به گزارش فرارو، سه شنبه هفته گذشته شهرداری تهران "همایش بزرگ بانوان شاغل شهرداری" را در برج میلاد تهران برگزارکرد. بخشی از مراسم به اجرای موسیقی و رقص دختران داشت؛ دخترانی که خردسال به نظر میآمدند.
انتشار ویدئویی از این رقص دختران در آن مراسم بلوایی به پا کرد. در این ویدئو مشخص است گروهی از زنان نوازنده در حضور شهردار تهران در حال اجرای موسیقی سنتی هستند و کودکانی آنها را با رقص همراهی میکنند.
این ویدئو باعث شد رسانههای اصولگرا و منتقد نجفی با استناد به آن به شدت از شهرداری برای برگزاری این مراسم انتقاد کنند.
پس از آن محمد علی نجفی از برگزار کننده گان مراسم انتقاد کرد و به معاونان خود دستور داد که در اجرای برنامههای فرهنگی و هنری دقت لازم را داشته باشند.
شهردار تهران در این ابلاغیه تصریح کرده است: «ما معتقد نیستیم که اسلام دین عزاست، اسلام دین شادی، نشاط و زندگی است، اما باید شئونات و چارچوبها در شادی هم رعایت شود.»
با وجود این ابلاغیه انتقادات ادامه داشت. ساعتی پس از انتشار ویدئو محمد جعفر منتظری دادستان کل کشور با ابراز تأسف از برگزاری این مراسم به عباس جعفری دولتآبادی، دادستان تهران دستور داد تا با رسیدگی به موضوع "مرتکبین و مسببین" را تحت تعقیب قضایی قرار دهد.
به گفته منتظری در مراسم مذکور "اعمالی خلاف عفت عمومی ترویج و انجام شده است. " این دستور واکنشهای فراوانی را در پی داشت.
با اینکه دادستان دستور بررسی ماجرا را داده بود، اما در برخی تریبونهای رسمی انتقادات با شدت تمام ادامه داشت.
آیت الله نوری همدانی از مراجع تقلید، گفت: «در این مراسم عدهای دختر را آورده و رقصاندهاند؛ اینها درد جامعه ماست که در کشوری با این همه سابقه انقلابی و اسلامی چنین مراسمی با وجود این همه دشمن برگزار شود.»
آیت الله علم الهدی امام جمعه مشهد در خطبههای نماز جمعه به خاطر این مراسم به شدت به شهرداری تهران تاخت. او گفت: «حادثهای که اخیراً در برج میلاد تهران اتفاق افتاد، تصادف نبود. یک برنامهریزی حسابشده از سوی دشمن بود. بنده نمیخواهم شورای شهر تهران و شهرداری را متهم کنم که آنها برنامهریزی کردند. بلکه میگویم این تصادفی نبود که برنامهریزها از شهردار دعوت کنند و دقیقاً این برنامه را اجرا کردند. این برنامه دهنکجی به حضرت زهرا (س) بود. این برنامه را برگزار کردند و با رقص یک عده نوجوان و دختر جوان نشان دادند که الگوی جامعه حضرت زهرا (س) نیست بلکه سوفیا لورن است.».
اما ماجرا روز گذشته پیچیدهتر شد. دادستان تهران روز شنبه نوزدهم اسفند در جلسه شورای معاونان دادسرا از شورای شهر تهران خواست تا بر اقدامات شهردار نظارت کند.
جعفری دولت آبادی درباره برگزاری مراسم روز زن از سوی شهرداری تهران گفت: «عدهای در صدد توجیه برآمدهاند و از جمله گفتهاند که رقص توسط چند کودک به عمل آمده است و یا این که، شادی در اسلام حرام نشده است و لذا فاقد اشکال است؛ این توجیهات بیاساس است چرا که اسلام با شادی مخالف نیست، اما حتما با ابتذال مخالفت دارد.»
دادستان تهران در ادامه اظهار داشت که در دادسرای تهران برای شهردار و دیگر عوامل این مراسم پرونده تشکیل شده است و به دادگاه احضار شدهاند.
دادستان تهران توضیحات محمدعلی نجفی، شهردار تهران را درباره رقص دختران به مناسبت روز زن را مردود دانست و گفت: «بر حسب تحقیقات به عمل آمده، شهردار تهران از مراسم مذکور اطلاع قبلی داشته است». او اضافه کرد که حتی در صورت عدم آگاهی، آقای نجفی باید به نشانه اعتراض از جلسه خارج میشد.
جعفری دولت آبادی رقص دختران را ساختارشکنی دانست و آن را در قالب مراسم رسمی یک ارگان عمومی و با بودجه شهرداری «ابتذال» خواند.
اما داستان به همین جا ختم نمیشود شب گذشته شایعه احضار، بازجویی و گرفتن شناسنامه دخترانی که در مراسم شهرداری رقصیده بودند منتشر شد.
در همین حال یک منبع آگاه در پلیس به خبرگزاری فارس گفت: «پلیس به موضوع رقص دختران در برج میلاد ورود نکرده و احضار، بازجویی و گرفتن شناسنامه دختربچهها حاضر در جشن برج میلاد دروغ است.»
انتقادات سیاسی است؟
این جنجال در حالی بالا گرفته است که برخی آن را سیاسی میدانند. در شبکههای اجتماعی عدهای از کاربران معتقدند انتقادات از نجفی با عملکرد او در مبارزه با فساد در شهرداری تهران ارتباط دارد.
این شائبه با نگاهی به واکنشهای اعضای شورای شهر تقویت میشود.
یک عضو شورای شهر تهران صبح امروز در پنجاه و دومین جلسه شورای شهر درباره حواشی ایجاد شده پیرامون مراسم برج میلاد به مناسبت روز زن تذکر داد.
محمود میرلوحی با اشاره به اینکه سه اتفاق مهم تاکنون رخ داده است، گفت: «اولین اتفاق به بحث املاک نجومی برمیگردد موضوعی که مطرح شد و پیشنهاد میکنم که قوه قضائیه اقداماتی که در این خصوص انجام داده در اختیار شورای شهر قرار دهد.»
او ادامه داد: «اتفاق دوم نیز دستگیری قائم مقام شهردار سابق است هفت ماه از دستگیری او میگذرد و ما به عنوان اعضای شورا هیچ خبری از قضایا نداریم و حادثه سوم نیز مربوط به حواشی برج میلاد است.»
میرلوحی با بیان اینکه رسانه ملی لحظه به لحظه در حال بررسی و گزارش از حواشی ایجاد شده پیرامون مراسم برج میلاد است، افزود: «سوال این است چرا رسانه ملی با وجود گذشت این همه زمان از رخداد ماجرای مربوط املاک نجومی و دستگیری قائم مقام شهردار سابق هنوز به این دو حادثه ورود نکردهاست.»
این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه انتظار داریم همه دستگاهها به شهرداری کمک کرده و همه باهم هماهنگ کار کنند، گفت: «آقای نجفی تاکنون اقدامات فراوانی انجام دادند و کارهایی که انجام داده، کم نیست.»
ناهید خداکرمی نیز در جلسه شورای شهر خواستار آن شد که "مسایل کوچک را به بحران سیاسی تبدیل نکنیم."
از سوی دیگر محمدجواد حقشناس، رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای شهر تهران در واکنش به احضار شهردار تهران و همچنین انتقاد دادستان تهران از اعضای شورای شهر به دلیل عدم نظارت بر فعالیت تهران در جمع مسئولان فرهنگی شهرداری تهران گفت: «برای من عجیب است که قوه قضاییه با این همه مشغله و ۱۷ میلیون پرونده قضایی که باید بررسی کند آنقدر وقت آزاد دارد که به موضوع جشن برج میلاد میپردازد. فارغ از اینکه این جشن خوب و یا بد بوده است باید بدانیم که موضوعی مهمی نیست که قوه قضاییه بخواهد به آن ورود کند.»
او افزود: «باید توجه داشته باشیم که در جشن مذکور حدود ۲۰ هزار نفر حضور داشتند که حداقل ۳۰ درصد از آنها را خانوادههای شهدا و ایثارگران تشکیل میدادند و همچنین مدیرانی هم حضور داشتند که انقلابی و مذهبی هستند و نمیتوان به آنها برچسبهای ضد دینی و ضد انقلابی زد.»
مصطفی کواکبیان نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی نیز امروز در تذکری درباره احضار شهردار تهران گفت: «آن کسانی که شهردار تهران را احضار کردند، آنهایی را که صدای مرحوم هاشمی رفسنجانی را نیز تقلید میکنند، احضار کنند.»
محمد علی نجفی ۵ شهریور ماه به انتخاب شورای شهر تهران و با حکم وزیر کشور رسما شهردار تهران شد. او از همان ابتدا اقدامات خود در راستای مقابله با فساد در شهرداری را آغاز کرد.
بخشی از آنها اقداماتی عملی برای تغییر رویههای فسادزا در شهرداری بود، بخشنامه ممنوعیت صدور هلوگرام عوارض ساختمانی در مناطق مختلف و تجدید نظر درباره چگونگی صدور این هلوگرامها یکی از این اقدامها بود.
در کنار اقدامات اینچنینی شهردار تهران در ماههای اخیر گزارشی مفصل درباره فسادهای در دوران شهرداری محمد باقر قالیباف ارائه کرد. نجفی در اواخر دی ماه قالیباف را به سوءاستفاده مالی، تخلف اداری و سوءمدیریت متهم کرد.
بخشی از اتهامات شهردار کنونی تهران به شهردار پیشین عبارتند از: "امضای دو قرارداد و در مجموع برداشت یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان برای انتخابات، بدهی حدود ۵۰ هزار میلیارد تومانی شهرداری که سه برابر بودجه فعلی است، سرمایهگذاری اموال صندوق ذخیره کارمندان شهرداری در پروژهای که فساد مالی داشته است، استخدام ۱۳ هزار نفر در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، برداشت زیاد از چاههای آب تهران و در نتیجه افزایش نشست زمین."
نجفی ۲۳ بهمن ماه اعلام کرد که این گزارش به قوه قضائیه ارجاع داده شده است.
از سوی دیگر نجفی دست به تغییرات گستردهای در شهرداری زد. با اینحال او بسیاری از شهرداران پیشین مناطق و مدیران میانی را کنار نگذاشت.
در مدت کوتاه و پر چالش مدیریت نجفی در شهرداری تهران در مقطعی حتی گفته میشد او ممنوع التصویر شده است. چرا که صداوسیما برخلاف دوران مدیریت قالیباف در شهر تهران هیچ تصویری از نجفی و اقداماتش منتشر نمیکرد. با این حال رییس صداوسیما اوایل آبان ماه این موضوع را رد کرد و گفت: «برای چه ایشان باید ممنوع التصویر باشند؟»
نجفی گرفتار حاشیه سازیهای دیگری نیز شده است. در ماجرای زلزله تهران عدهای از اصولگرایان مدعی بودند که او در پایتخت نبوده و به سفر تفریحی کیش رفته است. موضوعی که صحت آن هیچوقت مشخص نشد. یا در برف سنگین تهران انتقادات بسیار زیادی به عملکرد شهرداری صورت گرفت با این حال کارشناسان معتقدند این انتقادات در مواردی منصفانه نبوده است.
حالا باید دید با حاشیهای تازهای که برای او ایجاد شده است چگونه روبه رو خواهد شد. این حاشیه تازه بزرگتر از حاشیه قبلی است و شاید موقعیت او را کمی متزلزل کند.
- 15
- 7