یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۲۱:۱۶ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۰۵۴۴
محیط زیست و گردشگری

رئیس سازمان میراث فرهنگی:

پرونده ثبت جهانی اورامان سال ۲۰۱۸ به یونسکو ارسال می‌شود

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست,زهرا احمدی‌پور
رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: پرونده ثبت جهانی اورامان در حال آماده شدن است و قرار است سال ۲۰۱۸ به یونسکو ارسال شود.

به گزارش ایسنا، زهرا احمدی‌پور امروز یکشنبه (۲ تیر) در جلسه شورای اداری استان کردستان، اظهار کرد: طرح ضربتی اشتغال را در سال ۹۶ به بهانه نام‌گذاری سال با عنوان "اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال" شروع کردیم و به ادعای ما و همه متخصصین حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایجاد اشتغال در این عرصه با استفاده از این ظرفیت‌ها با کمترین هزینه امکان‌پذیر است.

 

وی افزود: اشتغالی که در این زمینه ایجاد می‌شود، اشتغالی پاک و دوستدار محیط زیست است و کمترین مخاطره را برای محیط زیست ایجاد می‌کند و با این رویکرد روستاهای هدف گردشگری را مدنظر قرار دادیم.

 

رئیس سازمان میراث فرهنگی عنوان کرد: ۵۰۰ روستا به عنوان روستاهای هدف گردشگری شناسایی شده‌اند که این روستاها در برنامه ششم با اولویت‌هایی که در سازمان برای آنها تعریف شده برای طرح ضربتی اشتغال، مدنظر قرار گرفته است.

 

وی تصریح کرد: ۷۸ روستا از اردیبهشت کلید خورده و در ۵ استان کردستان، ایلام، کرمانشاه، همدان و سیستان و بلوچستان به عنوان پایلوت آغاز شده است.

 

احمدی‌پور با اشاره به این‌که رویکرد ما در این طرح‌ها ایجاد اشتغال است، بیان کرد: این اشتغال اگر در روستاها اتفاق بیفتد موجب تثبیت جمعیت روستایی می‌شود که ما هم با همین رویکرد به سمت روستاهای هدف گردشگری رفتیم.

 

وی ادامه داد: در پایان سال ۹۵ تفاهم‌نامه‌ای با وزارت کشور منعقد کردیم که بر این اساس از ظرفیت مشترک استان‌ها برای ایجاد اشتغال و افزایش توان تولید در این روستاها بهره می‌گیریم.

 

رئیس سازمان میراث فرهنگی اعلام کرد: دلیل این‌که به سمت روستاها رفته‌ایم، این مسئله بود که بعد از انقلاب خدمات زیادی برای روستاییان انجام شده اما این خدمات دلیلی برای ماندگاری جمعیت روستایی در روستاها نشد و اقتصاد روستاها متحول نشد.

 

وی دلیل این مسئله را نبود منبع درآمد در روستاها دانست و گفت: این وضعیت، مهاجرت از روستاها را تسریع کرد و با بردن امکانات در روستاها جوانان متوجه تفاوت زندگی شهرنشینی و روستانشینی شدند و با هدف بهبود شغل و درآمد از روستاها مهاجرت کردند و همین باعث شد تا روستاها از جمعیت جوان تخلیه شود.

 

احمدی‌پور اعلام کرد: معتقدیم امروز با استناد به کشاورزی نمی‌توانیم جمعیت را در روستاها نگه داریم اما چیزی که می‌تواند باعث ماندگاری جمعیت در روستاها شود، فرصتی است که از طریق ظرفیت‌هایی که ما در سازمان ایجاد کرده‌ایم.

 

وی افزود: در روستاها با حفظ اصالت‌ها و جلوه‌های فرهنگی اختصاصی هر روستا که میراث ناملموس ماست و با استفاده از ظرفیت‌های فرهنگ و تاریخی به عنوان میراث ملموس، فرصت اشتغال را برای روستاها ایجاد می‌کنیم.

 

وی بیان کرد: آن‌چه که به عنوان تولید سنتی در روستاها باعث اشتغال فصلی شده بود، متاسفانه بنا به رویکردهای مدرنیته به حاشیه رفت و باعث انقطاع در تولیدات فرهنگی شد.

 

رئیس سازمان میراث فرهنگی تاکید کرد: امروز با احیای این هنرهای سنتی و این صنایع دستی می‌توانیم بر اساس وجاهت‌های فرهنگی خاص در هر روستا که مبنای امتیاز آن روستاست، فرصت گردشگری ایجاد کنیم و کل فرآیند تولید هر محصول در استان انجام شود و محصول ما به عنوان برند به سایر نقاط کشور معرفی و صادر شود.

 

وی افزود: کاری که امروز با کلاش مریوان انجام می‌دهیم تلاش برای ایجاد برند است که می‌تواند به عنوان یک برند در توسعه صنایع دستی در استان به دنیا معرفی شود که در پی آن فرصت‌های اشتغال بیشتر برای استان ایجاد می‌شود.

 

احمدی‌پور با اشاره به اهمیت امکان‌پذیر کردن همکاری استان‌های همجوار در قالب رینگ گردشگری، گفت: از این طریق به یک محصول مشترک گردشگری دست پیدا می‌کنیم که در پی آن تورهای گردشگری نیز می‌تواند تعریف شود و از این طریق غرب کشور به مقصد گردشگری تبدیل شود.

 

وی ادامه داد: برای برقرار کردن این پیوند لازم است زیرساخت‌ها توسعه پیدا کند که بخش اعظمی از آن با مشارکت اهالی ممکن می‌شود.

 

رئیس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به اهمیت ایجاد اقامتگاه گردشگری در استان کردستان، گفت: با ایجاد اقامتگاه‌های گردشگری یک قدم به تبدیل شدن به قطب گردشگری نزدیک می‌شویم و در کنار آن موارد دیگری نظیر راه، پذیرایی و ... نیاز است که موجب توسعه هرچه بیشتر روستا می‌شود.

 

وی تاکید کرد: این موارد کمک می‌کند ما از منظر داشته‌های فرهنگی ظرفیت گردشگری را در روستاها ایجاد کنیم که امسال توزیع اعتبارات در استان‌ها نیز با این رویکرد انجام می‌گیرد که روستاهای موردنظر بتوانند به ایجاد اشتغال پایدار کمک کنند.

 

احمدی‌پور اشتغال پایدار را موجب کاهش مهاجرت دانست و گفت: اگر بتوانیم نسل جوان را متقاعد بکنیم که در روستا بمانند و در حوزه صنایع دستی و گردشگری فعالیت کنند، با حمایتی که توسط موسسات و بانک‌ها صورت می‌گیرد، می‌توانیم تحولی در روستاها ایجاد کنیم.

 

وی با اشاره به این‌که روستاها همیشه خودکفا بوده‌اند، گفت: در مقطعی روستانشینان تبدیل به مصرف‌کنندگان شهری شدند که مایحتاج خود را از شهر تهیه می‌کردند  و ما امروز افتخار می‌کنیم که محصولات مصرفی خود را از روستاها تهیه می‌کنیم.

 

رئیس سازمان میراث فرهنگی، کردستان را مهد اصالت و نجابت دانست و خاطرنشان کرد: تا زمانی که کردستان تبدیل به مقصد گردشگری نشود، نمی‌توان گردشگران را به دیدن استان و روستاهای آن ترغیب کرد.

 

وی اعلام کرد: پرونده ثبت جهانی اورامان در حال آماده شدن است اما نیاز به اجماع استانی مدیران دارد تا بتوانیم پرونده آن را در سال ۲۰۱۸ به یونسکو ارسال کنیم که همکاری و همدلی در ثبت اثرگذار خواهد بود.

 

احمدی‌پور گفت: اگر در سال ۲۰۱۸ ثبت جهانی اورامان انجام شود، قرار نیست تنها در قالب یک پرونده ثبت جهانی انجام شود بلکه باید برای استان تبدیل به ثروت شود.

 

وی در پایان یادآور شد: ایران باید بداند کردستان می‌تواند به عنوان سرمایه‌ای ملی با داشتن نجابت و اصالت، طبیعت و فرهنگ خود را بر مردم ایران عرضه کند و هر کسی وارد استان می‌شود با آرامش بازگردد و بتواند جریان پیوسته گردشگری را در استان ایجاد کند.

 

 

 

 

  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش