سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۳۷ - ۲۴ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۶۶۰۲
شهری و روستایی

مختل شدن زندگی در کهریزک با بوی بد زباله آرادکوه

کهریزک,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
بوی بد متصاعد شدن گازهای پسماند زباله در مجتمع آرادکوه تنفس مردم شهرهای باقرشهر، کهریزک، جنوب شهرری و مسیر و اطراف فرودگاه امام خمینی(ره) را مختل کرده و حل این معضل نیاز به سرمایه گذاری زیاد و یک عزم ملی دارد.

به گزارش ایرنا، مجتمع پردازش و بازیافت زباله آرادکوه کهریزک در کیلومتر ۲۳ جاده قدیم تهران – قم و در جنوب کهریزک واقع شده است. این مرکز روزانه به طور متوسط هشت هزار تن انواع پسماندهای مختلف از منابع مختلف تولید همچون مناطق ۲۲ گانه، شهرک و شهرهای اطراف، مراکز بهداشتی و درمانی، لجن و سرشاخه و غیره جهت امحا و دفع به این مرکز ارسال می شود. 

 

در حال حاضر تاسیسات مختلفی در خصوص دفع و بازیافت پسماندهای شهر تهران در این مجتمع مشغول به فعالیت هستند که از آن جمله می توان به واحد های پردازش، سایت هوادهی تولید کمپوست، واحد های پالایش کمپوست، سامانه ریجکت سوز و واحد تصفیه خانه شیرابه اشاره کرد با این وجود این سایت جمع آوری زباله نیاز به بازسازی و نوسازی دستگاه های زباله سوز دارد و دفع سنتی زباله در این منطقه معضلات زیست محیطی زیادی را ایجاد کرده است. 

 

** بوی نامطبوع آرادکوه ناشی از تجزیه فرآیند کمپوست است 

کارشناس مسئول پسماند اداره کل حفاظت و محیط زیست استان تهران در این زمینه اظهار کرد: این مجتمع به همراه مرکز دفن آبعلی از اوایل سال ۱۳۴۰ پذیرای پسماندهای شهر تهران و شهرک های مجاور است که مرکز دفن آبعلی به خاطرنزدیکی به رودخانه جاجرود در سال ۶۷ تعطیل شد و مجتمع آرادکوه به عنوان تنها مرکز جمع آوری پسماند شهر تهران در حال حاضر در حال فعالیت است. 

 

فاطمه اکبری عنوان کرد: روزانه بالغ بر هشت هزارو ۲۹۳ تن پسماند در آنجا تجمیع می شود و توسط خطوط پردازش با ظرفیت هفت هزار تن در روز پردازش می شود. 

 

وی ادامه داد: از این حجم از پسماندی که به این مجتمع وارد می شود؛ چهار هزارو ۸۳۲ تن دفع و ۲۰۰ تن هم در ریجکت های روسرندی به واحد ریجکت سوز می رود، ۱۰۵ تن پسماند پزشکی هم به صورت جداگانه دفع می شود. 

وی تصریح کرد: سه هزارو ۱۴۸ تن از این حجم از زباله نیز به صورت کمپوست تجزیه می شود که بوی بد این مجتمع هم ناشی از این فرآیند است. 

 

وی در مورد چگونگی این فرآیند هم گفت: بعد از این که زباله به کمپوست تبدیل شد در محوطه های بزرگ به صورت پشته جمع آوری می شود تا فعالیت میکروارگانیسم لازم برای تجزیه انجام گیرد. 

 

وی اضافه کرد: کمپوستی که در این محوطه جمع آوری می شود برای تجزیه بهتر بصورت آب پاش خیس می شود و در این حالت فرآیند تخمیر باعث متصاعد شدن گازسولفید هیدروژن و آمونیاک و غیره می شود که عمده بوی نامطبوع در این منطقه نیز ناشی از این فرآیند است. 

 

** محدودیت زمین مهمترین مانع برای انتقال آراد کوه است 

فاطمه اکبری در ادامه با بیان اینکه مدیریت اجرایی پسماند ها بر عهده شهرداری ها است و محیط زیست تنها نظارت بر دفع آلودگی ها را بر عهده دارد، افزود: انتقال پسماند های تهران به مکانی دیگر از وظایف قانونی شهرداری است. 

وی افزود: با توجه به اینکه در استان تهران محدودیت زمین وجود دارد و اراضی هم که برای محل جدید زباله شناسایی می شود بازده اقتصادی ندارد این انتقال تاکنون انجام نشده استضمن اینکه شهرداری ها هم در این زمینه فعالیت هایی را انجام داده اند ولی تاکنون نتیجه ای در بر نداشته است. 

 

** استفاده از انرژی های تجدید پذیر و فناوری هاضم تنها راه مقابله با بوی نامطبوع است 

کارشناس مسئول پسماند اداره کل حفاظت و محیط زیست استان تهران با بیان اینکه تغییر وضع موجود در این سایت نیاز به مدیریت صحیح است، افزود: در کشور همسایه ما ترکیه برای دفع پسماند از فناوری هاضم استفاده می شود که می تواند تجربه خوبی برای دفع پسماند در کشور ما هم باشد. 

 

فاطمه اکبری با تاکید بر استفاده از تکنولوژی های نوین در مدیریت پسماند شهری، تصریح کرد: کارخانه هاضم بی هوازی از پیشرفته ترین فناوری روز دنیا است که نیاز است از این فناوری در کشور ما هم استفاده شود. 

 

وی استفاده از انرژی های تجدید پذیر را هم در از بین بردن پسماندها و بوی نامطبوع ناشی از آن را ضروری بیان کرد و ادامه داد: در این روش گاز متان تولیدی می‌تواند با بکار گیری دستگاه‌های مختلفی مانند گنبدهای ذخیره‌سازی زیست گاز، بیوفیلترها و سیستم‌های ترکیبی تولیدکننده حرارت و قدرت جمع‌آوری شده و به گرما و الکتریسیته تبدیل گردد. 

 

وی بیان کرد: علاوه بر تولید انرژی تجدیدپذیر، این فرآیند همچنین می‌تواند بقایای مواد هضم شده غنی از نیتروژن و فسفر را برای تبدیل و استفاده به عنوان کودهای گیاهی به کار گیرد. 

 

وی گفت: در هر صورت اگر نتوانستیم از این فناوری ها استفاده کنیم حداقل سیستم های زباله سوز این سایت را باید پیشرفته کنیم تا از بوی نامطبوع این منطقه از تهران کاسته شود. 

 

این کارشناس محیط زیست عنوان کرد: شهرداری ها بایستی از ظرفیت بخش خصوصی در این زمینه استفاده کنند و در قالب طرح های مشارکتی فناوری دفع زباله را ساماندهی کند. 

 

وی با بیان اینکه تفکر درآمدزایی در این زمینه باید مدنظر نباشد افزود: برای سلامت و محیط زیست جامعه باید هزینه کرد و تنها به فکر منفعت و سود ناشی از جابجایی این فناوری ها نباشیم. 

 

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون بخش خصوصی به شدت مایل است تا در این بخش سرمایه گذاری کند اما فراهم کردن بستر و شرایط قانونی بر عهده مسئولان است و باید تضمین های لازم در اختیار سرمایه گذار قرار گیرد تا مشکلات این بخش از دفن پسماند در آرادکوه حل شود. 

 

مدیرعامل مجتمع آرادکوه در ادامه دریاچه شیرابه زباله و کمپوست را منبع تولید بوی نامطبوع این مجتمع بیان کرد و افزود: با احداث تصفیه خانه وخشکاندن دریاچه شیرابه در آرادکوه یکی از کانون های این بوی نامطبوع به حداقل رسید. 

 

محمد عظیمیان ادامه داد: از بین بردن بوی کمپوست نیاز به ساخت سیلو هایی در ۱۰ هکتار است که این کمپوست که کانون اصلی بوی نامطبوع در این منطقه است را در محیطی سرپوشیده هضم کند و بوی متصاعد شده از آن هم به جریان الکتریسیته تبدیل شود. 

 

** بوی نامطبوع زندگی مردم کهریزک را مختل کرده است/ شهرداری اراده ای برای حل این معضل ندارد 

بخشدار کهریزک در ادامه با بیان اینکه هم اکنون تنفس مردم جنوب تهران به علت بوی نامطبوع پسماند آرادکوه مختل شده است اظهار کرد: این بوی نامطبوع در شهر کهریزک، باقرشهر، مسیر فرودگاه امام خمینی(ره) و بخش های جنوبی شهرری قابل استشمام است. 

 

علی توکلی افزود: دامداری ها، مرغداری ها و فاضلاب واوان و دیگر فاضلاب های روان در جنوب تهران نیز از دیگر کانون های بوی نامطبوع در جنوب تهران است، هرچند کانون اصلی این بوی نامطبوع از مجتمع پسماند آرادکوه سرچشمه می گیرد. 

 

وی با بیان اینکه شهرداری تهران طبق قانون مدیریت پسماند متولی حل این معضل است گفت: شهرداری تهران باید چند سالی اولویت اصلی خود را از ترافیک به دفع پسماند تغییر دهد با این وجود است که می توانیم شاهد حل این معضل ملی باشیم. 

 

وی خاطرنشان کرد: هرچند که بازدید هایی هم توسط مسئولان از این مجتمع انجام شده است ولی اراده ای برای حل بوی نامطبوع در جنوب تهران وجود ندارد. 

 

** ۲ کارخانه زباله سوز در آرادکوه احداث می شود 

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران نیز در ادامه از احداث ۲ کارخانه زباله سوز ریجکت در این مجتمع خبر داد و افزود: راه اندازی کارخانه زباله سوز ۱۰۰ تنی برای پسماند های عفونی و سه هزارو ۲۰۰ تنی برای سوخت زباله های ریجکت در دستور کار مدیریت پسماند شهرداری تهران قرار دارد. 

 

رضا عبدلی اظهار کرد: قرار داد کارخانه زباله سوز عفونی با یک شرکت خصوصی و سازمان سرمایه گذاری شهرداری تهران امضا شده و عملیات اجرایی آن بزودی شروع می شود. 

 

وی در مورد کارخانه سه هزارو ۲۰۰ تنی زباله سوز ریجکت هم گفت: ریجکت زباله هایی را شامل می شود که ارزش حرارتی دارند و از سوخت آنها انرژی الکتریسیته تولید می شود. 

 

وی خاطرنشان کرد: آگهی بین المللی جذب سرمایه گذار این کارخانه نیز داده شده است و به محض امضای این قرارداد در طی ۱۸ ماه تا ۲ سال این کارخانه به بهره برداری می رسد 

 

وی در مورد بوی نامطبوع مسیر فرودگاه امام خمینی(ره) نیز تصریح کرد: این بوی نامطبوع باعث ایجاد مزاحمت هایی برای گردشگران خارجی می شود که شایسته کشور ما نیست و باید در این زمینه چاره اندیشی شود. 

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران افزود: تنها ۱۵ درصد از این بوی نامطبوع در مسیر فرودگاه مربوط به مجتمع پسماند آرادکوه است و ۸۵ درصد آن مربوط به دامداری ها،مرغداری ها و فاضلاب های واوان و جنوب تهران است. 

 

وی گفت: بازدید هایی از این کانون های آلودگی زیست محیطی انجام شده است و هشدارهای لازم هم داده شده است. 

 

** تخصیص بودجه ۲ میلیارد دلاری برای مدیریت پسماند در سال آینده 

مشاور اجرایی مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران نیز در ادامه گفت: برای مدیریت پسماند در تمام کشور، در سال آینده ۲ میلیارد دلار اعتبار از صندوق ذخیره ارزی به وزارت کشور اختصاص پیدا کرده است. 

 

رضا نقوی اظهار کرد: این اعتبار مختص کلانشهرها و شهر های ساحلی است که طرح های پسماند آماده داشته باشند. 

 

وی افزود: با توجه به اینکه ۲۰ درصد از زباله کشور در تهران تولید و دفع می شود انتظار داریم با اختصاص این رقم از اعتبار بتوانیم بسیاری از مشکلات مجتمع آرادکوه را حل کنیم. 

 

بخش کهریزک از توابع شهرستان ری، از شمال به بهشت زهرا(س)، از غرب به اتوبان تهران ـ قم، از شرق به باقر شهر و از جنوب به شهر حسن آباد فشافویه محصور و در فاصله ۱۳ کیلومتری شهرستان ری واقع شده است. 

شهرستان ری با جمعیت بیش از یک میلیون نفر (به مرکزیت شهرری) دارای پنج بخش مرکزی، کهریزک، فشاپویه، خاوران و قلعه نو و چهار شهر شهر ری، کهریزک، باقرشهر و حسن‌آباد در جنوب کلانشهر تهران واقع شده است. 

 

 

 

  • 11
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش