سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۰:۲۷ - ۰۳ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۰۵۱۰
محیط زیست و گردشگری

برزیل: آمریکا برای مهار آتش سوزی در جنگل‌های آمازون کمک خاصی نمی‌کند

جنگل‌های آمازون که ٢٠‌درصد اکسیژن زمین را تأمین می‌کند، سه هفته است در آتش می‌سوزد

آتش سوزی در جنگل های آمازون,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

آتش‌سوزی جنگل‌های آمازون آن‌قدر وسیع و نگران‌کننده بود که امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه از کشورهای عضو گروه هفت خواست آن را به‌عنوان یک موضوع اضطراری و بسیار مهم در دستور نخست کار خود در نشست پیش روی گروه هفت قرار دهند.

امانوئل مکرون در پست توییتری نوشت: «خانه ما در حال سوختن است. آمازون ٢٠‌درصد اکسیژن دنیا را تولید می‌کند.» در پاسخ به این توییت مکرون، جار بولسونارو، رئیس‌جمهوری راستگرای برزیل که پیشتر هم گفته بود آمازون نباید مانع توسعه صنعتی برزیل شود، در پستی توییتری پاسخ مکرون را داد. بولسونارو، مکرون را متهم کرد که قصد دارد از مسأله‌ای که موضوع داخلی برزیل و کشورهای حاشیه جنگل‌های آمازون است به نفع خودش سوءاستفاده سیاسی کند. بولسونارو لحن مکرون را بیش از اندازه احساساتی توصیف کرد. پسر بولسونارو نیز پاسخ مکرون را داد و با پستی ویدیویی در توییتر گفت: «مکرون یک احمق است.»

حال، مکرون احمق باشد یا نباشد، ظاهرا بولسونارو و پسرش اساسا دوست ندارند قبول کنند که آمازون در حال نابود شدن است. جامعه بین‌المللی درباره مقیاس و گستره‌ای از جنگل که طعمه آتش شده، هشدار داده و ابراز نگرانی کرده است. آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد گفته بشدت نگران این حادثه و اثرات سوء آن بر محیط ‌زیست جهان است.

صادق‌خان، شهردار لندن نیز به این موضوع واکنش نشان داده و گفته آتش‌سوزی‌ها به دست انسان بوده و دولت برزیل هم چشمان خود را بر این آتش‌سوزی‌های عمدی بسته است. صادق‌خان نوشته است: «آتش‌زدن جنگل‌های آمازون اقدامی آشوبگرانه علیه محیط ‌زیست است که تبعات جهانی در پی دارد.» اشاره صادق‌خان به آتش‌زدن جنگل‌ها توسط مردم مربوط به اقدامات کشاورزان و دامدارانی است که با هدف به دست آوردن زمین صاف برای چرای دام یا کاشت ذرت و سویا اقدام به آتش‌زدن درختان می‌کنند. ظاهرا دولت بولسونارو هم چندان با این اقدامات مشکلی ندارد و برخورد چندانی با آن نمی‌کند.

علاوه بر سیاستمداران، چهره‌های هنری و مشهور نیز به آتش‌سوزی آمازون واکنش نشان دادند. مدونا در حساب اینستاگرام خود از بولسونارو خواست سیاست‌های محیط‌ زیستی‌اش را تغییر دهد. لئوناردو دی کاپریو نیز خواستار توجه جهان به این حادثه شد و از مردم سراسر جهان خواست در انتخابات‌ها به رهبرانی رأی بدهند که مسأله محیط‌ زیست برایشان مهم است. کریستیانو رونالدو نیز درباره ضرورت مهار هر چه سریع‌تر آتش‌سوزی در آمازون هشدار داد.

از زمان روی کار آمدن جار بولسونارو در برزیل، تعداد آتش‌سوزی‌ها در این جنگل‌ها بسیار بیشتر شده و تا ٨٤‌درصد در مقایسه با مدت‌زمان مشابه در ‌سال ٢٠١٨ افزایش داشته است. در ‌سال ٢٠١٩ تاکنون ٧٢‌هزار آتش‌سوزی کوچک و بزرگ در آمازون رخ داده است. برخی از آنها تنها یک روز، برخی بیش از دو روز و برخی دیگر نیز بیش از یک هفته ادامه داشته است. فعالان محیط ‌زیست در برزیل، بولسونارو را مقصر می‌دانند و می‌گویند او شرکت‌های چوب‌بری و کشاورزان را به بهره‌برداری بیش از حد از این جنگل‌ها تشویق می‌کند. نروژ و آلمان ماه جاری میلادی در اعتراض به سیاست‌های محیط زیستی بولسونارو، کمک‌های مالی به پروژه‌های مقابله با جنگل‌زدایی را تعلیق کردند. بولسونارو در واکنش به این تصمیم اسلو و برلین گفت: «برزیل نیاز به پول آنها ندارد.» آتش‌سوزی اخیر در سه کشور برزیل، بولیوی و پاراگوئه رخ داده است. آتش‌نشانان‌ بولیوی همچنان برای خاموش کردن آتشی که تاکنون بیش از ٦٥۰‌هزار هکتار را سوزانده است، تلاش می‌کنند. قانون‌گذاران بولیوی نیز کشاورزان کشور خود را عامل اصلی افزایش آتش‌سوزی‌ها خوانده‌اند.

در برزیل دود ناشی از آتش‌سوزی باعث شد روز چهارشنبه شهر «سائوپائولو» که ۲‌هزار و ۷۰۰ کیلومتر از محل آتش دور است، با قطعی برق مواجه شود.

برزیل: آمریکا برای مهار آتش سوزی در جنگل‌های آمازون کمک خاصی نمی‌کند

وزیر دفاع برزیل شنبه شب به وقت تهران گفت که با وجود پیشنهاد کمک از جانب «دونالد ترامپ» برای مهار آتش سوزی در جنگل‌های آمازون، آمریکا کمک خاصی در این زمینه ارائه نمی‌کند.

به نوشته خبرگزاری «رویترز» «فرناندو آزوودو» وزیر دفاع برزیل در نشست مطبوعاتی اظهار داشت: «بعد از تماس تلفنی ترامپ با "ژائیر بولسانارو" رئیس جمهور برزیل و پیشنهاد کمک از جانب وی، ارتباط دیگری بین این دو کشور در زمینه آتش سوزی صورت نگرفته است.»  

بر اساس این گزارش، آتش‌سوزی اخیر در جنگل‌های آمازون به قدری وسیع است که در تصاویر ماهواره‌ای نیز قابل رویت است. بسیاری بر این باورند که این آتش‌سوزی‌های گسترده به صورت عمدی  بوده  و انگشت ظن به سوی کشاورزانی است که احتمالاً از این آتش‌سوزی منفعت کسب می‌کنند و می‌توانند به زمین‌های بیشتری دست پیدا کنند.

shahrvand-newspaper.ir
  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش