به گزارش فارس، فرهاد سرداری در جمع خبرنگاران بیابانزایی را به معنی از دست دادن پتانسیل تولید اعلام کرد که دو عامل انسانی و اقلیمی را در تحقق و تشدید آن مؤثر دانست و گفت: در ۱۸ استان کشور شدت بیابانزایی در حد متوسط تا زیاد بوده، به طوری که در استانهای خوزستان، کرمان، یزد، اصفهان و سیستان بلوچستان این وضعیت به حالت بحرانی رسیده است.
وی با بیان اینکه وضعیت بیابانزایی در زنجان بسیار کمرنگ در حال وقوع است، به اجرای پروژههای مورد نظر از جمله مالچ پاشی(بیش از ۲۵۰ هزار هکتار) و ایجاد جنگل دست کاشت به سطح بیش از ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار در پنج دهه گذشته اشاره و اضافه کرد: پروژه ایجاد جنگل دست کاشت در دنیا نمونه است.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه در ۱۸ استان کشور در قالب محدودهای پایلوت پروژه ترسیب کربن اجرایی شده است، تصریح کرد: البته پایه این پروژه از ۱۵ سال قبل در استان خراسان جنوبی پنج سال انجام و نتیجهگیری آن طول کشید و به تدریج به سایر استانها تعمیم داده شد.
سرداری عنوان کرد: از بین روستائیان منطقه پروژه ترسیب کربن را اجرای میکنیم که این پروژه از موفقترین پروژههای سازمان ملل است که به عنوان پروژه برتر از سوی این سازمان معرفی شده است.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور مطرح کرد: جلوگیری از تخریب منابع طبیعی از اهداف اصلی اجرای پروژه ترسیب کربن است که جنبههای مختلف از جمله معیشت روستائیان مورد توجه قرار گرفته است.
سرداری عنوان کرد: از صفر تا ۱۰۰ بازاریابی و فروش را قبل از اجرای پروژه را در قالب برگزاری کلاس آموزشی برگزار میکنیم تا در کنار جلوگیری از تخریب اراضی ملی و طبیعی اشتغال مولد مناطق را شناسایی کنیم.
وی مشارکت مردم در تحقق اهداف و موفقیت اجرای پروژه را تأثیرگذار دانست و گفت: سیستم دولتی نباید به تنهایی وارد کار شود و به صورت مشارکتی با مردم برنامه ها را عملیاتی کند.
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با عنوان اینکه راهکارهای لازم برای تقویت صندوق های خرد اعتباری را در مناطق محل اجرای پروژههای ترسیب کربن ارائه میدهیم، افزود: خراسان شمالی، خراسان جنوبی، یزد، اصفهان و کرمان در این زمینه از موفقترین استانها در بهرهمندی از این راهکار است.
- 13
- 1