به گزارش ایرنا، اهالی این روستا و منابع محلی موثق در تماس تلفنی و ارسال عکس به دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی خواستار انعکاس و اقدام فوری برای جلوگیری از ورود این آلودگی های نفتی به سمت ساحل خلیج فارس در گناوه شدند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناوه با تایید جاری شدن مواد نفتی در دره های فصلی این شهرستان گفت: به محض اطلاع به همراه معاون امورعمرانی فرمانداری و مقام های قضایی و نمایندگان شرکت نفت وگاز گچساران در محل حاضر و لکه های نفتی بطول ۱۵ کیلومتر مشاهده و صورت جلسه ای نیز از وضعیت بوجود آمده تنظیم شد.
محمد تولیده افزود: بخشی از لکه های نفتی به همراه آب ناشی از بارندگی و طغیان رودخانه های فصلی بالادست به ساحل سرازیر و بخش دیگری در دره های فصلی موجود است که باید هرچه زودتر جمع آوری شود.
وی اظهارداشت: در ۱۰ روز اخیر ۲ بار آلودگی نفتی بدلیل بارش های سنگین و طغیان رودخانه های فصلی بالادست در این شهرستان جاری و زمین های کشاورزی را درمعرض آسیب جدی قرار داده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناوه گفت: باتوجه به اینکه لکه های نفتی زمین های کشاورزی و طبیعت منطقه را در معرض خطر قرار داده، این اداره براساس وظایف و طبق مقررات شکایت خود را از شرکت نفت به مراجع قضایی ارایه داده است.
بارندگی هفته گذشته در شهرستان گناوه نیز باعث جاری شدن آب همراه با نفت در رودخانه فصلی چندین روستای در مسیر دره گپ این شهرستان و ورود به دریا شد که بلافاصله مدیریت بحران با حضور مسئولان نفت و گاز گچساران و مدیریت بحران استانداری بوشهر و مدیران استانی دستگاه های مربوطه تشکیل جلسه دادند.
در جلسه مصوب شد باتوجه به پیش بینی بارندگی و احتمال آلودگی دوباره نفتی رودخانه های فصلی گناوه، واحد بهداشت، محیط زیست و ایمنی (اچ اس ای) شرکت نفت و گاز گچساران بصورت موقت در این شهرستان مستقر شود.
کنترل و جمع آوری آلودگی نفتی توسط شرکت نفت و گاز گچساران، پیگیری قضایی ادارات محیط زیست و بنادر و دریانوردی طبق شرح وظایف قانونی از دیگر مصوبه های این جلسه بود.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری بوشهر در این جلسه گفت: باتوجه به بارندگی های روزهای اخیر و سرازیرشدن مواد نفتی از رودخانه های فصلی گناوه به سواحل خلیج فارس تمامی دستگاه های مرتبط استانی و مجموعه نفت در پایش و جمع آوری آن در اسرع وقت اقدام کنند.
رئیس اچ اس ای شرکت بهره برداری نفت وگازگچساران گفته بود: به محض گزارش آلودگی نفتی در دره های فصلی گناوه، نیروهای عملیات شامل ۱۴ گروه با بیش از ۱۰۷ نفر همه منطقه را در مجموع ۵۷ بازدید انجام دادند و هیچگونه نشتی از خطوط لوله نفت و حوضچه ها رویت نشد.
شهرام قربانی افزود: دراین عملیات به رغم اینکه آتش سوزی در مخازن پترو امید آسیا به وقوع پیوسته بود، نیروهای عملیاتی وارد شدند و همه خطوط لوله نفتی در حوزه گلخاری و بینک بالادست رودخانه فصلی و گودال ها را در ۴۸ ساعت گذشته که همراه با بارش باران بود بازدید و نشتی وجود نداشته است.
وی گفت: احتمال می رود نشتی نفت مربوط به تعمیرات قبلی در حوضچه ها باشد که بدلیل بارندگی ایجاد شده باشد اما نیروهای عملیاتی هیچگونه موردی رویت نکردند.
شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر در جوار تاسیسات و خطوط مهم نفت در جنوب کشور است.
- 18
- 2