دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۱:۵۵ - ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۷۸۲۱
شهری و روستایی

گزارشی از وقایع تلخ بندرعباس و راه‌اندازی همزمان مرکزی برای کنترل سگ‌های بی‌صاحب در کهریزک

سگ‌کشی در «تل سیاه» حمایت در آرادکوه

مرکز کنترل سگ‌های بی‌صاحب در کهریزک,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

همین که خبر آمد در «تل سیاه» بندرعباس چند سگ را کشته‌اند، دوستداران حیوانات، خشمگین‌تر از همیشه، تا محل نگهداری سگ‌ها رفتند، لاشه‌ها را پشت وانت گذاشتند و به شهر برگشتند و سگ‌های بی‌جان را در یک کلینیک دامپزشکی رها کردند. عصر چهارشنبه پیش دعوا همین جا شروع شد؛ جلوی کلینیکی که به گفته معترضان، پیمانکار شهرداری در آن کار می‌کرد. دوستداران حیوانات سگ‌های نیمه‌جان بازمانده را آن روز نجات دادند و حالا می‌گویند شهرداری ٣٠ سگ توله و بالغ را با تزریق سم و سیم مفتول کشته است.

شهرداری بندرعباس هم جواب داده که فقط هشت سگ بیمار را با روشی استاندارد یوتانایز کرده و پیمانکار را هم خلع ید. دوستداران حیوانات بندرعباس از مدت‌ها پیش به شیوه نگهداری سگ‌ها در سایت تل سیاه معترض‌اند: «بدون آب و غذا و بدون سایه‌بان. فقط حیوانات را در یک حصار نگه داشته‌اند و رهایشان کرده‌اند تا همنوع‌خواری کنند.» گروه‌های حامی در ماه‌ها و سال‌های گذشته به شهرداری‌های کرمان، اهواز، قم و مشهد معترض بوده‌اند. در تهران هم بعد از اعتراض حامیان، شهرداری در آرادکوه، مرکزی برای کنترل سگ‌های بی‌صاحب به راه انداخته. مرکزی که کلینیک درمانی، قرنطینه و نقاهتگاه دارد، اما هنوز به امکانات  واکسیناسیون مجهز نیست.

در تل سیاه چه خبر است؟

عکس‌ها و فیلم‌های سگ‌کشی در تل سیاه، شبیه تکرار این ماجرا در سال‌های گذشته در شهرهای مختلف است. این بار اما دردناک‌تر، حامیانی که در بی‌توجهی شهرداری بندرعباس، هر روز برای حیوانات آب و غذا می‌بردند، این بار سگ‌ها را مرده و خونین دیدند و دست و پایشان را گرفتند و تا شهر آوردند، تا آن‌طور که آنها مدعی‌اند، این خشونت را به عامل کشتار سگ‌ها نشان دهند.

دوستداران حیوانات هرمزگان دو‌سال پیش متوجه تل سیاه شدند؛ وقتی اعتراضات به حضور سگ‌های بی‌پناه در شهر بالا و شهرداری تصمیم گرفت برای حل مسأله، سگ‌ها را جمع‌آوری کند و جایی نگه دارد. سمیه سلیمی، رئیس «انجمن حامیان حیوانات ‌پناه» درباره آن‌چه در تل سیاه دیده، می‌گوید: «دو‌سال پیش فهمیدیم شهرداری بندرعباس سگ‌های ولگرد سطح شهر را به بهانه ساماندهی و عقیم‌سازی به یکی از بیابان‌های دور از شهر به نام منطقه تل سیاه برده؛ سنگلاخی بدون آب و غذا. سگ‌ها را بدون فراهم کردن امکانات اولیه -بدون آب و غذا- فقط با کشیدن دیواری به دورشان، زندانی کرده بودند. آنها از گرسنگی به همنوع‌خواری افتاده بودند و این وضع هشت‌ماه ادامه داشت، تا وقتی اعضای انجمن حامیان حیوانات متوجه شدند و به حال آنها رسیدگی کردند. آنها برای بهبود شرایط زندگی آن حیوانات بی‌پناه، با هزینه شخصی‌شان سایبان ساختند، مخزن و ظرف برایشان آوردند و به‌طور روزانه آب یخ و غذا بهشان دادند و از آن زمان تا امروز کارشان همین بوده است؛ درمان سگ‌ها، درست کردن حوضچه، خرید روزانه ٣٠٠هزار تومان غذا برای آنها، وان‌هایی به قیمت ٦٠٠‌هزار تومان و تانکرهای بزرگ آب. همه این کارها را حامیان کردند، اما مسئولان این کارها را به نام خودشان زدند. بی‌آن‌که بدانند، تامین هزینه این اقلام و غذارسانی هر روزه با توجه به بعد مسافت و مشکلات عدیده‌ای که بر سر راه حامیان این شهر بود،  فقط با یک دلیل قابل توجیه است و آن عشق به حیوانات است و بس. درحالی‌که مسئولان مرکز تل سیاه به سگ‌ها رسیدگی نمی‌کردند، در عوض به بدترین شکل آنها را نگهداری می‌کردند. این واقعیت تل سیاه است و همه ما اعضای حامیان، به این روند معترضیم.»

به گفته او ظهر چهارشنبه گذشته به آنها خبر رسید که «پیمانکار شهرداری که برای عقیم‌سازی سگ‌ها بودجه دریافت کرده و قرارداد بسته، پنهانی به تل سیاه رفته و با تزریق سم و لیدوکائین به قلب سگ‌ها یا با بستن سیم مفتولی به دور گردن و دست و پای آنها، تعداد زیادی از حیوانات –توله‌ها و سگ‌های بالغ- را کشته و با رسیدن حامیان از محل متواری شده است.» حامیان، عکس‌ها و فیلم‌هایی از آن روز منتشر کرده‌اند؛ از سگ‌های مرده و آنهایی که نجات داده‌اند: «ما پیش از این به پیمانکار قبلی شهرداری معترض بودیم و کنار رفت، اما پیمانکار جدید هم همان روند را در پی گرفته است.»

راحله، عضو دیگر این انجمن می‌گوید: «شهرداری می‌گوید سگ‌هایی که کشته، بیمار بوده‌اند، اما اگر بیمار بودند چرا قلاده داشتند؟ چرا تن‌شان با مفتول زخمی شده بود؟ ما می‌دانیم که آن حیوانات تحت درمان بودند. یک‌سری‌شان عقیم شده بودند و یک‌سری‌شان نه. برای همین بود که به نشانه اعتراض به موسوی، پیمانکاری که در کلینیک داماهی کار می‌کرد، همه سگ‌ها را آن‌جا بردیم.» بعد از اعتراض گروهی از شهروندان به این ماجرا، دنیا واقفی، مسئول کلینیک دامپزشکی داماهی در اطلاعیه‌ای نسبت به اتفاقات تل سیاه ابراز تاسف و البته بی‌اطلاعی کرد: «درصورتی که این اتفاقات باعث مخدوش‌شدن حقوق حیوانات شده باشد، انزجار و بیزاری خود را اعلام می‌کنم.» در این اطلاعیه او توضیح داده که از ابتدای تاسیس کلینیک بارها برای عقیم‌سازی سگ‌های ولگرد اعلام آمادگی و نسبت به یوتانایز کردن آنها مخالفت کرده است.

مسئول کلینیک هرگونه دخالت در وقایع تل سیاه را رد کرده و در واکنش به اقدام اعضای انجمن نوشته: «اشخاصی با انگیزه‌هایی بعضا نامشخص، فریب خورده و از روی نا آگاهی و نادانی و احیانا سایر غرایض، اقدام به هتک حرمت، ضرب و شتم و رهاسازی حیوانات مرده و متعفن در کلینیک من کرده‌اند و از این عمل شنیع خود فیلم و مستند تهیه کرده‌اند.» درنهایت او تقاضای طرح موضوع در شورای تامین استان و تهیه دادخواست از مراجع قضائی کرده است.

«اسماعیل موحدی‌نیا»، معاون خدمات شهری شهرداری بندرعباس همان روز در واکنش به این اتفاقات به «ایرنا» توضیح داده که این سگ‌ها بیمار بوده‌ و طبق نظر دامپزشک و شیوه‌نامه وزارت کشور معدوم شده‌اند. او خبر داده که پیمانکار قبلی، ١٠روز پیش خلع ید شده و دلیل این اقدام را برخی نارضایتی‌ها از نحوه جمع‌آوری سگ‌ها دانسته است: «حدود هشت قلاده سگ براساس نظر دامپزشک معدوم شده‌اند.» بعد از اعتراض به سگ‌کشی در تل سیاه، شهرداری بندرعباس دستور داده تا بررسی‌های کامل‌تر معدوم‌سازی متوقف شود.

shahrvand-newspaper.ir
  • 18
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش