سرپوش اجتماعی - به گزارش ایلنا، عیسی کلانتری در دیدار با نماینده ولیفقیه در استان مرکزی اظهار کرد: مجموع آبهای فسیلی کشور ایران حدود ۵۰۰ میلیارد متر مکعب است که از این میزان ۳۰۰ میلیارد متر مکعب آبهای شور و مابقی آب شیرین است.
وی ادامه داد: از مجموع ۲۰۰ میلیارد متر مکعب آبهای شیرین فسیلی از ۱۷۰ تا ۱۸۰ میلیارد مترمکعب نیز مصرف شده و میتوان گفت ذخایز آبهای زیر زمینی ایران رو به پایان است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور میزان آبهای تجدیدپذیر کشور را در سالهای گذشته ۱۳۱ میلیارد متر مکعب عنوان کرد و گفت: اکنون این میزان به ۸۸ میلیارد متر مکعب رسیده است.
وی اظهار داشت: بر اساس گزارش کارشناسان، در صورت برخورداری از ۸۸ میلیارد متر مکعب آبهای تجدیدپذیر باید میزان برداشت ۳۵ میلیارد متر مکعب باشد در صورتی که سالانه بیش از ۹۷ میلیارد متر مکعب از آب های تجدید پذیر برداشت میشود.
کلانتری با بیان اینکه میزان بارش در نقاط مختلف کشور بیش از ۱۵ درصد کاهش داشته، گفت: با این وجود تنها عامل کاهش آبهای زیر زمینی مصرف و برداشت بی رویه از منابع است.
وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید برداشتهای بیرویه از آبهای زیر زمینی را در یک سطح متوقف کرد، بیان کرد: اضافه برداشت آبهای زیرزمینی در دهه ۶۰، ۲۵۰ میلیون متر مکعب بود که این میزان در دولتهای پنجم و ششم به یکمیلیارد متر مکعب، در دولتهای هفتم و هشتم به چهار میلیارد متر مکعب و در دولتهای نهم و دهم به ۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب رسید که با وجود تلاشهای دولت تدبیر و امید و تاکید شخص ریاست جمهوری این میزان در همین سطح باقی ماند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: هیچ کشوری در نقاط مختلف دنیا حق ندارد بیش از ۴۰ درصد از آبهای تجدیدپذیر(بارش منهای تبخیر) برداشت کند اما در ایران بیش از ۱۱۰ درصد از آبهای تجدیدپذیر برداشت میشود.
نماینده ولیفقیه در استان مرکزی نیز گفت: مصرف خارج از متعارف انرژی و به خصوص آب یکی از مشکلات اصلی کشور محسوب میشود که آحاد جامعه و به خصوص دستگاههای فرهنگی و رسانهها باید برای تغییر نگرش مردم در مصرف فرهنگسازی کنند.
آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی بیان کرد: تولید بنزین با راهاندازی ستاره خلیج فارس در کشور به ۸۵ میلیون لیتر هم نمیرسد اما همه این میزان تولید به جای صادرات و سود آوری در کشور مصرف می شود. حدود ۲۰ میلیون خودرو در ایران و ۲۰ میلیون خودرو در ترکیه تردد میکنند اما در ایران سالانه بیش از ۳۰ میلیون لیتر بنزین با کمترین قیمت مصرف میشود.
امام جمعه اراک بیان کرد: آب و انواع انرژی از قبیل نفتکوره، نفت سیاه و گاز امکاناتی هستند که در صورت بهینه سازی مصرف می تواند کشور را در مسیر توسعه و بالندگی قرار دهند، بنابراین اصلاح الگوی مصرف باید به یک دغدغه اصلی برای اقشار مختلف مردم در جامعه تبدیل شود. همه کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه دنیا هر روز یک فناوری و ارزش افزوده جدید در صنعت خود ایجاد میکنند اما صنعت خودروسازی کشور نتوانست یک تولید با کیفیت همراه با مصرف سوخت پایین تولید کند.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: بیش از ۳۵ درصد از مواد غذایی در استان مرکزی دورریز میشود در صورتی که برای تولید این مواد غذایی درصد قابل توجهی از انرژی و آب مورد استفاده قرار گرفته است.
وی افزود: بخش عمدهای از سرمایه کشور در تولید دارو هزینه میشود در صورتیکه میتوان با برنامهریزیهای کارشناسانه و منطقی بخش کمتری از این هزینهها را در بخش بهداشت هزینه کرد.
امام جمعه اراک به شرایط نامناسب صنایع استان مرکزی به خصوص شهر اراک اشاره کرد و گفت: بسیاری از صنایع این شهر که براساس اصل ۴۴ قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شد امروز در مرز تعطیلی و رکود قرار گرفتهاند و انتظار میرود دولت نسبت به احیای این صنایع تمهیدات کاربردی بیاندیشد.
گفتنی است، بازدید از تالاب میقان اراک و شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند، حضور در کارگروه کاهش آلودگی هوای استان مرکزی از دیگر برنامه های پیش بینی شده سفر یک روزه رئیس سازمان محیط زیست به استان مرکزی است.
- 18
- 4