سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۲۱:۴۷ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۷۹۴۸
محیط زیست و گردشگری

رحمانی‌ موحد:

تصویب تشکیل کارگروه تدوین دستورالعمل اجرایی گردشگری دریایی

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست,رحمانی‌موحد
معاون گردشگری کشور «تصویب تشکیل کارگروه تدوین دستورالعمل اجرایی گردشگری دریایی با رویکرد نقش حداکثری بخش‌خصوصی» را اقدامی به‌منظور اجرایی کردن قانون برنامه ششم توسعه برای سامان‌دهی سواحل شمالی و جنوبی کشور عنوان کرد.

به گزارش ایلنا، مرتضی رحمانی‌موحد در نشست تخصصی گردشگری دریایی که با حضور جمع کثیری از فعالان بخش‌خصوصی و مدیران ارشد دولتی این حوزه صبح امروز ۳۱ خرداد ۹۶ در محل معاونت گردشگری تشکیل شد، گفت: «مطابق بند ”ب“ ماده ۱۰۰ قانون برنامه ششم توسعه کشور، سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری موظف به ارائه طرح سامان‌دهی گردشگری سواحل شمال و جنوب برای تصویب در هیئت محترم وزیران است.»

 

معاون گردشگری کشور افزود: «نظر به اهمیت توسعه گردشگری دریایی در تهیه طرح مذکور با اتخاذ تصمیمات مؤثر برای اعمال مدیریت هماهنگ و یکپارچه و همچنین تدوین ضوابط و استانداردهای مربوط به فعالیت تأسیسات گردشگری دریایی (ساحلی و آبی) مطابق ماده یک ”آیین‌نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه‌بندی و نرخ‌گذاری تأسیسات گردشگری“ مصوب ۹۴/۶/۴ هیئت‌وزیران، ایجاد کارگروه تدوین دستورالعمل اجرایی گردشگری دریایی با رویکرد مشارکت حداکثری بخش‌خصوصی منطبق بر سند بالادستی در دستورکار قرار گرفته است.»

 

رحمانی‌موحد، با اشاره به اینکه کارگروه مذکور ظرف دو هفته آینده با مشارکت فعالان بخش‌خصوصی آغاز به‌کار خواهد کرد، گفت: «در گام نخست فعالیت جهادی کارگروه دستورالعمل اجرایی گردشگری دریایی، لازم است با توزیع پرسشنامه میان فعالان این عرصه به جمع‌بندی مشترکی برای شناخت کامل نیازهای اجرایی دست یابیم.»

 

رویکرد دولت تدبیر و امید بدون تردید توسعه گردشگری است

این مقام مسئول، با اشاره به اینکه متولی اصلی سامان‌دهی و توسعه گردشگری دریایی، طبق قانون، سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری است، یادآور شد: «توسعه گردشگری دریایی همانند سایر بخش‌های تخصصی گردشگری موضوعی فرابخشی است که ضمن دارا بودن وجوه متعدد، همگرایی، همراهی و تعامل ارگان‌ها و نهادهای متعدد دولتی را می‌طلبد؛ لذا باید، با وجود سختی کار، با یکپارچه‌سازی عزم و توانمندی‌های موجود و با کنار هم قرار دادن سه عنصر رویکرد دولت، قوانین و همت‌ها به نتایج قابل‌انتظار دست یافت.»

 

معاون گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تصریح کرد: «رویکرد دولت تدبیر و امید بدون تردید توسعه گردشگری و رونق‌بخشی به بخش‌های تخصصی تابعه است و گردشگری دریایی نیز یکی از اولویت‌های اصلی آن شناخته می‌شود که برای نخستین بار در برنامه ششم توسعه کشور لحاظ شده است.»

 

او همچنین با بیان اینکه هدف از تحقق گردشگری دریایی در کشور امکان ایجاد اقامت، غنی‌سازی اوقات فراغت و سفر در سطح دریا جدا از حمل‌ونقل دریایی و تفریحات ساحلی صِرف است گفت: «بخش خصوصی تاکنون تلاش‌های متعددی برای به‌خدمت گرفتن شناورها و نهادهای دولتی نیز کوشش‌های بسیار برای ارتقای زیرساخت‌های بنادر انجام داده‌اند که تقویت جدی و همه‌جانبه این تلاش‌ها در پی تشکیل کارگروه تدوین دستورالعمل اجرایی طرح سامان‌دهی گردشگری دریایی ضرورت دارد.»

 

رحمانی‌موحد نقش هفت استان کشور شامل گیلان، مازندران، گلستان، هرمزگان، خوزستان، سیستان‌وبلوچستان و بوشهر را، به‌دلیل دارا بودن مرزهای آبی، تأثیرگذار خواند و گفت: «هم‌اکنون بستر مساعد طبیعی موجود در کنار مطالعات و بررسی‌های گسترده دولت تدبیر و امید طی سال‌های پیشین سبب ترسیم مختصات ورود به میدان عملیاتی گردشگری دریایی شده و به‌زودی با شکل‌گیری کارگروه دستورالعمل اجرایی مبتنی بر پایه‌های حقوقی موجود، چتر همگرایی سر فعالان بخش‌خصوصی و دولتی این حوزه گشوده خواهد شد.»

 

در این نشست مسئولان نهادهای دولتی و خصوصی ازجمله وزارتخانه‌های کشور، امورخارجه، نیرو، ورزش و جوانان، و سازمان‌های بنادرودریانوردی، کشتیرانی، محیط‌زیست، جنگل‌ها، مراتع‌وآبخیزداری، برنامه‌وبودجه، امدادونجات جمعیت هلال‌احمر، امور شهرداری‌هاودهیاری‌ها، کنار نیروی انتظامی، شورای‌عالی مناطق آزاد، پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوّی، مدیران کل مناطق آزاد کیش، چابهار، قشم و بندرانزلی و مدیران‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان‌های گیلان، مازندران، گلستان، هرمزگان، خوزستان، سیستان‌وبلوچستان و بوشهر و همچنین مدیران و فعالان بخش‌خصوصی متشکل از اتحادیه مالکان کشتی ایران، انجمن مهندسی دریایی ایران، مؤسسه رده‌بندی ایرانیان، هولدینگ راه ابریشم دریایی، شرکت عملیات صنعتی پازارگاد، شرکت ایرانیان مارین کیش، شرکت جهان‌گردی مارکوپولو و نیز کیش پارس مارین به‌همراه سایر فعالان این عرصه حضور داشتند و هر یک به بیان دیدگاه‌ها و ایده‌های اجرایی خود در راستای راهکارهای توسعه گردشگری دریایی کشور پرداختند.

 

 

 

 

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش