یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۲۰:۱۸ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۰۳۰۷
محیط زیست و گردشگری

افزایش مراجعات مردم به بیمارستان‌ها/ بهترین کار خروج از شهرهای آلوده است

معاون استانداری اصفهان: مازوت سوزی هنوز در نیروگاه شهید منتظری قطع نشده است

آلودگی هوا در اصفهان,وضعیت آب و هوای اصفهان
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان با اعلام توقف استفاده از مازوت در دو واحد از نیروگاه شهید منتظری و کاهش معادل ۲ و نیم میلیون لیتر مصرف مازوت در این نیروگاه، از پیگیری قضایی در صورت عدم تمکین به مصوبه شورای تأمین استان خبر داد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری اصفهان، مهران زینلیان در خصوص ابلاغ اخیر کمیته اضطرار آلودگی هوای استان اصفهان مبنی بر قطع مازوت‌سوزی در نیروگاه شهید منتظری، اظهار کرد: از ماه‌ها قبل و بر اساس تجربه‌ای که از سال گذشته در خصوص مازوت‌سوزی در استان داشتیم، مدیریت استان تلاش‌های بسیاری را انجام داد تا شاهد تکرار این تجربه و استفاده از سوخت مازوت در استان نباشیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان افزود: هرچند عدم مازوت‌سوزی در شورای تأمین استان مصوب شده بود، اما با ابلاغ شورای عالی امنیت ملی و به‌رغم مخالفت شدید استان، مازوت‌سوزی در اصفهان آغاز شد.

به گفته وی، در چند روز گذشته به دلیل استفاده از این نوع سوخت در نیروگاه و البته سایر منابع آلاینده هوا که به‌هیچ‌عنوان قابل چشم‌پوشی نیست، شاهد روزهای بی‌سابقه‌ای بودیم و شاخص آلودگی هوا در اصفهان برای چند روز متوالی به بیش از ۱۵۰ رسید.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان با اشاره به اینکه در این شرایط مدیریت استان با جدیت بیشتری به موضوع کنترل منابع آلاینده ازجمله بحث مازوت سوزی وارد شد، گفت: جلسات کمیته اضطرار آلودگی هوای استان مکرراً تشکیل و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور به استان دعوت شد تا از نزدیک شاهد تأثیر عوامل آلاینده در اصفهان باشند.

وی خاطرنشان کرد: با پیگیری مدیریت استان، رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست به‌صورت سرزده از نیروگاه شهید منتظری بازدید کرد و نهایتاً با تشکیل کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان، عدم مازوت سوزی برای چندمین بار مطرح و مصوبات ویژه زیست‌محیطی در این کارگروه به تصویب رسید.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان افزود: به دنبال این اقدامات، تلاش برای عدم مازوت سوزی در شورای تأمین استان نیز برای چندمین بار مطرح و با دستور استاندار اصفهان موضوع عدم استفاده نیروگاه شهید منتظری از سوخت مازوت ابلاغ شد.

زینلیان با بیان اینکه باوجود همه تلاش‌های صورت گرفته، متأسفانه تا این لحظه مازوت سوزی به‌صورت کامل در نیروگاه شهید منتظری قطع نشده، گفت: به دنبال پیگیری‌های اخیر، با قطع دو واحد دیگر و کاهش معادل ۲و نیم میلیون لیتر مصرف سوخت مازوت، هم‌اینک ۴ واحد غیرفعال و ۴ واحد دیگر همچنان فعال است.

وی با تأکید بر اینکه مدیریت استان همواره بر این باور بوده که شرایط استان ویژه است و از هر ظرفیتی که بتوانیم برای توقف مازوت سوزی و قطع منابع آلاینده هوا در استان استفاده می‌کنیم، گفت: تلاش مدیریت استان برای کاهش آلودگی هوا استمرار دارد و تا قطع کامل مازوت‌سوزی در نیروگاه شهید منتظری ادامه خواهد داشت.

زینلیان تصریح کرد: عدم تمکین برای قطع مازوت‌سوزی خواه از طرف نیروگاه و خواه از طرف دیگر دستگاه‌ها باشد درهرصورت با پیگیری قضایی همراه خواهد بود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان در خاتمه خاطرنشان کرد: مصوبه شورای تأمین استان مبنی بر قطع مازوت‌سوزی در اصفهان جدی است و خاطیان باید در برابر مراجع قضایی پاسخگو باشند.

***

افزایش مراجعات مردم به بیمارستان‌ها / بهترین کار خروج از شهرهای آلوده است

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: بررسی‌های میدانی از وضعیت اورژانس و بیمارستان‌ها و مراکز درمانی نشان می‌دهد تعداد مراجعات افراد در روزهای آلوده افزایش پیدا کرده، اما عدد و رقم مشخصی نداریم.

آلودگی هوا در اصفهان,وضعیت آب و هوای اصفهان

پژمان عقدک در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: زمانی که شاخص آلودگی هوا در بالاترین و بدترین حالت خود در طول سال قرار می‌گیرد و چند روز پشت سر هم تعطیلی و دورکاری اتفاق می‌افتد و آموزش‌ها مجازی می‌شود یعنی وضعیت اصلاً خوب نیست. در این شرایط کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای مثل بیماری قلبی، ریوی، آسم، آلرژی و ... دارند در معرض هوای آلوده قرار می‌گیرند و بیماری‌هایشان عود پیدا می‌کند.

وی گفت: در روزهای آلوده معمولاً افراد دچار علائمی همچون سوزش و قرمز شدن چشم، ریزش اشک، گرفتگی صدا، عطسه، سرفه، آبریزش بینی، گلودرد، مشکلات تنفسی، تنگی نفس، سرفه، سردرد و علائم مشابه می‌شوند، حتی ممکن است دچار درد قفسه سینه و مشکلات قلبی شوند.

آمار دقیقی از مراجعات مردم وجود ندارد

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: بروز این علائم در روزهای آلوده در افراد و به‌ویژه گروه‌های آسیب‌پذیر دور از انتظار نیست، اما در برخی روزها بیشتر و در برخی روزها کمتر گزارش می‌شود، بااین‌وجود نمی‌توان عدد کمی اعلام کرد، چون در نظام‌های بیمارستانی ما این آمار جمع‌آوری نمی‌شود و هرکسی با علائم مراجعه می‌کند درمان می‌شود که یا به‌صورت سرپایی و یا بستری در بیمارستان است.

وی با اشاره به اینکه اگر بعد از چند روز یا چند هفته متوالی آمار مراجعه به بیمارستان‌ها افزایش پیدا کند و ظرفیت‌های بیمارستانی پاسخگو نباشد ممکن است شروع به جمع‌آوری اطلاعات و آمار کنند تا ببینند این آمار چقدر تغییر پیدا کرده است، گفت: بنابراین نمی‌توان هرلحظه آمار یا درصدی اعلام کرد. در روزهای اخیر نیز بیمارستان چمران اعلام کرد مراجعه بیماران قلبی به این بیمارستان نسبت به نیمه اول سال افزایش پیدا کرده، اما عدد این افزایش به‌صورت مشخص وجود ندارد.

تبعات زیان‌بار آلودگی ثابت شده است

عقدک با بیان اینکه تأثیر آلودگی هوا بر سلامت انسان بارها به‌صورت علمی محاسبه و اعلام شده است، تصریح کرد: در تحقیقاتی که سال گذشته در کشور انجام شد و مبنای علمی داشت، وضعیت سلامتی ۳۵ میلیون نفر در ۲۷ کلان‌شهر کشور ازجمله اصفهان بررسی شد. مقایسه دو سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ نشان می‌داد که آمار مرگ‌ومیر منتسب به آلودگی هوا ۷۸ درصد افزایش یافته و این آمار منتشر شد، بنابراین تبعات زیان‌بار آلودگی هوا برای سلامت افراد جامعه ثابت شده است.

وی خاطرنشان کرد: سیستم درمانی وظیفه ارائه خدمت به مردم دارد، اما در زمان‌هایی برای اینکه نشان دهد تأثیرات اقتصادی، بهداشتی و سلامتی آلودگی هوا چقدر است و برای جلب توجه مسئولان به اهمیت موضوع، بررسی‌ها و تحقیقاتی انجام می‌دهد که تاکنون بارها در سطح ملی و استانی انجام شده است. بنابراین ازاین‌پس، فرصت باید صرف ارائه خدمت شود.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه بررسی‌های میدانی از وضعیت اورژانس و بیمارستان‌ها نشان می‌دهد تعداد مراجعات افراد در روزهای آلوده افزایش پیدا کرده، گفت: البته ممکن است درصدی از مراجعات هم مربوط به اتفاقات دیگر باشد و سهم دقیق آلودگی هوا مشخص نیست، اما در این شرایط آنچه مشخص است اینکه تعداد روزهای آلوده افزایش یافته و شاخص کیفیت هوا بالاست، ضمن اینکه این وضعیت استمرار پیدا کرده است.

وی با اشاره به اینکه آلودگی هوا به‌تنهایی یکی از عوامل مرگ‌ومیر است، تصریح کرد: آلودگی هوا در افراد دارای بیماری زمینه‌ای باعث ناتوانی و در افراد عادی باعث کاهش کیفیت زندگی می‌شود، بنابراین وظیفه ما توصیه کردن است؛ اول به مسئولان که به فکر چاره‌ای برای بهبود وضعیت موجود باشند و دوم به مردم که در روزهای آلوده بیشتر مراقب سلامت خود باشند.

توصیه به مردم برای خروج از شهرهای آلوده

عقدک بهترین کار در روزهای آلوده را خروج از شهرهای آلوده دانست و گفت: اگر افراد امکان خروج از شهر را دارند بهتر است چند روز به شهرستان‌های اطراف بروند، کما اینکه شاخص‌های آلودگی هوا به مرحله‌ای می‌رسد که خروج اضطراری از شهر مطرح می‌شود، اما اگر امکان این کار را ندارند بهتر است در خانه که هوا مختصری نسبت به بیرون بهتر است بمانند و با مصرف مایعات زیاد، لبنیات و میوه و سبزی‌ها و پرهیز از مصرف فست فود و غذاهای پرچرب و تنقلات به دفع سموم و جلوگیری از عوارض سموم در بدن کمک کنند.

وی بار دیگر با تأکید بر آسیب‌های آلودگی هوا بر سلامت انسان‌ها، گفت: در شرایط استمرار آلودگی هوا مثل وضعیت فعلی اصفهان قطعاً آمار مراجعه به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی افزایش پیدا می‌کند، اما عدد و رقم مشخصی نداریم که هر روز چقدر افزایش پیدا می‌کند.

آمادگی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی برای خدمت‌رسانی

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه بیمارستان‌ها و مراکز درمانی همیشه آماده خدمت‌رسانی به مراجعه‌کنندگان هستند، یادآور شد: مشکلی در زمینه خدمت‌رسانی به بیماران نداریم و نسبت به دو سه سال گذشته که گرفتار ویروس کرونا بودیم و تعداد مراجعه‌کنندگان بسیار بیشتری داشتیم، بیمارستان‌ها ظرفیت ارائه خدمت خوبی دارند، ضمن اینکه هنوز آمار مراجعه‌کنندگان به حدی نرسیده که بیمارستان‌ها قفل کنند و احتیاج به افزایش ظرفیت و خدمات اضافه داشته باشیم.

  • 12
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش