دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۸:۳۴ - ۲۲ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۵۹۸۷
شهری و روستایی

روایت مسجد جامعی از تهرانگردی :از بی‌خبری کسبه، از ساخت پلاسکوی جدید تا نصب یادمان شهدای آتش‌نشان

مسجد جامعی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
صبح امروز احمد مسجدجامعی به همراه تهران گردان به خیابان جمهوری رفت و در آستانه یک سالگی تخریب ساختمان پلاسکو ضمن بازدید از مخروبه‌های ساختمان ، به مدرسه هدایت (ژاندارک سابق) و کلیسای ژاندارک رفت چراکه این دو در همسایگی پلاسکو قرار دارند و حادثه پلاسکو و فعالیت آن بر روی زندگی و فعالیت مدرسه هدایت و کلیسای ژاندارک تاثیرگذار بوده است.

به گزارش ایسنا، مسجدجامعی با حضور در پارکینگ ضلع شمالی ساختمان پلاسکو پس از استماع درد و دل‌های مالک "پارکینگ اکبر" گفت: پلاسکو در زمانی که ساخته شد با استفاده از یک رانت ویژه و پشتیبانی خاص، ساخته شد؛ چراکه در آن زمان رعایت حقوق همسایگان بسیار اهمیت داشت و این در حالی بود که پلاسکو در صددرصد سطح اشغال خود ساخته شد و در چهار طرف و به سمت خانه‌های پیرامونی نیز پنجره داشته است در حالی که این سبک ساخت و ساز در گذشته و حتی حالا هم مرسوم نیست.

 

وی با بیان اینکه پنجره گذاشتن در همه اطراف ساختمان پلاسکو سبب شد که بسیاری از خانه باغ‌های پیرامونی این ساختمان به دلیل ناامنی تغییر کاربری دهند و از این منطقه خارج شوند، گفت: بعد از ساختمان پلاسکو می‌بینیم که بسیاری از خانه‌های اطراف تخریب و باغ‌ها به مغازه تبدیل می‌شوند که این ناشی از رانت ویژه در ساخت پلاسکو بوده است.

 

وی با بیان اینکه پلاسکو در زمانی که ساخته شده به هویت معماری آن زمان توجه نکرده است، گفت: در اطراف پلاسکو بناهای ارزشمندی وجود داشته است که بی توجه به این بناها ساختمان آهنی ساخته‌اند که بعد از آن هم شاهد ساخته شدن پاساژها به همین شیوه هستیم و می‌بینیم که پاساژ آلومینیوم و فردوسی نیز به کپی برداری از پلاسکو ساختمان‌هایی ساختند که کاملا حقوق همسایگان را نقض می‌کند.

 

به گزارش ایسنا، در حالی مسئولان پارکینگ اکبر و کسبه اطراف پلاسکو که در زمان امدادرسانی به دستور دادستانی تخریب شده‌اند از ساخت ساختمان جدید پلاسکو ابراز بی اطلاعی می‌کنند که بنا به گفته حجت، معاون شهرسازی شهرداری تهران قرار است در شب سالگرد حادثه پلاسکو یعنی هفته آتی کلنگ ساختمان جدید به زمین بخورد.

 

خلیلی مالک مغازه‌هایی که در حادثه پلاسکو در راستای امدادرسانی بهتر و اطفای حریق به دستور دادستانی تخریب شد گفت: آن زمان به من گفتند که اجازه بده مغازه‌ات را تخریب کنیم تا بتوانیم بهتر امدادرسانی کنیم و قول دادند که ۱۴ روزه مغازه من را درست کنند اما می‌بینید که هیچ اتفاقی نیفتاده و حالا از رسانه‌ها می‌شنویم که قرار است ساختمان پلاسکوی جدید زده شود.

 

همچنین مالک "پارکینگ اکبر" که بنا به گفته مسئولان شهرداری قرار است ضمیمه ساختمان جدید پلاسکو شود نیز ضمن ابراز بی اطلاعی از این موضوع گفت: چطور می‌خواهند این پارکینگ بیش از ۲۰۰۰ متر را بسازند که ما خبر نداریم؟ حتی حاضر نشدند خاک تونل‌هایی که حفر کرده‌اند را از این پارکینگ خارج کنند و هر وقت به آنها می‌گوییم حداقل بیایید خاک را خالی کنید می‌گویند پول نداریم.

 

وی افزود: ما هم از رسانه‌ها شنیدیم که می‌خواهند این پارکینگ را ضمیمه پلاسکو کنند اما کو؟ چه کسی پول داده؟ اصلا چه کسی موافقت کرده است؟

 

به گزارش ایسنا،  در ادامه مسجدجامعی به کلیسای ژاندارک رفت و یکی از خواهران مستقر در این کلیسای کاتولیک‌ها با بیان اینکه ساختمانی که در ضلع جنوب پلاسکو است که درواقع همان ادامه پلاسکو می‌شوند برای ما مشکلات زیادی ایجاد کرده است، گفت: در همه اطراف ساختمان پلاسکو پنجره وجود داشت و بعضا به درون کلیسا زباله پرتاب می‌شد و یا کسبه درهای پنجره را بازمی‌کردند هرچند که در ابتدا به ما گفتند این پنجره‌ها را برای کانال کولر می‌زنند اما بعد از مدتی دیدیم که مزاحمت‌ها آغاز شد.

 

وی با بیان اینکه ما خواهران تارک دنیا هستیم و برای خدمت رسانی به مردم ازدواج نکرده و همواره در فقر به سر می‌بریم، به معماری کلیسای ژاندارک اشاره کرد و گفت: معماری این کلیسا بسیار خاص است چراکه سقف آن به گونه‌ای طراحی شده که گویی انگشتان دو دست در هم گره خورده و این به معنای آن است که ما در دستان خدا و مورد حمایت وی هستیم.

 

وی با بیان اینکه ۱۴ مرحله به صلیب کشیدن حضرت مسیح از زمان محکومیت تا به صلیب کشیدن توسط تابلوهای چوبی به تصویر کشیده شده و در اطراف کلیسا نصب شده است، گفت: متاسفانه ساختمان پلاسکو در زمان فعالیتش مشکلات جدی را برای کلیسا به ارمغان آورد که امیدواریم این مساله و رعایت حریم همسایگان در ساختمان جدید لحاظ شود.

 

در ادامه تهران گردان به مدرسه هدایت یا همان ژاندارک سابق رفته و از قسمت‌های این مدرسه بازدید کردند.

 

مدیریت مدرسه با انتقاد از وضعیت مدرسه گفت: متاسفانه ما مدرسه را برای لوکیشن سریال سرزمین کهن به متولیان ساخت و ساز تحویل دادیم اما متاسفانه آنگونه که باید و شاید به ما تحویل ندادند و قسمت‌هایی از این مدرسه تخریب شده است.

 

در ادامه مسجدجامعی با اشاره به معماری خاص مدرسه هدایت گفت: این مدرسه ضد زلزله ساخته شده بود چراکه در آن زمان جنگ جهانی اول و دوم بود و برای حفاظت از دانش آموزان سقف مدرسه چهار بخشی ساخته شد تا در برابر حملات هوایی مقاوم باشد.

 

مسجدجامعی در ادامه با بیان اینکه خوب است که این مدرسه موزه مشاهیر آموزش و پرورش شود گفت: اینجا مدرسه پر هزینه‌ای است و اسکان در این منطقه کم است و این مدرسه آنگونه که باید و شاید رونق ندارد و بهتر است به موزه مشاهیر تبدیل شود.

 

به گزارش ایسنا، در ادامه تهران گردان به خانه پیرنیا رفته و از قسمت‌های مختلف خانه نخست وزیر زمان احمدشاه بازدید کردند.

 

مسجدجامعی با بیان اینکه این خانه نیاز به استحکام بخشی دارد گفت: زلزله اخیر در تهران سبب شده که برخی از ترک‌های این خانه عمیق تر شود و باید نسبت به مقاوم سازی این خانه اقدام شود. هر چند که این خانه در حال حاضر در اختیار دانشگاه علوم پزشکی ایران است و آنها نیز اقدامات خوبی در این زمینه انجام داده‌اند که باید از آنها تشکر کرد.

 

وی با بیان اینکه پیرنیا کتاب تاریخ ایران باستان را در سه جلد به نگارش درآورده است، گفت: این کتاب یکی از مهمترین کتب تاریخی تهران بود که حالا هم از اعتبار بالایی برخوردار است.

 

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه در زیرزمین خانه پیرنیا کاشی‌های تاریخی تصاویر پادشاهان است تصریح کرد: متاسفانه شاهد آن هستیم که به دلیل نم دادگی دیوار این کاشی‌ها در حال تخریب هستند که باید فکری به حال آن شود.

 

وی با بیان اینکه خانه پیرنیا نیاز به استحکام بخشی دارد، اظهار کرد: پیش‌نویس قانون اساسی در این خانه نوشته شده است و مشیرالدوله پیرنیا نیز اولین کسی بود که مدرسه علوم سیاسی را تاسیس کرده است و پیشنهاد می‌شود این خانه به موزه پزشکی تهران تبدیل شود.

 

وی با بیان اینکه متاسفانه با خبر شدیم که خانه هرمز پیرنیا که در حال حاضر در اختیار ستاد اجرایی فرمان امام است در حال تخریب است گفت: در حوالی خانه پیرنیا و سینما متروپل که حالا به سینما رودکی تغییر نام داده و در حال حاضر نیز بسته است، قرار دارد که براساس طرح تفصیلی مالک سینما متروپل می‌تواند ۸ طبقه بسازد که این سینما در حال حاضر در معرض تهدید است و باید در بازنگری طرح تفصیلی فکری به حال طرح تفصیلی خیابان لاله زار کرد.

 

وی در ادامه به مسجد هدایت رفت که در زمان حادثه پلاسکو پشتیبانی نیروها و امدادگران را انجام می‌دادکه در جریان این بازدید گفت: آیت الله طالقانی در این مسجد به منبر می‌رفته اما هیچ نشانی از طالقانی در این مسجد وجود ندارد و باید مسئولان از مساجد این چنینی و این حافظه تاریخی به درستی مراقبت کنند.

 

وی در ادامه به سینما پارک که در جنب مسجد هدایت است رفت و گفت: در این سینما فیلم‌های عمدتا نامناسبی پخش می‌شده که در سر در مسجد نیز شعری با این مضمون که هرکسی می‌تواند راه خود را انتخاب کند نوشته شده بود و حالا با وجود اینکه پرده این سینما حفظ شده اما به محلی برای یادگیری ورزش‌های رزمی بدل شده و خداوند نگهدار کسی باشد که این سینما را هرچند با تغییر کاربری حفظ کرده وگرنه حالا هزار باره تبدیل به پاساژ شده بود.

 

به گزارش ایسنا، مسجدجامعی در ادامه تهرانگردی جمعه خود که برای بررسی ساختمان‌های ارزشمند پیرامون پلاسکو انجام شد با بیان اینکه پلاسکو با یک رانت ویژه ساخته شد، گفت: ساخت پلاسکو بدون در نظر گرفتن حقوق شهروندی و احترام به همسایگان بود. به گونه‌ای که همسایگان پلاسکو بعد از مدتی مجبور شدند به دلیل فضای ناامنی که پلاسکو برای خانه‌های اطراف ایجاد کرده بود خانه‌هایشان را رها کنند و حتی خواهران مستقر در کلیسای ژاندارک نیز با اشاره به اینکه در ابتدا اعلام کردند که می‌خواهند کانال کولر ایجاد کنند و به همین دلیل حفره‌هایی را بر روی دیوار ایجاد کردند گفت: بعد از مدتی این حفره‌ها به پنجره تبدیل شد و بعد از آن دردسرها آغاز شد به گونه‌ای که یا زباله از طریق این پنجره‌ها به ساختمان‌های اطراف پرتاب می‌شد و یا کسبه با سرکشی به خانه‌های اطراف محیط ناامنی را ایجاد می‌کردند.

 

وی با بیان اینکه پلاسکو در زمان خود و با توجه به معماری آن زمان بنای نامتعارفی بوده و ضوابط را هم رعایت نکرده بود، ادامه داد: بعد از پلاسکو یک مدلی از ساختمان سازی باب شد و پلاسکو علاوه بر اینکه به بافت شهری آسیب زد به حقوق شهروندان نیز تعرض کرد که البته حالا باید به مسائلی که مربوط به حقوق مالکانه کسبه پلاسکو است توحه ویژه‌ای داشته باشیم.

 

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه در اطراف پلاسکو ظرفیت‌های ارزشمندی وجود دارد که متاسفانه در این سال‌ها مغفول مانده است گفت: در اطراف پلاسکو یک کلیسا و مدرسه تاریخی داریم که پیشنهاد می‌شود این مدرسه به موزه مشاهیر آموزش وپرورش تبدیل شود و در کنار مدرسه دارالفنون که موزه اسناد است به فعالیت خود ادامه دهد. همچنین در کنار پلاسکو مسجد هدایت قرار دارد که امروز توانسته‌ایم ۷ قبر خانواده رضاقلی خان را که زیر فرش‌های مسجد هدایت است را پیدا کنیم.

 

مسجد جامعی با بیان اینکه متاسفانه با ساخت پلاسکو این آثار ارزشمند در یک بن‌بست قرار گرفت گفت: ضمن آنکه باید به حقوق مالکان پلاسکو احترام بگذاریم پیشنهاد می‌شود که در ساختمان جدید باید به بناهای ارزشمند پیرامونی دقت لازم صورت گیرد و حتی موزه یا المانی در ساختمان جدید در نظر گرفته شود و نشان داده شود که پلاسکوی جدید می‌تواند نماد احترام به حقوق شهروندی، احترام به مقررات شهرسازی، احترام به بناهای ارزشمند و ... باشد چراکه پلاسکو و اتفاقاتی که از سر گذراند در معرض دید همگان بود و همه مردم به نوعی به پلاسکو حساس هستند.

 

وی با بیان اینکه پلاسکو دومین بازار مهم پوشاک کشور بعد از بازار تهران بود که گردش مالی زیادی داشت گفت: همه برای احیای پلاسکو تلاش کنند و ساختمان جدید پلاسکو می‌تواند یادگاری از دوران قانون مداری و توجه به حقوق مالکان و حقوق شهروندی باشد.

 

وی افزود: پیشنهاد می‌شود در قسمتی از ساختمان جدید پلاسکو موزه‌ای برای توجه به ایمنی و یادمانی از آتش‌نشانان شهید پلاسکو ساخته شود.

 

به گزارش ایسنا، در ادامه تهرانگردی مسجدجامعی، وی به دیدن خانواده شهید محسن روحانی از آتش نشانان شهید حادثه پلاسکو رفت و از همسر وی و فرزند شش ساله‌اش مهسا دلجویی کرد و با بیان اینکه شهدای پلاسکو به شهرمان آبرو و حیثیت دادند، گفت: شهید روحانی ۳۲ سال از خداوند عمر گرفت و هشت سال سابقه فعالیت در آتش‌نشانی را داشت که در ایستگاه حسن آباد مشغول به فعالیت بود و در حادثه ریزش ساختمان پلاسکو به مقام رفیع شهادت نائل آمد.

 

وی با بیان اینکه ما برای پیگیری مصوبه شورای شهر که بعد از حادثه پلاسکو در راستای حمایت از خانواده‌های داغدار تصویب شد به اینجا آمدیم، افزود: امیدواریم شهرداری تهران در یکسال اخیر توانسته باشد به خانواده این شهدا خدمات رسانی لازم را داشته باشد.

 

همسر شهید روحانی با بیان اینکه شهدا شهید زنده هستند گفت: شهرداری به تمام تعهدات خود درخصوص پرداخت حقوق، پاداش، مزایا و ... عمل کرده و تنها مشکل ما این است که بنیاد شهید این شهدا را به عنوان شهید محسوب نمی‌کند.

 

در ادامه تهرانگردان برای پیگیری اجرای مصوبه شورای شهر چهارم درخصوص حمایت از خانواده این افراد به دیدن خانواده شهید امیرحسین داداشی رفته و پدر داداشی که خود از بازنشستگان سازمان آتش نشانی است به بیان خاطراتی از امیرحسین پرداخت گفت: من از سه سالگی امیرحسین را به ایستگاه آتش نشانی می‌بردم و امیرحسین هم از ۱۶ سالگی وارد هنرستان آتش نشانی شد و توانست مدرس بین‌المللی غواصی شود و همچنین در راپل هم تخصص زیادی داشت و حتی قصد داشت که به عنوان مدافع حرم به سوریه برود که عمرش اجازه نداد.

 

وی با بیان اینکه بعد از حادثه پلاسکو همه مردم و هنرمندان به ما لطف داشتند گفت: یکی از هنرمندان با ناخن تصویر ۱۶ شهید پلاسکو را طراحی کرد و آن را برای ما نیز ارسال کرده است و همچنین بهنام اسبقی نیز مدال جهانی کاراته مکزیک خود را تقدیم امیرحسین کرد.

 

مادر داداشی نیز با بیان اینکه امیرحسین به آتش علاقه زیادی داشت گفت: در کودکی آتش بزرگی را درون حوض سیمانی خانه‌مان درست کرد و خودش هم به تنهایی آن را اطفا کرد و حتی چند سال پیش سناریویی طراحی کرد و خواهرانش را از طبقه سوم خانه به حیاط راپل کرد تا آنها ترسشان بریزد و شجاعت لازم را داشته باشند.

 

مادر داداشی با بیان اینکه خیابان جمهوری پر از ساختمان‌های ناایمن است، گفت: نباید آتش نشانان شهرمان که سرمایه‌های شهر هستند، به خاطر بافت فرسوده جانشان را از دست بدهند و باید شهرداری تهران کاری برای حل این مساله کند.

 

پدر داداشی که خود از آتش نشانان بازنشسته است نیز در ادامه توضیح داد: بسیاری از سازمان‌های دولتی و خصوصی از جمله هتل‌ها و سازمان راه آهن و ... برای افزایش ایمنی ساختمان‌شان از آتش نشانانی که در شیفت استراحت قرار دارند و یا بازنشسته شده‌اند برای ارتقای سطح ایمنی ساختمان‌شان استفاده می‌کنند و جای سوال است که چرا شهرداری، پاساژها و ... را ملزم نمی‌کند که در راستای افزایش ایمنی ساختمان‌شان از افراد کاربلد استفاده کنند؟ چراکه اگر در زمان حریق کوچک در پلاسکو افراد کاربلدی حضور داشتند هیچ وقت این حریق به این سرعت افزایش نمی‌یافت و این ماجراها ایجاد نمی‌شد.

 

وی با بیان اینکه از میان آتش نشانان پلاسکو چهار نفر مجرد بودند گفت: حقوق، مزایا و پاداش افراد متاهل پرداخت می‌شود اما با اینکه همه مزایا به خانواده افراد مجرد تخصیص داده شده اما حقوق‌مان قطع شده که البته امور ایثارگران سازمان آتش نشانی اعلام کرده است که پیگیر این موضوع است.

 

در ادامه مسجدجامعی با بیان اینکه سال گذشته در پی حادثه پلاسکو سعی کردیم مصوبه‌ای را وضع کنیم تا از خانواده شهدا حمایت‌های لازم صورت گیرد گفت: در این مصوبه درخصوص ارائه پاداش سنواتی، حقوق، بازنشستگی و حتی اشتغال یکی از بازماندگان مصوباتی داشته‌ایم اما با اینکه این مصوبه ارزشمند است و شهرداری هم به آن توجه کرده است اما کاستی‌هایی نیز دارد که در شورای شهر جدید حتما به این موضوعات توجه می‌شود و در این فرصت باقی مانده نسبت به اصلاح آن اقدام خواهد شد.

 

 

 

  • 15
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش