دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۰۷:۱۲ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۴۹۳۰
شهری و روستایی

تسویه حساب با ماشین برف روب

ماشین برف روب,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

ماشین آلات راهداری در گذشته به ازای بازخرید کارمندان واگذار شده است

  ماشین‌های برف‌روبی را در ازای بازخرید به کارمندان سازمان راهداری واگذار کرده‌اند! ابوالفضل حسن‌بیگی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس این ادعای جالب را مطرح کرده و گفته است؛ در دوره‌ای سازمان راهداری را خصوصی کردند و این سازمان چون پول لازم برای تأمین مبلغ بازخرید کارمندانش را نداشته است، به آنها ماشین‌آلات راهداری واگذار شده است. این موضوع در شرایطی رخ می‌دهد که در سراسر ایران تنها ٢٠٠ ماشین برف‌روبی وجود دارد و برای پاکسازی به‌موقع جاده‌ها ‌هزار و ٦٠٠ ماشین برف‌روبیمورد نیاز است.

 

حالا در شرایطی که جاده‌های بسته‌شده از برف و مسافران در راه مانده، سناریوی تکراری زمستان هرسال است، یک نماینده مجلس از ماجرایی عجیب پرده‌برداری کرده است. ماجرایی که البته داوود کشاورزیان، رئیس سازمان راهداری کشور و معاون وزیر راه‌وشهرسازی ترجیح می‌دهد درباره آن سکوت کند. او به «شهروند» می‌گوید؛ از این مسأله اطلاعی ندارد اما سازمان راهداری بشدت از نظر ماشین‌آلات و تجهیزات در مضیقه است و از مجموع ٦ تا ٧‌هزار دستگاه ماشین‌آلات سنگین و نیمه‌سنگینی که در اختیار دارد، حدود ٥٠‌درصد آن بشدت فرسوده و ناکارآمد است و هرسال تنها چیزی حدود یک‌چهارم بودجه مورد نیاز نگهداری راه‌ها در اختیار این سازمان قرار می‌گیرد.

 

ماشین‌آلات راهداری به بازخریدها واگذار شد!

ردیف ماشین‌های برف‌روب که به موازات هم جاده‌های برفی را به سرعت پاکسازی می‌کنند، تصویری بود که در روزهای یخبندان تهران بارها و بارها در فضای مجازی دست به دست شد و ایرانی‌ها را به مقایسه عملکرد سازمان راهداری با کشورهای اروپایی کشاند. ایرانی‌هایی که هر سال زمستان یک سناریوی تکراری را تجربه می‌کنند؛ خودروهای اسیرشده در برف، کاهش سوخت و امدادرسانی به انبوه مسافران در راه مانده.

 

با این حال سازمان راهداری هر سال یک پاسخ دارد: کمبود اعتبار!

و البته مسافران ایرانی برخلاف مسافران اروپایی در روزهای برفی و یخبندان از هر راهی حتی راه‌های فرعی به جاده می‌زنند و با کندی سرعت و نبستن زنجیر چرخ زمان بسته‌بودن راه‌ها را طولانی‌تر و دردسر رایشتر می‌کنند.

 

با این وجود ابوالفضل حسن‌بیگی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به ایلنا گفته است؛ درحالی که نیاز راه‌های کشور به ماشین‌آلات برف‌روب ۱۶۰۰ دستگاه است اما فعلا در سراسر کشور تنها ۲۰۰ دستگاه برف‌روب وجود دارد.

 

او در ادامه توضیح داده است: سازمان راهداری در آینده نه‌چندان دور می‌تواند مشکل جدی برای وزارت راه‌وشهرسازی ایجاد کند و این موضوع به آن دلیل است که به قانون اساسی عمل نمی‌شود یا این‌که تفسیر رأی از قوانین می‌کنیم و در برهه‌هایی که نهادهایی جایگاه حاکمیتی دارند، به بخش خصوصی واگذار شده‌اند و امروز این واگذاری‌های غیرعقلانی؛ خسارات زیادی به دولت وارد کرده است.

 

حسن‌بیگی همچنین گفته است: در یک دوره‌ای نسبت به خصوصی‌سازی راهداری اقدام شد و در جریان این خصوصی‌سازی به نیروهای انسانی راهداری بابت بازخرید، ماشین‌آلات راهداری واگذار شد؛ چراکه منابع مالی برای بازخرید این افراد وجود نداشت.

 

دو‌هزار دستگاه ماشین‌آلات راهداری به کارمندان بازخرید شده راهداری واگذار شد. این مسأله درحالی از سوی حسن‌بیگی، نماینده مجلس مطرح می‌شود که امروز سازمان راهداری برای نگهداری راه‌ها در شرایط بحرانی قرار دارد و بنا به مطالعاتی که انجام شده است، در شرایط جوی بارش برف برای بازماندن تمام محورها و فرودگاه‌های کشور نیاز به ۱۶۰۰ دستگاه ماشین برف‌روب است. حالا اما به گفته حسن‌بیگی این ماشین‌آلات در اختیار دولت کمتر از ۲۰۰ دستگاه است.

 

یک‌چهارم پول مورد نیاز تأمین می‌شود

بسیج، ارتش و سپاه به کمک راهداری آمدند تا جاده‌های مسدود از برف را بازگشایی کنند اما این تنها یک راهکار موقت بود. داوود کشاورزیان معاون وزیر راه‌وشهرسازی به «شهروند» می‌گوید: برای نگهداری مطلوب راه‌های کشور و آنچه که استانداردهای جهانی می‌گوید، ٧ تا ٨‌هزار‌ میلیارد تومان پول نیاز است که اعتبار راه‌های شریانی یا اصلی به صورت ملی و راه‌های غیرشریانی یا راه‌های فرعی و روستایی از اعتبارات ملی تأمین می‌شود اما آنچه درنهایت و در مجموع به سازمان راهداری اختصاص داده می‌شود، تنها ٢‌هزار ‌میلیارد تومان است که با ٤٠٠ تا ٥٠٠‌میلیارد تومان پول قیر به دو‌هزار و ٥٠٠‌میلیارد تومان می‌رسد.

 

البته بدهی سنگین سازمان راهداری را اگر به این معادله اضافه کنید، درنهایت متوجه می‌شوید که راهداری در صورت تسویه بدهی در واقع با جیب خالی اداره می‌شود!

 

کشاورزیان به «شهروند» می‌گوید؛ سازمان راهداری دو‌هزار و ٥٠٠‌میلیارد تومان بدهی ثبت‌شده به پیمانکاران، فروشندگان، مشاوران و اشخاص حقیقی و حقوقی مختلف دارد.

 

نیمی از ماشین‌آلات راهداری فرسوده است

مجموع خودروهای راهداری اعم از سنگین و نیمه‌سنگین ٦ تا ٧‌هزار دستگاه است که میانگین عمر این ماشین‌آلات به ٢٥‌سال می‌رسد و البته به گفته کشاورزیان، ٥٠‌درصد آنها فرسوده و ناکارآمد است. در این شرایط بحرانی گفته می‌شود؛ راهداری ماشین‌آلات خود را به‌عنوان بدهی به نیروهای انسانی خود واگذار کرده است. ماشین‌آلاتی که تعداد آنها به دو‌هزاردستگاه می‌رسد.

 

او به «شهروند» می‌گوید: برای رفع این بحران با سه وزیر صنعت، راه‌وشهرسازی و وزیر کشور تفاهمنامه‌ای امضا کردیم که دو‌هزار و ٥٠٠ تا ٣‌هزار ماشین‌آلات جدید راهداری خریداری شود و البته بنا بود این نیاز با ترک تشریفات مناقصه از «هپکو» تأمین شود که هم به این شرکت فرصت احیای مجدد داده شود و هم راهداری تا حدی از معضل نجات پیدا کند اما هنوز که هنوز است خبری نیست و معلوم نیست سرانجام ماجرا به کجا برسد.

 

 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش