دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۷:۲۸ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۵۸۱۵
شهری و روستایی

گزارشی از از آنچه باید در مورد قوانین پارکینگ‌ها بدانیم

پارکینگی به نام تهران

تهران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

تهران به پارکینگ خودرو‌ها تبدیل شده است. سال‌هاست که این جمله را از زبان همه می‌شنویم، اما در تمام این چند ‌سال نه‌تنها درمانی برای این معضل پیدا نشده، بلکه انگار تلاشی هم برای کم‌کردن یا رفع آن از سوی مسئولان نشده است. سال‌ها پیش که به تهران لقب پارکینگ خودرو‌ها را دادند، درواقع بیشتر روی سخن‌شان با ترافیک‌های سرسام‌آور تهران بود. اما حالا دیگر تنها معضل خودرو‌ها در تهران ترافیک نیست. هر روز در کوچه و خیابان مردمی را می‌بینیم که سر جای پارک با یکدیگر گلاویز می‌شوند و حتی همین گلاویزشدن‌ها بارها منجر به فوت شده و دیگری به جرم قتل راهی زندان شده است. جای پارکی که دیگر معضل تمام شهروندان تهرانی است، چه آنهایی که خودروی شخصی دارند و چه آنهایی که ندارند. جلوی در تمام خانه‌ها با وجود پارکینگ‌های داخل خانه‌ها تعداد زیادی خودرو پارک است.

 

خودروهایی که یا متعلق به صاحبان آپارتمان‌ها و مغازه‌های اطراف است یا متعلق به افراد رهگذری که برای ساعت‌ها خودروی‌شان را در جایی پارک می‌کنند تا به کارهای شخصی‌شان برسند. البته که بسیاری از همین ساختمان‌های مسکونی فاقد پارکینگ هستند و صاحبخانه‌ها هم مجبورند خودرو‌های‌شان را در معابر بگذارند. حال سوال این‌جاست که آیا شهرداری‌ها موظفند برای مردم و رهگذران پارکینگ و فضای پارک تعبیه کنند؟ آیا شهرداری هنگام مجوز دادن نباید همه ساختمان‌ها را ملزم به داشتن پارکینگ به میزان نیاز کند؟

 

اماکن عمومی به اندازه کافی پارکینگ ندارند

اطراف مجتمع‌های تفریحی همیشه شلوغ و پرازدحام است و ساکنان آن مناطق هم از شلوغی محل زندگی‌شان ناراضی هستند. بسیاری از اماکن تفریحی در تهران وجود دارند که با وجود آن‌که هنوز چند سالی از ساخت‌شان نگذشته است، اما به میزان کافی پارکینگ ندارند یا اگر پارکینگی نیز برای آن مجتمع ساخته شده، تنها برای صاحبان مشاغل آن مجتمع است. اطراف همین مجتمع‌ها را که نگاه می‌کنی همیشه افرادی به دنبال جای پارک هستند و بعضا مجبور می‌شوند خودروی‌شان را در مسافتی دور پارک کنند و بقیه راه را پیاده بروند. شاید بسیاری از مسئولان حرف‌شان این باشد که بهتر است مردم از وسایل حمل‌ونقل عمومی استفاده کنند، اما نمی‌توان این حرف را همیشه و در همه‌جا و به همه موارد تعمیم داد. مردم برای آسایش خود و خانواده‌شان خودروی شخصی می‌خرند و توقع دارند بتوانند حداقل در آخر هفته‎‌ها از آن برای رفت‌وآمد و تفریح استفاده کنند.

 

البته که مردم تنها برای تفریح از خودروی شخصی‌شان استفاده نمی‌کنند. بسیاری از مواقع اطراف بیمارستان‌ها هم ازدحام خودرو وجود دارد. مردمی که بیمار خود را به بیمارستان رسانده‌اند‌‌ به جای آن‌که نگران بیمارشان باشند، ابتدا باید نگران پارک کردن خودروی‌شان باشند. البته که بیشتر بیمارستان‌ها تهران دارای پارکینگ هستند، اما از آن پارکینگ‌ها معمولا تنها پزشکان یا مسئولان رده بالای بیمارستان استفاده می‌کنند و بیماران و کارمندان نیز از استفاده از پارکینگ بی‌بهره می‌مانند.

 

حال سوال این‌جاست که همین مکان‌های عمومی که از شهرداری‌ها برای ساخت مجوز گرفته‌اند، آیا نباید به میزان کافی برای شهروندان پارکینگ می‌ساختند؟ شهرداری‌ها موظف هستند برای حل این مسائل قوانین را به درستی اجرا کنند. قوانینی که در ساخت‌وساز شهری می‌تواند کمک بزرگی به حل مشکل ترافیک و پارکینگ در کلانشهرها کند، تا افزایش جمعیت افراد و خودرو‌های سطح شهرها به یک پارکینگ تبدیل نشود.

 

فضای شهری برای خودرو‌ها بهسازی نشده است

در سال‌های اولیه اختراع خودرو در کشورهای صنعتی و همچنین سال‌های اولیه ورود این وسیله به کشورهای غیرسازنده آن، به علت فراگیر نشدن وسایل نقلیه موتوری در بین عامه مردم، مباحث حمل‌ونقلی نیز از اهمیت قابل‌توجهی برخوردار نبود، اما با افزایش تولید و رواج استفاده از خودروهای شخصی و ازدیاد تردد آن‌ در سطح شهرها، مشکلات عدیده‌ای در سطوح مختلف شهری ظهور کرد. این مسأله در گزارش سازمان بین‌المللی سازندگان وسایل نقلیه موتوری کاملا مشهود است. بر مبنای گزارش مذکور، کل تولید خودروی جهان در‌ سال ٢٠١٤ از رشد ٦/ ٢‌درصدی نسبت به ‌سال ٢٠١٣ برخوردار بوده است. در این میان تولید خودرو در ایران نیز با رشد ٧/ ٤٦‌درصدی نسبت به ‌سال قبل، به یک‌میلیون و ٩٠‌هزار و ٨٤٦ دستگاه رسیده است.

 

هر وسیله نقلیه شهری، تنها بین ۵ تا۱۰‌درصد از عمر مفید خود را در حرکت سپری می‌کند و بقیه عمر خود را در جایی متوقف است و فضایی را اشغال می‌کند. از این‌رو ایجاد تسهیلات پارکینگ یکی از ارکان اصلی سیستم حمل‌ونقل محسوب شده و تامین امکانات لازم برای طیف وسیعی از استفاده‌کننده‌های آن، با گونه‌های مختلف سفر، از اهمیت بالایی در مدیریت شهری برخوردار است. این درحالی است که طی چند‌ سال اخیر مشکل تامین پارکینگ برای خودروها به یک معضل جدی برای پایتخت‌نشینان تبدیل شده است.

 

ترافیک، تهران را به پارکینگ تبدیل کرده است

ترافیک تهران یکی از نخ‌نماترین موضوعاتی است که با همه برجسته‌بودنش همچنان مدیریت شهری از حل آن ناتوان است. این ناتوانی دلایل بسیاری دارد،‌ از اجرای برنامه‌های غلط شهرداری و افزودن مشکل گرفته تا ناتوانی پلیس راهور در کنترل و اداره آن. یکی از عمده‌ترین دلایل ترافیک نبود و کمبود پارکینگ است که موجب شده خیابان‌های شهر که باید محل عبور و مرور باشند، به انبار و پارکینگ خودرو تبدیل شده‌اند و این پارکینگ بزرگ در شهر دست‌مایه کسب سود و درآمدزایی افراد و نهادهایی شده است که هیچ ردپایی ندارند و به شیوه پنهانی با اجاره شهر مشغول انباشت ثروت از زمینی هستند که متعلق به همه و عموم مردم است.

 

مهرنوش گرکانی

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش