رضا قپانچی پور در گفت و گو با مهر اظهار کرد: محیط بانان پاسگاه محیط بانی دز در حین انجام گشت و کنترل در مناطق تحت حفاظت و شنیدن صدای شلیک گلوله طی عملیاتی موفق به شناسایی محل حضور شکارچی پرندگان وحشی شدند.
وی افزود: به محض اطلاع شکارچی از حضور مامورین در منطقه از محل متواری شد اما در ادامه با انجام تحقیقات تکمیلی متخلف مورد نظر که تعداد ۱۲ قطعه پرنده حمایت شده دراج شکار نموده بود شناسایی و به مراجع قضایی تحویل داده شد.
رئیس اداره پارک ملی دز یادآور شد: پرنده دراج از جمله پرندگان حمایت شده بوده که شکار آن ممنوع و غیر قانونی است.
قپانچی پور در ادامه از شناسایی و دستگیری دو نفر شکارچی کبوتران وحشی در پارک ملی دز خبر داد و گفت: شکارچیان ۱۶ قطعه کبوتر وحشی در پارک ملی دز توسط محیط بانان پاسگاه محیط بانی میانرود دستگیر شدند.
رئیس اداره پارک ملی دز اضافه کرد: طی انجام گشت و کنترل در حوضه استحفاظی منطقه پارک ملی دز توسط محیط بانان پاسگاه محیط بانی میانرود، دو نفر شکارچی در حین شکار پرندگان وحشی از نوع کبوتر وحشی شناسایی و دستگیر شدند.
قپانچی پور بیان کرد: از آنها یک قبضه سلاح بادی و تعداد ۱۲ قطعه لاشه پرنده نیز کشف و ضبط شد، ضمن اینکه این شکارچیان با تنظیم شکایت به مراجع قضایی تحویل داده شدند.
وی تاکید کرد: هر گونه اقدام به شکار نیازمند کسب پروانه از سازمان محیط زیست و رعایت دستورالعمل مربوطه است.
قپانچی پور همچنین با اشاره به شناسایی و دستگیری شکارچی یک قلاده کفتار در پارک ملی دز، عنوان کرد: یک نفر شکارچی گونه کفتار در پارک ملی دز که مبادرت به فروش اعضا بدن این حیوان می کرد شناسایی و دستگیر شد.
وی تصریح کرد: طی گزارشات رسیده از همیاران منطقه تحت حفاظت مبنی بر شکار گونه کفتار به منظور فروش اعضا بدن این حیوان محیط بانان این اداره نسبت به شناسایی فرد مورد نظر با انجام تحقیقات محرمانه اقدام کرده و با دستیابی به مستندات لازم در این خصوص شخص مورد نظر شناسایی و به دادگاه بخش شاوور تحویل شد که بعد از بازجویی از وی نسبت به انجام جرم خود اعتراف کرد.
رئیس اداره پارک ملی دز گفت: مبلغ جریمه ضرر و زیان واره به محیط زیست بابت شکار کفتار معادل چهل میلیون ریال است که نامبرده نسبت به پرداخت این مبلغ به حساب ضرر و زیان سازمان محیط زیست اقدام کرد.
به گزارش مهر، پارک ملی دز واقع در میانرود دزفول با برخورداری از ۱۷ هزار هکتار مساحت، زیستگاه گونههای مختلف جانوری به ویژه گوزن زرد ایرانی است که در ۱۵۰ کیلومتر از مسیر رودخانه دز امتداد دارد و از آن به عنوان تنها باقی مانده جنگلهای گرمسیری جهان نام برده می شود.
پارک ملی و منطقه حفاظت شده دز رویشگاه جنگلی نیمه گرمسیری حاشیه رودخانه دز همچنین از جمله زیستگاههای ارزشمند پرندگان بوده که دارای میکروتالابهای منحصر به فرد و زیستگاه غنی انواع آبزیان و پرندگان است.
- 11
- 4