به گزارش ایلنا ،سعید متصدی، معاون سازمان محیط زیست در نشست خبری دستاوردهای دولت تدبیر و امید در حوزه محیط زیست اظهار کرد: در سال ۹۲ و با شروع دولت یازدهم با مشکلات عدیده آلودگی هوا در کلان شهرها مواجه بودیم و تهران در سال ۹۲ ، ۱۶۰روز هوای ناسالم برای تمام گروههای سنی داشت که آلاینده های سمی بسیاری مانند ازت و گوگرد را شامل میشد.
وی افزود: ما در ابتدای دولت یازدهم با پدیده آلاینده سمی بنزن در شهرهای ایران به جز تهران روبه رو شدیم که پس از بررسی و تحقیق دلیل آن را یافتیم و آن استفاده از بنزین پتروشیمی بود. این آلاینده در سال ۹۲ افزایش به ۳۰۰ قسمت رسیده بود که یک فاجعه سرطانی برای کشور محسوب می شد.
وی بیان کرد: دولت قبل شروع به استفاده از این بنزین کرده بود و باعث افزایش این آلاینده در شهرهای مختلف شده بود. برخی با این استدلال که خطری تهران را تهدید نمیکند و این بنزین تنها در شهرهای دیگر استفاده شده است، بین تهران و شهرهای دیگر تبعیض قائل شدند.
معاون سازمان محیط زیست افزود: در حال حاضر به هیچ وجه بنزین پتروشیمی در کشور اجازه تولید و مصرف ندارد و دولت یازدهم موفق به حذف کامل این نوع بنزین شد.
وی در رابطه با بنزین یورو۴ عنوان کرد: ما در طول ۳ سال بنزین یورو ۱و۲ را به یورو ۴ ارتقا دادیم که امروز با راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس و افزوده شدن آن به سیستم ما شاهد توزیع این نوع بنزین در کل ایران خواهیم بود
.
متصدی در خصوص برنامه مدون محیط زیست تشریح کرد: در دوره اصلاحات برای ۸ کلان شهر برنامه مدون محیط زیست تدوین شد، اما در دولت یازدهم برای کل کشور این برنامه تدوین و در سال ۹۳ تصویب شد که شامل ۹ محور است که ۴۷ زیرمجموعه دارد و حذف بنزین پتروشیمی زیر مجموعه محور سوخت است.
وی با اشاره به آلاینده سمی مازوت عنوان کرد: در دولت قبل میزان مصرف مازوت ۴۴ درصد بود که به ۸ درصد در دولت یازدهم کاهش یافت که شامل کلیه نیروگاههای کلان شهرها و شهرهای ایران می شود.
معاون محیط زیست در خصوص توزیع گاز استاندارد عنوان کرد: در سال ۹۵ مشکلی برای توزیع پیش آمد که قطع گاز ترکمنستان بود اما نه تنها گاز شهرهای ما قطع نشد بلکه میزان افزایش گاز در نیروگاهها هم به ۴ درصد رسید. با توجه به افتتاح فازهای جدید پارس جنوبی امسال کل مصرف نیروگاههای ما گاز خواهد بود و مازوت حذف می شود.
وی در واکنش به بارش باران اسیدی در کشور تاکید کرد: تاکنون در ایران باران اسیدی نداشتیم و تنها در سال های ۸۶-۸۷ پدیده مه دود را داشتیم که بر اساس قانون بین المللی تنها توقف تمام فعالیتها صورت می گیرد و نیازی به تخلیه شهرها نیست.
وی افزود: در ۱۰ روز آینده کلیه ایستگاههای متعلق به سازمان محیط زیست که بیش از ۱۹۰ ایستگاه هستند اطلاعات را به صورت آنلاین در اختیار هم وطنان قرار می دهند تا بتوانند در آن واحد شاخص منطقه ای را که هستند بسنجند.
معاون محیط زیست در ادامه گفت: تابلوهایی که مردم در شهر تهران شاهد آن هستند مربوط به کل روز تهران است و نمی تواند آمار منطقه ای را بدهد و در همه جای شهر یکسان است.
وی در رابطه با معاینه فنی خودروها گفت: در تهران علی رغم وجود سیستم معاینه فنی متمرکز اما شاهد تقلب های بسیاری بودیم ازجمله صادر کردن معاینه فنی تقلبی و دریافت پول و ارائه معاینه جعلی بودکه در سال ۹۳ دولت سیستم معاینه فنی متصل به سیستم سیم فا را راه اندازی کرد که و در نهایت راههای تقلب مسدود شد.
متصدی در ادامه افزود: برای حمل و نقل عمومی در سال ۹۳ مصوبه ای را داشتیم که بحث ایجاد تسهیلات برای خروج خودروهای فرسوده حمل و نقل عمومی را شامل می شد که ۴۰ هزار تاکسی فرسوده از این طریق از سیستم خارج شد که ۱۵ هزار تاکسی متعلق به تهران بود و این وظیفه شهرداری ها بود که دولت بر عهده گرفت.
وی در رابطه با روزهای سالم سال گفت: در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۲ ، ۷۰ روز بیشتر هوای سالم داشتیم که نشان دهنده کاهش آلاینده ها است. در سال ۹۵، ۱۷ روز پاک و ۸۹ روز ناسالم داشتیم در حالی که در سال ۹۲ تنها ۳ روز پاک داشتیم.
معاون محیط زیست افزود: در چهار سال دولت این آلودگی ها کاهش داشته و توانستیم روند کاهش را تا ۱۴۰۰ روز کاهش دهیم. در سال ۹۲ ، ۱۶۰ روز نا سالم، در ۹۳، ۱۱۶روز نا سالم و در ۹۴، ۱۱۱ روز نا سالم داشتیم که نشانه کاهش آلودگی است.
وی در ادامه افزود: ما در کلان شهر شیراز در سال ۹۵ هیچ روز ناسالمی نداشتیم و در اصفهان و تبریز روزهای سالم ۳ برابر شدند.
متصدی بااشاره به مشکلات خوزستان عنوان کرد: بیشترین تلاش دولت در خوزستان و حفظ محیط زیست آن بوده است. در سال ۹۲ با پدیده بیماری تنفسی پس از بارش باران مواجه شدیم که پس از بررسی های علمی و با کمک دستگاههای وزارتی و بهداشتی آن را ریشه یابی کردیم که به خاطر گرد افشانی گیاه کونوکارتوس بود که با حذف آن تا سال ۹۵ این بیماری ریشه کن شد.
وی افزود: ما به خاطر سلامت مردم خوزستان ۳۰ هزار بشکه نفت از حوزه آزادگان را کمتر استخراج کردیم تا میزان آلودگی را در آنجا کاهش دهیم. حفظ سلامت، کرامت و آرامش مردم سرلوحه دولت یازدهم بوده و هست.
معاون محیط زیست در رابطه با هورالعظیم بیان کرد: در سال ۹۲ هورالعظیم کانون فعالیت گرد و غبار بود که در حال حاضر ۸۰ درصد آن مجددا آبگیری شده است و بیش از ۵ میلیارد متر مکعب از آب کرخه برای این امر لحاظ شده است.
وی افزود: خشک شدن آن به خاطر بی تدبیری دولت قبل برای استخراج نفت بود که با خشک کردن آن اکو سیستم را تخریب کردند. آن وقت چطور می توان انتظار داشت تا چنین دولتی برای محیط زیست برنامه ریزی داشته باشد.
متصدی در خصوص شوری آب کارون گفت: شوری آب کارون نیز نتیجه بی کفایتی دولت قبل بود که با زدن سدهای متعدد و تغییر مسیر رود باعث عبور آن از نمکزارها و شور شدن آب شدند که ما در شورای عالی آب درحال بررسی آن هستیم. در مورد انتقال آب از حوزه ای به حوزه دیگر تاکنون هیچ مجو ی را ارائه نکرده ایم.
وی افزود: در دولت قبل ۱۷۰ پروژه سد، انتقال آب و... راه اندازی شد که بیشتر آنها در دولت یازدهم متوقف شد.
معاون محیط زیست در رابطه با پسماندها عنوان کرد: مهمترین بخش مورد توجه در بحث پسماندها، مدیریت آن است که در تمام کشور برعهده شهرداری ها است. آنها باید از درآمدی که از شهر کسب می کنند برای پسماندها هزینه کنند. در همه جای دنیا شهری که زباله هایش را یکجا و درهم جمع می کند قابل پذیرش نمی دانند. به این علت که پسماند سرمایه و پول است و می توان از این راه درآمدزایی برای شهر انجام داد.
وی افزود: اولین رکن پس از تفکیک پسماند، بازیافت زباله ها است که در تهران نه تفکیک مشخص است و نه بازیافت. در ایران تفکیک تنها ۲ درصد است در حالی که در دنیا ۶۰ درصد زباله ها تفکیک می شود. امروز در تهران زباله ها به طور مخلوط جمع آوری می شود و در بخش کهریزک در بخش کمپوست بازیافت می شود که مواد سمی ایجاد می شود.
متصدی بیان کرد: در دنیا چند نوع سیستم امحا زباله داریم که یکی بازیافت، تولید گاز، کود و در آخر برق است و هر کشور بنابر نیازش از این استراتژی ها استفاده می کند. با مواد قابل اشتعال مانند کاغذ برق تولید می کنند اما اگر زباله ها بیشتر مواد آلی باشند کمپوست بهترین انتخاب است. کشورهایی به دنبال تولید برق می روند که با این بحران مواجه باشند اما در کشور ما با وجود این همه انرژی نیازی به تولید برق نیست و کاری بیهوده است.
متصدی در پایان در رابطه با ایستگاه پایش آلودگی هوا اظهار کرد: بیش از ۱۹۰ ایستگاه پایش آلودگی هوا را راه اندازی کردیم که رشد ۱۲۰ درصدی در مورد پایش رودخانه ها داشتیم.
- 18
- 1