به گزارش ایسنا، وحید حسینی در نشست خبری شرکت کنترل کیفیت هوا که امروز با محوریت ششمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا برگزار شد، با بیان اینکه این همایش در هشت پنل تخصصی با حضور اساتید مجرب خارج از ایران و با همکاری کشورهای خارجی برپا میشود، اظهار کرد: در بخشهای مختلف این همایش کارگاههای متنوعی در زمینه آلودگی هوا تشکیل میشود.
وی ادامه داد: یکی از کارگاههای مهم، کارگاهی برای دیزل سازها است. کسانی که خودروی دیزلی تولید میکنند باید بدانند که فیلتری متناسب با شرایط ایران وجود دارد چرا که بسیاری اوقات که سراغ دیزل سازها میرویم و مصوبات دولت را به آنها نشان میدهیم بیان میکنند که فیلترهایی که در اروپا ساخته میشوند با سوخت ما تناسب ندارند.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به اینکه تجربه ما در تهران نشان میدهد که فناوریهای خوب دنیا میتواند در شهر تهران قابل استفاده باشد، گفت: در کارگاهی به این موضوع پرداخته میشود. یکی دیگر از کارگاهها در زمینه اپیدمیولوژی آلودگی هوا و محاسبه بار بیماری آن برگزار میشود.
وی افزود: متاسفانه آزمایشگاه مناسبی در ایران برای آنالیز نمونهها وجود ندارد و ما نمونهها را برای آنالیز به خارج از کشور فرستادیم. آنالیز شیمیایی منشأ ذرات معلق کار سختی است و آزمایشگاه مجهزی نیاز است همچنین تفسیر دادهها کار آسانی نیست. قصد داریم که با مرکز جایکای ژاپن یک بار دیگر این آزمایش را در تهران تکرار کنیم.
حسینی با تاکید بر اینکه ذرات معلق شهرهای درگیر آلودگی هوا با یکدیگر تفاوت دارد، گفت: این کار باید در هر شهر بهطور جداگانه انجام شود تا بتوانیم برنامه کاهش آلودگی هوا برای شهرهای مختلف بنویسیم.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با بیان اینکه یک پروژه چهار ساله از مهرماه امسال در تهران در زمینه کاهش آلودگی هوا شروع شده است،اظهارکرد: در این همایش قرار است ژاپنیها درباره این پروژه و نتایجی که قرار است حاصل شود، توضیح دهند.
وی با بیان اینکه از مهمترین سمینارهای این پروژه، سمیناررویداد کلانشهرهای درگیر آلودگی هوا و تبادل تجارب بینالمللی در زمینه کاهش آلودگی هوا گفت: برای شرکت در این بخش از همایش نمایندگان مختلفی از کشور پاریس، برلین، میلان و روتردام دعوت شدهاند تا تجربه خود در کاهش آلودگی هوا را در اختیار ما بگذارند البته کسانی که از کشورهای دیگر برای شرکت در این همایش دعوت شدهاند دادههای آلودگی هوای تهران را نیز دارند.
حسینی ضمن اشاره به پنج همایش قبلی که در زمینه کاهش آلودگی هوا برگزار شده بود، تصریح کرد: همایشهای قبلی نیز دستاوردهای خوبی برای تهران داشت. به طور مثال در همایش چهارم چند متخصص آلودگی هوا از آمریکا شرکت کرده بود و درباره کربن سیاه اطلاعات بسیار خوبی در اختیار ما گذاشتند. تا پیش از آن نمیدانستیم که آلایندهای به نام کربن سیاه ممکن است وجود داشته باشد همچنین همایشهای قبلی درسهای خوبی در زمینه سیاهه انتشار و کربن سیاه به ما داد. بسیاری از پروژههای علمی که بر مبنای همایشهای قبلی شکل گرفته بودند در مصوبه تیرماه ۹۵ مانند مصوبه سیاهه انتشار و مصوبه منشأیابی ذرات اثر گذار بودند.
وی ادامه داد: از نظر من مصوبه تیرماه ۹۵ علمیترین مصوبهای است که بعد از انقلاب در رابطه با کاهش آلودگی هوا مصوب شد.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوا با تاکید بر اینکه محصولات علمی کشور در اسناد بالادستی سیاستگذاری آلودگی هوا گنجانده شدهاند، گفت: البته که جای بحث و مناظره درباره این نوع اسناد وجود دارد ولی بهطور کلی دستاوردهای علمی در سیاستگذاریهای آلودگی هوا موثر است.
وی با اشاره به اینکه حدود پنج ایستگاه سنجش آلایندگی هوای شهر تهران دستگاه ثبت ذرات PM۲.۵ ندارند،اظهارکرد: به دلایل بودجهای و مالی نتوانستهایم این دستگاهها را مجهز به اندازهگیری ذرات PM۲.۵ کنیم ولی بهطور کلی محاسبات آلودگی هوا در شهر تهران بر اساس کل شهر است و بود و نبود چند داده PM۲.۵ در برخی نقاط نمیتواند خیلی در محاسبات آلودگی هوا اثرگذار باشد. تلاش زیادی میکنیم به زودی این دستگاهها را نیز تکمیل کنیم.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران افزود: بر اساس مصوبهای که از شورای شهر داریم از سال ۸۹ هر فصل بنزین و دیزل را بر اساس ۱۶ پارامتر اندازهگیری میکنیم و نمونهها را به سختی برای آنالیز به خارج از کشور میفرستیم. از این ۱۶ پارامتری که اندازهگیری میکنیم حدود سه تا چهار پارامتر مشکل دارند و بیش از حد استاندارد هستند که یکی از آنها گوگرد بنزین بود.
وی با بیان اینکه گوگرد بنزین در بدترین وضعیت در سال ۸۹، ۲۰۰ PPM اندازه گیری شده بود، اظهار کرد: استاندارد یورو۴، ۲۰ PPM است و در حال حاضر پس از گذشت چندین سال اقدامات انجام شده گوگرد بنزین به حدود ۴۰، ۵۰ PPM کاهش پیدا کرده است و تنها اثر آن روی کاتالیست است که مقدار آن ناچیز است.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در ادامه گفت: از نظر آلایندگی گوگرد بنزین نگرانی نداریم. در مورد گوگرد دیزل نیز در سال ۸۹ گوگرد دیزل حدود ۷۵۰۰ تا ۸۰۰۰ PPM بود که آلودگی قابل ملاحظهای از نظر میزان SO۲ ایجاد میکرد. پس از پیگیریهای انجام شده در سال ۹۰ میزان گوگرد دیزل بین ۳۰ تا ۵۰ PPM اعلام شد که این وضعیت مناسبی است.
حسینی در پایان اظهارکرد: به جز پاییز امسال که متاسفانه گوگرد حدود ۵۰۰۰ PPM ثبت کردیم تاکنون این میزان گوگرد مانیتور نشده بود. در مورد امسال نیز همین یک بار بود و مکاتبههای بسیاری در این باره انجام دادیم.
- 12
- 6