سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۰۹ - ۳۱ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۷۲۰۲
محیط زیست و گردشگری

چرا کوه ایوب دهان باز کرده است؟(+تصاویر)

کوه ایوب,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

اگر از آنهایی که اهل سفر هستند بپرسید در استان کرمان چه دیدنی‌هایی را پیشنهاد می‌کنند، احتمالا در بیشتر فهرست‌ها نام مکان‌هایی همچون مجموعه گنجعلی‌خان، بازار کرمان، باغ شازده ماهان، کلوت‌های شهداد و... را می‌بینید.

 

اما توصیه اول و متفاوت این است که اگر زمینی به کرمان سفر می‌کنید، برای شروع سری به غار ایوب در جنوب شرقی شهر دهج در شهرستان شهر بابک بزنید و عظمت طبیعت را که از آن به عنوان خمیازه طبیعت هم یاد می‌شود، به چشم خود ببینید.

 

همان‌جا خواهید فهمید به چه سرزمین شگفت‌انگیزی پا گذاشته‌اید و چه سفر مهیجی پیش رو خواهید داشت!

 

چرا کوه ایوب دهان باز کرده است؟

«اووووه...!» این اولین واکنش هر کسی است که از دور دهانه غار ایوب را می‌بیند. ذهن آدمی باور نمی‌کند که در دامنه کوهی به ارتفاع ۳۲۰۰ متر، می‌تواند غاری وجود داشته باشد با چنین دهانه عظیمی! ۹۸ متر طول، ۶۸ متر ارتفاع و ۲۰۰ متر عمق این دهانه در دل کوه ایوب است.

 

مجموعه اینها باعث شده تا دهانه این غار در رتبه‌ای بالاتر از بزرگی دهانه غارهایی چون رودافشان و همین‌طور اسپهبد خورشید، بزرگ‌ترین دهانه غار کشور و در عین حال بزرگ‌ترین غار آذرین ایران و سومین دهانه غار بزرگ در جهان باشد؛ همان تعبیر قبلی درباره خمیازه بزرگ طبیعت!

 

از نظر زمین‌شناسی منشأ این غار گدازه‌های آتشفشانی است. به این ترتیب که علت تشکیل غار ایوب را به آب موجود در زیر گدازه‌های داسیتی منتسب می‌کنند که بعد از به هم پیوستن و انفجار، چنین غار عظیمی را بوجود آورده ‌است. بعد از تشکیل پیکره اصلی غار، عوامل طبیعی مانند رطوبت و آب موجود در غار و هوای سرد داخل آن، باعث انقباض و انبساط شدید در آن شده و قطعه سنگ‌های بزرگ جدا شده و به این ترتیب بر وسعت غار افزوده شده است.

 

چه می‌بینیم؟

هر چه در مسیر کوهپیمایی بالاتر می‌روید و به غار نزدیک‌تر می‌شوید، حیرت و عظمتی که از غار می‌بینید افزون می‌شود. در داخل غار و روی دیواره‌ها، اشکال لانه زنبوری اسرارآمیزی دیده می‌شود که در نتیجه ورزش باد با دانه‌های ماسه بسرعت بر سنگ داسیت کوبیده شده است. در بخشی از دیواره شرقی غار جریان باریک آب جاری است. این آب به حوضچه کوچکی می‌ریزد که پای دیواره قرار دارد.

 

براساس بررسی‌های باستان‌شناسی، این غار از گذشته‌های دور محل زندگی آدمی بوده و گفته می‌شود آثار دوره اشکانی پیدا شده است. بهترین جا برای گرفتن عکس، حدود ۱۰۰ متر مانده به ورودی غار است که در اینجا تقریبا بخش عمده دهانه غار پشت سرتان ثبت خواهد شد.

 

با ورود به تالار اصلی غار هوای خنکی را احساس خواهید کرد. اگر تا انتهای غار پیشروی کنید، کم‌کم به بخش‌هایی می‌رسید که طناب و نردبان برای بالارفتن وجود دارد. اگر این مسیر را هم تا انتها بروید به دو سه نردبان می‌رسید که راه شما را تا رسیدن به یک فرورفتگی کوچک در کوه هدایت می‌کند.

 

از نردبان که بالا بروید، فرورفتگی را شبیه به جای پا خواهید یافت. بومیان منطقه این جای پا را منسوب به حضرت ایوب(ع) می‌دانند و در باورهای محلی خود این غار و شکل عجیب و غریب آن را به آن حضرت منسوب می‌کنند.

 

 

پس از رسیدن به انتهای غار می‌توانید کمی استراحت کنید و از فراز آن بلندی ساعتی به عظمت غار و مقایسه ابعاد آن با گردشگران دیگری که در محوطه غار هستند بپردازید و عکاسی کنید. لنز معمولی دوربین‌ها قادر به ثبت همه این شگفتی نیست و بهتر است لنز واید همراه داشته باشید یا به روش پانوراما عکسبرداری کنید.

 

چطور برویم؟

در مسیر زمینی اگر از شهرهای مرکزی و شمالی ایران راهی کرمان شوید، پس از عبور از یزد و مهریز در جاده کرمان، پیش از این‌که به شهر انار برسید، باید وارد جاده فرعی منتهی به شهر دهج شوید. پس از رسیدن به دهج با راهنمایی اهالی مسیر رسیدن به کوه ایوب و غار عظیم آن را خواهید یافت.

 

در پایین کوه محوطه‌ای برای پارک خودروها تدارک دیده شده که می‌توانید همانجا خودرو را پارک کنید. به ازای هر نفر یک بطری آب و مختصری مواد غذایی شیرین مثل شکلات و خرما با خود بردارید. باید کمی کوهپیمایی کنید تا وارد غار ایوب که روی سینه کوه جا خوش کرده بشوید.

 

اگر بدنه ورزیده‌ای ندارید، حدود یک ساعت یا کمی بیشتر برای بالارفتن از کوه زمان در نظر بگیرید. موقعیت غار از پایین کوه خیلی نزدیک به نظر می‌رسد.

 

از این رو بیشتر کسانی که برای اولین بار به غار ایوب می‌روند با دیدن کوه چنان از خود بی‌خود می‌شوند که راه می‌افتند و مسیر ناهموار و بسیار شیب‌دار کوه را از روی پاکوب‌های گردشگران قبلی بالا می‌روند، اما به اواسط مسیر که می‌رسند، خستگی و شیب زیاد امانشان را می‌برد!

 

پیشنهاد می‌کنیم قبل از شروع به کوهپیمایی به سمت راست کوه بروید و از پشت چند قطعه سنگ عظیم، مسیر کوهپیمایی نسبتا عریضی را که در بعضی قسمت‌ها سنگچین شده است پیدا کنید تا در مسیر اصولی‌تر و با شیب کمتر، آرام‌آرام کوه را بالا بروید.

 

کوه ایوب,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
کوه ایوب,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

 

jamejamonline.ir
  • 8
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش