چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۲۷ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۴۵۳۲
محیط زیست و گردشگری

دلالی برخی از آژانس ها در گرانی قیمت هتل و بلیت هواپیما

رزرو ۲ میلیون تومانی اتاق در برخی از هتل‌ها!

هتل,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
راهنمایان گردشگری همکاری برخی از هتل‌های معروف کشور با آژانس‌های بزرگ را باعث ایجاد رانت در افزایش قیمت هتل‌ها و بلیت هواپیما می‌دانند.

«حرمت الله رفیعی» رئیس انجمن دفاتر مسافرت هوایی و جهانگردی در گفت‌و‌گو با ایران، معتقد است که سازمان میراث فرهنگی و هواپیمایی کشور می‌تواند به این «رانت» پایان دهد. او خروج دولت از تصدیگری در حوزه گردشگری و ورود به نظارت قوی‌تر را موجب پایان دادن به این رانت و سوءاستفاده برخی از ایرلاین‌ها، آژانس دارها و هتلداران می‌داند.

 

آنگونه که راهنمایان تور ورودی به «ایران» می‌گویند برخی از خانه‌های تاریخی کرمانشاه و هتل‌های معروف اصفهان از جمله مراکز اقامتی هستند که با ایجاد رانت اقدام به کرایه اتاق‌های خود با قیمت بسیار بالاتر از آنچه جامعه هتلداران با سازمان میراث فرهنگی به توافق رسیده‌اند، می‌کنند. یکی از راهنمایان تور که گردشگران اروپایی را به ایران می‌آورد می‌گوید: «در یکی از هتل‌های تاریخی معروف اصفهان برای گروه اتاق رزرو کردیم اما وقتی به اصفهان رسیدیم، متوجه شدیم که اتاق را به کس دیگری کرایه داده اند. اتاق را دو ماه قبل از سفر رزرو کرده بودیم.»

 

او در نهایت با کمک آژانسی که تور را ترتیب داده بود و گفت‌و‌گو با جاهای مختلف می‌تواند در این هتل برای مسافران اروپایی‌اش اتاق بگیرد. به گفته این تورلیدر کمبود هتل پنج ستاره در اصفهان و علاقه بسیار بالای گردشگران خارجی برای سفر به این شهر به ایجاد چنین رانتی منجر شده است. یکی دیگر از راهنمایان تور که یک تور از گردشگران اسپانیایی را به ایران می‌آورد می‌گوید: «در‌ های سیزن(فصل پر رونق گردشگری) آژانس تنها از طریق یک دلال می‌تواند اتاق‌های چنین هتل‌هایی را رزرو کنند.»

 

به گفته او گاهی اوقات یک اتاق که قیمت رسمی آن ۴۵۰ هزارتومان می‌شود، دو تا سه میلیون تومان هم کرایه داده می‌شود. به گفته او برخی از گردشگران خارجی علاقه دارند در خانه‌های تاریخی کاشان و هتل‌های تاریخی اصفهان اقامت کنند و همین علاقه راه را برای دلالی باز می‌کند. یکی از تورلیدرها درباره وضعیت این هتل قدیمی می‌گوید: «لابی این هتل چشم هر توریستی را خیره می‌کند اما اتاق‌های گرانش مشکل بسیار زیادی دارد.»

 

او آنطور که خودش می‌گوید هر بار توریست به این هتل برده دو ساعت اول را صرف تعویض اتاق‌هایی کرده که برای مسافرانش رزرو کرده بود. او می‌گوید: «چون اتاق‌ها خیلی قدیمی هستند، تا حدودی بهداشت را رعایت نمی‌کنند. همه اتاق‌ها به خیابان مشرف هستند و سر و صدا اجازه استراحت به مسافر را نمی‌دهد. اتاق‌ها یا خیلی سرد هستند یا خیلی گرم! اما همین اتاق را باید با دو برابر قیمت واقعی رزرو کنید!» او درباره برخی هتل‌های ۵ ستاره یزد هم که با قیمت گزاف به مسافر کرایه داده می‌شوند می‌گوید: «واقعاً این اتاق‌ها چهار ستاره هم نیستند.»

 

او درباره یکی از هتل‌های معروف تهران هم که در پایتخت دو شعبه دارد می‌گوید: «حمل چمدان و باربری برای مسافر خارجی خیلی مهم است. در این هتل گاهی اوقات ۱۵ دقیقه منتظر می‌مانند تا آسانسور آزاد شود.»

 

این راهنمای گردشگری درباره حمل بار مسافر می‌گوید: «در این هتل‌ها تا ۴۰ یا ۵۰ هزار تومان ندهی، حاضر نمی‌شوند بار مسافر را به اتاق ببرند. در حالی که بابت این کار دارند حقوق می‌گیرند. اگر هم این پول را ندهی با مسافر بد برخورد می‌کنند.» تورلیدرهای دیگر هم در گفت‌و‌گو با «ایران» می‌گویند برخی از هتلداران هم برخلاف تفاهمنامه‌های انجام گرفته با سازمان میراث فرهنگی، قیمت هتل‌ها را با یورو می‌گیرند که باعث می‌شود تا گردشگر خارجی چند برابر بیشتر از آنچه باید بابت یک اتاق بپردازد، خرج کند.

 

«ولی تیموری» معاون گردشگری پیش از این در گفت‌و‌گو با «ایران» خبر از مخالفت سازمان میراث فرهنگی با پرداخت هزینه هتل با ارز خارجی داده و آن را باعث ایجاد هرج و مرج در قیمت‌ها اعلام کرده بود.

 

 حرمت‌الله رفیعی هم در گفت‌و‌گو با «ایران» شرایط اقتصادی حاکم در کشور را باعث گران شدن سفر در ایران می‌داند. او دلیل افزایش قیمت بلیت هواپیما را تحریم ایران و عدم ورود هواپیمای ایمن به کشور می‌داند و می‌گوید: «در نهایت شرکت‌های ایرانی مجبور هستند تا هواپیماهایی که نسبتاً از رده خارج شده‌اند را با واسطه بخرند.» او وجود واسطه‌ها برای خرید هواپیماهای دست دوم را یکی از دلایل گران شدن قیمت بلیت هواپیما می‌داند و می‌گوید: «چون هواپیما‌ آکبند نیست، قطعات کاملی هم ندارد، بنابراین وقتی با مشکلی رو به رو می‌شود، شرکت مجبور است تا دوباره هزینه کند. در نهایت ایرلاین دار مجبور می‌شود تا دست در جیب مردم کند.»

 

رزرو اتاق هتل‌ها برای فروش با قیمت بالاتر

البته قیمت بلیت در چند سالی که امریکا به برجام پایبند بود و هواپیماهای جدید هم وارد ایران می‌شد، باز هم با افزایش و اعتراض مسافران رو به رو بود.

 

رفیعی درباره گرانی هتل‌ها معتقد است که هتلداران درتمام سال نمی‌توانند ظرفیت اتاق‌های خود را کامل کنند اما در ۱۲ ماه هزینه کارکنان، برق، آب، تلفن، گاز و نگهداری هتل را پرداخت می‌کنند. بنابراین در نوروز سعی می‌کنند تا خلوت بودن اتاق‌ها را در طول سال جبران کنند. اما مسأله تنها به اینجا ختم نمی‌شود.

 

آژانس دارهایی هستند که هم در طول سا ل صندلی ایرلاین‌ها و هم اتاق برخی از هتل‌ها را رزرو می‌کنند تا در زمان رونق گردشگری به هر قیمتی که می‌خواهند آن را به مسافر کرایه دهند. رفیعی هرچند در ابتدا می‌گوید که آژانس‌هایی تحت مدیریت انجمن دفاتر مسافرت هوایی و جهانگردی ایران از چنین اتهامی مبرا هستند اما وقتی با اسم آژانس‌ها و هتلداران رو به رو می‌شود، خبر از برنامه جدید سازمان هواپیمایی کشوری برای جلوگیری از افزایش نرخ بلیت هواپیما برای نوروز امسال می‌دهد. به گفته او انجمن ایرلاین‌های کشور در سایت کف و سقف نرخ بلیت‌های نوروزی را اعلام کرده و قرار شده هر ایرلاینی که از قیمت تخلف کند، با آن برخورد گوید.

 

البته او اعتقاد ندارد که این روش بتواند امسال از افزایش قیمت بلیت هواپیما جلوگیری کند اما آن را بی‌تأثیر هم نمی‌داند. رفیعی درباره دلالی در برخی از هتل‌ها می‌گوید: «۱۵ روز به عید مانده اما برخی از هتل‌ها اتاق به توریست نمی‌دهند تا بتوانند در ایام نوروز هر اتاق را به قیمت چهار برابر بیشتر به گردشگر کرایه دهند.» او می‌پرسد چرا یک هتل معروف باید در تمام طول سال در اختیار یک نفر باشد؟ چرا وقتی این فرد تخلف می‌کند و آژانس او بسته می‌شود با ایجاد یک دفتر جدید، دوباره وارد ماجرا می‌شود؟ او چنین رویه‌ای را باعث محروم ماندن مردم از یک امکان می‌داند ومی گوید: «در اینجا هیچ رقابتی وجود ندارد، خدمات تک نرخی می‌شود و سود آن به جیب یک نفر می‌رود.» با وجود این بسیاری آژانس‌ها را دلیل گران شدن قیمت هتل‌ها و بلیت هواپیما می‌دانند.

 

رفیعی به عنوان رئیس انجمن دفاتر مسافرت هوایی و جهانگردی ایران درباره این انتقاد و فروختن صندلی هوایپما و اتاق برخی هتل‌ها به افراد خاص می‌گوید: «هر تخلفی دو سر دارد. من بارها گفته‌ام که چهارهزار آژانس با ۱۵ ایرلاین کار می‌کنند، لزومی ندارد چهار هزار آژانس را بگردیم تا معلوم شود کی تخلف می‌کند. کافی است نگاه کنیم ببینیم کدام ایرلاین بلیتش را گران فروخته تا آژانس خریدار بلیت مشخص شود.»

 

 

  • 16
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش