شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۲۱:۱۹ - ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۵۵۵۳
محیط زیست و گردشگری

احتمال جیره بندی آب اصفهان در تابستان وجود دارد

نماینده استان اصفهان در شورای عالی استان ها,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
نماینده استان اصفهان در شورای عالی استان ها اعلام کرد: احتمال جیره بندی آب در استان در ماه های تیر و مرداد وجود دارد.

به گزارش ایرنا، پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان ها روز دوشنبه به نقل از عباس محمدصالحی افزود: بارندگی در اصفهان نسبت به سال قبل ۵۰ درصد کاهش داشته و بطورکلی این خطه از نظر کم آبی جزو استان های در مرز خطر است.

 

به گفته وی، ورودی سد زاینده رود که پیشتر نزدیک به یکهزار و ۴۰۰ میلیون مترمکعب بود در حال حاضر به ۴۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است.

 

وی تصریح کرد: بارندگی های فروردین و اردیبهشت امسال در غرب استان تا حدی نیاز آبی بویژه نیاز مراتع را جبران کرد، اما بدلیل نوع بارش نتوانست بر ذخیره آبی تاثیر بگذارد.

 

وی در باره راه حل این معضل توضیح داد: در غرب استان بویژه در منطقه فریدن و فریدونشهر آب های جاری بصورت رودخانه با حجم نزدیک به ۴۰۰ میلیون مترمکعب وجود دارد که بدلیل مهار نشدن از دسترس استان خارج و به رودخانه کارون می پیوندد، لذا ما پیشنهاد داده ایم تا با مهار این آب بتوان بخش عمده ای از نیاز آبی استان اصفهان و حتی کویر مرکزی ایران مانند یزد و کرمان را جبران کرد که فعلا این کار انجام نشده است.

 

محمدصالحی در باره مشکل کمبود آب در خوزستان و خشکی رودخانه کارون نیز گفت: درست است که در خوزستان نیز مشکل آب وجود دارد اما این مشکل بیشتر در زمینه کشاورزی است اما اصفهان مشکل آب آشامیدنی دارد و این امری حیاتی است که باید تامین شود.

 

نماینده استان اصفهان در شورای عالی استان ها همچنین گفت: وجود چندین مجتمع بزرگ صنعتی مانند فولاد مبارکه، ذوب آهن، کارخانه های سیمان اصفهان و سپاهان و پالایشگاه اصفهان، یعنی واحدهایی که هم بیشترین جمعیت کارگری و هم بیشترین درصد مصرف آب را به خود اختصاص داده اند، نیز بر مشکلات آبی منطقه افزوده است.

به گفته وی، از سوی دیگر جمعیت ۳۰۰ هزار نفری شهرستان اصفهان در زمان انقلاب امروز هشت برابر یعنی ۲.۴ میلیون نفر شده است و این جمعیت نیاز به آب زیادی دارد.

 

وی ادامه داد: این در حالی است که سایر شهرهای استان با رشد منفی ۲.۵ درصد مواجهند و بدلیل نبود فرصت شغلی به شهر اصفهان مهاجرت می کنند، در صورتی که غرب استان از نظر منابع آبی وضعیت بهتری دارد و بیشترین بارندگی استان را داراست اما تراکم جمعیت آن پایین است.

 

نماینده اصفهان در شورای عالی استان ها پیشنهاد داد:اگر بتوانیم بواسطه اشتغالزایی ، بخشی از مهاجران را به شهرهای غربی استان بازگردانیم و بخشی از صنایع و جمعیت را نیز به ساحل خلیج فارس منتقل کنیم بخش بزرگی از فشار جمعیت بر محیط زیست و کمبود آب در استان اصفهان کاسته خواهد شد.

 

به گزارش ایرنا، بیانات نماینده استان اصفهان در شورای عالی استان ها در باره احتمال جیره بندی آب در استان در ماه های تیر و مرداد در حالیست که مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اصفهان، امروز در عین هشدار در باره مشکلات تامین آب آشامیدنی مردم اعلام کرد: بنای ما این است که به سمت جیره بندی نرویم و با کمک مردم، توزیع بهینه آب، تعدیل فشار و نصب شیرآلات کاهنده بتوانیم تابستان را با شرایط مناسب‌تری سپری کنیم.

 

هاشم امینی از اختصاص چاه های کشاورزی و چاه های اجاره ای با هدف جبران بخشی از کمبود آب آشامیدنی مردم استان خبر داده و میزان آبدهی این چاه ها را ۲۰۰ لیتر بر ثانیه اعلام کرده و افزوده است: این روند در روزهای پیش رو نیز ادامه خواهد داشت.

 

وی خاطرنشان کرد: کاهش ۲۰ درصدی تحویل آب شرب شرایط بسیار سختی را برای سامانه ۵۶ شهر و ۳۰۰ روستا با حدود چهار میلیون نفر جمعیت ایجاد کرده و باعث شده تا سناریوهای جدیدی را برای بخش آشامیدنی استان طراحی کنیم.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم تابستان و بخشی از فصل پاییز امسال را بشکل مناسب طی کنیم باید اقدامات موثری را در حوزه ۵۶ شهر و ۳۰۰ روستای متاثر از کاهش منابع آبی رودخانه زاینده رود انجام بدهیم.

 

به گزارش ایرنا، خشکسالی امسال کشورمان در ۷۰ سال اخیر بی سابقه است به همین دلیل باید مدیریت مصرف آب مورد توجه جدی قرار بگیرد.

 

اکنون زاینده رود در زمینه میزان بارش ها از جمله بدترین حوضه های آبریز کشور به شمار می اید.

 

زاینده‌ رود بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران به طول ۳۵۰ کیلومتر است که از کوههای زاگرس مرکزی بویژه زردکوه بختیاری سرچشمه می گیرد و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق حدود ۲۰۰ کیلومتر پیش می‌ رود و در نهایت به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می ‌ریزد.

 

این رودخانه در دهه های اخیر بدلیل خشکسالی های متوالی، کمبود بارش ها، تراکم جمعیت و افزایش برداشت، به یک رودخانه فصلی تبدیل شده و در پایین دست و در فصول گرم سال با خشکی مواجه می شود.

همچنین بحران کم آبی و کاهش بارش ها بویژه در فلات مرکزی ایران و سرچشمه های زاینده رود در ۵۰ سال اخیر بی سابقه بوده است.

 

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
بایدآب شرب ازغیر شرب جداشود
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش