کمتر کسی فکر میکرد ویدیویی که از سگکشی ماموران شهرداری منتشر و ابتدا به شهرداری کهریزک نسبت داده شد تا این اندازه حاشیه داشته باشد. یکی از مسئولان شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران اینطور توضیح داد: «شهرداری تهران طبق قانون، سگها را عقیمسازی، بیماریزدایی و انگلزدایی کرده و در محیط طبیعی رهاسازی میکند، اما برخی از این سگها بیماری خاص دارند و امکان رهاسازیشان وجود ندارد.
در گذشته، شهرداریها با گلوله و مجوز نیروی انتظامی این سگها را حذف میکردند، اما در حال حاضر وزیر کشور دستورالعمل صادر کرده است که نباید با گلوله این سگها حذف شوند. به همین دلیل، با تزریق دارو سگها را میکشند که «مرگ با ترحم» گفته میشود. فیلم حاوی حیوانآزاری که بهتازگی منتشر شده است را کارگر خاطی گرفته؛ فردی که خود به نوعی با بیدقتی و به شکل نامناسب سگها را میکشت. سپس خودش این فیلم را به چند حامی حیوانات فروخت. در حال حاضر، نظارت صورت میگیرد؛ پیمانکار عزل شده و مسئول را نیز تغییر دادیم و مسئول باتجربهتری گذاشتیم. ضمن اینکه در یکسال گذشته چنین اتفاقاتی نیفتاده است.»
شهردار تهران هم توییتی منتشر کرد که لحن آن به مذاق خیلیها خوش نیامد. او نوشت: «ضمن احترام به نگرانی دلسوزان حقوق حیوانات، بر اساس مبانی انسانی و دینی، احترام به همه مخلوقات خدا و توأمان توجه به بهداشت و امنیت شهروندان را از وظایف مجموعه شهرداری میدانم.» او در توییتی دیگر سعی کرد دل منتقدان را هم به دست بیاورد و نوشت: «از لحظه اطلاع از تخلف پیمانکار در سیر قانونی ساماندهی حیوانات دارای بیماریهای خطرناک، فارغ از زمان وقوع آن، دستور دادم با خاطیان برخورد قاطع صورت پذیرد و پیگیری لازم برای تکرارنشدن آن به جدیت دنبال شود.»
اما داستان وقتی وارد فاز جدیدی شد که حسن خلیلآبادی، عضو شورای شهر تهران -که تصمیم گرفته بود خودش شخصا ماجرا را بررسی کند و از محل این حادثه بازدید کرده بود- با انتشار تصویری در توییتر پلاک نیسانی که هنوز هم با آن سگها جمعآوری میشوند را نشان داد؛ پلاکی که دقیقا به همان خودرویی مربوط بود که در بخشی از ویدیوی جنجالی دیده میشود. این توییت به شعله خشم منتقدان از عملکرد شهرداری دامن زد و حتی حرف و حدیثهایی درباره استیضاح شهردار تهران به گوش میرسید که خلیلآبادی در گفتوگو با «شهروند» آن را محتمل نمیداند و میگوید: «استیضاح بعید است، اما توضیح خواهیم خواست.»
او در مورد نتیجه تازه پیگیریها میگوید: «ما تا لحظهای که جواب قانعکننده بشنویم به پیگیری ادامه میدهیم اما هنوز جواب روشنی به ما داده نشده است. خبر تازهای نیست اما به هرحال باید مسائل روشن شود. کار ما تذکر دادن، سوال کردن و توضیح خواستن است که در این مورد آن را تا انتها انجام میدهیم. خودمان هم هنوز در حال ارزیابی اتفاقی که افتاده و رویهای که در حال انجام است، هستیم.»
- 18
- 5