به گزارش ایسنا، کیخسرو چنگلوایی در جلسه کمیته استانی برآورد و تخصیص منابع خسارتهای سیلاب خوزستان که امروز ۹ اردیبهشت ماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: بخش کشاورزی در سیلاب اخیر بیشترین خسارتها را متحمل شد و در این زمینه نیاز است تا نگاه ویژهای در جبران خسارتها به این بخش شود.
وی با اشاره به برآوردهای انجامگرفته در بحث خسارتهای وارد شده به بخش کشاورزی و دام استان، افزود: حدود ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به بخشهای مختلف کشاورزی از جمله زراعت، دام، شیلات، زیرساختها و… آسیب وارد شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان تصریح کرد: همچنین حدود ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان نیز به بخش نیشکر و صنایع جانبی آن خسارت وارد شده است. این خسارتها به صورت زیر بخشی اعلام شده و سطوح آسیب دیده به صورت کامل مشخص شده است.
چنگلوایی ادامه داد: آنچه که در بخش کشاورزی مهم است، آن است که بخشی از این خسارتهای وارد شده به کشاورزان خسارتهای داوطلبانه بود. در این زمینه برخی از کشاورزان اجازه دادند تا سیلبندهای اراضی کشاورزی آنها شکسته شود و آب وارد مزارع آنها بشود اما به مسکنهای مردم خسارت وارد نشود.
وی ادامه داد: حق کشاورزان آن است تا با توجه به خسارتهایی که متحمل شدهاند، نسبت به جبران خسارتهای آنها اقدام و به کشاورزان کمک شود.
چنگلوایی بیان کرد: هیأت وزیران مصوبهای مبنی بر کمک بلاعوض و همچنین وام قرض الحسنه ۴ درصد اعلام کرده است. در این زمینه برآورد ما این است که اگر بخواهیم بر اساس آن مصوبه عمل کنیم، باید حداقل ۱,۲۸۲ میلیارد تومان پول بلاعوض در اختیار داشته باشیم تا بتوانیم به کشاورزان خسارتهای بلاعوض پرداخت کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان خاطرنشان کرد: حجم خسارتها بسیار سنگین و بالا است و باید نسبت به جبران این خسارتها از طرق مختلف و بر اساس دستورالعملها اقدام شود.
- 11
- 3