پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۱ - ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۱۶۵۶
محیط زیست و گردشگری

برای لایروبی سد اکباتان همدان فراخوان داده شد!

طرح آبرسانی به همدان,کاهش باران در همدان
مدیرکل هواشناسی استان همدان گفت: همدان از نظر کاهش میزان بارندگی جزو ۶ استان نخست کشور است به گونه ای که روند نزولی کاهش بارندگی در این استان طی ۴۵ سال گذشته بی سابقه است.

به گزارش  ایرنا حسین عابد سه شنبه شب در جلسه قرارگاه جهادی آبخیزداری همدان افزود: شرایط بارندگی استان همدان در ۱۷ ماه گذشته بسیار نامناسب بوده است به گونه ای که میزان بارش در این مدت زمان به ۱۹۵ میلیمتر رسیده است.

وی خاطر نشان کرد: پیش از سال ۱۴۰۰ کمترین میزان بارندگی مربوط به سال ۱۳۹۳ با ۲۳۹ میلیمتر و بیشترین مقدار مربوط به سالهای ۹۷ و ۹۸ با حدود ۷۰۸ میلیمتر است.

مدیرکل هواشناسی استان همدان گفت: میزان بارندگی تنها در نیمی از استان های کشور بیشتر از ۱۰۰ میلیمتر است همچنین در این استان به جز شهرستان های رزن و درگزین وضعیت بارندگی در هشت شهرستان مابقی کاهشی است.

عابد خاطرنشان کرد: تابستان امسال شاهد بروز سیلاب در برخی استان ها بودیم که به علت ایجاد سازه در داخل رودخانه ها و مسیر آب این سیلاب رخ داد.

وی اضافه کرد: کاهش بارندگی در ۱۰ سال گذشته ۶۰ درصد از استان همدان را درگیر خشکسالی شدید و خیلی شدید کرده است.

افزایش تولید با حفاظت از آب و خاک هدف اجرای طرح های آبخیزداری است

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان نیز در این نشست با بیان اینکه هدف نهایی از اجرای طرح های آبخیزداری افزایش تولید با حفاظت از آب و خاک است افزود: استفاده بهینه از آب و جلوگیری از فرسایش خاک با هدف کمک به نفوذ آب از دیگر اهداف اجرای طرح های آبخیزداری است.

رضا بهراملو، جلوگیری از فرسایش در آبراهه ها، فرسایش اراضی شیب دار، رشد گیاهان طبیعی و کمک به افزایش کمی و کیفی غذا در دام و طیور  را از مزیت های آبخیزداری دانست.

وی ادامه داد: در راستای حفظ چراگاه ها، تولید گوشت، گونه های مهم منابع طبیعی، تغذیه آب های سطحی، زیر زمینی و چشمه های پایین دست و محافظت از اراضی باید به سمت آبخیزداری رفت.

بهراملو بیان کرد: فرهنگسازی حفظ عرصه های منابع طبیعی باید مورد توجه قرار بگیرد تا این عرصه ها به عنوان زمین های اضافه و زاید تلقی نشود.

برای لایروبی سد اکباتان همدان فراخوان داده شد

رییس گروه آب های سطحی شرکت آب منطقه ای استان همدان با بیان اینکه برای لایروبی سد اکباتان فراخوان داده شده است گفت: تاکنون متقاضی برای لایروبی نداشته ایم.

«آرش کولیوند» خاطر نشان کرد: پاکسازی ۶ میلیون متر مکعب رسوب موجود در سد اکباتان نیازمند ۷۰۰ هزار دستگاه خودرو و هزینه بالایی است.

وی افزود: نیمی از رسوبات شن و ماسه در ابتدای مخزن قرار گرفته و قابلیت استفاده دارد بنابراین برای برداشت آن فراخوان داده شده است.

رییس گروه آب های سطحی شرکت آب منطقه ای استان همدان اظهار داشت: سالی یک درصد مخازن آب کشور از رسوب پر می شود که برای رفع این مشکل باید هنگام بروز سیلاب و افزایش غلظت آب دریچه های زیرین سد را برای خارج شدن رسوب باز گذاشت.

کولیوند ادامه داد: با توجه به کمبود منابع آبی در همدان، بازگشایی دریچه های سد امری معقول نیست چرا که با ۶ میلیون متر مکعب آب خروجی می توان به مدت ۲ ماه آب مصرفی همدان را تامین کرد.

وی تاکید کرد: هدف اصلی آبخیزداری حفاظت از خاک و منابع آب با کنترل سیلاب است بنابراین می توان با ایجاد سازه در بالا دست سدها از ورود رسوب به داخل سد جلوگیری کرد.

کولیوند افزود: به دنبال بروز سیلاب و جریان یافت آب غلیظ در سد اکباتان برای پیشگیری از رسوب باید دریچه سد باز می ماند اما به علت بروز مشکل آب شرب در استان و پایین آمدن سطح آب، اقدامی برای بازگشایی و تخلیه آب صورت نمی گیرد.

ورودی آب به سد اکباتان هم اینک ۷۰ لیتر در ثانیه است.

به گزارش ایرنا، در پی کاهش جدی بارش ها و خشکسالی ناشی از آن، ذخیره آب سدهای استان همدان به ویژه سد اکباتان به عنوان منبع اصلی تامین آب شهر همدان بسیار کاهش یافته است. همین موضوع در چند هفته گذشته موجب بروز مشکل و تنش آبی در شهر همدان و اعمال زمان بندی قطع شبکه در شهر شده است.

در این مدت «علی اکبر محرابیان» وزیر نیرو ۲ بار به صورت سرزده به همدان سفر کرده است و در جریان این سفرها در بازدید از طرح آبرسانی به همدان و همچنین بررسی روند مسایل و مشکلات مرتبط با خشکسالی و تنش آبی این استان با اشاره به تلاش جدی دولت برای رفع مشکل تنش آبی ناشی از خشکسالی از جمله در استان همدان گفت: شمارش معکوس برای افتتاح ابرپروژه آبرسانی به همدان آغاز شده و مرحله اول طرح آبرسانی به همدان ظرف دو تا سه هفته آینده (نهایت ۲۱ شهریور) به بهره برداری می رسد.

احمد وحیدی وزیر کشور نیز در سفری یک روزه به استان روند اجرای طرح آبرسانی به همدان و خروج این شهر از وضعیت بحرانی را بررسی کرد.

طرح آبرسانی به شهر همدان یکی از اقدامات موثر و پایدار برای رفع مشکل کم آبی است که این پروژه در ۱۷ سال گذشته بلاتکلیف بوده و پیشرفت بسیار کمی داشته است، از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم این پروژه با پیگیری های جدی استاندار همدان و حمایت های دولت پیشرفت قابل توجهی داشته است چراکه اقدامی راهگشا و پایدار برای رفع مشکل کم آبی همدان است.

طرح آبرسانی به همدان با خط انتقال به طول ۱۴۰ کیلومتر از مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۳۸۳ به استان همدان است که با اجرای این طرح تامین آب بلند مدت شهر همدان و شهرها و روستاهای مسیر در دستور کار قرار دارد.

عملیات اجرایی این طرح از سال ۱۳۸۶ آغاز شده ولی در سال‌های گذشته به کندی پیش می‌رفت و به نوعی متوقف شده بود که از سال گذشته و با روی کار آمدن دولت سیزدهم موضوع تامین آب آشامیدنی شهر همدان با پیگیری شبانه روزی استاندار همدان در اولویت کاری وزارت نیرو قرار گرفت و با پیگیری های ویژه و تزریق اعتبارات مناسب، این پروژه از حالت توقف کامل خارج و وارد پیشرف در اجرای کار شد و فعالیت کارگاه‌ها از سر گرفته شد و مرحله اول آن برای آبرسانی به شهر همدان رو به اتمام است.

اقدامات صورت گرفته در طول چهار ماه گذشته بسیار ارزشمند است و پیشرفت فیزیکی این پروژه، با گذشته قابل قیاس نیست.این طرح دارای سه ایستگاه پمپاژ به ارتفاع ۵۷۶ متر است که ایستگاه شماره یک و ۲ هر کدام ۲۲۰ متر و ایستگاه شماره سه ۱۳۶ متر طول پمپاژ دارد.

میانگین بارش‌های استان همدان در سال جاری آب ۴۴ درصد نسبت به بلند مدت کاهش یافته است.

  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش