یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۱۸:۳۷ - ۱۴ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۳۸۶۷
شهری و روستایی

فراموش نشوند

زلزله,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

تگرگ وقتی روی سقف خانه فرود آید ترساننده و برای کودکان و خردسالان وحشت آفرین است. حال در نظر بگیرید این تگرگ با شدت و حدت تمام؛ روی پلاستیک‌هایی فرود آید که قرار است اجازه نفوذ آب به داخل چادرها ندهد! همان چادرهایی که تنها سرپناه جمع کثیری از زلزله زده‌هاست و همان پلاستیک‌هایی که شده‌اند سقف اشرافی برخی چادرها!

 

در مناطق زلزله زده، باران ، برف و تگرگ باریده؛ در ثلاث و جوانرود برف، در ازگله تگرگ و باران و در سرپل ذهاب باران. روستاهای اطراف ثلاث و ازگله تقریبا با بارش برف سنگینی مواجه بوده‌اند. باشنیدن این اخبار و با دیدن صحنه‌هایی از بارش برف روی چادر زلزله زده‌ها ناگهان به این فکر می‌افتیم که تماسی برقرار کنیم با مردمان آن مناطق. مهرداد می‌گوید: ثلاث برف بارید، برخی زلزله‌زده‌ها همچنان در چادر و برخی در کانکس زندگی می‌کنند! ده روزی می‌شود که از پس لرزه خبری نیست و تقریبا عده‌ای با احساس ایمنی اندکی که به دست آمده، به همان خانه‌های آسیب دیده از زلزله پناه برده‌اند! می‌پرسیم اگر دوباره پس لرزه بیاید؟ مهرداد سکوت می‌کند...

 

زلزله,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

سرپل بیشتر پیش چشم است چرا که تمرکز نیروهای خدمات رسان و مردم و خیرین آن جا است اما همچنان کانکس دردسر اول و آخر آنها است. باران هم که بیاید قوز بالای قوز می‌شود. سراغی از مردمان ازگله هم گرفتیم. حرف‌ها بسیار بود؛ حرف‌هایی که از زبان ناصر و فرشته و حبیب شنیدیم: «کانکس در برخی مناطق همچنان مال از ما بهتران است!» همچنان باید برای گیر آوردن کانکس پارتی داشته باشی. انگار تبعیض روی زشت خود را به مردم این مناطق هم نشان داده است. ناصر بغض می‌کند: 

 

«این جاها فقط نان برخی‌ها توی روغن است!» داشتن و نداشتن کانکس به یک اندازه دردسر دارد، داشته باشی باید زیر نگاه سنگین دوست و آشنا و در و همسایه زجر بکشی و نداشته باشی اسیر باران و تگرگ و برف می‌شوی. فرشته می‌گوید: «یعنی این قدر سخت است مدیریت چندتا کانکس که مردم را به هم بدبین نکند؟! وسط شلوغی داشتن و نداشتن سرپناه برای هم شاخ و شانه نکشند و حرف بارهم نکنند؟!»

 

زلزله,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

حبیب نگرانی ما را بیشتر می‌کند مثل مهرداد که گفته بود مردم کم کم دارند به فراموش شد‌گیعادت می‌کنند. مغازه‌ها باز شده و هرکسی به هرطریقی که می‌تواند باید شکم خود و خانواده‌اش را سیر کند. حبیب می‌گوید باز هم خدا پدر هلال احمری‌ها را بیامرزد که تنهای مان نگذاشته‌اند و البته یکی دو گروه امداد رسان مردمی! حبیب می‌گوید: وضع به همین منوال اگر باشد و اگر خواسته باشد درب روی همین پاشنه بچرخد برای غذا و بدیهیات زندگی دچار مشکل جدی خواهیم شد. مهرداد اما گفته بود فعلا، برخی خانواده‌ها با همان بسته‌های تحویلی 

هلال احمر روزگار می‌گذرانند. دل و دماغ حرف زدن ندارند خلاصه‌ترین توضیح همانی است که ناصر گفت: از وقتی آمدی و رفتی هیچ تفاوتی دیده نمی‌شود فقط بار فراموش شد‌گی ماها سنگین‌تر شده است و این فراموشی و فراموش شد‌گییعنی پاشیده شدن بذر ناامیدی میان زلزله زده‌ها. این روزها با دیدن برخی صحنه‌ها ، عکس‌ها ، خبرها و سر و صداها، قبل از هر چیز نگران زلزله زده‌ها می‌شویم که نکند وسط این هیاهوهای برای هیچ، نگاه‌ها از غرب کشور، از کرمان و دیگر مناطقی که دچار زلزله‌های گاه و بیگاه هستند گرفته شوند و همه مشغول حواشی سیاست و روزمره‌گی‌های خودشان باشند. این‌گونه که از اوضاع و احوال بر می‌آید هنوز کار آواربرداری‌ها در برخی مناطق حتی آغاز هم نشده، بیم آن داریم که روندها روز به روز کندتر و کندتر شود و این یعنی وقوع یک فاجعه که خیلی‌ها هشدارش را از همان روزهای آغازین زلزله داده بودند. تا یکماه پیش و شاید یکی ـ دو هفته اخیر هنوز از آن مناطق سر و صداهایی به گوش می‌رسید اما عدم مدیریت منابع انسانی موجود و عدم وجود نظارت هوشمند بر این مناطق، حتی مردم را هم دچار خستگی و دلزد‌گی کرده است ...

 

زلزله,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

یعنی حتی اگر نگران هم باشند دیگر توانی برای ادامه دادن در آنها باقی نمانده است. مهرداد به ما یادآورشده است که تقریبا دیگر خبری از کمک‌های مردمی نیست و این یعنی سکوتی بر آن مناطق سایه خواهد افکند که نخستین اثراتش خالی شدن دل‌ها از امیدی است که به مردم و برخی چهره‌ها بسته بودند.

 

تلاش‌های بسیاری شده و طبیعی است که میزان تحویل کانکس‌ها بیشتر از دو ـ سه هفته قبل شده باشد، اما آنچه در این تماس‌ها به عنوان نگرانی‌های عمیق بازگو شد؛ تبعیض و فراموش شده‌گی است. تا جایی که برای مایحتاج زندگی هم دچار ترس و واهمه شده‌اند. همه آن چه نوشتیم برگرفته از تماس‌هایی بود با آن مناطق و این فرق می‌کند با دیدن‌هایی که همچنان ذهن ما را درگیر خود نگاه داشته است؛ منظور صحنه‌هایی است که با تلفیق آنها با برف، باران و تگرگ دچار غم و اندوهی بی حد می‌شویم که دو ماهِ مانده به پایان سال و در هنگامه رو در رو شدن با فصل بارش‌های زمستانی و بهاری بر سر زلزله زده‌ها چه خواهد آورد.

 

زلزله,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

بر سر آنهایی که هنور کانکس به آنها داده نشده، به آن‌هایی که توان از جیب خرج کردن ندارند، به آنهایی که هست و نیست‌شان را از دست داده و چشم امیدشان به کمک‌هایی است که انگار کمرنگ و کمرنگ‌‌تر از قبل شده‌اند.آن چه در این میانه مهم است کاستن از غم و اندوهی است که باری گزاف است و رنجی مضاعف! مثل تبعیض در تخصیص و تحویل کانکس، مثل گرفتار آمدن در این حس که برای غذا و مایحتاج اولیه نکند دچار تنگنا شوند. مثل کاسته شدن از رفت و آمدهایی که نشاط و روحیه مردمان زلزله زده را به یاس و ناامیدی تبدیل خواهد کرد. این روزها شاید موجی دوباره باید راه بیفتد از چهره‌ها، ورزشی‌ها، سیاسی‌ها، دولتی‌ها، مقامات و خلاصه هرکسی که احساس می‌کند با بودنش کنار این مردم چراغی از امید و زندگی را روشن خواهد کرد. حالا وقت پرداختن به حواشی دنیای سیاست نیست، همان بهتر که سیاست را به اهل آن واگذاریم و بازگردیدم به رسیدگی به وضعیت مردمانی که همین چندهفته قبل تیتر یک روزنامه‌ها و رسانه‌های دیداری و شنیداری بودند. حالا وقت آن است که یک بار دیگر کرمانشاه به تیتر نخست رسانه‌ها مبدل شود زیرا کشیده شدن نگاه‌ها به سمت سیاست و حاشیه‌های تلخ آن خسارت‌هایی جبران ناپذیر برجای خواهد گذاشت. خسارت‌هایی بیشتر از آن چه که از کوچه و خیابان ریختن‌ها برجای می‌ماند! خسارت‌هایی به نام یاس و ناامیدی!

 

زلزله,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

تشریح اقدامات سپاه در مناطق زلزله زدهفرمانده کل سپاه گفت: با احداث بیش از ۸ هزار و ۱۰۰ کانکس توسط سپاه در مناطق زلزله‌زده غرب کشور، پایان ماموریت خود را در این منطقه اعلام می‌کنیم. به گزارش ایلنا، سردار محمدعلی جعفری با اشاره به کمک‌رسانی سپاه در مناطق زلزله‌زده غرب کشور گفت: پس از سفر مقام معظم رهبری و با گذشت حدود ۴۰روز از تعهدی که سپاه در خصوص اسکان موقت زلزله‌زدگان داده بود، امروز اتمام ماموریت خود را پیش از به پایان رسیدن ۴۵ روز اعلام می‌کنیم. فرمانده کل سپاه تاکید کرد: ‌ تعهد ما احداث ۸ هزار کانکس بود ولی بیش از ۸ هزار و ۱۰۰ کانکس توسط سپاه در این مناطق احداث شده است. در پی وقوع زلزله در غرب کشور و استان کرمانشاه وظیفه کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان در روستاهای این استان به سپاه محول شده بود.

 

زلزله,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

 

 

aftabeyazd.ir
  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش