به گزارش ایلنا، عباس کشاورز معاون وزیر جهاد کشاورزی در نهمین نمایشگاه ملی تکنولوژی زیرساخت کشاورزی بیان داشت: در دو تا سه سال اخیر مجبور به مداخله برای کنترل قیمت کالاهای کشاورزی شدیم و دولت برای جلوگیری از افت قیمت سیبزمینی اقدام به خرید کرده است و حتی برای صادرات این محصولات یارانه پرداخت می کند.
عباس کشاورز معاون وزیر جهاد کشاورزی در نهمین نمایشگاه ملی تکنولوژی زیرساخت کشاورزی بیان داشت: در دو تا سه سال اخیر مجبور به مداخله برای کنترل قیمت کالاهای کشاورزی شدیم و دولت برای جلوگیری از افت قیمت سیبزمینی اقدام به خرید کرده است و حتی برای صادرات این محصولات یارانه پرداخت می کند.
او افزود: این امر نشان دهنده این است که قیمت محصولات در بازار مصرف رشد معناداری نداشته است و رشد قیمت را تنها در بخش برنج شاهد هستیم.
کشاورز در ادامه گفت: واردات محصولات کشاورزی طی سالهای ۹۰ و ۹۲، ۲۲ میلیون تن بوده است که این رقم به ۱۴ میلیون تن کاهش یافته است و پیشبینی میشود در سال جاری میزان واردات این محصولات به کمتر از ۱۰ میلیون تن کاهش یابد. سیاستها و تلاشهای کشاورزان موجب شد در امر کاهش واردات موفق عمل کرده و از میزان واردات بکاهیم تا به تولید داخلی تکیه کنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به بحران آب در کشور بیان داشت: این مسئله جدیتر از آن چیزی است که فکر میکنیم و نباید به آن به صورت موردی و منطقهای نگاه شود. کلیدیترین خط قرمز وزارت جهاد کشاورزی آب است و برای کاهش مصرف آب در این بخش باید به سمت توسعه کشت دیم و کاهش توسعه کشت آبی سوق پیدا کنیم.
او افزود: در دو سال گذشته تولید برنج در مناطق غیر شمالی به میزان چشمگیری کاهش یافته است و این محدودیت را براساس اختیاراتی که داشتهایم کنترل کردهایم.
کشاورز در ادامه تاکید کرد: درصورتی که وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدامات لازم را برای ایجاد کارخانههای قند و شکر در خوزستان به عمل آورد ظرف مدت سه سال میتوانیم در تولید شکر خودکفا شویم که این امر با یک سوم مصرف آب و اتکا به آب باران امکانپذیر خواهد بود.
- 9
- 6