سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۳:۲۸ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۵۱۰۶۳
محیط زیست و گردشگری

اداره اوقاف سواد کوه ۴۰۰ هکتار جنگل را اجاره داد

اجاره ۴۰۰ هکتار جنگل توسط اداره اوقاف سواد کوه,اداره اوقاف سواد کوه
بعد از کوه دماوند و جنگل های باستانی طبیعی"آق مشهد"؛ حالا ۴۰۰ هکتار جنگل هیرکانی منطقه "امامزاده گزو" در سوادکوه مازندران، تحت نظارت اداره اوقاف، مورد معامله دو فرد قرار گرفته است و آنها قرارداد اجاره برای آن نوشته اند؛ این در حالی است که بر اساس قوانین، جنگل‌ها و مراتع وقف ناپذیر هستند و هر گونه ادعای وقفیت منابع ملی کشور، خلاف قوانین و تضییع حقوق شهروندی مردم به حساب می آید.

به گزارش سلامت نیوز، همین چند سال پیش بود که قائله ای به نام وقف "جنگل های آق مشهد" و سپس "کوه دماوند" برپا شد و این کوه و حتی بخش هایی از قله اش و نیز بخشی از جنگل های ارزشمند هیرکانی، می رفت که از قالب ثروت های عمومی در آمده و جزو متعلقات شخصی افراد قرار بگیرد.

هوشیاری یک کارشناس، رسانه ها و فعالان محیط زیست اما به داد این دو سرمایه ملی رسید و پس از پیگیری های متعدد و آگاه سازی افکار عمومی، بالاخره آنها نجات یافتند.

اما انگار این روایت تلخ و شگفت آور قرار نیست تمام شود و هر روز در گوشه وکنار این سرزمین، دامن یکی از مناطق ارزشمند طبیعی از جنگل و مرتع تا کوه و دشت را در بر می گیرد.

حالا گذار این قائله دوباره به جنگل های شمال رسیده است و قرار است ۴۰۰ هکتار از جنگل های بکر و ارزشمند "امامزاده گزو" در سوادکوه مازندران در قالب وقف از ثروت های عمومی جدا شود.

موضوع از این قرار است که دو فرد، یکی در مقام موجر و متولی موقوفه و دیگری به عنوان مستأجر، آنهم تحت نظارت اداره اوقاف و امور خیریه، ۴۰۰ هکتار از جنگل‌های هیرکانی را بین خود معامله کرده‌اند! گویی ملکی شخصی بوده که یکی به دیگری اجاره داده است.

این ۴۰۰ هکتار بخشی از جنگل موسوم به افراهن گزو(یا افرائن) است که امامزاده‌ گزو در وسط آن جای گرفته است. مساحت اعیانی امامزاده، ۳۸۰ مترمربع است که اداره اوقاف و امور خیریه با لحاظ اعیانی و حریم امامزاده در سال ۹۴، برای ۸ هزار مترمربع آن، سند مالکیت تک برگ اخذ کرده است.

قرارداد اجاره موقوفه امامزاده گزو از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۳ و به مدت ۵ سال منعقد شده است و سازمان متولی منابع طبیعی کشور از آن زمان تاکنون هیچ اقدامی برای ابطال این سند اجاره و حفاظت قاطع از این جنگل ها انجام نداده است.

الهام فریدونی کارشناس ارشد ارزیابی وآمایش سرزمین در اینباره به "سلامت نیوز" گفت:« بر اساس قوانین، هیچکس نمی‌تواند ادعای مالکیت در خصوص جنگل پیرامون امامزاده را داشته باشد؛ چرا که جنگل ها جزو ثروت های عمومی بوده و در اختیار دولت بوده و در مالکیت افراد قرار نمی گیرند. پرسش اساسی ما از مسئولین این است که آیا این تصاحب غیرقانونی منابع ملی و عمومی نیست؟! »

او می افزاید:« اداره اوقاف چگونه می‌تواند مدعی وقف جنگل‌ها و مراتع کشور شود؟! آیا مرتع منحصربه فرد شیخ موسی در بابل که حدود ۲۰۰ هکتارش با همکاری مسئولین منابع طبیعی به اوقاف واگذار شد و امروز ویلاسازی شده و دیگر اثری از آن مرتع و اکوتون زیبا نیست درس عبرتی برای اوقاف و سازمان منابع طبیعی نشد و یا وقف آق مشهد و دماوند و مطالبات مردم برای بازگشت آنها به منابع ملی نباید عبرت شود؟!»

این فعال محیط زیست مازندران تاکید می کند:« در سند تنظیمی بین طرفین (موجر و مستاجر)، این اراضی، نه به عنوان جنگل بلکه به عنوان شش دانگ عرصه و اعیان مرتع به مساحت ۴۰۰ هکتار نوشته شده است؛ در حالی که این اراضی به عنوان جنگل، اجرای مقررات ملی شده و دارای برگ تشخیص، آگهی، قطعیت قانونی و سند مالکیت ملی (جنگل) هستند. جنگلی انبوه که حتی با یک جستجوی ساده(به نام امامزاده گزو) در گوگل‌ارث قابل مشاهده است. اما گویی تغییر واژه‌ی "جنگل" به "مرتع" در سند اجاره تنظیمی کارها را برای این گونه معاملات سهل‌تر کرده است.»

فریدونی با اشاره به مباحثی از جمله موضوع وقف آق‌مشهد و کوه دماوند می گوید:« بارها گفتیم که منابع ملی، خواه مرتع باشند و یا جنگل، فرقی ندارد؛ در هر صورت، مشمول وقف نمی‌شوند؛ اما برای آنهایی که می‌کوشند تا این امر بدیهی را انکار کنند یکبار دیگر تکرار می‌کنیم : "جنگل‌ها و مراتع وقف ناپذیرند و هر گونه ادعای وقفیت منابع ملی کشور خلاف قوانین و تضییع حقوق یک ملت است."

به گفته این کارشناس ارشد ارزیابی وآمایش سرزمین، قرارداد اجاره موقوفه امامزاده گزو از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۳ و به مدت ۵ سال منعقد شده و متأسفانه سازمان متولی منابع طبیعی از آن زمان تاکنون هیچ اقدامی در جهت ابطال این سند اجاره و حفاظت قاطع از این جنگل ها انجام نداده است.

فریدونی در ادامه می گوید:« وقتی یک دامدار به بهانه‌ی یک بُنه‌ی دامی می‌تواند ۴۰۰ هکتار جنگل را تصرف کند وای به حال آن ذی نفوذانی که کسی را یارای توقف آنها نیست! و هنگامی که سازمان منابع طبیعی به عنوان متولی منابع ملی و دولتی از اهداف کلان خود یعنی حفاظت و احیای جنگل‌ها و مراتع دور افتاده است امروز باید شاهد باشیم که هر روز تکه‌ای از منابع طبیعی کشورمان مورد تجاوز و تصرف قرار گیرد.»

این کنشگر محیط زیست تاکید می کند که سازمان منابع طبیعی و سازمان اوقاف و امور خیریه هر دو باید در این باره به مردم پاسخگو باشند و به سرعت، نسبت به ابطال سند اجاره و رفع تصرف از این ۴۰۰ هکتار جنگل اقدام کنند.

در میان این همه بحران های محیط زیستی آوار شده بر سر مردم و کشور، چه وظیفه‌ای بر اوقاف و دیگر دستگاه‌های عریض و طویل دولتی واجب‌تر از حفاظت از منابع طبیعی و رعایت حقوق مردم است؟ مگر می‌شود مدعی امور خیریه شد ولی حقوق عامه و منابع ملی را رعایت نکرد؟!

اجاره ۴۰۰ هکتار جنگل توسط اداره اوقاف سواد کوه,اداره اوقاف سواد کوه
اجاره ۴۰۰ هکتار جنگل توسط اداره اوقاف سواد کوه,اداره اوقاف سواد کوه
اجاره ۴۰۰ هکتار جنگل توسط اداره اوقاف سواد کوه,اداره اوقاف سواد کوه
اجاره ۴۰۰ هکتار جنگل توسط اداره اوقاف سواد کوه,اداره اوقاف سواد کوه

  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش