به گزارش ایسنا، علیرضا کاکاوند اظهار کرد: آب شرب ۱۲۰ روستا در شهرستان خرمآباد مشکلدار بود که ۴۵ روستای آن برطرف شد.
وی بیان کرد: ۱۵۰ هزار نفر در قالب ۶۲۰ روستا مشکل قطعی آب دارند که هماکنون آب ۱۰۸ روستا وصل شد.
کاکاوند ادامه داد: همچنین برای رفع مشکل آب روستاها ۳۵ تانکر آبرسان و ۲۰ کیلومتر لوله از استانهای یزد، فارس، سیستان و بلوچستان، البرز، تهران و آذربایجان شرقی به لرستان ارسال شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان اضافه کرد: برای تامین آب روستاییان به آب بسته بندی، لوله و اتصالات، موتور دیزل، ژنراتور برق و تانکر سیار نیاز داریم و اکیپهای اجرایی بهخصوص جوشکار و لوله کش باید به لرستان اعزام شوند.
وی افزود: در صورت دسترسی به راههای روستای ظرف مدت یک هفته آب شرب تمام روستاهای لرستان وصل میشود.
۱۳:۳۰ اوضاع شهرستان معمولان مساعد نیست/ نیاز ضروری بیماران به دارو
فرماندار پلدختر معتقد است اوضاع در شهرستان معمولان مساعد نیست و مردم نیاز مبرمی به وسایل اولیه دارند.
نعمتالله دستیاری گفت: متاسفانه بهدلیل حجم بسیار بالای خسارت مردم نیاز ضروری به اقلام غذایی، نان بستهبندی، آب بستهبندی، لباس گرم و پتو دارند، لذا انتظار دارم از همه هموطنان کشورم نسبت به ارسال این اقلام با توجه به نیاز ضروری که در شهرستان وجود دارد، اقدام کنند.
وی افزود: اوضاع در شهرستان معمولان مساعد نیست، مردم با توجه به شرایط بسیار سخت شهرستان بخصوص مناطقی که دچار آبگرفتگی شدید شدهاند و مناطقی که خانههایشان بهوسیله طغیان رودخانه خراب شده نیاز به وسایل دارند.
دستیاری عنوان کرد: تمامی خطوط ارتباطی ما قطع شده و ضلع غربی ۲ شهرستان پلدختر و معمولان دچار آبگرفتگی شدید شده و راههای ارتباطی تمام شهر پلدختر قطع شده است. یکی از روستاهای توابع شهرستان پلدختر و ضلع غربی شهر پلدختر صددرصد تخریب شده است.
به گزارش ایلنا از روستاهای توابع پلدختر، تا بامداد چهارشنبه ۱۴ فروردین هیچگونه امدادرسانی بهدلیل مسدود بودن راههای ارتباطی به مردم سیلزده جنوب استان لرستان و روستاهای بسیاری از توابع معمولان، پلدختر و ملاوی حتی به اندازه یک قرص نان که فقط از طریق بالگرد هوایی امکانپذیر بوده نشده است.
بیمارانی که مشکل کمبود دارو دارند منتظر و چشم بهراه هستند.
از دیگر وسایل مورد نیاز این مردم میتوان به شیر خشک، لباس بچه و زنانه و دستشویی صحرایی، مواد شوینده و بهداشتی، مواد خوراکی از جمله خرما، نان و پنیر بستهای، کنسرو، آب معدنی، وسایل گرمایشی مانند پتو، چادر، موکت، چراغ والور، چکمه و نایلون اشاره کرد.
۲۲:۰۰ هشتصد واحد شهری و روستایی در روانسر دچار آبگرفتگی شدهاند
رئیس بنیاد مسکن روانسر گفت: ۸۰۰ واحد مسکونی شهری و روستایی در روانسر به دنبال بارشهای اخیر دچار آبگرفتگی شدهاند.
عبدالله عزیزی اظهار داشت: بلافاصله بعد از وقوع بارندگی و سیل چند روز اخیر تیمهای ارزیاب بنیاد مسکن این شهرستان در قالب چهار اکیپ ارزیاب به مناطق مختلف شهرستان اعزام شدند.
وی با بیان اینکه تیمهای ارزیاب در حال ارزیابی نهایی میزان خسارت به واحدهای مسکونی در سطح شهرستان هستند عنوان کرد: بررسیها و ارزیابیهای اولیه نشان میدهد حدود ۸۰۰ واحد مسکونی شهری و روستایی دچار آبگرفتگی شدهاند و نیازمند تعمیرات هستند.
رئیس بنیاد مسکن شهرستان روانسر گفت: حدود ۵۰ واحد روستایی و ۱۰ واحد شهری نیز نیازمند تخریب و بازسازی هستند.
عزیزی افزود: برآوردهای مذکور جهت تأمین اعتبار به استان اعلام میشود و بلافاصله پس از تأمین اعتبار لازم به شهروندان پرداخت خواهد شد.
۱۵:۳۰ بیش از ۱۵ هزار نفر در پلدختر و معمولان بیخانمان شدهاند
نماینده مردم پلدختر و معمولان با بیان اینکه بیش از ۱۵ هزار نفر در شهر معمولان، پلدختر و روستاهای اطراف بیخانمان شدهاند، گفت: ۲۰ روستا بهطور کامل زیر آب رفته است.
حمیدرضا کاظمی در گفتوگو با ایلنا، درباره نحوه امدادرسانی در مناطق سیلزده پلدختر و معمولان در استان لرستان گفت: امدادرسانی با توجه به اینکه از طریق بالگردها صورت میگیرد بسیار محدود است چراکه گستردگی مناطق سیلزده بسیار زیاد است.
وی با بیان اینکه راه ارتباطی حدود ۱۰۰ روستا همچنان قطع است، خاطرنشان کرد: تنها راه ارتباطی شهر پلدختر و معمولان نیز از طرف خوزستان است. معتقدم باید راه ارتباطی پلدختر به معمولان و خرمآباد به معمولان باید سریعتر بازگشایی شود و امدادرسانی گستردهتر انجام شود و آب و غذا سریعتر به دست مردم برسد.
نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس خاطرنشان کرد: امکانات در حال حاضر از سوی دیگر شهرها به مرکز استان وارد شده اما بهدلیل محدودیت پروازهای بالگردها امکان امدادرسانی سریعتر وجود ندارد.
کاظمی با بیان اینکه مردم روستاها به کوهها پناه بردهاند و هیچ امکاناتی در حال حاضر در اختیار ندارند، تصریح کرد: از ارتش خواستیم در مسیرهایی که راههای ارتباطی با روستاها از بین رفته با قایق یا ایجاد پلهای شناور نظامی ارتباط فوری با روستاها برقرار کنند. مردم روستا میتوانند بخشی از مشکلاتشان را خودشان برطرف کنند.
وی ادامه داد: نصف شهر پلدختر، نصف شهر معمولان و حدود ۲۰ روستا بهطور کامل زیر آب رفته است. بیش از ۱۵ هزار منازلشان را از دست دادهاند. در حدود ۱۰ هزار نفر در پلدختر، در حدود ۴ هزار نفر در شهرستان معمولان و در حدود ۳ هزار نفر نیز در روستاها منازلشان را از دست دادهاند.
این نماینده مجلس تاکید کرد: امدادرسانی باید بهصورت گستردهتر انجام شود چراکه گستردگی مناطق سیلزده بسیار زیاد است و باید سریعتر به مردم امدادرسانی انجام شود.
۱۲:۱۰ سیل در قم جان یک تن را گرفت
معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی قم گفت: یکی از شهروندان در روستای بنابر از توابع بخش خلجستان در اثر سیلاب رودخانه جان خود را از دست داد.
مهدی فراهانی گفت: متاسفانه این حادثه با وجود هشدارهای داده شده در خصوص سیلابی بودن مسیر رودخانه ها و پرهیز از نزدیک شدن به جریان آب، در روز طبیعت رخ داد و در آن یک مرد جان خود را از دست داد.
وی افزود: با وجود اعزام بالگرد اورژانس به منطقه برای نجات جان فرد غرق شده و حضور کارکنان مرکز فوریت های پزشکی قم، فرد حادثه دیده به دلیل شدت بالای جریان آب، در همان لحظات اولیه فوت شده بود.
وی ادامه داد: با وجود آمادگی کامل کارکنان اورژانس برای خدمت رسانی به حادثه دیدگان در تمام مناطق استان، از مردم می خواهیم تا آرام شدن وضعیت رودخانه ها، به منظور پیشگیری از حوادث ناگوار، از نزدیک شدن به جریان آب خودداری کنند.
استان قم دارای یک شهرستان قم و پنج بخش خلجستان، سلفچگان، جعفریه، کهک و مرکزی است؛ بنابر روستایی از توابع بخش خلجستان است.
بارندگی ها طی هفته گذشته و روزهای یکشنبه و دوشنبه این هفته موجب بالا آمدن آب رودخانه ها و مسیل ها شده است.
۱۱:۵۳ تکذیب شایعه فوت تعدادی از مردم در سیل پلدختر
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: شایعه کشتهشدن تعدادی از مردم در سیل پلدختر صحت ندارد.
سلیمی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خوشبختانه با تلاشهای صورت گرفته شرایط نسبت به روزهای گذشته در مناطق سیل زده بهتر شده است.
وی ادامه داد: شایعه کشتهشدن تعدادی از مردم در سیل پلدختر صحت ندارد.
۱۱:۵۰ سیلاب در استان لرستان تا کنون ۱۵ کشته داشته است
مدیرکل پزشکی قانونی لرستان گفت: تاکنون ۱۵ جسد به دلیل خفگی ناشی از سیل و یا در ارتباط با آن به پزشکی قانونی استان ارجاع شده است.
مدیرکل پزشکی قانونی لرستان عنوان کرد: پزشکی قانونی استان در طول مدت حادثه در کنار مردم حضور داشت و با معاینه اجساد و صدور سریع جواز دفن، مانع از افزایش درد و آلام مردم گردید؛ تا پایان مشکلات ناشی از این بحران، پزشکی قانونی در هرلحظه از شبانهروز آماده معاینه اجساد و صدور جواز دفن است.
خسارت سیل به ۵۰۰۰ واحد مسکونی و تجاری شهرستان دلفان
فرماندار دلفان از خسارت سیل به ۵۰۰۰ واحد مسکونی و تجاری این شهرستان خبر داد.
حشمت بهمنی اظهار کرد: اوضاع در این شهرستان آرام است و در حال بازگشایی روستاها هستیم.
وی با بیان اینکه وضعیت امدادی به نحو مطلوب در حال انجام است، افزود: خدمات زیربنایی مانند آب، برق و گاز نیز وصل هستند.
بهمنی بیان کرد: این شهرستان در سیل اخیر دچار بحران شده و نیازهای خود را به صورت مکتوب اعلام کردهایم؛ ماشینهای راهسازی نیز در حال ورود به منطقه هستند.
فرماندار دلفان با اشاره به کمبود اکیپهای ارزیاب گفت: متاسفانه برای برآورد خسارات نیروهای شهرستان محدود هستند و قرار است از دیگر استانها نیروهای کمکی برسد.
وی تصریح کرد: نزدیک به ۵۰۰۰ واحد مسکونی و تجاری آسیبدیدهاند و مردم انتظار دارند سریعا واحدشان ارزیابی شود.
بهمنی از مردم خواست که به ادارات مراجعه نکنند چراکه خود تیمهای ارزیاب به درب منازل رفته و کار برآورد خسارات را انجام میدهند.
بهمنی با اشاره به خسارت ۱.۵ میلیارد تومانی به برق این شهرستان اظهار کرد: خانههای روستایی بین ۳۰ تا ۷۰ درصد تخریب شدهاند.
گاز ۱۷ روستای شهر معمولان وصل شد
مدیرعامل شرکت گاز لرستان از وصل شدن گاز ۱۷ روستای شهر معمولان خبر داد.
غلامرضا لطفعلیان اظهار کرد: با تلاش فراوان کارکنان شرکت، گاز ۱۷ روستای شهر معمولان وصل شد.
وی اضافه کرد: امیدواریم با بهبود شرایط امکان وصل شدن گاز شهر معمولان فراهم شود.
مدیرعامل شرکت گاز لرستان ادامه داد: تلاش برای گازدار کردن تمامی مناطق ادامه دارد.
امدادرسانی به ۲۴۱ روستای سیلزده لرستان توسط جمعیت هلال احمر
مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان از امدادرسانی به ۲۴۱ روستای سیلزده استان خبر داد.
صارم رضایی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از ابتدای سال جاری و در پی سیلابهای اخیر جمعیت هلال احمر استان به بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ خانوار امداد رسانی کرده است.
وی افزود: بیش از ۱۱ هزار نفر در سیلابهای اخیر نیز اسکان اضطراری داده شد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان گفت: در این عملیاتها از ۱۱۰ پرسنل و ۳۷۷ داوطلب بهره بردهایم که در پی آن ۲۳ دستگاه آمبولانس ۵۸ تک کابین و دو کابین و از ۳۶ موتور پمپ و لجنکش نیز استفاده شده است.
وی افزود:۸۲۰ رول پلاستیک، توزیع بیش از ۱۷۰ کلمن آب و ۳۳۰ ست ظروف به همراه اقلامی نظیر قند و شکر، پتو، حبوبات، موکت، هیتر برقی، والور و کنسروجات از اقدامات جمعیت هلال احمر لرستان به سیل زدگان بوده است.
وی افزود: بیش از ۱۵۰۰ پک ۷۲ ساعته و ۱۳۰۰ پک یک ماهه و همچنین از ۲۲۰ پک ۲۴ ساعته نیز از دیگر اقلام زیستی ارائه شده جمعیت هلال احمر به افراد متاثر از سیلاب بوده است.
وی گفت: در سیلاب اخیر نیز با رایزنی های صورت گرفته از سوی جمعیت هلال احمر ۶ دستگاه بالگرد در نظر گرفته شده که در روز نخست بیش از ۶۴ سورتی پرواز انجام شد.
رضایی اظهار کرد: با حمایت رئیس جمعیت هلال احمر کشور، دبیر کل و همچنین رئیس سازمان امداد و نجات،بیشتر از آمار افراد حادثه دیده اقلام امدادی و زیستی به استان ارسال شده و هیچ نگرانی در بحث امداد رسانی به سیل زدگان پلدختر و معمولان وجود ندارد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان تصریح کرد: امیدواریم با همدلی و همکاری بیشتر مردم پلدختر و معمولان بتوانیم در شرایط بهتری امدادرسانی لازم را ارائه دهیم.
۸۸ روستای در خاموشی نوبرانه سیل در شهرستان چگنی
سیل ۸۸ روستای شهرستان چگنی را در خاموشی برد.
بهمن رشنو مدیر برق شهرستان چگنی در جلسه تامین برق روستاهای بی برق آسیب دیده از سیل دوم که با حضور مدیرعامل معاونت بهرهبرداری و دیسپاچینگ برگزار شد، اظهار کرد: در اثر سیل دوم دیروز ۸۸ روستای چگنی با جمعیت ۴۶۰۰ خانوار بی برق شده و به خاطر هجوم سیل وحشتناک خسارات فراوانی به میزان ۶ میلیارد تومان معادل شصت میلیارد ریال به شبکههای توزیع برق وارد شده است.
مدیر برق چگنی اظهار کرد: بیش از ۸ کیلومتر شبکه فشار متوسط و حدود ۲.۵ کیلومتر شبکه فشار ضعیف بطور کلی تخریب شده است.
یک سوم شهرستان دورود و ازنا به زیر آب رفته است
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس گفت: یک سوم شهرستان به زیر آب رفته است .
مجید کیانپور در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهارکرد: سد مروک سرریز کرده و با دبی ۱۵۰ مترمکعب به رودخانه تیره است.
وی با بیان اینکه وضعیت شهر دورود بحرانی است،ادامه داد: چنانچه ۴۰۰ الی ۴۵۰ متر مکعب آب ا ز بخش سیلآخور به سمت درود بیاید با توجه به اینکه رودخانه اصلی درود اکنون با ظرفیت ۴۲۰ متر مکعب کامل پر شده و آب بر روی پلها را گرفته است قطعا با بحران مواجه میشویم.
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس گفت: مردم در حال تخلیه کردن منازل خود در حاشیه رودخانهها هستند.
کیانپور با تاکید براینکه تلاشمان این است که تلفات جانی نداشته باشیم، خاطرنشان کرد: راه اصلی استان از شرق به غرب کاملاً قطع است.
۳۸ روستا در محاصره سیل قرار دارند
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس گفت: ۳۸ روستا در محاصره سیل قرار دارند.
مجید کیانپور در گفتوگو با خبرنگار ایسنا در مورد وضعیت دورود اظهار کرد: متاسفانه در استان شهرهای دورود، نورآباد، پلدختر، خرمآباد و کوهدشت با سیل دست و پنجه نرم میکنند.
وی ادامه داد: درود و ازنا وضعیتی بحرانی دارد و حتی شاید فراتر از وضعیت قرمز باشد.
کیانپور عنوان کرد: هم اکنون راه ارتباطی بیش از ۱۳ روستا قطع شده و ۱۱ روستا نیز برق ندارند.
نماینده مردم دورود و ازنا درمجلس شورای اسلامی بیان کرد :۸ روستا در محاصره سیل بوده و سیل وارد ۲۰ روستا شده و آسیب زیادی به آنها وارد کرده است.
پروازها در فرودگاه خرمآباد برقرار میشود
مدیر فرودگاه خرمآباد از برقراری پروازها دراین فرودگاه خبر داد.
غلامرضا بنیصدر اظهار کرد: عملیات پاکسازی باند و سطوح پروازی فرودگاه خرمآباد در اثر سیل اخیر به اتمام رسیده است.
وی ادامه داد: به این ترتیب پروازهای برنامهای و مسافری این فرودگاه طبق برنامه انجام میگیرد.
۱۵۰ هزار روستایی سیلزده لرستانی مشکل آب دارند
مدیرعامل آبفار لرستان گفت: ۱۵۰ هزار روستایی سیلزده با مشکل آب مواجه هستند.
علیرضا کاکاوند اظهار کرد: در جریان سیل اخیر ۱۳۰ میلیارد تومان به شبکههای آبرسانی روستایی استان خسارت وارد شد.
وی با اشاره به اقدامات شرکت آبفار در رابطه با سیل اخیر استان افزود: برای آبرسانی به روستاهای خسارتدیده آب بسته بندی، لوله اتصالات و تانکر سیار مهمترین نیاز ما جهت رفع مشکل روستاها است.
کاکاوند ادامه داد: همچنین نبود راه دسترسی عمدهترین مشکل ما در جهت امدادرسانی به روستاییان است.
به گفته کاکاوند ۴۰ اکیپ اجرایی آب و فاضلاب روستایی لرستان در پلدختر مستقر و چندین تانکر سیار آبرسانی از سایر استانها به مناطق آسیبدیده از سیل وارد شدهاند.
انجام ۲۴ سورتی پرواز به مناطق سیلزده لرستان
معاون عملیات سازمان امدادونجات هلال احمر از انجام ۲۴ سورتی پرواز به مناطق سیلزده لرستان خبر داد.
شاهین فتحیپور اظهار کرد: طی یک عملیات توسط امدادگران هلال احمر استان ۱۳ نفر از کارکنان شرکت نفت که در روستای افرینه در محاصره آب بودند نجات یافتند.
وی به نحوه امدادرسانی و توزیع اقلام میان سیل زدگان لرستانی نیز اشاره کرد و افزود: به محض روشن شدن هوا اقدام به امدادرسانی با بالگرد کردیم و اقلام امدادی بین حادثهدیدهها توزیع شد.
فتحیپور ادامه داد: این کمکها به پلدختر و سایر مناطق سیلزده ارسال میشود.
معاون عملیات سازمان امدادونجات هلال احمر گفت: با توجه به گستردگی مناطق سیلزده این کمکها همچنان ادامه دارد.
امداد رسانی به ٢۴١ روستای لرستان
مدیرکل بحران لرستان از امداد رسانی به۲۴۱ روستای استان خبر داد.
غلامرضا آقامیرزایی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: تاکنون به ۲۴۱روستای استان اندادرسانی انجام شده است که از این تعداد ۴۰ روستا در پلدختر با ٢٣٠٠ خانوار بودند.
وی از اسکان ۳۸۴۵ نفر در استان خبرداد و افزود: ٢٧تیم عملیاتی هلال احمر در پلدختر مستقر هستند.
وی بیان کرد: هنگام شب امکان پرواز وجود ندارد و بصورت زمینی اقلام را به دست سیل زدگان خواهیم رساند.
بیمارستان پلدختر فعال است
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: بیمارستان پلدختر فعال است.
کولیوند با بیان اینکه روز گذشته ١٢نفر گرفتار در سیلاب روستاهای پلدختر از طریق اورژانس هوایی ایلام نجات یافتند.
وی اضافه کرد: تاکنون ۱۵۰مصدوم را از پلدختر به خرمآباد جابجا کردیم که ۱۵ نفر آنها بستری و مابقی ترخیص شدند.
رئیس سازمان اورژانس کشور بیان کرد: در مناطقی که دسترسی نداریم خدمات با امداد هوایی انجام میشود و دیشب نیز تیم واکنش سریع را از طریق زمینی با دارو و تجهیزات به پلدختر فرستادیم.
وی گفت: سیستمی در دانشگاه علوم پزشکی لرستان راهاندازی شده تا تعداد بیمارانهای ریسک مشخص شود.
کولیوند افزود: بیمارستان پلدختر فعال است و پزشکان، پرستاران و اقلام دارویی را از طریق بالگردها به منطقه سیل زده ارسال کردیم.
خسارت سیل به ۳۰۰۰ واحد مسکونی و تجاری در شهرستان پلدختر
مدیرکل بنیاد مسکن لرستان از خسارت سیل به ۳۰۰۰ واحد مسکونی و تجاری در شهرستان پلدختر خبر داد.
مسعود رضایی با اشاره به آخرین وضعیت مناطق سیلزده استان اظهار کرد: حدود ۳۰۰۰ واحد در پلدختر دچار خسارت شدهاند.
وی اضافه کرد: این واحدها تخریب و یا دچار آبگرفتگی شدند که نیاز به ترمیم و بازسازی دارند.
رضایی بیان کرد: هماکنون در حال ارزیابی هستیم تا با اقدامات به موقع تسهیلات و وامهای بلاعوض را به حادثهدیدهها بتوانیم پرداخت کنیم.
مدیرکل بنیاد مسکن لرستان گفت: امیدواریم که بتوانیم هرچه سریعتر کار بازسازی را آغاز کنیم برای همین از مردم درخواست میشود ضمن حفظ آرامش در آماربرداری و انجام کارهای کارشناسی به ما کمک کنند.
راه ۵۶ روستای کوهدشت قطع است
فرماندار کوهدشت گفت: راه ۵۶ روستای این شهرستان قطع است.
آزادبخت در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه با بارندگی اخیر حجم عظیمی از سیلاب وارد کوهدشت شد، افزود: آب وارد واحدهای مسکونی و تجاری شده و خسارات زیادی به شهروندان وارد کرده است.
فرماندار کوهدشت بیان کرد: سیلاب در سطح شهرستان به مسیرهای روستایی خسارت عمده وارد کرده و حتی مسیر گردشگردی شیرز در بخش مرکزی کوهدشت با سه پل در این مسیر کاملا تخریب شده است.
وی افزود: همچنین آب ٢٧روستای این شهرستان قطع شده است.
- 18
- 2
کاربر مهمان
۱۳۹۸/۱/۱۴ - ۱۲:۱۳
Permalink