پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۲۲:۲۴ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۲۷۵۲
محیط زیست و گردشگری

سهم درآمد ملی گردشگری هنوز مشخص نیست

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست,گردشگری
معاون اجتماعی و اقتصادی مناطق آزاد کشور گفت: هنوز نظام برنامه ریزی کشور جرأت نکرده که سهم درآمد ملی را در گردشگری به صورت جدی مشخص کند.

به گزارش مهر، نشست تخصصی اقتصاد مقاومتی برجام: اقتصاد گردشگری و مناطق آزاد و ویژه اقتصادی عصر روز ۱۶ اسفند در حالی برگزار شد که قرار بود اکبر ترکان رئیس مناطق آزاد حضور داشته باشد اما بدون حضور وی در سالن فجر سازمان میراث فرهنگی برگزار شد.

 

در این برنامه رضا مسرور مدیرعامل منطقه آزاد انزلی گفت: حضور سرمایه گذار در مناطق آزاد با همگرایی ارتباط دارد. هر سرمایه گذاری وقتی وارد مناطق آزاد شود به همگرایی در عرصه روابط خارجی نیز توجه می کند.

 

وی گفت: در یک سال اخیر میزان سرمایه گذاری در منطقه آزاد انزلی با جذب ۶۹ پروژه مواجه بوده است آن هم با ارزش سرمایه گذاری ۲۳ هزار و ۷۷۵ میلیارد ریال که از حیث ارزش چیزی حدود ۵۴ درصد حجم سرمایه گذاری در این منطقه افزایش پیدا کرده است. نمی توان گفت که این میزان چقدر با تحولات برجام ارتباط دارد. اولین نکته بعد از برجام این است که ۳۰۰ میلیارد سرمایه خصوصی در پروژه زیرساختی اسکی روی آب در بندر کاسپین که بزرگترین بندر در حال ساخت است جذب شده است.

 

مسرور ادامه داد: دو بانک خارجی در انزلی درخواست ایجاد شعبه کرده اند بانک سوم نیز از سوئیس بوده است. امیدواریم بانک مرکزی مساعدت لازم را جهت ایجاد این بانکها فراهم کند.

 

براهیم باقرزاده معاون اقتصادی و سرمایه گذاری منطقه آزاد ارس نیز گفت: ۱۱۹ شرکت صنعتی با سرمایه گذاری یک هزار و ۹۹۰ میلیاردتومان در منطقه انجام شده است که یک هزار و ۴۵۵ میلیارد تومان سرمایه داخلی و ۴۲۰ میلیارد تومان نیز سرمایه خارجی بوده است.

 

علیرضا رحیمی مدیرگردشگری مناطق آزاد هم از تهیه سند راهبردی گردشگری خبر داد و گفت: دو محور از ۱۰ محور این سند مربوط به گردشگری و مشارکت جوامع محلی و توسعه گردشگری است.

 

وی گفت: با شرکت اکور فرانسه مذاکراتی در زمینه بهره مندی و مدیریت هتل ها انجام شده است. اولین کشتی کروز با اقامت ۴۰۰ نفر نیز صحبت شده که در سواحل ایران فعالیت کند. ۳۶ هتل در جزیره کیش نیز در حال ساخت است. ما با افزایش ۳۵ درصدی ورود گردشگران خارجی به ارس روبرو بوده ایم. برای ساخت ۵ هتل در منطقه آزاد ارس نیز مذاکرات انجام شد. ما با گشایش خط ریلی نخجوان- جلفا – مشهد بعد از ۱۶ سال روبرو بودیم. مجتمع بندری کاسپین که در سال ۹۲ تعطیل شده بود هم با ۹۳ درصد پیشرفت مواجه شده است. در منطقه آزاد انزلی مجوز به دو هتل ۵ ستاره داده شده و با ۳۲ هیئت مذاکرات خارجی در زمینه مشارکت در صنعت گردشگری انجام شده است. تکمیل پایانه خلیج فارس در منطقه آزاد اروند و تکمیل راه آهن شلمچه از دیگر پروژه های ما بوده است. در منطقه آزاد قشم عقد قرارداد خواهرخواندگی با شهر گوانگ ژو چین  انجام شد. تفاهم نامه ای نیز با منطقه ازاد کره جنوبی و ایجاد خط کشتیرانی با کشور عمان به انجام رسید. بیشتر این اتفاقات در فضای پسابرجام رخ داده است.

 

پس از آنکه هر یک از مسئولان مناطق آزاد اقتصادی و تجاری به ارائه عملکرد خود در دوران پسابرجام پرداختند. رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی، معاون سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، معاون صنایع دستی و یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس به همراه حجت الاسلام محمدعلی زم سخنرانی کردند.

 

سید محمد بهشتی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی گفت: هر یک از توافقات انجام شده در طول تاریخ نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران بوده است. بدنبال آن شاهد تحولاتی در کشور بوده ایم. آخرین نمونه آن قرارداد ۵۹۸ بود و بعد از آن شاهد دوران سازندگی بودیم. معمولا توافقات بین المللی چنین خصوصیاتی دارند.

 

وی ادامه داد: یکی از خصوصیات فرهنگ ما، جهانی بودن آن است.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی افزود: باید بدانیم منظور از اقتصاد مقاومتی چیست؟ اقتصاد مقاومتی را  آیا به اقتصادی می گوییم که درها را ببندیم و ریاضت بکشیم؟ تعریف من این است که اقتصاد مقاومتی مانند تک درختی وسط بیابان است یعنی یک فضای اکولوژی ایجاد می کند اما باید بتواند در هر شرایطی روی خود بایستد و در مقابل خشکسالی آنقدر ریشه هایش عمیق باشد که مقاومت کند. اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصاد ژاپن، کره جنوبی و سوئیس اما نه صورت ظاهری آن بلکه بنیادهای آن مطرح است.

 

وی گفت: وقتی به میراث فرهنگی نگاه می کنیم همیشه در وضعیتی زندگی می کرده ایم که ناگزیر به اقتصاد مقاومتی بوده ایم. هر یک از زیستگاههای ما باید شرایط بقا را می داشتند. نمی توانستند به جایی متکی بوده باشند. این تجربه ای بوده که در دوره جدید آن را ترک کرده ایم. به همین دلیل است که اگر نفت ما را نخرند می میریم چون نمی توانیم مقاومت کنیم. تهران نیز در وضعیتی قرار گرفته است که با یک بحران فقط فرصت داریم بمیریم. یعنی ما الگوی زیستن در شرایط بحرانی را در این سرزمین را ترک کرده ایم.

 

بهشتی گفت: همیشه ایران برای جهان جذابیت داشته است اگر کسی بخواهد درباره هر موضوعی صحبت کند سابقه آن را باید از ایران بدهد. مثل موضوعاتی از جمله یک جانشینی بشر، اکتشافات فلز، اولین روستاها و ...

 

حجت الاسلام محمدعلی زم معاون اجتماعی و فرهنگی مناطق آزاد تجاری و اقتصادی هم در ادامه گفت: توقع زیادی بوده که فکر کنیم باید گردشگری نیز آثار بعد از برجام را به خود می دیده است. ما هنوز در کشور بر سر ایدئولوژی گردشگری بحث داریم. هنوز نظام برنامه ریزی کشور جرأت نکرده که سهم درآمد ملی را در گردشگری به صورت جدی مشخص کند. هنوز گردشگری از نظر برخی از افراد معادل لاابالی گری است. وقتی قیمت شش میلیون بشکه صادرات نفت ما تغییر می کند باید دستگاههای مختلفی پاسخگو باشند اما اگر در گردشگری ۱۰۰ هزار نفر به ایران بیایند لازم نیست کسی درباره آن پاسخ دهد این نشان می دهد که در زیرساخت فکر و باور به توانمندی گردشگری مشکلات اساسی داریم. آمار سال ۹۴ مناطق آزاد نشان می دهد حدود ۱۲ هزار و ۱۰۰ میلیون تومان گردش مالی حاصل از گردشگری وجود داشته است که در گذشته نبود. در جزیره کیش گردشگری با رویکرد توریست خارجی رونق پیدا کرده است بویژه برای گردشگران اروپایی که خواستار ویتامین آفتاب هستند.

 

وی گفت: در منطقه آزاد ارس بعد از برجام با رشد ۳۵ درصد تورهای ورودی از فرانسه و آلمان روبرو بودیم. جذب سرمایه برای ۵ هتل و هتل آپارتمان، همکاری با ارمنستان برای پروتکل جذب گردشگران ارمنی به ارس از جمله برنامه های ما بوده است. همچنین در منطقه آزاد انزلی گردشگر خارجی از ۲۱ نفر در سال ۹۱زاآزاد به ۳ هزار و ۳۴۷ نفر در یک ساله بعد از برجام رسیده است. صدور مجوزهای ساخت هتل نسبت به سال قبل دو برابر شده است. همچنین ۶۹ سرمایه گذار داخلی و خارجی در انزلی کارشان را در یک سال اخیر به نتیجه رسانده اند. ما در ۵۰ روستای جزیره قشم ۵۰ کاشانه مهمان ایجاد کرده ایم. در منطقه آزاد چابهار نیز خط دریایی کراچی – چابهار – هند در حال راه اندازی است.

 

 

 

 

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش