دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۵۱ - ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۲۳۰۱
محیط زیست و گردشگری

بررسی آثار سیاست‌های ترامپ بر صنعت توریسم

دونالد ترامپ,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

به گزارش دنیای اقتصاد، ایالات متحده از زمانی که چهل‌وپنجمین رئیس‌جمهور آن آغاز به‌کار کرده، همچنان نتوانسته روزهای خوش گردشگری خود را احیا کند. تحولات در روند ورود گردشگر به ایالات متحده شرایطی را پدید آورده که فعالان صنعت گردشگری در این کشور نگران آینده کسب‌وکارهای خود هستند و این درحالی است که درآمدهای حاصل از گردشگری حدود ۱۰ درصد از صادرات آمریکا را تشکیل می‌دهد و نوسانات آن، آثار ملموسی بر اقتصاد این ابرقدرت خواهد گذاشت.

 

بنا به‌گزارش اخیر «پولتیکو»، صدور روادید سفر برای بازدیدکنندگان از ایالات متحده در سال مالی ۲۰۱۷ و جایی که دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور، دوره حکمرانی خود را آغاز کرده بود، نسبت به دوره مشابه در سال ۲۰۱۶ حدود ۱۳ درصد کاهش داشته است و کارشناسان تخمین می‌زنند روند این سقوط در ۶ ماه آینده بیش از گذشته ادامه پیدا کند.   همچنین در گزارشی دیگر که «بلومبرگ» در آن به بررسی توزیع ملیتی گردشگران ورودی به آمریکا در سال ۲۰۱۷ پرداخته، ارزیابی کرده است که با تقویت واحد پول آمریکا در پی انتخاب ترامپ و افزایش ارزش دلار در مقایسه با سایر ارزهای عمده جهانی، هزینه‌های سفر به ایالات متحده برای گردشگران دیگر کشورهای جهان افزایش پیدا کرده و از همین رهگذر است که در آمارها، افزایش ورود گردشگر تنها در میان کشورهای ثروتمند به چشم می‌خورد و به‌شکلی معنادار، در آمریکا پذیرش گردشگر خارجی از کشورهایی که اقتصاد ضعیف‌تری دارند با کاهش قابل ملاحظه‌ای همراه بوده است.

 

سیر نزولی صدور ویزا

در گزارشی که «پولتیکو» در آن به بررسی آمارهای وزارت امور خارجه ایالات متحده پرداخته، عنوان شده است که در آخرین سال مالی که باراک اوباما، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا، تصدی‌گر سمت ریاست جمهوری بوده، ماهانه و به‌طور میانگین ۸۶۵ هزار و ۱۲۴ روادید ورود به خاک آمریکا صادر شده؛ این درحالی است که با بررسی عملکرد دولت دونالد ترامپ در ایامی که حکومت را در دست داشته است، رقم ماهانه ۷۵۴ هزار و ۴۷۹ ویزا به دست می‌آید که از کاهشی ۱۳ درصدی حکایت می‌کند. این گزارش خاطرنشان می‌کند که علائم ریزش در مسافران آمریکا اولین بار در حین کمپین مبارزات انتخاباتی ترامپ روی داد که این تاجر و سیاستمدار پرده از سیاست‌های ضد پذیرش مهاجر در کشور خود برداشت و از تصمیمات خود مبنی بر کشیدن دیوار در مرز میان آمریکا و مکزیک و اعمال سختگیری و محدودیت در پذیرش شهروندان کشورهایی که اکثریتی مسلمان دارند، خبر داد.

 

«پولتیکو» تصریح می‌کند که نمی‌توان براساس آماری که وزارت امور خارجه آمریکا به‌تازگی منتشر کرده مشخص کرد که این کاهش ۱۳ درصدی ناشی از سختگیری در صدور ویزا بوده یا کاهش درخواست‌ها؛ اما نظرسنجی‌ها و نظرات کارشناسی نشان می‌دهند که احتمالا در ریزش سفر گردشگران به این کشور هر دوی این عوامل به‌صورت توامان موثر بوده‌اند که در این صورت، ایالات متحده که سال‌ها یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین مقاصد گردشگری جهان محسوب می‌شد، در کنار چالش‌ها و موانع سیاسی برای جذب گردشگر، حالا باید با چالش جدید از دست دادن بازار خود در میان گردشگران جهان دست و پنجه نرم کند.

 

افت ورود ولخرج‌ها

یک نمونه از بازارهای گردشگری آمریکا که ماهیتی استراتژیک دارد و هم‌اکنون در معرض تهدید قرار گرفته، گردشگران چینی است. این دسته از گردشگران برای تمام کشورهای جهان از اهمیت خاصی برخوردار هستند، چرا که چین با ارسال سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون گردشگر، بزرگ‌ترین و ولخرج‌ترین جامعه توریست را در جهان به خود اختصاص داده و با توجه به این واقعیت که این گردشگران پرخرج‌ترین گردشگران دنیا به شمار می‌روند، اهمیت آنان دوچندان می‌شود. آمارهای انتشاریافته از طرف وزارت امور خارجه آمریکا نشان می‌دهد در ماه مارس سال ۲۰۱۷ که تنها ۳ ماه از آغاز دولت ترامپ سپری شده بود، حدود ۱۵۰ هزار ویزای آمریکا برای بازدیدکنندگان چینی صادر شده بود. اما با گذشت تقریبا یک سال و در ماه فوریه ۲۰۱۸، این رقم به‌سختی به ۵۰ هزار ویزا رسید که نشان از نزولی با شیب شدید و در نتیجه نگران‌کننده برای فعالان گردشگری آمریکا دارد.

 

گرانی سفر به آمریکا

اما سیاست‌های جدید ترامپ را نمی‌توان به تصمیمات تازه در روابط بین‌الملل محدود کرد. رویکرد اقتصادی وی در نتیجه عملکرد صنعت گردشگری این کشور نیز قابل اعتنا است. «بلومبرگ» در گزارشی  عوامل اقتصادی را نیز رکن مهمی در تغییرات معادلات صنعت گردشگری آمریکا می‌داند. این گزارش سیاست‌های اقتصادی رئیس‌جمهور کنونی ایالات متحده را مدنظر قرار داده و اظهار کرده است که با تقویت ارزش دلار در بازار ارزهای عمده جهانی، سفر به این کشور برای گردشگران گران شده و این عامل موجب کاهش انگیزه‌های سفر به این کشور و ریزش در تعداد مسافران می‌شود.

 

«بلومبرگ» با بررسی آمار تعداد گردشگران ورودی به آمریکا در بازه ۹ ماهه ژانویه تا سپتامبر سال ۲۰۱۷ که به تفکیک کشورها منتشر شده، چنین استدلال می‌کند که انتخاب ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور، هرچند اثری سوء بر صنعت گردشگری ایالات متحده گذاشته است، اما یک دودستگی در میزان حجم ورود گردشگران به این کشور ایجاد کرده است؛ گردشگران کشورهای ثروتمند بیش از گذشته و گردشگران کشورهای فقیرتر و دارای اقتصاد ضعیف‌تر بسیار کمتر از گذشته به آمریکا سفر می‌کنند. موید این گزاره نیز اعداد و ارقام است.

 

برترین مبدا گردشگری به آمریکا در بازه یاد شده کانادا بوده که با افزایشی ۵/ ۴ درصدی نسبت به بازه مشابه در سال ۲۰۱۶، بیش از ۱۵ میلیون و ۷۰۰ هزار گردشگر به آمریکا فرستاده است. اما در مقابل مکزیک که در رتبه دوم قرار گرفته و مناقشه دیوارکشی در مرز را با رئیس‌جمهور آمریکا تجربه کرده، در این بازه رشدی منفی به میزان ۵/ ۷ درصد به ثبت رسانده است و در این بازه ۹ ماهه اندکی بیش از ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار گردشگر از این کشور به آمریکا سفر کرده‌اند. چنین معادله‌ای، کم و بیش، میان حجم حضور گردشگران سایر کشورها نیز در آمریکا به‌چشم می‌خورد. برزیل، هند، آرژانتین و کلمبیا هرکدام به ترتیب رشدهایی منفی به میزان ۴/ ۱۱ درصد، ۴/ ۱۳درصد، ۲۲درصد و ۳/ ۱۲ درصد به ثبت رسانده‌اند اما در مقابل کره جنوبی با ۱/ ۱۸ درصد تنها کشوری بوده که رشد درصدی تعداد گردشگران آن در آمریکا دورقمی بوده است.

 

نوید شکراللهی

 

 

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش