به گزارش مهر، معصومه ابتکار عصر امروز در جلسه شورای اداری استان یزد با اشاره به وقایع امروز در تهران اظهار داشت: این اقدامات دور از شان انسانی است و از آنجا که تروریست ها هیچ امیدی برای پیشبرد اهداف خود ندارند، دست به این اقدامات دور از شان انسانی می زنند.
وی با ابراز همدردی با خانواده های شهدا و جانبازان این حادثه بیان کرد: مردم ایران سالهای سخت دهه ۶۰ را پشت سر گذاشته اند و اتفاقات امروز ما را به یاد آن روزها و ایستادگی و سرافرازی مردم ایران انداخت که تا آخر پای آرمانها امام و انقلاب ایستادند و این حرکات هیچ نگرانی به ما راه نمی دهد و با وحدت به پیش خواهیم رفت.
ابتکار در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گزارش های ارائه شده در مورد محیط زیست استان یزد بیان کرد: این گزارش ها امیدوار کننده است و در راستای تاکید رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور در حوزه های زیست محیطی است.
برنامه ششم توسعه حامی محیط زیست است
رئیس سازمان محیط زیست ادامه داد: اگر بحران های بین المللی که بحران های ملی آن را درک کرده ایم را به خوبی مدیریت نکنیم، شاهد آسیب های جدی به نه تنها به محیط زیست بلکه به سایر منابع انسانی و اقتصادی و ... خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه برنامه ششم توسعه نیز برنامه ای سرشار از حمایت از محیط زیست است، افزود: با اجرای این برنامه توسعه پایدار را شاهد خواهیم بود زیرا توسعه پایدار همواره به ظرفیت طبیعت را در مسیر توسعه مورد توجه دارد.
ابتکار تصریح کرد: توسعه هرگز نباید به قیمت نابودی آب، خاک، منابع طبیعی، محیط زیست و ... باشد که راهکار آن مدیریت قوی، آمایش سرزمینی و شناخت ظرفیت های زیستی استانها است.
دانش سنتی در حوزه آب باید مورد استفاده قرار گیرد
رئیس سازمان محیط زیست تاکید کرد: در استانی نظیر یزد توجه به کشت های سازگار با محیط زیست، کم آبخواه به خوبی مشاهده شده و می بینیم که کشت های گلخانه ای توسعه یافته ضمن اینکه کم آبی خاص استان یزد نیست و کشور ما با این چالش مواجه هستیم بنابراین لازم است هم دانش سنتی خود را نظیر قنات ها و سازه های آبی و انرژی های پاک خود را به کار بگیریم و هم از دانش روز و فناوری های نوین در مسیر توسعه استانها به ویژه استان یزد کمک بگیریم.
وی افزود: این اقدامات به طور قطع در راستای اقتصاد سبز کشور است و این اقتصادی که سازگار با محیط زیست است و به قیمت آلودگی و تخریب رشد نخواهیم داشت و در طراحی واحد صنعتی و .... از ابتدا همه مسائل را ببینیم و از مسئله آب تا پسماندها و ... را مدنظر قرار دهیم و هیچ چیز نباید هدر رود و منابع باید برگردد و بازیافت شود یا به طبیعت برگردد و چیزی به عنوان پسماند نماند که دولت در این راستا حمایت های جدی دارد.
ابتکار ادامه داد: نخاله های تخلیه شده در اطراف شهرها زیبنده نیست و حتما باید برای مدیریت نخاله و جلوگیری از تخلیه بی رویه نخاله در دشت ها برنامه ریزی جدی تری داشته باشیم.
گردشگری طبیعی در استانها فعال شود
وی گردشگری طبیعی را نیز در برخی استانها از جمله یزد بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: قرق های اختصاصی نیز زمینه ساز گردشگری طبیعی شده که امیدواریم بتوانیم با همکاری مسئولان استانها زمینه سرمایه گذاری، فعالیت اقتصادی همراه با حفظ ذخائر طبیعت، ایجاد اشتغال و ... فعالیت شود.
ابتکار در مورد اقداماتی که در زمینه تصفیه فاضلاب در استانها از جمله یزد انجام شده گفت: این اقدامات بسیار ارزشمند است و باید بتوانیم برای حفظ منابع آب و بازگرداندن فاضلاب به چرخه مصرف برنامه ریزی جدی داشته باشیم.
وی اظهار داشت: محیط زیست به یک بخش و سازمان خلاصه نمی شود و معتقدیم محیط زیست یک مسئله فرابخشی است و همه دستگاه ها در این زمینه مسئولیت دارند.
تک تک وزارتخانه ها باید کارنامه زیست محیطی خود را ارائه کنند
ابتکار یادآور شد: تک تک وزارتخانه ها باید کارنامه زیست محیطی چهار ساله دوم خود را مانند چهار ساله اول دولت آقای روحانی ارائه دهند که پیشنهاد می کنم با توجه به کارهای ارزشمندی که در یزد شده یک کارنامه از عملکرد زیست محیطی استان یزد نیز داشته باشیم.
وی همچنین از اجرای طرح دانشگاه سبز خبر داد و گفت: استان یزد در این زمینه نیز پیشگام است و این اقدامات می تواند یک الگو و نقشه راه برای دولت دوازدهم در استان یزد باشد.
رئیس سازمان محیط زیست از فعالیت تشکل های مردم نهاد و بخش خصوصی نیز قدردانی کرد و بیان داشت: مسئولیت پذیری مردم در برابر تخریب ها و مشکلات زیست محیطی می تواند یک جریان مثبت در راستای احیای محیط زیست به دنبال داشته باشد.
- 9
- 3