به گزارش ایسنا، داریوش بهارلویی، در حاشیه بازدید از سد دز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در استان خوزستان در حال حاضر میزان بارندگی ها حدود ۶۳درصد کاهش داشته است و همچنین در حوضه های آبریز نیز وضعیت به همین شکل است زیرا منابع آبی به شرایط بارشی در آن منطقه بسیار وابسته هستند.
وی افزود: اگر بارانی نباشد، آبی پشت سدها جمع نخواهد شد و حجم آب پشت سدها به آن میزانی که مد نظر است، نخواهد رسید.
مدیر دفتر برنامهریزی و کنترل پایه منابع آب سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: در حوضه کارون بزرگ، امسال میزان بارندگی در مقایسه با شرایط طبیعی حدود ۷۱درصد کاهش داشته است. در حوضه کرخه این میزان کاهش حدود ۶۶ درصد بوده و حوضههای زهره، جراحی و مارون ۷۰درصد میزان بارندگیها نسبت به شرایط طبیعی کاهش داشتهاند.
بهارلویی با بیان اینکه بارندگیها در ایران در مقایسه با شرایط نرمال ۵۸درصد کاهش پیدا کرده است، عنوان کرد: با توجه به این میزان، استان خوزستان در مقایسه با کشور شرایط بدتری دارد و در استان هایی که در مسیر رودخانه کارون بزرگ هستند نیز شرایط به همین شکل است.
وی ادامه داد: در طول بلند مدت، میزان ورودی سدهای استان ۶۲درصد کاهش پیدا کرده است و باعث شده تا این شرایط کم آبی منحصر به فرد شکل بگیرد. نسبت به سال گذشته در سدهای استان ۴۶ درصد میزان ورودی آب به مخازن کاهش پیدا کرده است.
مدیر دفتر برنامهریزی و کنترل پایه منابع آب سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: در حوضه دز ۵ یا ۶ سال است که در حال تجربه چنین شرایط بد آبی هستیم اما این کم آبی فقط مختص به حوضه دز یا مارون نیست بلکه کم آبی همه سدهای استان را تحت تاثیر خود قرار داده است.
بهارلویی با بیان اینکه هر آبی که در درون سد وجود داشته باشد، قابل استفاده نیست، گفت: مجموع حجم مفید سدهای استان خوزستان، نسبت به سال گذشته در همین وقت از سال ۳.۱میلیارد متر مکعب کاهش داشته است و این میزان یک رقم بسیار قابل توجه و بیانگر آن است که در یک شرایط بحرانی و خاص قرار داریم.
وی با بیان اینکه امسال یک سال منحصر به فرد از نظر منابع آبی است، ادامه داد: اینکه گفته می شود آب است و وزرات نیرو و سازمان آب و برق آن را رهاسازی نمی کنند، اصلا به این شکل نیست.
مدیر دفتر برنامهریزی و کنترل پایه منابع آب سازمان آب و برق خوزستان اظهار کرد: سیاست سازمان آب و برق ابتدا تامین آب شرب مردم و سپس سایر مسایل است. تا جایی که امکان پذیر بوده از کاهش در رودخانهها جلوگیری کرده ایم اما طبیعی است که وقتی آورد کم میشود، نباید انتظار داشته باشیم خروجی سدها به همان شکل مانند گذشته باشد.
بهار لویی بیان کرد: میتوانیم امیدوار باشیم که از اسفندماه به بعد براساس پیش بینیها شیب خشکسالی از آن تند بودن کمتر و شرایط بهتر شود اما این به معنای آن نیست که فصل زمستان و پاییز را جبران میکند. ۸۰ درصد بارندگیهای استان خوزستان در ۶ماه اول سال آبی رخ داده و فقط ۲۰درصد از آن در ۶ ماهه دوم رخ میدهد.
مدیر دفتر برنامهریزی و کنترل پایه منابع آب سازمان آب و برق خوزستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۴ماه از ۶ماهه اول سال آبی گذشته و بارندگیها بسیار ناچیز بوده است.
- 16
- 5