جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۱:۲۰ - ۱۱ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۱۳۰۴
شهری و روستایی

خوزستان در معرض سیلاب؛

اعلام حالت فوق‌العاده در خوزستان/ اگر باران زیاد شود برخی مناطق استان را آب می‌گیرد

آماده باش برای سیل خوزستان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

۲۲:۵۵:  ۵۶ روستا در حوضه دز و کرخه در حال تخلیه هستند

استاندار خوزستان: با توجه به افزایش آورد آب و خروجی سدها عملیات تخلیه بیش از ۵۶ روستا در حوضه های دز و کرخه شروع شده است

 

۲۱:۰۰ روستاهای خوزستان توسط سپاه با ۵۰ شناور تخلیه می‌شود

به گزارش فارس، معاون هماهنگ کننده منطقه سوم دریایی امام حسین(ع) نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه کار تخلیه روستاهای خوزستان توسط نیروی دریایی سپاه در حال انجام است،‌گفت:تا کنون ۵۰ شناور به مرکز و سایر مناطق سیل زده استان منتقل شده است.

 

ناوسالاریکم محمدشریف شیرعلی معاون هماهنگ کننده منطقه سوم دریایی امام حسین(ع) نیروی دریایی سپاه با اشاره به بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها در استان خوزستان و وقوع سیل در برخی از نقاط این استان، اظهار داشت: منطقه سوم دریایی امام حسین(ع) با دستور دریادار تنگسیری فرمانده  نیروی دریایی سپاه ماموریت یافت تا در انتقال مردم در مناطق سیل زده اقدام کند و تا کنون ۵۰ شناور به مرکز و سایر مناطق سیل زده استان منتقل شده است.

 

وی با بیان اینکه ساکنین چندین روستا در شهرهای الهایی، هویزه و سوسنگرد توسط شناورهای نیروی دریایی سپاه به مناطق امن تخلیه شده اند، افزود: ۱۰۰ نفر از کارکنان منطقه سوم دریایی نیز تا کنون به مناطق سیل زده برای انتقال مردم به نقاط امن اعزام شده اند و در کنار آنها علاوه بر شناورها، ۱۸ تریلی نیز برای کمک رسانی به مردم در کنار دیگر تجهیزات و ماشین آلات عمرانی و مهندسی نیز در منطقه حضور دارند.

 

ناوسالار شیرعلی گفت: در حال حاضر نیز کار انتقال مردم از مناطقی که در معرض خطر سیل قرار دارند توسط شناورهای منطقه سوم دریایی امام حسین(ع) در حال انجام است.

 

معاون هماهنگ کننده منطقه سوم دریایی امام حسین(ع) تصریح کرد: با دستور فرمانده نیروی دریایی سپاه در حال انتقال شناورهای بیشتری به اهواز هستیم تا روند تخلیه روستاها و مناطقی که در معرض سیل هستند با سرعت بیشتری انجام شود.

 

وی در پایان تاکید کرد: سپاه خود را از مردم می‌داند و خدمت خود به مردم را بعنوان یک وظیفه انجام خواهد داد.

 

۱۸:۰۰: انفجار دژ شهید باکری سوسنگرد برای انتقال آب به هورالعظیم
سردار احمد خادم سیدالشهدا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت سیلاب در مناطق خوزستان اظهار کرد: در حال حاضر در پنج منطقه استان خوزستان با همکاری ادارات، سازمان‌ها، نیروهای مسلح و نیروهای بسیجی مشغول فعالیت هستیم.

 

فرمانده قرارگاه کربلا ادامه داد: در شوش چند روستا به وسیله کامیون تخلیه شده و یک تانکر آبرسان نیز برای مردم شوش ارسال کرده‌ایم. در محور بامدژ نیز کامیون‌ها برای تخلیه روستاها و انتقال مردم اعزام و امکانات مهندسی نیز برای فعالیت‌های لازم ارسال شده است.

 

خادم سیدالشهدا گفت: بیل مکانیکی، بولدوزر و کمپرسی به شعیبیه شوشتر ارسال شده است. در سوسنگرد نیز با امکانات مهندسی و تخریب برخی از دژها از جمله انفجار دژ شهید باکری برای انتقال آب به سمت هورالعظیم اقدام کرده‌ایم تا برای شهرهای رفیع و سوسنگرد مشکلی پیش نیاید.

 

فرمانده قرارگاه کربلا افزود: با شرکت توسعه نیشکر برای آبگیری کانال‌های این شرکت جلسه برگزار شده تا در تمامی واحدهای این شرکت کانال‌ها آبگیری و بخشی از آورد رودخانه‌ها کاهش پیدا کند.

 

وی اظهار کرد: در حال حاضر سه تیپ قرارگاه کربلا شامل تیپ حضرت مهدی دزفول، تیپ اهواز و تیپ ۶۴ الحدید به مناطق اعزام و مشغول خدمات‌رسانی در خوزستان هستند.

 

۱۵:۴۵: مردم اهواز نگران پس زدگی فاضلاب نباشند
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز با اشاره به بالا آمدن تراز آب رودخانه کارون، گفت: مردم شهرستان اهواز نگران پس زدگی فاضلاب نباشند.

فردوس کریمی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص وضعیت فاضلاب شهرستان اهواز با توجه به بالا آمدن تراز آب رودخانه کارون، اظهار کرد: خروجی‌های فاضلاب در مقطع اهواز را در کارون مسدود کرده ایم و شرایط تحت کنترل است.

 

وی افزود: در شرایط سیلابی همه چیز غیر طبیعی می‌شود اما با اقدامی که در بحث مسدود و بای پس کردن خروجی فاضلاب‌ها در رودخانه کارون انجام گرفته، نگرانی برای پس زدن فاضلاب در اماکن عمومی و منازل مردم نیست.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز تصریح کرد: اقدام انجام گرفته در بحث بای پس فاضلاب به گونه‌ای است که متناسب با تراز آب و ارتفاع در رودخانه کارون، خروجی فاضلاب تنظیم شده است.

 

کریمی خاطرنشان کرد: مردم شهرستان اهواز نگران پس زدن فاضلاب نباشند و در تلاش هستیم تا در شرایط کنونی مردم با کمترین مشکلات مواجه شوند.

 

۱۵:۴۰: پارک‌های ساحلی اهواز زیر آب رفتند / ایجاد شکاف در بخش‌هایی از جاده ساحلی

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز از ایجاد شکاف در بخش‌هایی از جاده ساحلی اهواز خبر داد و گفت: با توجه به افزایش آورد رودخانه کارون اکنون بخش عمده‌ای از پارک‌های ساحلی زیر آب است.

 

علیرضا عالیپور در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به افزایش دبی رودخانه کارون به ۲۵۰۰ مترمکعب، عملیات خاکریزی و افزایش ارتفاع سیل‌بندها در حاشیه رودخانه کارون در هفت نقطه شهر اهواز در حال انجام است.

 

وی افزود در حال حاضر در زیر پل سیاه از سمت جاده ساحلی غربی به دلیل عدم وجود هرگونه سیل‌بند و حائل بین رودخانه و جاده ساحلی، آب رودخانه با عبور از پارک به روی یک باند جاده سرایت کرده است.

 

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز از ایجاد شکاف در بخش‌هایی از جاده ساحلی اهواز خبر داد و گفت: با توجه به افزایش آورد رودخانه کارون اکنون بخش عمده‌ای از پارک‌های ساحلی زیر آب است.

 

۱۵:۳۵: رد خبر جان باختن دو تن در دزفول / ۵ روستای حاشیه دز در خطر سیلاب

سعید حیدری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: شایعه جان باختن دو نفر در سیلاب در منطقه احمد فداله دزفول صحت ندارد و به شدت تکذیب می‌شود. تنها پیش از نوروز، یک پسربچه چهار ساله در یکی از روستاهای منطقه احمد فداله هنگام عبور از رودخانه غرق شد.

 

وی افزود: از نظر اقلیم جغرافیایی، روستاهای این منطقه نسبت به رودخانه در سطح بالاتری قرار دارند و این منطقه در خطر نیست.

 

حیدری اظهار کرد: با توجه به افزایش دبی رودخانه دز و رهاسازی آب از سد دز، در حال تدبیر هستیم تا مشکلی برای روستاهای حاشیه رودخانه ایجاد نشود.

 

وی ادامه داد: سیل‌بندهای این منطقه در حال تقویت و استحکام‌سازی است تا آب به روستاها نرسد.

 

سرپرست فرمانداری دزفول گفت: اگر دبی رودخانه دز بیش از این افزایش یابد، پنج روستای حاشیه رودخانه در خطر خواهند بود.

 

۱۵:۱۰: سدهای خوزستان تقریبا پر شده است

استاندار خوزستان: سدهای این استان تقریبا پر شده است و ظرفیت خالی کمی دارد و ما بررسی‌های لازم را برای جلوگیری از سیل انجام داده‌ایم.

 

۱۲:۵۶: ساکنان روستاهای حاشیه رودخانه های خوزستان آب ذخیره کنند

 شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان نسبت به قطعی آب در برخی روستاهای این استان هشدار داد و از ساکنان خواسته نسبت به ذخیره سازی آب اقدام کنند.

 

به گزارش ایرنا به نقل از شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان در اطلاعیه ای اعلام کرد:به اطلاع اهالی روستاهای مسیر رودخانه های دز، کرخه و کارون می رساند، با توجه به اعلام شرایط فوق العاده در استان به دلیل وقوع سیلاب و احتمال وارد آمدن خسارت به تاسیسات آبرسانی روستایی و اختلال در تامین آب مورد نیاز، توصیه می شود برای سایر مصارف ضروری نسبت به ذخیره سازی و صرفه جویی و مدیریت مصرف آب اقدام کنند.

 

این گزارش حاکیست: شرکت آبفا روستایی در مدت وقوع سیلاب توسط تانکرهای سیار و با توزیع آب بسته بندی، نیاز روستاییان را تامین خواهد کرد.

 

در سیلاب اسفند سال ۹۷ و فرودین جاری بیش از ۱۴ میلیارد ریال خسارت به بخش های مختلف از جمله خطوط انتقال، شبکه توزیع، ابنیه، تصفیه خانه ها، تجهیزات برقی، تجهیزات الکترومکانیکال، الکتروپمپ ها و اسکله های آبگیر خوزستان وارد شد. برخی روستاهای اهواز، دزفول، شوش، ایذه، شوشتر، هویزه، دشت آزادگان، رامشیر، اندیکا، لالی و مسجد سلیمان بیشترین خسارت را متحمل شده اند.

 

سازمان آب و برق خوزستان در روزهای اخیر با صدور اطلاعیه هایی نسبت به وقوع سیل در حوضه رودخانه های دز، کرخه و کارون هشدار داده و اعلام کرده سه شهر و ۵۱ روستا در حوضه کرخه، ۱۸ روستا در حوضه دز و ۱۸ روستا در حوضه کارون در معرض سیلاب هستند و دستگاه های اجرایی باید آمادگی تخلیه آنها را داشته باشند.

 

۱۰:۰۰: اعلام حالت فوق‌العاده در خوزستان/ اگر باران زیاد شود برخی مناطق استان را آب می‌گیرد

به گزارش ایسنا، غلامرضا شریعتی در اطلاعیه‌ای خطاب به کلیه سازمان‌ها، ادارات، شرکت‌ها، موسسات دولتی، نهادهای انقلاب اسلامی، موسسات عمومی غیردولتی، شهرداری‌ها، نیروهای نظامی و انتظامی اعلام کرد: "با توجه به پیش‌بینی بارش‌های قابل توجه در سطح استان خوزستان و حوضه‌های بالادست استان و هشدار وقوع سیل مورخ ۱۰ فروردین ۹۸ اداره‌کل هواشناسی خوزستان و احتمال وقوع سیل، طغیان رودخانه‌ها و مسیل‌ها و آبگرفتگی شهرها و روستاهای استان و به منظور تداوم اقدامات پیشگیرانه و آمادگی مقابله با سیلاب و انجام عملیات ترمیم و تقویت سیل‌بندها، لایروبی رودخانه‌ها، تخلیه مراکز جمعیتی در صورت لزوم و اسکان در مناطق امن و سایر اقدامات مورد نیاز حالت فوق‌العاده در استان از روز شنبه ۱۰ فروردین ۹۸ تا زمان اعلام عادی شدن اوضاع ابلاغ می‌شود.

 

مقتضی است ضمن آماده‌باش کامل تا زمان اعلام عادی شدن اوضاع کلیه مدیران، معاونین و حداقل یک نفر در هر قسمت به صورت تمام‌وقت و شبانه‌روزی در محل کار حضور داشته و نسبت به پیگیری موارد مرتبط، انجام امور، پاسخگویی به تماس‌ها به صورت شبانه‌روزی، اعزام تجهیزات، امکانات و ماشین‌آلات به محل‌های اعلام شده توسط ستاد مدیریت بحران استان و شهرستان، هماهنگی با دستگاه‌ها، حضور در محل‌های مورد نیاز و سایر موارد محوله اقدام لازم معمول و گزارش اقدامات انجام شده را به صورت مستمر به اداره‌کل مدیریت بحران استان ارسال کنند." 

 

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان نیز از اسکان اضطراری ۵ هزار و ۲۸۵ نفر از شهروندان مناطق در معرض خطر سیلاب خبر داد.

 

علی خدادادی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به امدادرسانی این جمعیت در مناطق سیلابی اظهار کرد: از چهارم فروردین‌ماه تاکنون به ۱۵ هزار و ۸۴۱ نفر آسیب‌دیده در روستاها یا برخی مناطق شهرستان‌های بهبهان، لالی، گتوند، ایذه، شوشتر، باغملک، هفتکل، آبادان، رامهرمز، اندیمشک، اندیکا، باوی، مسجدسلیمان، دزفول، شوش و اهواز امدادرسانی شده است.

 

وی افزود: در این مدت روستای چهل کنار و روستای دره نی در بهبهان، روستای علی آباد، روستای پاپی آباد و روستای دوبندار در اندیمشک، روستای بیت غالب، کاظم حیدر، خلف حیدر، یباره، بیت محارب، بیت یدی و زبید دبات در شوش و روستای عیله و دهول در شوشتر تخلیه شده‌اند.

 

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان گفت: همچنین تاکنون ۵ هزار و ۲۸۵ نفر از مردم شوشتر، باوی، اهواز، دزفول و شوش در اردوگاه‌هایی که جهت اسکان اضطراری برپا شده‌اند، اسکان یافته‌اند.

 

تخلیه ۱۸۰۰ متر مکعب بر ثانیه از سد دز برای پذیرش سیلاب‌های جدید

وزیر نیرو گفت: در هر ثانیه ۱۸۰۰ متر مکعب آب از سد دز تخلیه می‌شود تا بتوانیم آماده پذیرش سیلاب‌های جدیدی باشیم که ظرف پنج روز آینده به مخازن سدهای خوزستان سرازیر می‌شود.

 

به‌ گزارش ایسنا و به نقل از وزارت نیرو، "رضا اردکانیان" در حاشیه بازدید از سدهای استان در سد دز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۲.۵ میلیارد متر مکعب آب شیرین پشت سازه تنومند سد دز نگهداری شده است. در هر ثانیه ۱۳۰۰ متر مکعب بر ثانیه به حجم مخزن افزوده می‌شود و البته همکاران ما با دقت لازم و هماهنگ با مرکز دیسپاچینگ در اهواز، هر ثانیه ۱۸۰۰ متر مکعب آب تخلیه می‌کنند تا بتوانیم آماده پذیرش سیلاب‌های جدیدی باشیم که ظرف ۵ روز آینده به مخازن سدهای خوزستان سرازیر می‌شود.

 

وی ادامه داد: برآوردها این است که حدود ۳ میلیارد متر مکعب ورودی جدید به مجموعه سدهای استان خواهیم داشت که برای یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب آن امکان نگهداشت در مخازن در حال فراهم شدن است و طبیعتاً یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب هم رهاسازی خواهد شد.

 

اردکانیان اظهار کرد: بخشی از آب رهاشده سدها سهم تالاب‌ها که این روزها اوقات خوب و خوشی را تجربه می‌کنند، خواهد شد و البته با همکاری مردم عزیز و مراقبتی که خواهند کرد، با پشتیبانی کشاورزان عزیز و اجازه‌ای که برای عبور بخشی از این سیلاب از کانال‌های اراضی کشاورزی‌شان خواهند داد، ما می‌توانیم امیدوار باشیم که این نعمت بزرگ الهی حداقل خسارت را به‌دنبال خواهد داشت.

 

وی با اشاره به اینکه دولت هم همانطور که دیروز آقای رئیس جمهور تأکید داشتند از همکاری کشاورزان و روستاییان عزیز در ارتباط با عبور سیلاب از بعضی بخش‌ها در اراضی کشاورزی تشکر می‌کند، افزود: امیدواری ما این است که با دقت نظری که همه مسئولان، همکاران، سازمان‌های مختلف دولتی و غیردولتی و به‌ویژه همکاران خود ما در سراسر استان خوزستان که در این ایام سال نو بخش‌های زیادی از لحظات را توأم با اضطراب و هیجان پشت‌سر گذاشتند، تمام منفعت و خیر این نعمت الهی را نصیب سرزمین‌مان بکنیم و البته خساراتی هم که سیل خواهد داشت و طبیعی است به حداقل برسانیم.

 

تخلیه ۴ روستای حاشیه دز در اهواز

فرماندار اهواز گفت: عملیات امدادرسانی به روستاهای در معرض سیلاب حاشیه رودخانه دز در بخش مرکزی اهواز با بسیج امکانات در حال انجام است.

 

به گزارش ایسنا، جمال عالمی نیسی شنبه شب در خصوص وضعیت روستاهای در معرض سیلاب بخش مرکزی این شهرستان اظهار کرد: آب رودخانه به برخی از منازل چهار روستای بیت سید یدیم، سید هاشم، سید ظاهر و سید معن در این بخش نفوذ کرده و عملیات امدادرسانی به روستاییان با سرعت در حال انجام است.

 

وی با بیان اینکه هشدارهای لازم برای تخلیه این روستاها قبل از سیلاب داده شده بود، ادامه داد: مردم و وسایل و احشام روستاها به کمک دستگاه‌ها و اهالی با قطار، کامیون و وانت‌بارها در حال تخلیه هستند. 

 

فرماندار اهواز گفت: دستگاه‌ها همچنان در حال ترمیم و استحکام‌سازی سیل‌بندها هستند تا از ورود آب جلوگیری شود.

 

 

  • 20
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش