداري نداده‌اند.  شهروند ديگري ساكن ملاشيه اهواز، ‌پدر ٧ فرزندي است كه در بي‌برقي و بي‌آبي ساعت‌ها نشسته بودند و همديگر را نگاه مي‌كردند.

 

٤٠ سال بيشتر ندارد، با لهجه غليظ عربي مي‌گويد: برق‌مان ساعت ٢ بعدازظهر وصل شد، ‌آب دبه‌اي داشتيم و براي بچه‌ها توانستيم از آن استفاده كنيم. مدرسه‌هاي‌شان تعطيل بود و ما نمي‌دانستيم. راه به آن دوري را رفتند و برگشتند. من هم كه شغلم آزاد است و در مغازه كار مي‌كنم، راهي كار شدم اما بدون برق فايده‌اي نداشت.  شهروند ديگري ساكن منطقه دروازه اهواز است، ‌كارگري است ٣٦ ساله و پدر ٣ فرزند. به «اعتماد» مي‌گويد: از ساعت ٦ و نيم كه بيدار شدم فهميدم آب قطع شد، ‌تا ساعت ٣ بعدازظهر. بار اول قبل از اينكه خانم ابتكار به اهواز بيايد، ‌اين اتفاق افتاد، ‌اما با اين حال كسي كاري براي ما نكرد. يك ساعت قبل از وصل شدن به سازمان آب و برق زنگ زدم اما كسي جواب نداد.

 

يك نوزاد ٢ ماهه دارم‌، دو دختر ٧ و ١١ ساله. دخترانم را بيدار كردم و به مدرسه فرستادم اما چون موبايل‌ها قطع بود كسي اطلاع نداده‌بود كه مدرسه تعطيل است. هردو بعد از يكي دو ساعت برگشتند.  او به تعطيلي بانك‌ها اشاره كرد و گفت: تا سر خيابان رفتم ديدم بانك هم تعطيل است، ‌از همكارانم پرسيدم گفتند اداره تعطيل است. كل روز را در خانه نشسته ‌بوديم و همديگر را نگاه مي‌كرديم. عصبي شده‌بوديم. غذا را هم از بيرون خريديم چون نمي‌توانستيم چيزي بپزيم.

 

زندگي فلج شده ‌بود

اهواز، ‌تنها شهري نبود كه قطعي آب و برق را تجربه كرده‌بود. شادگان نيز مانند اهواز و ٩ شهر ديگر، ‌از نيمه‌هاي جمعه شب با قطعي آب و برق مواجه شده‌بود. رييس شوراي شهر شادگان از مشكلات اين شهر به «اعتماد» مي‌گويد: مشكلي كه در شهرها پيش آمد فقط مشكل آب و برق نبود، ‌به تبع آن اينترنت هم قطع شد و عابربانك‌ها هم دچار اختلال شدند. امروز زندگي فلج شده‌ بود.  به گفته وليد آل‌بوناصر، اداره برق شادگان اعلام كرده شنبه شب هم اين شهر با قطعي برق مواجه خواهد شد.

 

او در ادامه مي‌گويد: ممكن است اين قطعي برق شنبه شب براي بقيه شهرها هم باشد. قطعي آب هم مشكل ديگري بود كه با آن مواجه بوديم. در شهر شادگان به خاطر افت فشاري كه دارد هميشه از پمپ آب استفاده مي‌كنيم، لذا با قطعي برق، آب هم قطع مي‌شود. با اين روند احتمال دارد ادارات و مدارس هم در يكشنبه تعطيل شوند. اطلاع‌رساني صداو سيما از طريق پيامك آن هم ساعت ٦ صبح بوده كه ديرهنگام بود و كسي متوجه تعطيلي مدارس نشد.

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 19
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش