دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۱۴ - ۳۰ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۳۰۲۲
محیط زیست و گردشگری

انتقاد سازمان جنگل‌ها از میزان اعتبارات جنگل‌های شمال در لایحه بودجه

بودجه سازمان جنگها,بودجه سال 1401
پس از انتشار لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، سهم جنگل‌ها از این لایحه در قالب برنامه حفاظت، احیا و بهره‌برداری جنگل‌ها و مراتع کنار گذاشته‌ شده است اما برخی عبارات در این لایحه به صورت دقیق تشریح نشده‌است و تعاریف کلی و مبهمی برای توضیح این برنامه دیده‌می‌شود. به همین بهانه مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگل‌ها ضمن تشریح ردیف بودجه تخصیص‌داده‌شده به جنگل‌ها می‌گوید: حجم اعتباراتی که به جنگل‌های شمال اختصاص داده‌شده‌ است، کافی نیست.

به گزارش ایسنا در بودجه سال ۱۴۰۱ در قالب دو برنامه حفاظت خاک و آبخیزداری و  برنامه حفاظت، احیا و بهره‌برداری جنگل‌ها و مراتع اعتباراتی برای سازمان جنگل‌ها در نظر گرفته شده است. در برنامه حفاظت و بهره‌برداری پایدار جنگل‌ها و مراتع ۶ میلیارد و ۳۰۵ میلیون تومان اعتبار برای صیانت از جنگل‌های ارسباران، ۸۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برای صیانت از جنگل‌های زاگرس، جنوب و مناطق مرکزی کشور، ۵۳ میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان برای صیانت از جنگل‌های شمال کشور، ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان برای کمک‌های فنی و اعتباری برای توسعه زراعت چوب،  یک میلیارد و ۹۴۰ میلیون برای صیانت از جنگل‌های ساحلی- مانگرو و ۸۳ میلیارد و ۹۰۵ میلیون تومان برای تامین تجهیزات یگان حفاظت و اطفاء حریق می‌شود. مجموع اعتباراتی که برای این برنامه در نظر گرفته شده‌است، ۳۶۰ میلیارد و ۱۵۴ میلیون است.

رضا بیانی در گفت و گو با ایسنا ضمن تشریح جزییات بودجه در نظر گرفته شده برای این برنامه، به اعتبارات در نظر گرفته شده  برای جنگل‌های شمال اشاره کرد و اظهارکرد: در جنگل‌های شمال، برنامه توسعه پایدار جنگل در حال اجراست. بر اساس توان اکولوژیک منطقه، دو طرح مطالعه تفصیلی‌ اجرایی و نیمه‌تفصیلی در دستور کار قرار گرفت که مطالعه نیمه‌تفصیلی انجام شده و نوبت به مطالعه تفصیلی‌ اجرایی رسیده است. در جریان مطالعه نیمه‌تفصیلی، بر اساس توان اکولوژیک این منطقه ۹ کاربری برای جنگل‌های شمال مشخص شده‌ است. براساس این ۹ کاربری، طرح تفصیلی‌ اجرایی نیز عملیاتی خواهد شد و عملیات فنی‌ حفاظتی و عملیات اجتناب‌ناپذیر نیز در این جنگل‌ها اجرا می‌شود.عملیات اجتناب‌ناپذیر در جنگل‌ها شامل مرمت و ترمیم راه‌های جنگلی، احیا، غنی‌سازی، حصار کشی، مدیریت و ساماندهی دام، عملیات بهداشتی و پرورشی، شناسایی نقاط حساس به آتش سوزی، رانش، لغزش، و... می‌شود.

مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگل‌ها با تاکید بر لزوم اختصاص بودجه کافی به جنگل‌ها ادامه داد: وقتی موضوع جنگل‌ها مطرح می‌شود باید اعتباراتی متناسب با مساحت جنگل‌ها به آن اختصاص داده‌ شود. ما باید اعتبارات کافی را داشته باشیم تا بتوانیم به بهترین شیوه از جنگل‌ها محافظت کنیم و حداقل ضریب حفاظتی در آن‌ها را به بالای ۹۰ درصد برسانیم. نیازهایی مانند دوربین، تجهیزات مراقبتی و فناوری‌های نو وجود دارد که نیازمند تامین اعتبارات است. از طرفی ما در حدود ۴۰۰ نیروی حفاظتی در جنگل‌های شمال کشور و بیشتر از ۴۰۰۰ نیروی حفاظتی در مناطق دیگر داریم و باید بتوانیم نیازهای معیشتی آنان را تامین کنیم.

بیانی با اشاره «صیانت از جنگل‌های ارسباران» به عنوان یکی از بخش‌های این برنامه‌ اظهارکرد« اقدامات این طرح شامل عملیات حفاظت، احیا و غنی‌سازی جنگل‌ها می‌شود همچنین عملیات بهداشتی و پرورشی در جنگل‌ها صورت خواهد گرفت که زیرمجموعه همین برنامه است. عملیات غنی‌سازی در جنگل شامل بذرکاری، نهال‌کاری و ... در مناطقی انجام می‌شود که پوشش گیاهی آن‌ها به کمتر از ۱۰ درصد رسیده‌ است.

وی ادامه داد: فنس‌کشی دوباره و ترمیم و بازسازی راه‌های جنگلی از دیگر اقداماتی است که در این برنامه تعریف شده‌ است. اقداماتی که در جهت صیانت از جنگل‌ها انجام می‌شود، در هر جنگلی متفاوت است اما به‌صورت کلی شامل حفاظت، احیا و غنی‌سازی می‌شود.

مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگل‌ها با تشریح جزئیات «تامین تجهیزات یگان حفاظت و اطفای حریق» اظهارکرد: اقداماتی شامل تامین حقوق دیده‌بان‌ها، حقوق نیروهای حفاظتی، تامین تجهیزات اطفای حریق شامل لباس، کفش و دمنده، توسعه و به‌هنگام‌سازی شبکه رادیویی دیده‌بان‌ها و خرید جی‌پی‌اس برای خودروهای نیروهای حفاظتی از جمله مواردی است که با توجه به ردیف بودجه پیشنهادی برای تامین تجهیزات یگان حفاظت و اطفاس حریق در دستور کار قرار گرفته است.

وی با تاکید بر اینکه حفظ «جنگل‌های مانگرو» اصلی‌ترین اولویت ما در بودجه پیشنهادی سال آینده برای این جنگل‌هاست، افزود: این جنگل‌ها به عنوان ذخایر ژنتیک ما شناخته‌ می‌شوند و طبق قانون حفاظت از ذخایر ژنتیکی کشور، ارزش بالایی در خزانه ژنتیک کشور دارند. در این جنگل‌ها نیز برنامه احیا و حفاظت اجرا می‌شود و تفاوت غنی‌سازی در این جنگل‌ها با جنگل‌های دیگر این است که در جنگل‌های مانگرو به جای بذرکاری، نهال‌کاری انجام می‌شود. توسعه این جنگل‌ها نیز اولویت بعدی ما برای این جنگل‌هاست.

بیانی در پایان با اشاره به تغییرات بودجه جنگل‌ها در لایحه سال ۱۴۰۱ نسبت به سال‌های گذشته گفت: تقریبا تمام وظایف حفاظت و صیانت از جنگل‌ها که در لوایح قبلی بودجه نیز وجود داشت، در این لایحه بودجه نیز دیده می‌شود. در حالت طبیعی باید اعتبارات مربوط به این وظایف نیز تقویت شود. خوشبختانه اعتبارات اختصاص‌یافته به جنگل‌های زاگرس رشد مطلوبی کرده است و ما امیدواریم که بتوانیم سند زاگرس را در سال پیش رو اجرایی کنیم. در جنگل‌های شمال، حجم اعتبارات ما اندک است و برای اجرای طرح‌های اجتناب‌ناپذیر در این جنگل‌ها، ما نیازمند اعتبارات بیشتری هستیم.

  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش