به گزارش ایسنا، حجت الاسلام مازنی در مراسم تقدیر از روانشناسان، روانپزشکان و مددکاران اجتماعی داوطلب در حادثه پلاسکو با بیان اینکه تامین نیازهای روانی و اجتماعی در مواقع بحران مهم تر از نیازهای معیشتی است گفت: گاهی بحران ها مقطعی است؛ مانند سیل، زلزله و حادثه پلاسکو و گاهی مستمر است همچون آسیب های اجتماعی نظیر بیکاری که در هر دو نوع بحران ضرورت تامین نیازهای روانی به شدت احساس، می شود.
وی همچنین با اشاره به وجود آسیب های اجتماعی در جامعه گفت: قطعا زیر پوست شهر شرایط، پیچیده تر و سخت تر بوده زیرا آنچه میبینیم مسائل عریان اجتماع است.
نماینده مردم تهران با تاکید بر ضرورت حمایت روانی از افکار عمومی در مواقع بحران و در حوادثی همچون پلاسکو گفت: درحادثه پلاسکو دیدیم خدمات مداخله در بحران به افرادی که به صورت مستقیم درگیر حادثه همچونبودند آتش نشانان ،خانواده شهدا ،افراد آسیب دیده و... ارائه شد؛ درحالیکه جامعه ما همچنان از پراکندگی در مدیریت خدمات اجتماعی و روانی رنج می برد.
وی با بیان اینکه در این حادثه رسانه ها بر اساس جهت گیری های سیاسی خود به این موضوع ورود کردند؛ ادامه داد :در مجلس نیز همه نمایندگان علاقه داشتند کاری انجام دهند اما برحسب مواضع سیاسی اجتماعی محلی و منطقه ای خود گاهی با مدیریت حادثه برخورد منفی داشتند و مشابه این ماجرا را در ماجرای قطار سمنان نیز داشتیم، این برخوردها باعث میشود نسخه هایی برای مردم میپیچیدند که به جای مرهم زخم بودن نمکی بر زخم آنها میپاشد.
مازنی تصریح کرد: حادثه پلاسکو احساس یأس در مردم درباره مدیریت شهری و حتی کشور ایجاد کرد که اگر حادثه بزرگتری رخ دهد چگونه با آن مواجه می شویم؟
وی افزود: همان موقع ما گفتیم شاید عذر خواهی مسوولان ذیربط، تاثیرگذار باشد که این اتفاق رخ نداد.
این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به همایش بررسی لایحه مدیریت یکپارچه شهری عنوان کرد: مدیریت غیرمتمرکز شهری یکی از عوامل ایجاد این حادثه بود در حالیکه مدیریت شهری در شهری با شرایط و جمعیت تهران نیازمند مدیریت متمرکز است تا بتواند در مواقع بحران به صورت یکپارچه همه مسائل شهری را مدیریت کند.
وی تصریح کرد: مردم در حادثه پلاسکو آرامش روانی نداشتند و این مساله نیازمند فرهنگسازی و بومی سازی رفتار است.
این نماینده مردم تهران ادامه داد: عذرخواهی مسئولان مدیریت شهری در حادثه پلاسکو میتوانست باعث ایجاد آرامش شود.
مازنی همچنین با تاکید بر اینکه سازمان بهزیستی باید از مردم و تشکلهای مردمی استفاده کند، عنوان کرد: به عنوان مثال ما در مدیریت شهری نمیتوانیم از ظرفیت شورایاران استفاده کنیم این در حالیست که ما نیازهای واقعی را از طریق تشکلهای مردمی میتوانیم شناسایی کرده و سازمان نیز میتواند موضوع مدیریت و نظارت را برعهده بگیرد و با پرهیز از تصدیگری کار را به مردم تفویض کند.
به گزارش ایسنا در ادامه این همایش سلمان خدادادی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با تشکر از تشکلها و سمنهای فعال در حوزه ارائه خدمات روانشناسی و نیز تقدیر از آتشنشانان گفت: در گزارشی که در مجلس تدوین کرده بودیم، مطرح شد که پلاسکو میتوانست به چنین حادثه بزرگی منجر نشود.
وی با تاکید بر اینکه باید در امور به مردم اتکاء کنیم ادامه داد: در تمام حوادث اولین گروهی که به فریاد آسیبدیدگان میرسند روانشناسان هستند.
خدادادی با تاکید براینکه هر آنچه که دولت در خصوص حادثه پلاسکو تصویب کرد نتیجه تلاش و پیشنهاد همکاران بنده در کمیسیون اجتماعی مجلس بود؛ عنوان کرد: فردای روز حادثه، کمیسیون اجتماعی جلساتی با وزارت تعاون تشکیل داد و مصوبات آن از طریق وزارت رفاه به دولت پیشنهاد شد که امیدواریم باعث ایجاد آرامش در شهر شده باشد.
- 17
- 5