به گزارش ایسنا، ستار بابایی در آخرین جلسه شورای اداری شهرستان بهشهر در سال ۹۵ در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان، اظهار کرد: استان مازندران با وجود ظاهر سبز مشکلاتی را به همراه دارد و با توجه به محدودیت هایی که در مهار آب های سطحی و سفره های آب زیرزمینی دارد باید پوشش گیاهی را حفظ کنیم و همچنین شرایطی را برای استفاده درست از بارش های جوی ایجاد کنیم تا برای استحصال آب مشکی نداشته باشیم.
وی با بیان اینکه عرصه های منابع طبیعی مازندران حدود ۷۶ درصد از اراضی استان را در بر می گیرد که ۳۹ درصد اراضی شیب دار و ۲۳ درصد از اراضی استان جلگه ای است، افزود: اراضی شیب دار استان در نقاطی واقع شده که شمال آن دریا و در جنوب کوه های البرز قرار دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران گفت: شیب دار بودن اراضی و وجود خاک هایی که درجه حساسیت پذیری آن نسبت به فرسایش بالا است موجب شده تا در مازندران میزان فرسایش سالانه ۱۵.۹ تن در هکتار و همچنین رسوب پشت سدها و تاسیسات رودخانه ها سالانه ۵.۵ تن در هکتار شود که این مقدار بالا با ظاهر سبز استان همخوانی ندارد.
بابایی خاطرنشان کرد: مساحتی معادل ۳۸۷ هزار هکتار مراتع در مازندران وجود دارد و ۱۳ هزار و ۵۰۰ بهره بردار از آن استفاده می کنند که تقریبا دو برابر ظرفیت است و باید آن ها را به درستی مدیریت کرد البته بهشهر از جمله شهرستان هایی است که در اثر سیل خسارت های بسیاری دیده و دولت یازدهم و سازمان منابع طبیعی هزینه های بسیاری را با برنامه ریزی مدون برای تقویت زیرساخت ها انجام داده تا در بارش ها خسارت آفرین نباشد.
وی افزود: عرصه های ملی پاسخگوی همه نیازهای انسانی نیست و باید بر اساس توان منابع طبیعی از آن به درستی بهره برداری کنیم که البته استفاده و تعامل با طبیعت دوطرفه است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران اظهار کرد: در جهت توسعه استان مازندران باید اقداماتی را با علم روز انجام دهیم که به ناچار بخشی از عرصه های منابع طبیعی تخریب می شود و بخش بزرگی از این تغییر کاربری مربوط به اجرای پروژه های عمرانی است که در سراسر دنیا اتفاق می افتد اما باید تلاش کنیم که در نهایت نتیجه این کار برای منابع طبیعی کشور و استان مثبت باشد.
بابایی گفت: این موضوع که دولت برای هر هکتار از اراضی منابع ملی یک مامور بگذارد امکان پذیر نیست به همین دلیل نیاز به عزم ملی دارد و همه باید از عرصه های منابع طبیعی حفاظت کنند.
وی یادآور شد: طی دو سال گذشته اقدامات خوبی در زمینه جلوگیری از زمین خواری در عرصه های منابع طبیعی مازندران صورت گرفت و قطعا این مهم بدون تعامل میان دستگاه های مختلف و همکاری مردم امکان پذیر نبود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط اقلیمی که فلات ایران دارد میانگین بارندگی ۲۵۳ میلی متر است و از این ظرفیت باید به درستی استفاده و آن را حفظ کرد.
بابایی با اشاره به اینکه فرهنگ سازی حفاظت از منابع طبیعی در جامعه مستلزم ارائه خدماتی به ویژه به روستاییان و جنگل نشینان است، گفت: از سال ۸۵ تا کنون یعنی طی ۱۰ سال اخیر که یگان حفاظت در اداره کل منابع طبیعی مازندران آغاز به کار کرد حدود ۱۱ هزار و ۶۰۰ گزارش مردمی داشتیم که ۶۰ درصد از این گزارش ها مربوط به تخلفات قاچاق بوده و صحت داشته است.
وی با بیان اینکه برای حفاظت از عرصه های منابع طبیعی باید مشکلات و نیازهای جنگل نشینان را حل کنیم تا مردم نیز برای حراست و حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی همکاری های لازم را داشته باشند و اینگونه ضریب تعارض به جنگل ها کاهش می یابد، افزود: تا زمانی که نتوانیم برای جنگل نشینان گازرسانی انجام دهیم نباید انتظار داشته باشیم که مردم برای تامین حداقل های نیاز سوخت از بریدن چوب درختان جنگل استفاده نکنند و البته بحث متخلفان قاچاق چوب با کسانی که چوب را برای گذران زندگی و گرمایش خانه های خود استفاده می کنند متفاوت است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران اظهار کرد: در شمال کشور سالانه ۳.۵ میلیون مترمکعب چوب برای مصرف زندگی روستاییان و دامداران برداشت می شود که باید این موضوع را خوب مدیریت کرد.
بابایی تصریح کرد: سازمان های مردم نهاد شهرستان بهشهر از جمله سازمان های فعال در سطح استان است و به ویژه به موضوع منابع طبیعی و محط زیست بسیار حساس هستند.
- 19
- 6