پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۸:۱۱ - ۲۹ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۷۸۳۹
شهری و روستایی

جزئیات ساخت پلاسکوی جدید

پلاسکو,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
رئیس بنیاد مستضعفان گفت: در صورت اخذ مجوز از شهرداری و قوه قضائیه، گودبرداری پارکینگ تا ۱۸ متر زیر زمین و تخریب ساختمان فرسوده ۵ طبقه که جزئی از برج سابق پلاسکو بود آغاز می‌شود و حداکثر تا ۶ ماه آینده نیز طرح مصوب ساختمان جدید پلاسکو آماده و قابل اجرا خواهد بود.

به گزارش فارس، محمد سعیدی‌کیا امروز در نشست خبری که به مناسبت سالروز بروز حادثه حریق و ریزش ساختمان پلاسکو برگزار شد،ضمن تسلیت به خانواده‌های بازماندگان شهدای آتش‌نشان، همچنین برای خانواده و بازماندگان جان‌باختگان سانحه نفتکش سانچی آرزوی صبر کرد.

 

وی به تشریح مشکلات اخیر در ساخت پلاسکوی جدید اشاره کرد و گفت: پیش از این اعلام کرده بودیم که پلاسکوی جدید را بنیاد ۲ ساله می‌سازد و منظور از ساخت در ۲ سال پس از اخذ مجوزها از شهرداری، سازمان میراث فرهنگی، قوه قضاییه، شورای عالی معماری و شهرسازی و غیره بود.

 

رئیس بنیاد مستضعفان بیان کرد: در این یک سال مسائل مربوط به وضع موجود و ساخت مجدد ساختمان پلاسکو انجام شد، همچنین چندین ساختمان به کسبه و سرقفلی‌داران پلاسکو معرفی که در نهایت پاساژ نور نهایی شد و بنیاد اجاره هفت ماه آنها را پرداخت کرد.

 

سعیدی‌کیا ادامه داد: ساختمان پلاسکو اولین ساختمان بلند ایران و تهران بود که در سال ۱۳۳۸ پروانه ساخت گرفت و د رسال ۱۳۴۱ به بهره‌برداری رسید، «القانیان» آن ساختمان را ساخت، «هژبر یزدانی» آن را از القانیان خرید اما القانیان سرقفلی همه مغازه‌ها را واگذار کرد. پس از انقلاب نیز این ساختمان در اختیار بنیاد قرار گرفت که مالک بنیاد بود اما واحدها همه در اختیار کسبه باقی ماند و ما فقط اجاره‌ای محدود و همچنین در جابه‌جایی‌ها حق و حقوقی دریافت می‌کردیم.

 

وی به برگزاری بیش از ۳۷ جلسه بابت بررسی ساخت ساختمان جدید پلاسکو در بنیاد اشاره کرد و گفت: از آن نظر که نظریات جامعه را در ساخت پلاسکوی جدید دخالت دهیم اتاق فکری تشکیل شد و هفت نفر از اندیشمندان بزرگ ساختمان کشور در آن عضو شدند؛ شورای عالی، شهرسازی و معماری کشور مصوب کرد طراحی پلاسکوی جدید به مسابقه گذاشته شود و معماران و طراحان به کار طراحی پرداختند، در اتاق فکر به این اجماع رسیدیم که از مردم بخواهیم نظرات خود را در سایتی که ایجاد کردیم قراردهند که ۳۶۵ ایده ارائه شد، پس از آن ۶۰ طرح منتخب شد و به ۱۰ طرح برتر جایزه دادیم.

 

رئیس بنیاد مستضعفان افزود: برای ساخت پلاسکوی جدید ابتدا باید در مورد سطح و سطوح با شهرداری به جمع‌بندی برسیم، همچنین در این مدت مواردی وجود داشت که باید رسیدگی می‌شد زیرا به هر حال در این حادثه جان باختن تعدادی از مردم و همچنین شهادت آتش‌نشان را داشتیم و قوه قضاییه به حق ساختمان و زمین را پلمب کرده بود تا مسائل بررسی شود، ضمن آنکه میراث فرهنگی و شهرداری نیز نظریاتی داشتند، شورای شهر و شهرداری نیز در این مدت عوض شد که موجب اتلاف زمان برای ما شد.

 

وی به برگزاری جلسات مکرر با شورای سرقفلی‌داران پلاسکو و قوه قضاییه اشاره کرد و گفت: طبق آیین‌نامه‌ای که در بنیاد مصوب کردیم همه ساخت‌وسازها باید طبق ضوابط شورای عالی معماری و شهرسازی، شهرداری‌ها و همچنین ضوابط دقیق ساختمانی باشد، در مورد سطح و سطوح پلاسکو جدید با شهرداری به جمع‌بندی نهایی رسیده‌‌ایم و منتظر ابلاغ هستیم، همچنین جمع‌بندی مشترک با دادستان نهایی شده و امضا کرده‌ایم.

 

سعیدی‌کیا ادامه داد: در ساخت سازه جدید ساختمان پنج طبقه‌ای که در کنار برج پلاسکو قرار داشت و جزئی از آن بود اما در حریق تخریب نشد، تخریب خواهد شد زیرا این ساختمان نیز طبق آیین‌نامه دهه ۳۰ شمسی ساخته شده است و صدمه دیده است.

 

وی گفت: در ساختمان جدید یک‌هزار واحد پارکینگ ساخته می‌شود همچنین پارکینگ پروانه که در کنار این ساختمان است به‌روز سازی شده و به عنوان پارکینگ استفاده خواهد شد که ظرفیت یک‌هزار خودرو را دارد.

 

رئیس بنیاد مستضعفان افزود: اگر شهرداری به ما مجوز بدهد و قوه قضاییه هم مجوز خاک‌برداری و تخریب ساختمان پنج طبقه را بدهد کار ساخت از دهه فجر امسال آغاز می‌شود.

 

سعیدی‌کیا درباره پارکینگ اکبر توضیح داد: این پارکینگ متعلق به بنیاد مستضعفان است اما فردی که از پیش از انقلاب از این محل درآمد داشته است از آن خارج نمی‌شد و تصرف کرده بود؛ همچنین پارکینگ به دست وراث افتاده بود و طبق جلساتی که با قوه قضاییه داشتیم اجرای احکام تشکیل شد و مبلغ ۳.۸ میلیارد تومان پرداخت کردیم و این زمین را تحویل گرفتیم که جزیی از ساختمان جدید پلاسکو خواهد شد؛ این زمین در شرق پلاسکو قرار دارد.

 

وی ادامه داد: پس از ساخت ساختمان جدید پلاسکو که تراکم آن نظیر تراکم قبلی نیست بسته به نظر شورای سرقفلی‌داران پلاسکو واحدها تحویل می‌شود؛ پنج طبقه زیر زمین به عنوان پارکینگ و هشت طبقه از هم‌کف به عنوان واحدهای تجاری ساخته می‌شود.

 

رئیس بنیاد مستضعفان در پاسخ به سؤالی گفت که تعداد واحدهایی که ساخته می‌شود احتمالاً از ۵۸۰ واحد بیشتر خواهد بود و همه کسبه واحدها را تحویل می‌گیرند که این طبق نظر شورای سرقفلی‌داران پلاسکو است.

 

 

 

  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش