به گزارش تسنیم، پدیده فرونشست این روزها در منطقه نطنز موجب بروز نگرانیهای زیادی شده است چرا که نرخ فرونشست در این منطقه بالاتر از حد جهانی است و این موضوع به نحوی به یک بحران تبدیل شده است.
مینا بگی با بیان اینکه در دنیا چهار میلیمتر فرونشست بحران به حساب میآید اظهار داشت: این در حالی است که نرخ فرونشست در شهرستان نطنز ۱۲ سانتی متر است و این موضوع نشان از دغدغه بزرگ در زمینه فرونشست است.
این مسئول حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای استان اصفهان با بیان اینکه سال آبی که گذراندیم، خشکترین سال نیم قرن اخیر بوده است ابراز داشت: به خاطر مصرف زیاد، مجوزهای زیاد به نقطه ممنوعه رسیده و در این شرایط حتی برای چاههای دارای مجوز هم باید تجدید نظر کرد.
محمد سیاری مسئول مطالعات آبهای زیرزمینی با اشاره به خطرات فرونشست نیز اظهار داشت: فرونشست ارتباط مستقیم و نزدیکی با برداشت آبهای زیرزمینی دارد و برداشت زیاد از آبخوانها به نابودی زمین میانجامد.
سیاری افزود: مدیریت آب مرز سیاسی و شهرستانی نیست و در شرکت مدیریت منابع آب کشور مناطق درجهبندی شدهاند و در آن درجهبندی تمامی مطالعات به صورت علمی انجام میشود.
رمضانعلی فردوسی نیز اظهار داشت: نرخ فرونشست زمین در دشت بادرود تا ۱۶ سانتی متر گزارش شده است که هر چه سریعتر باید با تهیه و اجرای طرح تعادل بخشی آب و برخورد جدی با برداشتهای بیرویه و غیرمجاز جلوی این خطر جدی را گرفت.
فرماندار نطنز گفت: در چند سال گذشته در مدیریت بحران شهرستان نطنز به ویژه در حوزههای مطالعاتی و تهیه طرح و اجرای طرحهای پیشگیرانه اقدامات مناسبی انجام شده است که امیدواریم شاهد نتایج مثبت آن باشیم.
فرونشست در منطقه بادرود از توابع شهرستان نطنز امروزه به یک دغدغه تبدیل شده است و نگرانیهایی را برای کارشناسان و صاحب نظران ایجاد کرده است به نحوی که معتقد هستند بحران فرونشست در این منطقه به نوعی زلزله خاموش محسوب میشود.
- 16
- 3